Komentari

allaboutstarzskrable.blog.hr

Dodaj komentar (30)

Marketing


  • dylanami.

    nažalost ću se morati složiti s dinom, ovo je prevelik zalogaj za premalo rečenica. u jednom trenutku pokloni, u drugom trenutku se dvorac urušava, dezaparatiranje i tvoj gubitak noge. u jednom dahu sam pročitala, ali to nažalost u ovom slučaju nije kompliment.
    napetost si zadržao i zanima me što će biti s dečkima u šumi.
    čekam novo i žao mi je što nemam nešto pametnije za reći.

    avatar

    26.09.2011. (00:12)    -   -   -   -  

  • Miris marelica

    Nažalost, morat ću se složiti s curama. Ne sviđa mi se što se sve tako brzo odvijalo. Očekivala sam opis drvca, poklona, toplu atmosferu, a ne odjednom strah i paniku. Po meni, bolje duže ne objaviti post, nego ga napiati u šusu. Ovo je prekratko za razvitak radnje i tako brz prelazak s jedne na drugu stranu. Uživaj.

    avatar

    26.09.2011. (21:28)    -   -   -   -  

  • Seven

    Vrlo dopadljiva promjena dinamike, no ostajem pri pitanju kojeg sam postavila u jednom od komentara: zašto bi na meti goblinsko - vilenjačkog rata bio Hogwarts? Razulareni goblini odlučili su potamaniti vilenjake iz školske kuhinje jer im je Mattano dao propusnicu kroz zaštitu oko Hogwartsa (koja je, ako me pamćenje služi, pojačana s obzirom na dotični rat)? To ključno pitanje mi je, bez obzira na nelogičnost čitavog rata - iako sam ti već rekla kako mi se čini da namjerno izazivaš taj dojam - nerazjašnjeno. Goblini su se krvili s vilenjacima, no osim sukoba s čarobnjacima što se tiče traženja svojeg autonomnog Ministarstva, nikada nisu napali čarobnjake. A sad će prvi na koje će se obrušiti biti učenici? Teza broj dva je, naravno, da krivac napada na Hogwarts nije nitko iz rata Niskovisinaša, no ako nisu oni, tko jest? Čini mi se da je zbog nerješenosti tog pitanja narušena tvoja dosljednost, inače uvijek prisutna kroz poglavlja. Jer, sve i ako spremaš nekakvo grandiozno iznenađenje, trebaju ti makar kakvi temelji za njega, a dosad nisi pružio nikakve. Ovo je na mene djelovalo kao šaka u oko, posve neshvatljivo i apsurdno, rekla bih čak i nezrelo (a to mi je definitivno novitet u tvojem pisanju). Dva objašnjenja: ili je poglavlje koncipirano nepromišljeno, ili netemeljito. Čekam razjašnjenje misterije.

    Pa ipak, odajem priznanje dojmljivo opisanoj promjeni energije u spavaonici. Bez obzira na gornju negativnu kritiku, bez sumnje si raspoloženje šoka, napetosti i žurbe uspio prenijeti na čitatelja. Damianova odsutnost kroz postove (zajedno sa slikom koju si o njemu pobudio opisavši njegovu izdaju) intenzivirala je iznenadnost njegovog pojavljivanja u priči, kao i činjenica da ga je Starz bez sekunde razmišljanja, skupa s njegovim bratom, odveo na sigurno (i usput sebe osakatio, ali što ćeš, situacija je poprimila alarmatne razmjere). Ovo je, za razliku od zbunjujućeg raspadanja dvorca, bilo ugodno iznenađenje. Prikazao si Damianov karakter u pozitivnom svjetlu, kad je brzim reagiranjem upozorio cijelu društvenu prostoriju i odabirom da će se radije smrzavati nego dopustiti da Starz iskrvari, a jednako tako i Starzov, jer je Damianu spasio život. Njihovi potezi su toliko ljudski da zaslužuješ pohvalu. Bez obzira na tučnjavu i gorčinu, kad dođe trenutak, zaboraviš na gluposti. Puno sentimenta, a opet nimalo patetično. To volim.

