Komentari

novapolitika.blog.hr

Dodaj komentar (12)

Marketing


  • catwoman

    Super su te nezavisne televizije, kao i internet. Soasonosni.

    @ Veki, opet odličan izbor, upravo za trenutnu situaciju, kada neodlučnima ili neinformiranima krajnje jednostavno treba objasniti o čemu se radi.

    Inače, očarana sam simpatičnošću specifičnog šarma svih gostiju, i voditelja -četiri generacije koje, svaka sa svojim dijelom perspektive, govore jasnim rječnikom zašto NE u EU.

    p.s.

    mislim da ovakvi postovi i p.p.ovi drmaju glavama žestoko, jer sam danas dobila p.p. s tekstom argumenata protiv ulaska u EU od osobe koja me prije tjedan dana proglasila umno bolesnom, nakon što sam joj replicirala na njene proEU argumente.

    Vidim da je dotično pismo primila od svoje reiki učiteljice, pa valjda nije mogla vjerovati da je i ova umno bolesna. He, he .... :-)

    avatar

    18.01.2012. (03:00)    -   -   -   -  

  • drava

    Jedan komentar s portala Nove. Autorica: dotoresa

    „Jutros slušam na Hrvatskom radiju takove nebuloze od Josipovića i Pusićke da ne mogu vjerovati svojim vlastitim ušima .Josipović govori kako Hrvatska ne gubi suverenitet nego ulaže dio suvereniteta......Profesor pa neznalica i lažov!Katastrofa!kako to netko može dati "dio" suvereniteta?Kosorica ne zna šta priča-ona kaže da se suverenit "učvrščuje"?Pusićka prijeti da smo gotovi ekonomski ako ne uđemo u EU,ne shvačajući u žaru laganja šta je rekla-da izabrana vlast već sada zna da ne može ništa učiniti.“
    ---
    Što se tiče priloženog videa; subjektivan je dojam naravno, ali u meni su izazvali kontraefekt. Ima puno boljih argumenata od onih koje su dali, ili pak su davali samo potrošene. Mislim da prilog nije bio u duhu „Nove politike“

    avatar

    18.01.2012. (10:42)    -   -   -   -  

  • toluen

    Tri minute jedine istine koju trebamo svi koliko nas ima

    http://www.youtube.com/watch?v=sSSFgo6o1_s

    avatar

    18.01.2012. (12:35)    -   -   -   -  

  • catwoman

    Ovo što veli Pusićka da smo ekonomski gotovi, pa naravno kada je plan 21 formiran isključivo na pretpostavci RH U EU ( produžavanje agonije isisiavanjem zadnjih kapljica preostale zdrave krvi ). Obzirom da nije računala na alternativu, kukuriku koalicija treba odstupiti.

    Potrebni su odmah prijevremeni izbori na kojima, logično, prolazi neka NE u EU opcija, koja će onda, temeljem te preostale zdrave krvi, pametnim pristupom liječenju spasiti život organizmu zvanom RH.

    Ako EU može štampati novac po želji, može i RH, dok ne organizira gospodarenje. To je reanimacija za početak, život na aparatima, dok se tlak, otkucaji srca i disanje ne stabiliziraju. To zaista možemo i sami.

    Donošenje novih zakona na korist RH odmah može prisiliti strance da sve što su ovdje za bagatelu pokupovali odmah prodaju za istu cijenu.

    Pogledajte onu vijest što je Jupi stavio na prethodni post - sad bi nam i Gotovinu vratili za ulazak u EU - kako vrijedi malo pokazati zube.

    @ Drava, slažem se da razgovor nije u stilu Nove Politike, ali - sada je bitno objasniti o čemu se radi onom dijelu populacije koji to još nije shvatio, a ovo je upravo način i pristup koji oni mogu razumjeti, svrha ovog bloga nije samo da nama bude zanimljivo, nego da postove pokazujemo svojim bližnjima, proslijeđujemo... itd.

    Obzirom da je nama odavno sve jasno, red je da se posvetimo onoj skupini ljudi, kojima su informacije najpotrebitije.

