Komentari

toystory.blog.hr

Dodaj komentar (8)

Marketing


  • Joanna has left Stepford

    bonton za kolekcionare:)?

    avatar

    12.11.2011. (09:08)    -   -   -   -  

  • Kojotica

    Sve mi je ovo dosta poznato. Kod nas je sve zatrpano stripovima, muz je u zadnjih desetak godina uspio sakupiti cijelu kolekciju Zagora, poslozio je po brojevima i svako toliko provjerava da neki slucajno ne fali. Za mene to nema neke velike vrijednosti, ali mi je zabavno vidjeti bilo koju musku osobu, koja navrati kod nas, jer je za vecinu to pravo bogatstvo, valjda zbog neke sentimentalnisti prema starim dobrim vremenima. Drugi mu je fetis princ valiant, vec godinama trazi neki broj, kojeg nigdje nema, osim par primjeraka. Znam samo da je skoro kompletna tiraza unistena jos kod izdavaca, ne znam tocno da li zbog pozara ili poplave, pa je taj broj medju kolekcionarima nesto kao jeti, neki tvrde da postoji, a nitko ga nije vidio :))). Smijesno mi je da je muz sretan samim gomilanjem i slaganjem tih stripova, a nikada ih ne cita (meni to dodje kao neki blagi manicno-kompulzivni poremecaj :P). Na moju srecu, a i sinovu, nakupio je i asterixa, velikog vezira, modesty blase, mandraka, fantoma, v for venvetta, corto malteze i jos stosta drugog, sto nas dvoje ipak i procitamo. U svakom slucaju zanimljiv hobi, za kojeg treba vremena, volje i novaca.

    avatar

    12.11.2011. (10:18)    -   -   -   -  

  • ToxFox

    Zbilja, ako znam da netko nešto skuplja, to mi uvelike olakšava izbor poklona, i drage volje poklanjam takav poklon :)

    avatar

    12.11.2011. (11:22)    -   -   -   -  

  • hannah

    Volim poklanjati i uvijek poklanjam od srca :)

    avatar

    12.11.2011. (19:36)    -   -   -   -  

  • mudenburger

    @Kojotice nemoj mi reći da nema alan forda? :-(

    avatar

    12.11.2011. (21:50)    -   -   -   -  

  • Kolekcionar

    @Joanna - bonton i samokontrola :D

    @Kojotica - tocno znam koja je prica s kolekcioniranjem stripova jer ih imam i ja oko tisucu komada,ako ne i vise. Davno se prestalo brojati. Nije bit da se ti stripovi stalno citaju, oni moraju biti tu! Nikad se ne zna (moze proci i 10-20 godina) kad moze doci trenutak - aaah to je ta epizoda bila - hop na policu, i citanje do besvijesti. Neki stripovi nam vracaju sjecanja jer nas vracaju u proslost, tipa 3 dio Dylan Dog - devedesete, plaža kraj Omiša - neke su stranice slane jer mi ga je vjetar odnio u more. Tu je sva draz stripova, sto se sjecate svakog trenutka dok ste ih prvi put citali. Ovisnik sam o Mikijevom almanahu, sve stare stripove pakiram u najlone da ih ocuvam od prasine,jer nije bas kul kad ih se lista,a prasina iskace i stišce grlo. Najlon, e to je tek opsesija :D Bit ce i post o stripovima,samo nek dodju na red :D

    @toxfox - ee to i ja volim,al onda zatrpam ljude takvim poklonima. "Ahaaa volis fantasy, evo tona zmajeva!" :)

    avatar

    12.11.2011. (23:28)    -   -   -   -  

  • seoska idila

    o da. sakupljači (osim ako se ne radi o nekim ekstremno skupim stvarima) su zahvalni za kupovanje poklona - od rođendana do božića... nebreš fulat.

    avatar

    13.11.2011. (08:38)    -   -   -   -  

  • iFranko

    Hvala na ovom postu, trebao mi je :)

    avatar

    13.11.2011. (09:34)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...