Komentari

budan.blog.hr

Dodaj komentar (16)

Marketing


  • borivoj

    "BOZJA LJUBAV NE PRIPADA ONIMA KOJI SU JE DOSTOJNI VEC STVARA ONE KOJI SU DOSTOJNI BOZJE LJUBAVI".

    Martin Luther







    Dragi prijatelji,

    Kljuc razumijevanja se uvijek nalazi u interakciji. U danasnjem tihovanju smo svjedoci uspostavljanja ravnoteze koja za rezultat uvijek ima MIR. Oslusnimo, rijec po rijec, navedenu pjesmu iz "Bijele kule" i mozaik uvida ce se posloziti:







    7. MOJ GNJEV JE DIVOT-PRIZOR



    Moj gnjev je divot-prizor,

    za one, koji ga nisu izazvali.

    Sjedni, gledaj, i ne placi,

    jer dovoljno je suza proliveno:

    podnebesno jezero rubom je puno,

    te ga samo oganj moze stisati.



    Sjedni, i svjedoci velicanstvo Mojega gnjeva,

    strahotnu ljepotu Mojega maca.



    "Bijela kula", knjiga 24. Zapisala Vesna Krmpotic





    Stotinu i osam blagoslova neka dobiju svi

    oni koji ovo pismo posalju na sto vise adresa.





    Puno pozdrava iz Sombora od Josipa

    avatar

    07.11.2011. (08:31)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Dragi naši,

    javljamo vam se u pretposljednjem mjesecu ove godine kako bismo vas zamolili za podršku putem učlanjenja, uplatom članarine, donacijom i/ili volontiranjem, što nam omogućuje nastavak rada za životinje i održiv način života.

    Uz mnoge aktivnosti, o kojima možete više pročitati na web stranici i u AnimaListu, pripremili smo za vas novosti u web katalogu. Čak osam potpuno novih majica, novu platnenu torbu i nova pakiranja Ami hrane (0,5 kg za pse i 250 g za mačke) možete pronaći na www.prijatelji-zivotinja.hr/katalog!

    Osim toga, za članove koji su platili godišnju članarinu, ovaj mjesec stavili smo na akciju dječje i ženske majice 'Ne kupuj, udomi me!': www.prijatelji-zivotinja.hr/katalog/u_lipnju/u_studenom.

    Ako još niste, molimo vas da uplatite godišnju članarinu od minimalno 50 kuna (oko četiri kune mjesečno) na jedan od ponuđenih načina: www.prijatelji-zivotinja.hr/index.hr.php?id=857. Iskoristite i brojne popuste: www.prijatelji-zivotinja.hr/index.hr.php?id=1100.

    Ako još niste učlanjeni, radovat će nas da to učinite ispunjenjem pristupnice na www.prijatelji-zivotinja.hr/index.hr.php?id=99.

    Kako sve možete pomoći i popis potreba za volonterima možete saznati na www.prijatelji-zivotinja.hr/index.hr.php?id=765.

    Zahvalni smo vam na svakoj vrsti podrške jer samo zajedno možemo učiniti ovaj svijet ljepšim mjestom.

    Puno pozdrava,

    vaši Prijatelji životinja

    avatar

    07.11.2011. (09:20)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Šokantan zakon izglasan u tajnosti > Bošnjaković oformio šerife za protuustavne upade u kuće
    Bizarno
    Subota, 05 Studeni 2011 16:45
    Autor Ratko Martinović




    Moći će vam ulaziti u stan i plijeniti imovinu, pretresti vam stvari, pa i vas, moći će ulaziti u zaključane prostore uz asistenciju policije, moći će vam uzeti stvari i kad vas nema kod kuće, uz nazočnost dva punoljetna svjedoka... i zaplijenjene stvari prodati na javnoj dražbi za najmanje pola njihove procijenjene vrijednosti. Dr. Vladimir Grigorov s Bečkog instituta Hrvatsku proziva prvom svjetskom policijskom državom!



    Riječ je o javnim ovršiteljima, koji nastupaju 1. siječnja sljedeće godine i čija je lista ovlasti tolika da su ih već prozvali šerifima. Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković prošli je tjedan, 24. listopada, u strogoj tajnosti imenovao prvih dvadeset javnih ovršitelja , a do kraja godine trebalo bi ih biti izabrano još 80, pa bi ih tako bilo stotinu u 65 gradova.

    Brojni su političari i pravni stručnjaci lani skočili na noge kad se donosio Zakon o javnim ovršiteljima, koji je jedva prošao saborsku proceduru, jer je, kao rijetko koji akt, poslan i u treće čitanje. Međutim, na kraju je ipak donesen, unatoč brojnim manama, i takav stupa na snagu za nepuna dva mjeseca.