    Ne potkopavaj svoj talent ishitrenim potezima. Dužan si sebi više.
    Pozdrav.

    avatar

    26.09.2011. (23:07)    -   -   -   -  

  • Mazzy.

    Pa, moram priznati da me u najmanjem slučaju ovo podsjeća na Golden Trio bijeg s vjenčanja u posljednjoj knjizi.

    Vidim da su se svi obrušili na prebrzo odvijanje radnje, no ja sam nekako indiferentna. Istina, nisam doživjela Božić onako kako bi se jedan Božić u Hogwartsu mogao odvijati i za tu scenu bih ti mogla dati minus, ali ne mogu reći da si bio loš u drugom dijelu događanja, barem ne što se dinamike tiče. Usto, uvođenje novog lika mi nije moglo proći nezapaženo; zasad u liku Chada ne mogu vidjeti ništa od toga hoće li ili neće igrati neku bitniju ulogu, ali iskreno se nadam da će se otarasiti uloge plašljivog dječarca kako 'kampiranje' bude trajalo.

    Jedna mi stvar samo nije jasna, možda se radi i o nekom mom propustu. U cijelom Hogwartsu nije dozvoljena aparatacija, kako su se onda svi učenici Hogwarsta mogli aparatirati? I nije li im rečeno da se svi aparatiraju na jedno mjesto, a ne da se svi raštrkaju po cijelom svijetu doslovno?
    Ustvari, nije to jedino što mi nije jasno. Zašto Hogwarts? Moram se složiti sa Seven, nema smisla napadati Hogwarts ako se radi o vilinsko - goblinskom ratu.
    Možda je sve to nekakav tvoj trik da nas zbuniš i držiš u neizvijesnosti do samoga kraja, ali nadam se da će mi se svi ti silni upitnici iznad glave maknuti uskoro. :D

    I također novo. :)

    avatar

    27.09.2011. (14:12)    -   -   -   -  

  • Seven

    Što se vilenjaka u dvorcu tiče; provjerila sam i u pravu si. Već si u sedmom poglavlju naglasio kako su napustili Hogwarts, tako da se ispričavam zbog propusta u pamćenju radnje.
    Time si odgovorio na prvo pitanje u mojem komentaru, no ne i na drugo, stoga ostajem pri tvrdnji da si napravio prenagli prijelaz. Što se drugog mogućeg krivca tiče, počinjem nešto slutiti, no to je previše klimava teorija za prezentiranje, tako da taj dio trenutno zanemarujem. I dalje smatram da je iznenadni napad na dvorac presirovo odrađen, sve i ako imaš temelje, kako tvrdiš u komentaru kojeg si mi napisao.

    Također, provjerila sam i dio s Damianom i ponovno si u pravu. Uzevši u obzir čak i njegov potez na OOMS-u, Starzova reakcija me i sad pomalo iznenađuje, iako u desetom poglavlju nije imao vremena reagirati na Damianovu naglu zaštitu. No to na što si me podsjetio razbistrilo mi je mnogo toga u glavi.

    Tako da mi preostaje još samo nešto za reći: sudeći po tvojim objašnjenjima, poglavlje nije nepromišljeno, no netemeljito, i dalje smatram, jest. Ne netemeljito u smislu nedovoljnog planiranja (da je o tome riječ, radilo bi se o nepromišljenosti), nego netemeljito u smislu prezentacije radnje. Moje je mišljenje kako se odlikuješ nevjerojatnom energijom i inspiracijom, no čini mi se kako ti nedostaje takta.

