Komentari

kuca-r.blog.hr

Dodaj komentar (5)

Marketing


  • bonaca

    uf ...odmah mi je lakse ...za tebe :)

    avatar

    28.01.2012. (18:36)    -   -   -   -  

  • Sil

    hej lijepo napreduje:)
    Da se nadovežem na tvoje stanje o grijanju jer sam bas neki dan saznao informaciju iz prve ruke o grijanju na pelete, znači kotao za centralno napelete sa instalacijom 12000 kn (neznma jel kotao za vodu ide uz to) a cijena grijanje zabruto 200m2 je 1000 za 2 tjedna znaci 2000 kn za mjesec dana, jeftinje od plina ali jos uvijek prilicno skupo (sa tim da vjerujem da ce cijena peleta rasti).Kažem dva tjedna jer svaka dva tjedna dolaze i pune kotao.
    Ono što me zanima je tvoj kotao za vodu koji se spaja na pelete i struju. Koliko litara ima i kolka bi mu trbala biti potrosnja struje (i koji?)? jer mene brine ta ljetna potrošnja...

    avatar

    28.01.2012. (22:32)    -   -   -   -  

  • baustelac99

    Pozdrav
    Prvi put komentiram ovdje (a čitao sam i prije).
    najprije pohvale vlasniku (i arhitektu) kuća iz vana izgleda stvarno dobro, moderno i jednostavno, bez suvišnih ukrasa.

    imam nekoliko pitanja i opaski:
    1- debljina iszolacije u podu je definirana projektom, a kasnije nakon što taviš balkonska vrata, nema puno mrdanja, jer su definirane visine pragova.
    a mislim da je 6cm danas baš minimum, jer ako na fasadu svaljamo10cm, možemo bar 8cm u pod.
    2.pohvala za drvenu stolariju (nadam se da nikad sebi neću morati stavljati plastiku). mislim da si trebao odabrati trostruka stakla, s obzirom na velike staklene površine i podneblje(očito si negdje u brdima).
    dali prozori dobivaju rolete ili škure?
    3.pelete mi se čine kao najzgodniji izbor za krajeve bez plina. samo, mislim da u kući svakako treba imati još jedan neovisan izvor topline (neovisan o dobavljačima i nestanku struje) a to je ili obična peć/kamin na drva ili plinska peć na bocu. jer bilo bi jako nezgodno da grom udari u stup i pola dana nemaš struje-nemaš grijanja.

    avatar

    30.01.2012. (00:55)    -   -   -   -  

  • kuća R

    Je, bonaca, bilo je napeto...
    Sil,
    procjena centralaša je da bi nakon izoliranja kuće godišnja potrošnja peleta trebala biti oko 2,5 t, možda najviše 3 t, a cijena je 1,3-1,8 kn/kg. Trenutno plaćamo oko 750 kn mjesečno za centralno za stan od 50 m2 pa usporedi. Nažalost, nemam pri ruci podatke o kombi-bojleru, ali čini mi se da je u ponudi neki manji, oko 100 l.
    baustelac,
    projektom je bilo predviđeno 5+2 cm, a debljina poda zaokružena na više, tako da se problem praga zaista pojavio, ali može se riješiti. O drvu za prozore nismo dvojili, škure stižu uskoro, ali treće staklo je probijalo proračun. Kao rezerva za grijanje u planu je kamin na drva. I nismo preduboko u brdima, nego prvi red...

    avatar

    30.01.2012. (08:17)    -   -   -   -  

  • baustelac99

    Dobre škure također pomažu i poboljšavaju izolaciju (škure, a ne grilje) tako da onda treće staklo možda i nije potrebno.
    sretno i čitamo se

    avatar

    30.01.2012. (22:37)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...