    - Javni ovršitelj, prema zakonu, mora biti osoba dostojna te struke, besprijekorno čiste prošlosti i morala, no za njihove službenike ne piše da moraju biti besprijekorno čisti, što bi moglo otvoriti put kriminalnom podzemlju. Drugi je problem nadzor rada javnih ovršitelja. Sada ih nadziru samo općinski sudovi, a nakon toga stranka se može žaliti jedino Ustavnom sudu. I na kraju, pitanje je kako će posao zaživjeti s prvim danom sljedeće godine. Naime, pitanje je jesu li popunjena sva javnoovršiteljska mjesta, a sudovi od 1. siječnja 2012. prestaju provoditi ovrhe, pa bi moglo doći do vakuuma - upozorava Ivica Crnić, bivši predsjednik Vrhovnog suda i bivši ministar pravosuđa, danas odvjetnik. Smeta mu i što će se novac koji javni ovršitelj skine s računa dužnika prenositi na račun ovršitelja, a ne izravno vjerovniku, pa se pita zašto je tako određeno. Upozorava i da javni ovršitelji za štetu jamče samo svojom imovinom te smatra kako bi i država, koja ih imenuje, trebala preuzeti rizik i jamčiti za nadoknadu štete koju eventualno naprave ovršitelji. Javni ovršitelji samo su posljedica ovršnog zakona, protiv kojega se oporba žestoko buni, ali u ovom sazivu Sabora nije imala dovoljno ruku da ga sruši.

    Dr. Vladimir Gligorov s Bečkog instituta još je prije nekoliko godina rekao da se Hrvatska pretvara u policijsku državu na svim razinama.

    - Ovakav ovršni zakon koji je donijela Vlada u suradnji s bankama i kompanijama doslovno je izazivanje socijalnih nemira! - poručio je HNS-ovac Dragan Kovačević.

    Njegova kolegica iz Kukuriku koalicije i bivša ministrica pravosuđa, SDP-ovka Ingrid Antičević-Marinović, kaže kako je ovršni zakon bezočno pljačkanje građana.

    - Pučki pravobranitelj je reagirao, pravni stručnjaci upozoravali da je to loše, ali država gazi po svome, a sada će, umjesto da pomogne ljudima, unovačiti šerife da utjeruju dugove - ljutita je Antičević-Marinović.

    Preneseno sa: JUTARNJI LIST

    avatar

    07.11.2011. (09:24)    -   -   -   -  

  • borivoj

    --- On Mon, 11/7/11, Marina Banicevic wrote:

    From: Marina Banicevic
    Subject: Fwd:
    To: borivojbukva@yahoo.com
    Date: Monday, November 7, 2011, 9:05 AM

    ------------------------

    Pozdrav...

    Dana 09. studenog 2011. g. u 19.00 h odrľat će se klupska večer u klubu...
    Ako ste za druľenje i razgovor o filmu...pridruľite nam se...

    Klupske večeri planiramo svakih 15 dana pa Vas stoga molim
    da sve buduće obavijesti pratite na naąim web stranicama www.liburnija-film.hr

    Lijep pozdrav
    Marina Banićević
    Liburnija film Rijeka

    ---------------------------------------

    veliko hvala dragoj marini!
    poruka i za sve ostale zainteresirane.

    lp, boro

    avatar

    07.11.2011. (10:01)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Postovani!

    Za sve vas koji niste mogli doci na predavanje u Zagreb i
    predstavljanje knjige "Razdvajanje svjetova", snimili smo i objavili
    najbolje dijelove poredavanja (cca 60 minuta). Uzivajte!

    www.dagroup.org/arhiva/izvjetaji/200-radionica-spajanje-svjetova. html

    Link ce vas odvesti na izvjestaj s radionice Spajanje svjetova koja je
    uz veliki interes po prvi put odrzana u Zagrebu, 03.11.2011. Dosta
    ljudi je ostalo bez mjesta na radionici (ogranièenja u prostoru), pa
    postoji mogucnost ponavljanja radionice krajem jedanaestog mjeseca.
    Primamo prijave za listu cekanja na 040 347 343!

    Video s predavanja je na kraju izvjestaja s radionice!

    Srdacan pozdrav iz DA!

    avatar

    07.11.2011. (10:02)    -   -   -   -  

  • borivoj

    From: Ana Karlovic
    Subject: Ne određuje nas ono što nam se događa, nego kako na to reagiramo
    To:
    Date: Sunday, November 6, 2011, 1:47 AM

    Sigurno ste čili priču o slavnom Paganinijevom koncertu, kada je na njegovoj violini, u žaru izvedbe jednog snažnog djela, pukla žica. No, maestro je nastavio svirati, improvizirajući, u čemu je bio pravi majstor. A onda je pukla još jedna, pa još jedna, svirao je i dalje unoseći cijelog sebe u završne note skladbe i pobjedonosno je doveo do kraja, na samo jednoj žici. Publika je bila na nogama, nikada nije doživio tolike ovacije….. Kad se publika stišala podigao je violinu sa koje su visjele tri žice, dao znak dirigentu, namignuo publici i ponovo zasvirao uz povik „Paganini i jedna žica“.
    Koja snaga, koje samopouzdanje, koja sigurnost i vjera u sebe, koje samopoštovanje!!!!
    Ovo je doduše nesvakidašnji, ali divan primjer koji potvrđuje da nas ne određuje ono što nam se događa, nego ono kako mi na to reagiramo.