    Iskreno se nadam da imaš u vidu moje dobre namjere i da mi nećeš zamjeriti iskrenost, iako mi je u principu svejedno jer ne vidim poantu u neiskrenom komentaru. Uostalom, ja sam samo jedna od tvojih čitateljica, i moje mišljenje je samo jedno u moru drugih.
    Pozdravljam.

    avatar

    27.09.2011. (19:15)    -   -   -   -  

  • BellHoran

    Mislila sam da se ne može dezaparatirati u Hogwartsu :o
    opa nešto se opako dogodilo!
    napeto, progutala sam post u minuti :D
    pomalo poput hermione kada bi se uvijek aparatirala na neko sebi dobro poznato mjesto koje bi joj prvo palo na pamet :D
    toliko o mirnom božiću :O
    novo i u mene ;)

    avatar

    27.09.2011. (20:52)    -   -   -   -  

  • BellHoran

    e i radnja moje priče se odvija na harryevoj sedmoj godini kada smrtonoše rade za voldemorta
    eleni nije ni htjela pobjeći, glupača je samo impulzivna :p
    tata joj je navodno bio mračnjak, crni mag i mogući smrtonoša
    valjda je sad jasnije ;)

    avatar

    27.09.2011. (20:56)    -   -   -   -  

  • Jailbait Jody

    daaa, meni su razmaci sexi
    a istina je za fizičko ali eto ja bila vani u subotu i uletija mi neki lik i njemu su se jako svidile moje male grudi haha :D

    avatar

    27.09.2011. (21:11)    -   -   -   -  

  • Seven

    Javljam za novo.

    avatar

    27.09.2011. (22:13)    -   -   -   -  

  • ....May Stox....

    Ahjoooj. A toliko sam se veselila nekom lijepom, božinom postu punom smijeha, topline i brdo kolača. :S

    Ne znam stvarno što reći. Jedino suosjećam sa Chadom koji je skoro povraćao pogledavši Starzovu nogu. I ja bih isto to učinila. X_X

    Komentar sucks, nemam više ništa pametno za reći. xp

    avatar

    28.09.2011. (13:53)    -   -   -   -  

  • Mazzy.

    A tako znači. Ipak se radi o mom propustu. :) Iako, mogli su im reći da se svi aparatiraju na isto mjesto. Doduše, neću sad prebacivati Dumbledoreu zbog toga, pretpostavljam da s razlogom to nije tako, a u tom slučaju onda zainteresirano čekam nastavke da vidim zašto to nije tako. :)

    avatar

    28.09.2011. (14:31)    -   -   -   -  

  • Vic Rainx

    U svojoj glavi nisam uspjela stvoriti taj Božićni događaj koji si želio prikazati. Ne znam je li to zbog prilično neobičnog pada, koji jednostavno ne mogu nikako uklopiti u njegov lik, ili zbog nečeg drugog.

    Volim iznenadne prijelaze, ali je čak i meni ovaj malo prenagao...
    Mislim da bi bilo puno bolje da si samo malo proširio taj dio.

    Isto tako smatram da je reakcija na gubitak noge preblaga sa Starzove strane, bez obzira na to što je tek mrvicu kasnije shvatio u što oni gledaju...Druga bi stvar bila da je naprimjer samo iskrenuo nogu...Gubitak noge je velika stvar, a ne neka na koju imaš tako 'mirne' misli.

    Svejedno, i dalje uspješno održavaš želju za nastavkom...:)

    i da, zanima me na koji način ne dajem do znanja tko što govori...
    Mislila sam da je barem to prilično jasno jer često navodim imena onih koji govore...
    Pa ako nije problem izdvoji mi jedan mali dio da dobijem točan uvid(s obzirom da nisi jedini koji se žalio na to)

    avatar

    28.09.2011. (19:39)    -   -   -   -  

  • BellHoran

    postić
    ispočetka ;)

    avatar

    29.09.2011. (15:26)    -   -   -   -  

  • BellHoran

    Da mi netko uvrijedi izgled, bolila bi me briga.
    Da netko uvrijedi moju osobnost, nasmijala bi se.
    Da netko uvrijedi nekoga moga, ne bi se ni okrenula.
    Ali kad netko uvrijedi moje pisanje, ili samo mi kaže da nemam talent, slomi mi se srce. :)
    Uvijek govorin da ne znan pisati, ali zapravo znan da iman nešto neloše i želila bi da to bude bolje.
    Valjda se nisam mogla nositi sa 16 kritika i komentara da nije dobro u isto vrime.
    Nekad pustim da me ljudi pregaze. Potrudit ću se ne raditi to više.
    U svoje likove uvijek unosim nešto osobno, valjda mi je i gore kada netko uvrjedi moj lik koji je ogoljenija verzija mene, nego mene samu.
    XD čudna sam, znam ;)

    avatar

    29.09.2011. (21:31)    -   -   -   -  

  • BellHoran

    Jel postoji još taj pleme blog?