    Umirovljenici su ti koji bi zbog straha za penzije mogli glasovati ZA, a njima su ove info najbitnije, s time da bih im ja nadodala da i mi možemo štampati kune za penzije, kao i što to radi Eu s eurima, pa nama prodaje u mjenjačnici HNB, naknadno potražujući naše prirodne resurse.

    Ako privreda trenutno stoji, bolje je da mi štampamo papire, jer za njih nitko neće tražiti nikakvu protuvrijednost.

    E, to njima treba utuviti u glavu.

    avatar

    18.01.2012. (14:35)    -   -   -   -  

  • toluen

    @Cat bez namjere da te razočaravam - ništa od toga utuvljivanja. Ponos je moćan osjećaj, ali strah je još moćniji.

    One koji ne žele o tome ništa znati - ne zanimaju nikakvi argumenti ni za ni protiv - jer je jedino što stvarno osjećaju kamen u želucu, tjeskoba i strah od neizvjesne budućnosti, ako sada ovo ne prođe svjesni dokle smo do sada dogurali uz ovakve političare i managere.

    A u strahu ljude je vrlo lako manipulirati jer tada racio ne funkcionira. Politika je poker, a u pokeru pobjeđuje onaj koji može pobjediti svoj vlastiti strah. Ovdje nema takvih igrača.

    Pusićka danas (5 do 12) šalje vrlo snažnu poruku umirovljenicima - "Nema EU nema ni mirovina - gubimo rejting odmah, zaduživanje postaje neodrživo skupo i rezultat je momentalni pad standarda, otkazi i rezanja, pa si vi mislite što god hoćete."

    A takva poruka ne ostavlja ljude spokojnima jer znaju da u ovim odnosima političkih i ekonomskih snaga nemaju što od koga ovdje u RH (niti vani) očekivati da će to "čarobnim štapićem" promijeniti na bolje.

    Da se svijet ne nalazi na rubu globalne recesije i svjetskog rata i da igdje na ovoj planeti postoji netko tko sada ima optimizma - pa barem i kratkoročno - stvari bi možda bile bitno drugačije, ovako ne.

    Vesna (a i većina članovi vlade) su svjesni da danas više ne postoji nijedan jedini dobar argument za ulazak u EU - u ovakvim uvjetima kakvi jesu, ali zna da je ovaj argument više nego dovoljan da ljude natjera da izaberu upravo to.

    Prije svega jer je takav izbor za njih kratkoročni odmor prije nego se budu zaista morali suočiti sa posljedicama te i takve odluke koje će imati posljedice o kojima već sve znamo. Primjerice samo priznanje Vatikana 1991godine nas do sada košta više od 6 milijardi kn ili milion kn dnevno, a kolika je stvarna korist od toga - procjenite sami.

    A do tada će i oni vjerojatno već biti u mirovinama kao i "dragi" nam Šeks, Kajin i ostalih 47 bivših saborskih zastupnika kojima je novac ipak draži od ponosa i morala. Pa znaju oni da je sa 7-8 tisuća obične saborske mirovine teško krpati kraj s krajem pa im treba 12-13 povlaštene na koju još imaju pravo. Mislim šta je tu čudno? (Sarkazam uz osjećaj povraćanja)

    Stoga se nemojte zavaravati da će nedjelja nešto dobro donjeti kakva god odluka bude donesena na referendumu.

    Kako god okrenete - govno će uletjeti u ventilator, pa koga što dohvati. Tko se nije skrio - magarac je bio.

    avatar

    18.01.2012. (18:08)    -   -   -   -  

  • catwoman

    @ Toluen ... sjećam se da su govorili isto ako se zamjerimo Sloveniji zbog arbitražnog sporazuma, isto da neće biti mirovina, to mi je govorila @ Gogićka da me plaši ( jer je firma za koju je honorarno radila surađivala s njima ).