    Svakodnevno se susrećemo sa situacijama da negdje pokupimo nečiji loš komentar ili se prenerazimo od nekog učinjenog nam čina.
    Reagiramo ljutnjom, strahom ili osjećajem poniženja jer se drugi ponašaju grubo ili bezobzirno prema nama, iako znamo da takva reakcija ne vodi ničemu dobrome.
    Povrijeđeni smo, razočarani u ljude, bez obzira o kakvom razlogu je riječ, pa nas to odvede do uvrijeđenosti, obeshrabrenja, ogorčenja, bijesa, nepovjerenja, straha… , a krajnji učinak svega zajedno nosimo u sebi mjesecima, godinama, prekoravajući se radi ne mudre reakcije, ometajući time svekolike odnose.
    U nekom trenutku shvatimo da je situacija, koja nas je povrijedila i izazvala razočaranje, već odavno prošla, a rezultat naše reakcije, koja je odredila naše daljnje moralne i duhovne odluke i činjenja, će još dugo, gotovo zauvijek, utjecati na naš život.

    Suočiti sa slabostima drugih i nas samih, od nas zahtjeva razvijanje strpljivosti, fleksibilnosti, dublje razumijevanje Božjih putova, jer osobe i događaji u našem životu su naši učitelji, nešto nam poručuju i moguće da smo ih sami kao takve prizvali u naš život.
    Nije lako, ali bi trebalo naučiti u svakoj situaciji reagirati sa puno razumijevanja i ljubavi, bez obzira na to kako drugi postupaju prema nama. Ne, ne, to ne znači da smo postali otirač, dapače, samo smo se izdigli iznad razine nastanka problema, kako bi pronašli najbolje rješenje i nešto iz istoga naučili.
    „Ništa nas ne može povrijediti ako mi to ne dozvolimo“….Eleonora Rusvelt
    Između našeg srca i mozga se neće ispriječiti naš ego, ako imamo samopoštovanje i ako smo sigurni da „vozimo u pravom smjeru“ i dajemo svoj maksimum za osobnu i opću dobrobit. Samopoštovanje se manifestira jednako kroz poštivanje vlastitih osjećaja, potreba i zahtjeva, kao i kroz poštivanje drugih ljudi, i to na način da ih doživljavamo kao snažne i sposobne ljude, sa povremenim slabostima i manama, kao što smo i sami.

    Osim toga, a radi ispravne reakcije, važno je osvijestiti činjenice da na gotovo iste situacije, ne reagiramo uvijek isto.
    Imali smo prilike čuti, a možda smo i sami izgovorili rečenicu u smislu… znam reagirao sam ružno, ali našao me kad nisam bio dobre volje…. , a to znači da težinu neke situacije određuje naše mentalno stanje u trenutku događanja iste, to jest naša percepcija određuje našu reakciju, što znači da su okolnosti neutralne, a naše mentalno stanje, naše misli i percepcija, ih čine pozitivnima ili negativnima. Pa čak svaki događaj iz jedne perspektive može izgledati negativan, dok iz neke druge može biti pozitivan.
    Kako je rekao Napoleon Hill: "Svaka nevolja, svaki neuspjeh i svaka bol u srcu nosi sa sobom jednako veliko ili čak i veće sjeme dobrobiti."

    Teške životne krize su teške životne krize, ali uvijek imamo mogućnost izbora, pa tako možemo birati kako ćemo ih nositi.
    Gotovo svakodnevno susrećem čovjeka, u dobi preko 85 godina, koji se više od dva desetljeća nosi sa teškom embolijom pluća, petnaestak godina sa rakom prostate i svim poteškoćama koje uz to dvoje ide. Uz sve to nikada nije prihvatio status teškog bolesnika. Svakodnevno izlazi vani zadajući sebi obaveze koje treba odraditi, vozi auto i još uvijek radi u vrtu. Na moje pitanje kako se osjeća, uvijek kratko odgovara sa dobro, a onda pun pažnje i interesa pita mene kako sam ja, što radim, kako je obitelj, pita za sve članove pojedinačno. Uvijek ima dobar komentar na aktualna događanja, ili u vezi neke druge životne teme, tako da njegov sugovornik obično odlazi od njega bogatiji. Njegov moto je da ne želi biti mrtav prije nego umre. Naravno da to zahtjeva silnu snagu koju najvjerojatnije dobiva iz onoga što još uvijek daje.

    Stephen Covey iznosi teoriju da se samo 10% našeg života odvija bez našeg utjecaja, a ostalih 90% se kreira iz onoga kako reagiramo na ono što nam se događa.
    On navodi jedan banalan primjer: Obitelj za doručkom, kćerka se igra dok jede i slučajno prevrne šalicu i poprska o

    avatar

    07.11.2011. (10:08)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Stephen Covey iznosi teoriju da se samo 10% našeg života odvija bez našeg utjecaja, a ostalih 90% se kreira iz onoga kako reagiramo na ono što nam se događa.
    On navodi jedan banalan primjer: Obitelj za doručkom, kćerka se igra dok jede i slučajno prevrne šalicu i poprska oca po košulji. On skače ljutito, galami na nju, na ženu kako je loše posložila doručak na stolu, odlazi u sobu i mijenja košulju, a kad se vrati nazad nađe kćer u suzama, ženu ljutu i tužnu, odlazi na posao razmišljajući o svom lošem danu, koji će utjecati na obavljanje radnih zadataka.
    Covey predlaže, da bi bilo bolje upozoriti kćer da se za doručkom ne igra, otići u sobu i presvući košulju, pozdraviti se sa ženom i kćeri, koje ga isprate sa zahvalnošću i poštovanjem, a on odlazi na posao razmišljajući kako je to jedan obećavajući dan. Covey je u pravu, naravno, ali ponekad jednostavno reagiramo krivo. Zašto?