    avatar

    29.09.2011. (21:32)    -   -   -   -  

  • Vic Rainx

    Moram se osvrnuti na BellHoran i reći da je razlika između toga što su njeni postovi nerazumljivi i toga što su tvoji nerazumljivi. xD

    S obzirom da sam odlučila ovo pisati u samo u trećem licu odlučila sam da će se tek na kraju saznati tko je osoba koja sve to govori.
    Imaj na umu da se radi o nadnaravnoj priči tako da trenutno i nije neko čudo da 'onaj ubijeni' bude zapravo živ...Ovo je jedna od onih priča u kojoj ništa nije kako se čini.

    Nitko nije ubijen samo crtežom. Ubijen je kada crtež s određenom osobom bude pokidan. Ajmo reći da taj crtež sadrži životnu nit te osobe.

    i nisam rekla da su se dvije sestre zbližile tim poklonom, nego da ih je njena reakcija na taj poklon obilježila...u smislu da im je postala još važnija u životu.

    Nadam se da je sada malo jasnije :)

    avatar

    29.09.2011. (22:15)    -   -   -   -  

  • Laura

    A hvala što javljamo za novo,mali.

    Potpisujem prve komentare, uvjerena sam da,da si pisao u vrijeme Božića, da bi ljepše dočarao taj duh. Ono kad te ne Badnjak zanima što si dobio,ali se trudiš sakriti to,jer, pa, ti imaš 15 godina. I kad na Božićno jutro skočiš iz kreveta kao nindža a onda polako, frjaerski odeš do drvceta, izgarajući od želje da saznaš koju su ti se sitnicu ove godine sjetili kupiti :)

    Mislim da bi trebao bolje opisati metež. Spomenuo si Lizzie i Maxa i propadanje,ali čini se kao da ste samo 'vi' bili u prostoriji.
    Ali zato mi se radnja stvarno sviđa. Radujem se mogućem dvoboju između Starza i Damiana,ali najvjerojatnije ga neće biti - sad se bore za život.

    Uživaj! :D

    avatar

    30.09.2011. (15:21)    -   -   -   -  

  • Magdalyn.

    Dok ja odem na ekskurziju ti se stvarno napišeš. Eh sada da lijepo sjednem i sve to pročitam.

    I hvala ti na komentaru :) Priznajem da je možda lakši ali ta mi je ideja pala namapet. A ne brini, smislila bih i ljudski kraj, samo bih onda postavila drugačije stvari i odradila puno više istraživanja. Može se i tako napisati, pogotovu što sam nedavno čitala knjigu na sličnu tematiku.

    A mislim što se tiče profilne slike da je više bio ono dare da li to smije uraditi i onda je jednostavno tako ostalo. I da potpuno je moguće da je Edgar sve to zakuhao :) Ali ne govorim više ništa.

    Sada dolaze na red tvoja dva posta, da vidim oko čega je ova cijela pompa u komentarima :)

    Što se tiče Badnjak posta na početku mi se pravo svidio i mogla sam osjetiti tu amosferu, jeste da me je ova utakmica na kraju razočarala i malkice uništila taj dojam Božića, Badnjaka and rest of them. A tako su bili blizu pobjede... baš mi ih je nešto žao, pogotovo što skoro nikada nisu pobjeđivali ni u knjigama.

    Okay, zadnje poglavlje je bilo čudno to say the least. Mislim da je nedostajalo nekih stvari, neki opis, nešto samo mi je nešto nedostajalo, iako mi iz nekog razloga ovaj napad nije došao kao neko čudo.

    Iako ja i dalje imam osjećaj da je voo što se dešava veće i od rata između vilenjaka i goblina i svega onoga što se dešava. Jest da nakon svega nemam i dalje blage šta se tačno dešava.