    A Šeks umjesto u zatvor sklonio se u povlaštenu mirovinu .... Pa, kaj onda ni za njega ne bu pemzije, ti bokca ???

    avatar

    18.01.2012. (18:56)    -   -   -   -  

  • catwoman

    A što se tiče govna - točno je da će uletjeti u ventilator, jedina je razlika u veličini, 4 ili 500 kg. Ovo prvo se još i da počistiti, a ovo drugo zagušit će venitlator i spriječiti dovod kisika svima.

    avatar

    18.01.2012. (18:59)    -   -   -   -  

  • damok

    Iako je 80% mojih poznanika PROTIV, samo 20% ZA, a po internet anketama
    70:30 je protiv,

    predvidjam da ce rezultat biti NAMJESTEN negdje na 53-56 % ZA.

    Zasto?

    Jer bi 51-52% ZA zvucalo nekako nategnuto.

    A 60% ili 70% bi fakat zvucalo kao sci-fi posto svi znaju da je vecina
    protiv.

    Dakle vjerojatno ce ga namjestiti na neka 54%.

    Mozete biti sigurni.

    avatar

    19.01.2012. (08:54)    -   -   -   -  

  • Boris

    @Svima

    Danas je u Saboru samo jedna točka - debata o ulasku u EU. Tko može neka poprati.

    Nemojte se žalostiti u nedjelju kakva god odluka bila. Zaista, ti ljudi( Pusićka, Kosorica, Šeks...etc. nisu vrijedni ljudske pažnje, u smislu da vam uništavaju vlastite živote. Raspravljajte o njima, ali se nemojte opterečivati, upravo onako kako govori @toluen.

    Popratite malo samo medije u ovoj situaciji pe ćete vidjeti na dijelu tu mašineriju u sprezi s političarima. Uzmite bilo koju emisiji vidjet ćete s kakvom "finoćom" se odašilju poruke u korist EU. Ovi njihovi spotovi za koje su izdati milijuna kuna su mačji kašalj u odnosu na ove fino spakovane poruke.

    Od početka govorim, ovo je "Duel" izmeđ Boga i Sotone, a predmet obrade je Čovjek. Ako se boriš protiv božjeg duha, na strani si Sotone. Ako se boriš protiv zloduha, na strani si Boga. Iako na prvi pogled ( privid ) izgleda da se čovjek bori protiv čovjeka, u stvarnosti je drugačije, čovjek se ne bori protiv "krvi i tjela" ( čovjeka ) nego protiv zlih duhova koji vladaju ovim svijetom. Očito da je ova borba u svijetu još uvijek slaba. Z A Š T O ?

    Tajna je u tome što Sotnona barata oružjem Evanđelja bolje od kršćana. Problem je "idolopoklonstvo" ( vezanost čovjeka za idole ). To je Židovima ja dobro poznata stvar ( "Zlatno tele"). Danas je novac postao "Bog".

    Najsvježiji primjer za to uzet ću slučaj " Slavko Kulić". On je jedan od znanstvenika koji jako dobro poznaje NWO -tematiku o kojoj piše i govori. Sotona jako dobro zna što radi, njemu ni najmanje nije teško da ga zaposli u svojoj službi ( daje mu direktorsko mijesto i plaću ) da upravo i dalje piše i govori o onome što je njemu po volji, predmet zanimanja. Na taj način Sotona odklanja sumnju sa sebe i dovodi ljudski mozak u zabludu. Istu stvar je Sotona napravio i s dr. Pavunom. Nijedan od ovih znastvenika ni u čemu nije povrijeđen od Sotone. To se zove vještina upravljanja ( manipulacija ) s ljudima, što bi naš Š E K S na to rekao, da je to sasvim legitimno, i jest tako.

    Što hoću reči? Hoću reči da se Sotona stalno upliće u naše živote, kako na individualnoj osnovi , tako i na povjesnoj. Tko je zavadio kršćane međusobno da su oni tako podijeljeni ako ne Sotona ?! Od Jednoga Boga napravio je bezbroj vjera pa podijelio ljude do krajnjih konzekvenci, tako da su stvarno opijeni religijom, a ne vjerom.