    Zašto inače sabotiramo naše zdravlje i dobrobit?
    Zašto se pametna, obrazovana, zdravstveno osviještena osoba, vrlo često ponaša kako ne bi htjela, reagira svađalački na životne probleme, unosi u svoje dragocjeno tijelo smeće, ili čini nešto slično za što sigurno zna da je to ne vodi životu koji bi željela živjeti? Ta činjenica da usprkos saznanjima, informacijama i mogućnostima, nastavljamo slijediti navike za koje znamo da nam ne donose ništa dobro, doista zbunjuje.

    Odgovor je moguće u našem mozgu, jer tu je "kontrolni centar" za naše fizičko, mentalno, društveno i duhovno zdravlje, a da bi dobro izvršavao svoju, mozak zahtijeva njegu dobrim mislima i hranjenje dobrim namirnicama.
    Kad je mozak gladan i pati, tada pati i naše ponašanje, pate naše odluke, a sve utječe na naše zdravlje i kvalitetu življenja. Kada brinemo o mozgu, mozak će brinuti o nama i pomoći nam da donosimo pametne odluke.
    Ukratko, bit ćemo sretniji i pametniji, sa oštrim umom, puni energije, atraktivni, mladi, živjet ćemo dulje, zdravije, bolje i imat ćemo dovoljno strpljenja za mudar odgovor na sve životne situacije!

    Pitamo se kako u ovoj ludnici naći lijepu misao, kojom ćemo nahraniti naš mozak?
    Pa ako se potrudimo da ne budemo samo konzumenti tuđih razmišljanja i ideja koje nam se serviraju iz tko zna kojeg razloga, nego pogledamo malo bolje sve oko sebe, vidjet ćemo ljepotu, dobrotu, radost, jer sve je to u oku koje gleda.
    Osim toga, moramo eliminirati jedan feler koji imamo. U toku dana nam se može dogoditi deset lijepih stvari, a samo jedna ružna, na kraju dana ćemo razmišljati i natresati onu ružnu, što će nam utjecati, ne samo na taj dan, nego i na kvalitetu slijedećeg.
    Dakle, percepcija događanja utječe na našu reakciju, reakcija utječe na sadašnjost, koja utječe na našu budućnost. Moramo kratko spomenuti da isto tako budućnost utječe na našu sadašnjost, jer zamislite kako bi se dobro osjećali kada bi nam se sutra trebala dogoditi najbolja stvar na svijetu. Sve teškoće današnjeg dana bi bile zanemarive, sasvim lagano bi rješavali sve probleme, u iščekivanju onoga sutra!

    Osim dobrih misli kojima ga trebamo hraniti, evo i neke od najboljih namirnica za snagu mozga.

    AFA alge - Najveća vrijednost AFA-e je u njenoj visokoj koncentraciji neuropeptidnih prekusora, i njenom zapanjujuće pozitivnom učinku na živčani sustav općenito. AFA je eliksir za duh i mozak. Poboljšava funkcije hipotalamusa, hipofize i epifize.
    AFA alga sadrži feniletilamin koji je posebno zavrijedio našu pažnju zbog nezamjenjive uloge u mentalnoj funkciji. Naučnici ga, zbog sposobnosti promicanja razumjevanja i dobre volje, nazivaju molekula ljubavi.

    Borovnice i šipak - Odlična hrana za mozak, ali samo u ono vrijeme godine kada dozrijevaju. Pokazalo se da smanjuju rizik od Alzheimera, poboljšavaju sposobnost učenja i motoričkih sposobnosti. Jedna su od najjačih anti stresnih namirnica.

    Divlji losos, sardine, tuna - Omega-3 masne kiseline su bitne za mozak. Posebno su korisne za jačanje spoznaje i budnosti, kao i za smanjenje rizika od degenerativnih duševnih bolesti (poput demencije), poboljšanje memorije, poboljšanje raspoloženja, smanjenje depresije, anksioznosti i hiperaktivnosti. Osim toga, tuna ima najvišu razinu vitamina B6 od bilo koje druge hrane. Istraživanja su pokazala da je B6 izravno povezan s pamćenjem, spoznajom i dugoročnim zdravljem mozga.

    Sjemenke - sjemenke suncokreta, sezama i lanene sadrže puno proteina, korisnih masti, vitamin E, antioksidant u borbi protiv stresa, te važne minerale, kao što je magnezij, koji naročito stimuliraju mozak.

    Zobena kaša - Ova prirodna četka za ribanje je jedna od najboljih namirnica za kardiovaskularno zdravlje, što se prenosi na zdravlje mozga. Osim toga, zobena kaša je s vlaknima, ima razumnu količinu proteina, pa čak i malu količinu Omega-3.
    Najzdravije zobene pahuljice su one najmanje obrađene.

    Grah - Grah je uistinu nevjerojatno dobra hrana koja je nažalost rijetko uključujemo u prehranu. Grah je skromna namirnica, ali vrlo pametna. Stabilan je, sporo otpušta

    avatar

    07.11.2011. (10:09)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Grah - Grah je uistinu nevjerojatno dobra hrana koja je nažalost rijetko uključujemo u prehranu. Grah je skromna namirnica, ali vrlo pametna. Stabilan je, sporo otpušta glukozu u mozak - što znači da imate energije za cijeli dan.