    Nadam se da će sljedeći post biti malo detaljniji da vidimo šta se dešava, pogotovu sa Starza s obzirom da je ostao bez određenih dijelova tijela.

    Hugs

    avatar

    01.10.2011. (16:11)    -   -   -   -  

  • BellHoran

    Post ;)

    avatar

    01.10.2011. (20:00)    -   -   -   -  

  • Mazzy.

    Da ti odmah olakšam dušu, post nije napisan u jednom danu. Napisan je u dva dana. :D Ali prije dvije godine još možda. Iskoristila sam ga jer sam došla do zaključka da bi se savršeno uklopio u radnju.
    A napisan je velikim dijelom iz vlastitog iskustva. Tako da se ne bih složila s tobom za shizofreniju, barem ne zbog onoga što sam ja doživjela. Ne moraju uvijek imati podvojenu ličnost, a ovaj 'skok' u prošlost nije bio takve vrtse, već je za Finlayjevu majku sve to bila halucinacija, što je često u shizofreničara. Barem onih s kojima sam ja imala iskustva. :)

    avatar

    02.10.2011. (15:27)    -   -   -   -  

  • Damian S.

    kad istekne ovaj tjedan, vratit ću se.i nadoknaditi sve što sam propustio.nisam napustio blog. mark my words.

    sincerely

    avatar

    02.10.2011. (21:05)    -   -   -   -  

  • Seven

    Interesantna mi je tvoja interpretacija posta, ponajviše zato što je kilometrima daleko od moje ideje kad sam ga pisala. Dijelom zato što nije riječ o alter egu (točno, napisala sam ti da si otprilike u pravu iz razloga što je to tvoje viđenje sugovornika bilo najbliže njegovom stvarnom identitetu - jedino se Ilseino viđenje u potpunosti poklapalo s mojom idejom), no točna je ona tvoja rečenica "to je ona sama". Samo što, premda je 'nju samu' itekako moguće dimenzionalno razdvojiti na 'nju' i na 'njezin alter-ego' (jer je u postu tako sugerirano), kroz cijeli post riječ je o jednoj dimeziji jedne osobe. Usto, ono čime je završio post nije bio kraj dana, premda je tvoje viđenje isto jednako zanimljivo kao i dio s takozvanim alter egom.

    Također, interesantna mi je i činjenica da post na tebe djeluje umirujuće, ili pak budi takav dojam. Odgovorio si mi na jedno vrlo važno pitanje koje sam imala u glavi dok sam pisala taj dio (da me krivo ne shvatiš, nije se ticalo konkretno tebe, već onih koji će to pročitati).

    I još nešto, zanima me tvoja definicija pojma 'stvarne radnje'.
    Iako - nisam li se odgovora na pitanje vezano uz potonje dotakla u dijalogu s 'alter egom'? :)

    U svakom slučaju, zahvalna sam ti na iskrenom komentaru.
    Pozdravljam.

    avatar

    02.10.2011. (21:07)    -   -   -   -  

  • dylanami.

    novo !

    avatar

    03.10.2011. (02:14)    -   -   -   -  

  • Bianca

    Ne znam zašto, je li se ikako moglo dogoditi da sam te slučajno preskočila? Doduše, vidim da ni ti meni nisi javljao za postove. Imam sada dosta za nadoknaditi. Čovjek bi pomislio da si me zaboravio.

    Tri poglavlja mi nisi javio! Ima da te bude sram. Idem sada to pročitati.

    avatar

    03.10.2011. (20:11)    -   -   -   -  

  • Bianca

    U zadnje vrijeme baš i nisam vična nekim dugim dubokoumnim komentarima pa se nadam da će poslužiti ako kažem kratku, jednostavnu istinu.

    Nikada do sada nisam zapravo shvaćala koliko dobro pišeš. Svaka čast. Tvoje pisanje je dostojno JKR i njene priče.

    avatar

    03.10.2011. (20:36)    -   -   -   -  

učitavam...