    Jako je dobro poznato u povjesti da su rani kršćani Isusa doživjeli kao čovjeka, a ne kao Božjek Sina. Kasnije je ovo poprimilo sve druge oblike koji su teško razumljivi čovjeku slabo razvijenog duha. Teško je proniknuti u to koliko je to bila stvarno volja Božja ili nečija druga.

    avatar

    19.01.2012. (09:30)    -   -   -   -  

  • catwoman

    Svi oni EUskeptični , koji su mogli, a nisu se prijavili za promatrače, doprinose mogućnosti o kojoj govori Damok.

    Ja sam još prošlog ljeta upozorila pismom Roka Šikića da treba razmisliti kako spriječiti malverzacije referendumom, vi se dobili to pismo u Cc verziji. A onda se išlo u organizaciju kontrole išlo minutu do dvaneast, nakon što im je Jupi ponovno pisao. Službeno se navodi da je bila inicijativa Drage Krčmareka, možda je bilo istovremeno, ne tvrdim na nije mogućnost.

    Jel' treba biti toliko pametan da se na vrijeme organiziraju neke stvari ?

    Nije kasno niti nakon referenduma ( ukoliko prođe ZA ) napraviti popis gdje bi se ljudi javno izjasnili da su glasovali protiv, poput peticije. Pa se s time ide na tužbu DIPa za krivotvorenje rezultata referenduma.

    Uvijek se sve može kad se hoće, ako se hoće.

    avatar

    19.01.2012. (09:41)    -   -   -   -  

  • Matej

    tko uloži svoj suverenitet u idolopoklonstvo naletjet će na govno

    tko uloži svoj suverenitet u pravovjerje bit će skriven (od govna)
    u Njemu

    p.s.
    izvorna Božja zapovjed glasi:
    ja sam jedini Bog tvoj, nemaj drugih Bogova osim mene, nemaj kipova, nemaj slika, nemaj idola - to je biračko mjesto svakoga

    avatar

    19.01.2012. (10:50)    -   -   -   -  

  • toluen

    @Boris

    Vrlo dobre primjedbe na koje bi se osvrnuo iz moje perspektive ako dozvoliš da to malo proširimo. Posebno zanimljive su mi ove o sotoni (pišem ga malim slovom iz "poštovanja" prema onome što nam radi) no u kontekstu je teme posta.

    Analizirajući ponašanje naše materijalne svijesti (koja je za mene jednaka našem egu) našao sam da neobično točno odgovara upravo opisima ponašanja sotone iz religijske literature. To bi značilo da je on (sotona) stalno prisutan u svima nama ili ako nije - preko ega stalno manipulira.

    Iz praktičnih razloga ego smatram sotonom odnosno još praktičnije - stanje svijesti čvrsto vezano uz materijalno i emocionalno. Primjerice pomislite samo na novac - i eto vraga skok na skok. A di su pare tu su svi poroci koje možete zamisliti. Novac je moć, energija materije u čulnom gibanju. Tko mu može odoljeti.

    Naravno postoji i ona druga svijest koja je iznad te materijalne, a preko nje progovara - Kristova svijest odnosno takav oblik stanja svijesti.

    I ako to pogledamo u cjelini - ispada neobična činjenica da je sve to u nama stalno prisutno samo je pitanje čemu mi svjesno ili nesvjesno dajemo prednost, u što vjerujemo i čemu dozvoljavamo da zapravo upravlja našim životima.

    No isto tako zanimljivo je da kada se za bilo što odlučimo - bilo to dobro ili zlo - stižu i kušnje da na isprobaju jesmo li zaista dobro shvatili što je istina, a što obmana. Bez iznimke. I onda evoluiramo, a to ponekad jako boli.

    Primjerice - zamislite samo kakva je bila kušnja Šeksu (ili Kajinu) svjesni da s povlaštenom mirovinom grizu jabuku sa drveta nemorala s kojeg se to ne smije ako se želi živjeti čista obraza i kako će ih ta naizgled sitna glupost vjerojatno kasnije koštati vrlo neugodnih iskustava jer ima i onih im koji to neće nikada oprostiti, a možda im se za to i budu osvećivali. Što kažu - oteto prokleto.