    Smeđa riža - Smeđa riža je nisko glikemična i sa ugljikohidratima koji su odlični za osobe osjetljive na gluten, a koji žele održati zdrav kardiovaskularni sustav, bolju cirkulaciju i oštriji mozak.

    Kamenice - Kamenice su bogate selenom, magnezijem, proteinima i nekim drugim hranjivim tvarima od vitalnog značaja za zdravlje mozga. Kamenice iz eko proizvodnje, su zapravo jedna od najvažnijih opcija plodova mora.

    Maslinovo ulje - Odaberite zdrave masti kao što su one prisutne u maslinovom ulju, orahu i drugim orašastim plodovima i sjemenkama, lanu i avokado.
    Izbjegavajte obrađene masti koje su u kolačima, čipsu, grickalicama, brzoj hrani, prženim jelima. Loše masnoće doslovno mogu promijeniti komunikacijske putove u vašem mozgu.

    Češnjak - Ne samo da je nevjerojatan za smanjenje lošeg kolesterola i jačanje kardiovaskularnog sustava, nego ima snažan zaštitni učinak na mozak, kao antioksidant.

    Dragi ljudi, sretna sam što ova saznanja dijelim s vama i radosno iščekujem vaše komentare.
    Veliki pozdrav!
    Ana

    avatar

    07.11.2011. (10:09)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Poštovani,
    Knjižnica i čitaonica Bogdana Ogrizovića
    i Vesna M. Kovačić
    POZIVAJU VAS
    na Maslačkovu VEČER POEZIJE:
    Čitam stihove
    SAMA za VAS

    ponedeljak 14. studenog 2011, u 18:30 sati
    u prostorijama čitaonice: ZAGREB, Preradovićeva 5
    Radujemo se Vašem dolasku!

    avatar

    07.11.2011. (10:11)    -   -   -   -  

  • borivoj

    "BLAGOST JE JEDAN OD NAJSUPTILNIJIH

    ZNAKOVA OTMJENOG I PLEMENITOG COVJEKA". Smiles









    Dragi prijatelji,

    Danasnje tihovanje ima elemente unutrasnje borbe, s obzirom da uranjamo u BUNAR NASIH STRASTI, gdje se upoznajemo i borimo se sa karmickim dugovima, sedimentiranim strahovima i sramom, a Bog nam veli NE BOJ SE...:









    24. NAD DUBOKI BUNAR VASIH STRASTI



    Nad duboki bunar vasih strasti

    nadazirem se,

    i neodoljivu vam lozinku spustam

    u uski mrak.



    Poput vjedra je Moja lozinka,

    i na svijetlo podne iznosi ono,

    sto je po dnu zagrebla -

    trulu vodu sluzavih pokreta.



    Sumporni racvasti jezik,

    kojega hrani predacki mulj,

    problijedi na suncu i zasisti,

    opako se opiruci gasenju.



    Promatrajte sa sigurnosne daljine,

    sto izvlacim iz vasega bunara;

    ne odvracajte glavu kad zmija u zmiji psikne,

    i svoj zadah ubrizga u prestraseni uzduh.



    Ne stidite se, i ne gnusajte, jer to niste vi.

    Svjedok, koji se zadesio na mjestu kradje

    nije kradljivac,

    vec strah i sram kradljivca.



    "Bijela kula", knjiga 53. Zapisala Vesna Krmpotic





    Stotinu i osam blagoslova neka dobiju svi

    oni koji ovo pismo posalju na sto vise adresa.





    Puno pozdrava iz Sombora od Josipa

    avatar

    07.11.2011. (10:12)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Usporite





    Usporite malo, život nije trka , muzika je svuda okolo.

    Ovu pjesmu napisala je tinejdžerica bolesna od raka. Htjela je vidjeti koliko će ljudi shvatiti njenu pjesmu. Pjesmu je napisala djevojka u posljednjoj fazi bolesti, u New York bolnici. Proslijedio ju je njen liječnik.

    Budite sigurni da ste shvatili završnu napomenu poslije pjesme.

    SPORA IGRA

    Da li si ikada gledao djecu

    na vrtuljku?

    Ili slušao kako kiša

    zapljuskuje zemlju ?

    Da li si ikad pratio

    leptirov kaotičan let?

    Ili zurio u sunce

    na zalasku?

    Bolje uspori.

    Ne pleši tako brzo.

    Vrijeme je kratko.

    Glazba neće trajati zauvijek.

    Da li protrčiš kroz svaki dan

    kao da letiš?

    Kad pitaš Kako si,

    čuješ li odgovor?

    Kad se dan završi,

    odlaziš li u krevet

    sa sljedećih stotinu poslova

    koji jure kroz tvoje misli?

    Bolje uspori.

    Ne pleši tako brzo.

    Vrijeme je kratko.

    Glazba neće trajati zauvijek.

    Kažeš li nekad svom djetetu

    uradit ćemo to sutra,

    i u svojoj žurbi

    ne primijetiš njegovu tugu ?

    Da li si ikad izgubio kontakt

    i dopustio da umre dobro prijateljstvo

    samo zato što nisi imao vremena

    ili nisi pozvao i rekao Bok?

    Bolje uspori.

    Ne pleši tako brzo.

    Vrijeme je kratko.

    Glazba neće trajati zauvijek.

    Kad trčiš da stigneš negdje

    propustiš polovinu zabave koja te tamo čeka.

