Komentari

zivotjelijep.blog.hr

Dodaj komentar (1)

Marketing


 • ŠTIT-BJELOVAR

  NE VOLIM GLEDATI KAKO MI PRIJATELJI PROPADAJU

  BRANKO STOJKOVIĆ i GORAN LOJEN

  Idem ti ja jučer ulicom Ante Trumbića i dođem na raskršće s ulicom Matice Hrvatske, kad mi netko iz birtije viče; ej "Crni", i ja vidim svog prijatelja Gorana Lojena, inače bjelovarčanina, koji već i više od trideset godina živi u Zagrebu.

  Pozove on mene na piće i tako mi pričamo; ali vidim ja da ne mogu pričati s čovjekom koji nema prave sadržaje. On je popio prije nego što sam ja došao pet piva, i naš razgovor ne može tako normalno teći.. Ja mu kažem - daj čovječe prestani već jednom toliko piti, i budi normalan,.., već sam ti to rekao i zadnji put kad si bio u Bjelovaru.

  Teško je razgovarati s nekime koji halicunira i laže, i nije iskren prema sebi i svom prijatelju. Nedugo sam došao na sprovod na bjelovarsko groblje "Borik", radi Gorana, njegovom bratu Davoru Lojenu, koji je za vrijeme Domovinskog rata bio u pričuvnom sastavu policije. I on je mlad umro, reklo bi se s pola života, ostavivši iza sebe obitelj....

  Kad mi netko kaže; "Stojkoviću ti nisi društven", i to zbog toga što rijetko zalazim u caffiće, no ovo je moj odgovor na takve optužbe. Još gore je kada me netko pozove na piće, pa se izrugiva što ja pijem: mineralnu vodu ili sok... Onda bolje da me nije ni zvao... Nema većeg poniženja i uvrede kad pijanac počne "pametovati i baljezgati" i hoće biti intelektualno iznad trezvene osobe.

  Goran Lojen me je nekoliko puta na sportskim terenima izazvao, ali uvijek je izgubio, nikad me nije pobijedio. I na prvenstvu države Hrvatske u građanskom trijatlonu je izgubio... Ovo je naslov za mene koji sam prvi puta sudjelovao na takvoj utrci: BRANKO STOJKOVIĆ IZ BJELOVARA PRVAK JE DRŽAVE 2009. GODINE U SVOJOJ KATEGORIJI NA GRAĐANSKOM TRIJATLONU NA JARUNU U ZAGREBU.

  Ovo "otvoreno pismo" pišem Goranu, da ga posramim, jer nije od riječi čovjek, ostao mi je dužan 100 eura i 100 kuna. Opkladu je izgubio i kao takav nikad me ne može u ničemu pobijediti, ali zato uvijek me bez srama izazove.... Kuda će se s mnom mjeriti, neka se mjeri sa svojim pijancima.
  Jučer je Goran popio osam piva i sjeo na bajkerski motocikl i odvezao se kod Nikole Mastana, iz Radničkog naselja. (picindol).

  Ja sam mu rekao da za njega nije motor, i da se pristojnije oblači, jer nije neki balavac i panker... I rekao sam mu - kako može pijan sjedati na motor i sudjelovati u prometu... Da nedugo prije kada sam ga telefonom zvao u Zagreb, javio mi se iz bolničke kirurgije, jer pao je s motora i razbio se...
  I na kraju moram reći; prijatelje ne gubim ja, nego takvi prijatelji iz mladosti gube mene...

  -------------------------------------------------
  HRVATSKI UDRUGA “ŠTIT”
  (Za ljudska prava)
  BRANKO STOJKOVIĆ
  ————————————–
  Adresa: Đurđevačka cesta 159
  Bjelovar / 22.08.2013. (Ponedjeljak)
  HRVATSKA / CROATIA
  Kućni telefon: 00 385 433 520
  Mobitel: 00 385 (0)95 814 82 90,
  092/1870486
  Žiro-račun: 2340009-1100203086
  Privredna banka Zagreb
  http://crostojkovic1958.blog.hr
  brankostojkovic152@yahoo.com

  URED: Masarykova 8
  http://istinazanarod.blog.hr
  www.crostojkovic1958.blog.ru
  ----------------- ---------------------
  1603. Članaka

  avatar

  23.08.2013. (05:11)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...