    S druge strane (ne)ulazak u EU je također oblik kušnje u kojoj će mnogi nažalost naći svoj put u pakao vjerujući da idu u raj ili obrnuto. Ni prvi ni zadnji put. A nakon toga ostaje iskustvo koje može biti gorko, a i ne mora. Sve ovisi s kojom svrhom je tko mora doživjeti, a to ne znamo.

    Kako god danas sam skužio činjenicu da tko god nas želi uspješno manipulirati radi to zapravo samo preko emocija i to onih jakih. S jedne strane je ono što volimo i s čime se identificiramo (obitelj, vjera, nacija, rasa... itd), a s druge - ono čega se najviše bojimo.

    A onaj tko nas vješto manipulira da to ne primjetimo jer vjerujemo da je to što osjećamo - izvorno naše , e taj je istinski gospodar naše sudbine. Ako ste toga svjesni - onda ste to osobno vi, ako niste onda je to vaše dijete, supruga, društvo, političari, elite, reptili ....

    I upravo te elemente možete naći svuda oko nas (i u nama) u svim oblicima manipulacije s kojima nas se želi pridobiti za bilo što u čemu je potrebno da sudjelujemo (kao glasač, kao korisnik, supružnik, roditelj...), a zapravo je manipulatoru važan samo cilj zbog kojega to radi s tim da mu se u biti živo fučka za ono što zaista iskreno trebamo.

    S obzirom na dokazanu činjenicu da i bebe mogu spontano naučiti kako da nas manipuliraju, onda si možete samo zamisliti kako sofisticirana manipulacija može biti, da je nikada ne skužite. Stoga ne čudi stanje nacije kada je u pitanju ovako prevažna tema kao što je EU i manipulacije oko toga našim najdubljim nadama i strepnjama.

    U svezi toga gledao sam danas (vrlo kratko) Sabor i imao iznimno snažan osjećaj laži za koju mi nije bilo jasna odakle dolazi i onda sam skužio zašto.

    Kako se svi govornici prešutni zaklinju u istinistost onoga što govore ipak je jedan detalj otkrio da to uopće nije točno bez potrebe da se dokazuje.

    Sve političke stranke i njihovi članovi imaju neobičnu 100% predanost onoj opciji koju zastupaju što je nemoguće jer svatko u sebi zapravo misli svoje, ali to gotovo nikada stvarno i direktno ne govori - pogotovo ako je netko javna osoba.

    To znači iz HDZ i SDP su svi članovi odreda za EU, dok je HDSSB strogo protiv - 100%. U oči mi je upao zastupnik Vinković (bivši SDP-ovac, a sadašnji HDSSB-ovac) koji također nepogrešivo slijedi istu logiku izuzev što bi da je kojim slučajem danas SDP-ovac svim argumentima bio ZA, a ne kao što sada tvrdi PROTIV. Dakle čovjek nepogrešivo laže - ili kada je bio SDP ili sada ili možda nije nikada niti prestao lagati. A takvom ne mogu vjerovati što god da kaže.

    No taj zapravo nevidljivi dokaz je dovoljan da shvatite čitavu suptilnost te nevidljive mreže manipulacija u kojima se zapravo nalazimo čitavo vrijeme.

    I sve to skupa potvrđuje još jednu činjenicu, a to je da saborskom zastupniku ili političaru možeš vjerovati samo ako je jako pijan.

    Jer pijan govori što trijezan misli.

    :-)

    avatar

    19.01.2012. (22:37)    -   -   -   -  

  • toluen

    I da malo dosolimo.

    Razorno pronicljivi Mišak kaže " "Mesić je imao tek dva posto podrške, a Rockefeller je već znao da je on novi predsjednik! "

    Zanimljivo kako su te elite pametne - znaju istinu prije nego se ona dogodi. Vjerojatno sigurno već sada znaju i rezultate referenduma, ali će nas pustiti da se još malo pečemo na ulju nestrpljenja. (Da se ne bi zavaravali.)

    link

    http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/mesic_je_imao_tek_dv a_posto_podrske_a_rockfeller_je_znao_da_je_on_novi_predsjednik____/540992.h tml

    avatar

    19.01.2012. (22:46)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...