    Kad brineš i trčiš kroz dan,

    isto je kao da si bacio neotvoren poklon.

    Život nije trka.

    Uspori.

    Čuj glazbu.

    Prije nego što se pjesma završi...

    Dragi moji : Molim vas, proslijedite ovaj mail svakome koga znate, čak i onome koga ne znate! Ovo je molba jedne posebne djevojke koja će uskoro napustiti ovaj svijet zbog raka. Ovoj mladoj djevojci ostalo je samo 6 mjeseci života i njena je želja da slanjem ovog maila poruči svima da žive punim plućima, onako kako to ona nikad neće moći. Ona nikada neće ispuniti ono što je obećala, neće završiti srednju školu niti se udati i imati obitelj.

    Slanjem ovog maila na što je moguće više adresa, dajete njoj i njenoj obitelji malo nade, zato što će za svako ime kome je mail poslan, Američko udruženje za borbu protiv raka donirati 3 centa za njeno liječenje i oporavak. Jedan čovjek je poslao mail na 500 adresa, Ipak znam da ćete vi poslati na najmanje 5 ili 6. Ne dajete svoj novac, samo svoje vrijeme!

    avatar

    07.11.2011. (10:15)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Tečaj filcanja vune 19.11.2011.





    Vrijeme


    19. studeni · 9:30 - 12:30

    Lokacija


    Rijeka, MZ Drenova, Dom Lokve

    Autor


    Aleksandra Ozanic

    Više informacija


    Tečaj filcanja će se održati u Domu na Lokvi (Drenovski put 176), a voditi će ga gđa. Radmila Kus, Udruga Vunarice Gorskog kotara.

    Dom na Lokvi se lako pronađe jer je to stajalište autobusa br 11. odmah poslije groblja na Drenovi.

    Organizator je Aleksandra Ožanić, kao član Udruge Spiritus Naturalis iz Rijeke - udruga za promicanje suživota s prirodom.
    ... Sve obavijesti se mogu dobiti na telefon 091 621 22 67, popodne od 16:30 - 20:00 sati.

    Broj sudionika je ograničen na 20 osoba.

    Početak oko 9 i 30, a završetak oko 17 sati, ili po završetku svih radova što ovisi o brzini izrade svakog pojedinog rada.

    Cijena tečaja:
    120,00 kn

    Potrebno donijeti sa sobom: sapun (bilo kakav) i ručnik za obrisati ruke. Ako slučajno imate onaj najlon na puckice možete ga slobodno donijeti (neobavezno).

    Tečaj će biti podijeljen na 2 teme:
    1. za početnike
    2. napredni - za one koji su prošli početni tečaj

    Sadržaj početnog tečaja:
    - izrada malog filca
    - objašnjenje izrade papuča
    - izrada kape
    - izrada cvijeta (kao tehnike za izradu nakita)
    - teoretsko znanje o raznim tehnikama, izrada kroja za šešir i papuče

    Na naprednom tečaju će se učiti izrada papuča.

    O voditeljici tečaja Radmili Kus:
    Uveliko je zaslužna za edukaciju u filcanju preko 700 žena u Hrvatskoj, što direktno, što indirektno.
    Ugled koji ima u svijetu filcanja može se vidjeti i po tome što je nedavno pozvana u grad Monterey u Virginiji (SAD) gdje bi trebala održati nekoliko tečajeva o tehnici ručnog filcanja vune, s tim da bi, prema najavama, prvom tečaju nazočila i prva dama SAD-a Michelle Obama. Radmilu je u Virginiju pozvala Lisa Jacenich, vlasnica tvrtke za izradu unikatne odjeće od strojno filcane vune.
    Inače, Radmila je kao kreatorica i dizajnerica bila gost brojnih modnih revija gdje se uspješno predstavljala svojim kapama, šalovima, suknjama, haljinama, sakoima, nakitom, papučama, torbama... U 12. mjesecu prošle godine je boravila u Njemačkoj zbog prezentacije svojih radova i tamo je usavršila novu tehniku filcanja.
    Radmila nesebično dijeli svo svoje ogromno znanje o vuni i izradi raznih predmeta, sakupljano godinama, tako da se na tečaju dobije puno više od onoga što je navedeno pod sadržaj rada.

    Dođite i provedite jesenji dan u ugodnom društvu vune!

    avatar

    07.11.2011. (10:18)    -   -   -   -  

  • borivoj

    http://www.magicus.info/hr/magicus/tekst.php?id=71221

    podrška radnicama kamenskog

    avatar

    07.11.2011. (17:26)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Drage prijateljice i prijatelji,

    kao sto smo vas vec obavijestili na sajmu Interliber te u Centru za
    neokulturu u Badlicanu ugostit cemo autora naseg najnovijeg izdanja
    – knjige Koliko traje sada – Tima Frekea iz Engleske.

    Tim Freke promociju/predavanje na teme iz svoje knjige odrzat ce na
    Interliberu u petak, 11.11.2011. godine s pocetkom u 18 sati, u
    dvorani Brijuni, Juzni ulaz na Zagrebacki velesajam.

    Predavanje u Centru za neokulturu u Badlicanu odrzat ce u subotu s
    pocetkom u 16 sati.

    Knjiga Koliko traje sada vec se moze kupiti uz poseban promocijski
    popust po cijeni od 75,00 kn, a poslije predavanja autor ce
    potpisivati knjige na nasem standu broj 17 B, paviljon 5.

    Prijave za oba predavanja (prijevod predavanja je organiziran) su
    obavezne zbog ogranicenog broja mjesta.

    Najavni plakat predavanja u Zagrebu mozete pogledati na sljedecem
    linku:

    http://www.dvostrukaduga.hr/naslovnica/Plakat_Tim_Freke.jpg

    Ukratko o knjizi:

    U ovom trenutku ovdje smo i sada. Ali gdje je ovdje? Je li to mjesto
    ispod nasih stopala... ili soba u kojoj sjedimo... ili drzava u kojoj
    zivimo... ili citav svemir? I koliko je dugo sada? Je li to ovaj
    dah... ili ovaj dan... ili nas zivotni vijek... ili vjecnost?

    U ovoj knjizi Tim Freke prica o svojim nevjerojatnim zivotnim
    iskustvima te kako su ga ona naucila zivjeti s osjecajem ljubavi prema
    sadasnjem trenutku, koji je vjecno prisutan i koji se neprestano
    mijenja. Kroz pustolovine svojeg zivota on nas vodi na putovanje
    filozofskih otkrica o tajnama sadasnjeg trenutka.

    Ovo je epska prica o evoluciji svijesti, usponu i padu carstava te o
    neobjasnjivoj privlacnosti televizijskih zabavnih emisija. To je jedna
    cudna i bolna prica o nama, vama... i svemu.

    Tema predavanja u Zagrebu:

    Koliko traje sada? - putovanje prema buĂ°enju

    – kako pretvoriti svakodnevni zivot u predivnu pustolovinu punu
    smisla, cuda i carolije

    - kako dozivjeti ultra-svjesno stanje 'duboke budnosti'

    - kako postati svjesni nase prave prirode, koja je ljubav

    Tema predavanja u Badlicanu:

    Lucidno zivljenje - stanje budjenja

    - kako istrazivanje sadasnjeg trenutka vodi do spoznaje stvarnosti
    koja po svojoj prirodi slici snu.

    - sedam istina o 'lucidnom zivljenju', odnosno stanju nevjerojatne
    budnosti

    - o stanju 'velike ljubavi' koje nastaje kada postanete svjesni da ste
    jedno sa svime

    O autoru:

    Tim Freke je diplomirao filozofiju te je medjunarodno priznat
    strucnjak na podrucju svjetske duhovnosti. Autor je mnogih knjiga,
    ukljucujuci i knjigu The Jesus Mysteries (koju je napisao zajedno s
    Peterom Gandyjem), koja je bila medju deset najprodavanijih knjiga u
    Velikoj Britaniji i Sjedinjenim Americkim Državama, kao i â€Ĺ“Knjiga
    godineâ€ďż˝ prema izboru Daily Telegrapha.

    Tim je takodjer i uspjesan â€Ĺ“stand-up filozofâ€ďż˝. Ta ideja se temelji
    na staroj slici o filozofu koji je putujuci â€Ĺ“duhovni zabavljacâ€ďż˝
    koji mijenja svijest ljudi. Na svojim seminarima on otkriva ideje i
    prakticne tehnike koje sudionicima pomazu da lucidno zive i osjete
    ekstazu stanja duboke budnosti.

    Tim je osnivac Saveza za lucidno zivljenje te je clan savjetodavnog
    odbora organizacije Humanity’s Team. Rad tih organizacija usmjeren
    je na nase kolektivno budjenje. Tim je jasan i strastven govornik koji
    se cesto pojavljuje u dokumentarnim filmovima i emisijama koje
    emitiraju svjetski mediji poput BBC-ja ili History Channela.

    Tim zivi sa svojom suprugom Debbie i njihovo dvoje djece u
    Glastonburyju u Engleskoj.

    Info, prijave i narudzbe: info@dvostrukaduga.hr, 040-347-343

    Srdacan pozdrav iz Dvostruke duge

    avatar

    08.11.2011. (08:42)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Poštovani,

    Pozivamo Vas da se uključite u predizbore Hrvatskoga rasta - Hrasta!

    Traje samo 3 minute.

    Cilj predizbora: Na svakoj kandidacijskoj listi na parlamentarnim izborima treba biti 14 kandidata. Hrvatski rast – Hrast će kroz predizbore odrediti kojih će to 14 osoba biti i koji će biti njihov poredak na listi. Što više neki kandidat dobije glasova u predizborima, to će biti pozicioniran više na listi Hrasta na predstojećim izborima za Sabor. U predizborima mogu sudjelovati svi punoljetni građani.

    Zašto? Jer uvodimo nove demokratske standarde. U ostalim strankama poredak kandidata na listi određuje čelništvo stranke. Kandidati, želeći što bolji položaj na listi, paze na to da si budu „dobri“ s čelnicima stranke, pa je glavna karakteristika političara u tim strankama slijepa poslušnost i stranačka podobnost. Za razliku od toga, u Hrastu, za kandidata je važno ima li potporu "običnih ljudi" - birača. Na taj ćemo način omogućiti ulazak u Sabor ljudima koji će zastupati vas, birače, a ne stranačke čelnike i njihove interese. Na taj se način jača osobna odgovornost svakog političara.

    Do kada traju predizbori? Do srijede, 9.11.2011 – dakle, reagirajte odmah.

    Što trebate učiniti?

    1. Kliknite OVDJE i pronađite kandidate Hrasta u Vašoj izbornoj jedinici.
    2. Pošaljite mail koordinatoru svoje izborne jedinice. Njegovu adresu nađite OVDJE.
    3. U mail upišite svoje podatke (obavezno: ime i prezime, poštanski broj, mjesto, adresa i jedan od identifikacijskih brojeva: OIB, broj osobne iskaznice ili JMBG).
    4. Ispod vaših podataka upišite imena kandidata kojima iskazujete povjerenje. Možete odabrati 1, 2 ili (najviše) 3 osobe.
    5. Pošaljite ovaj mail svim svojim prijateljima da i oni sudjeluju u predizborima.
    6. Glasovati možete samo jednom.


    Srdačan pozdrav, Darko Cindrić, udruga Glas roditelja za djecu - GROZD

    avatar

    08.11.2011. (16:24)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Malo antistresne relaksacije!


    1

    Pitali Muju da li veruje u ljubav na prvi pogled?
    - "Naravno da verujem", kaľe Mujo.

    "Pa zar stvarno mislią da bi' oľenio Fatu da sam je pogled'o drugi put?"


    2

    Pito Haso - Muju:
    - "Mujo ba, ąta ti dijete spava gore na regalu?"
    - "Ma ispada iz kreveta dok spava . . . a ja ga ne čujem kad padne . . ."


    3

    Sudija pita optuľenog Muju:
    - "Kad' ste već ukrali zlatni nakit,

    nije mi jasno zaąto ste u drugoj fioci ostavili pet hiljada eura?"
    - "Ajd me sad i ti zajebavaj!"


    4
    Oľenio se Crnogorac.

    U spavaćoj sobi, leľe jedno jedno pored drugoga i gledaju u plafon.
    - "Kako se osjećaą dragi?"
    - "Umoran, eto kako."
    - "A ąta ćemo mi sada da radimo?"
    - "Da spavamo, normalno!"
    - "Ali ja sam navikla da me pijre spavanja majka malo pomazi . . . "
    - "Ma ąta je s tobom, avetinjo jedna, gdje ću ľenu sad buditi!"


    5

    Jedno jutro doąao Crnogorac u pekaru, i kaľe ľeni koja tamo radi:
    - "Daj mi dvjesto grama bureka!"
    - "Je li za poneti?"
    - "Ne, tebi ću ostavit'!"


    6

    Sretnu se dva Crnogorca.
    - "Đe si, jadan ne bio?"
    - "Evo me . . . "
    - "A kako si?"
    - "Dobro."
    - "A ąto činią. Radią li đe?"
    - "Ne."
    - "A kartaą li se?"
    - "Pomalo."
    - "A jebeą li ąta?"
    - "Ne, ja nikako."
    - "A ąto ne, jadi te ne znali?"
    - "A ąto, 'oće l' mi ko reć' fala?"


    7

    Poąli Njegoą i vojvode u lov na sokolove.

    Jahali, jahali, i najzad ugledaąe sokola kako leti.

    Puca jedan vojvoda, puca drugi, soko i dalje leti.

    Pucaju vojvode opet, sokolu opet niąta.

    Puca i Njegoą . . . sokolu niąta.
    - "E sve sam vid'o u ľivotu, al' da leti mrtav soko . . . " - kaľe Njegoą.


    8

    Opljačkali Crnogorci banku i odnijeli dľak para.

    Sjede kući i kaľe jedan:
    - "E pa da prebrojimo kolko ima pa da delimo!"
    - "E ąto da ga brojimo, jado, pa pisaće sutra u 'Pobjedi' kolko
    smo ukrali!"

    9

    U tramvaju Mujo pokazuje kartu kontroloru.
    - "Gospodine, pa ovo je dječja karta!"
    - "E, sad vidite koliko sam dugo čekao tramvaj!"

    10

    Pita prolaznik policajca:
    - "Oprostite, gdje je poąta?"
    Policajac će ponosno:
    - "To znam! Pitaj me neąto teľe!"

    11

    Voze se Mujo i Haso u autobusu. Kaľe Haso:
    - "Majstore, daj pusti malo taj air condition . . . "
    A Mujo će:

    - "Nemoj, ba, bolje daj neke narodnjake . . . !"


    12

    ®ali se Mujo Hasi:
    - "Jučer sam doąo kući i zateko Fatu u krevetu s Japancem!"
    - "I?!?"
    - "©to i? Niąta, otkud ja znam japanski?!"


    13

    7 mudrih jutarnjih izreka . . .

    1. Puąenje skraćuje cigaretu.

    2. Neki piju od veselja, drugi od ľalosti, a treći od jutra!

    3. Rođendani su korisni. ©to ih viąe imaą duľe ľivią!

    4. Neke pogreąke su tako zabavne da ih je ąteta napraviti samo jednom!

    5. Kada se sretnu radnici igraju nogomet. Kada se sretnu ąefovi, igraju tenis.

    Kada se sretnu direktori, igraju golf . . . ©to je funkcija veća, loptice su manje!

    6. Neki ąefovi su kao oblaci. Kad oni odu dani su prekrasni!

    7. Alkohol ne rjeąava probleme. S druge strane niti mlijeko također!

    Ali se poslije piva puno bolje osećam!

    avatar

    08.11.2011. (16:34)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...