Komentari

allaboutstarzskrable.blog.hr

Dodaj komentar (20)

Marketing


  • ....May Stox....

    Jel moguće da sam prva ? JESSS-aah :D

    Dakle.

    Badnjak mi je oduvijek bio najdraži dan u godini. Ni moj rođendan, ni Nova Godina, ni Božić nisu bili ni blizu onom slatkom uzbuđenju u dnu želuca koji je govorio samo jedno: sve će biti u redu.

    Badnjak mi je uvijek bio utješan blagdan upravo zbog te poruke koju je nosio svuda po svijetu.


    Dijelimo isto mišljenje, Tomek. :D I baš sam se neki dan tog sjetila; sva patnja i bol koju osjećamo tokom godine se nekako smanji kada dođe predbožićno vrijeme. Barem uvijek ja imam taj osjećaj. Jest da dobro udari po novčaniku, ali nekako prebrodiš to uz zadovoljan smiješak svojih najbližih. :)

    Uživala sam u postu na početku, taj veseli osjećaj kod Starza- baš mi je došlo zagrlit ga i hodati skupa s njim kroz hodnik ukrašenog Hogwartsa ^^

    I jeeej, pobjeda Gryffindora, wohoo ! :D :$

    Ne daj se obavezama ! Nadam se da ćeš se barem preko vikenda dobro naspavat i odmorit :D

    Toliko od mene... Bokić Tomeek ! :* :))

    avatar

    17.09.2011. (18:47)    -   -   -   -  

  • BellHoran

    Mislim da će i moje novo, danas - sutra :P
    Badnjak je i moj najdraži blagdan! Totalno uzbuđenje prije Božića, i onda kad me Božić razočara, to je najbolje šta mogu dobit :)
    Vilenjaci ratuje s nekim? Wow, impresionirana sam :D
    Ahh, glupi Gryffindori i njihov metloboj :P
    Sviđa mi se ime Lieselotta ;)
    Prekratak mi je post, ja bi još ovih dana :D
    papa

    avatar

    17.09.2011. (18:48)    -   -   -   -  

  • Mazzy.

    Za početak, imam primjedbu koju želim odmah u početku iznijeti da ne zaboravim.
    Tehnički gledano, Badnjak nije blagdan. Samo su Božić i božićni ponedjeljak blagdani što se tiče božićnih dana. Badnjak je samo - pa, Badnjak, dan prije Božića.

    Što se same božićne atmosfere tiče, nisam ju doživjela. Dijelom zato jer atmosfera nije bila pretjerano božićna, dijelom zato jer sam vjerojatno jedina ovdje kojoj Badnjak ne predstavlja nikakvu radost, niti ga izdvajam kao poseban dan lišen briga.

    Moram priznati da goblini sve više i više padaju u mojim očima. Tim više jer su kroz tvoje oči prikazani toliko licemjerni da ih poželim sve stpati u kakvu golemu peć i kremirati ih. Odvajkada se žale kako im čarobnjaci uskraćuju prava i kako žele slobodu, ravnopravnost i što sve ne, a tu rade vilenjacima isto ono što čarobnjaci rade goblinima. Samostalno Ministarstvo! Puke besmislice! I onda se čude jadni zašto im čarobnjaci ne žele odobriti posjedovanje štapića.
    I da. Jedna stvar me poprilično zbunila. U jednom trenutku pričaš kako sve vuče na to da će rat uskoro prestati, a onda u sljedećoj rečenici napišeš kako do njega možda neće ni doći. Zapravo, da ne parafraziram i ne izvlačim iz konteksta, citirat ću ti.
    Što se tiče goblina i vilenjaka, sve izgleda kao da će Rat uskoro prestati. Osim što uopće nije vidljiv razlog početka rata, sada nije vidljiv ni razlog završetka, ako do njega uopće dođe.
    Zbilja me zbunjuje ta rečenica.

    Metloboj. Moja druga najdraža stvar u HP serijalima. Moram priznati, i nadam se da se nećeš uvrijediti, da utakmicu nisam nešto pretjerano doživjela. Nedostajalo mi je opisa, nedostajalo mi je uzbuđenja oko igre i buka navijača koji svom silom žele da upravo njihov dom pobijedi. Upadljivo mi manjka svega toga. No, drago mi je da je Gryffindor pobijedio jer sam njih uvijek, neovisno o Rowlingovoj, zamišljala kao najjaču metlobojsku ekipu. I samo ime im nekako zvuči pobjednički.

    Nego, to bi valjda bilo to. Htjela sam i prokomentirati Petrino ponašanje, no ovoga puta sam odlučila pričekati sljedeći post jer se nije zadržala u ovom dijelu pripovijedanja dovoljno dugo da sa sigurnošću utvrdim ono što sam spominjala u prethodnim komentarima. :)

    avatar

    17.09.2011. (19:48)    -   -   -   -  

  • dylanami.

    jurim van, samo da javim da imam novo i sutra očekuj moj komentar ! :)

    avatar

    17.09.2011. (20:28)    -   -   -   -  

  • Mazzy.

    Ispričavam se, 'Božićni ponedjeljak' je fraza koju koristim za dan poslije Božića, kao što je Uskrsni ponedjeljak. Jer taj dan ustvari nema nekakav prikladan naziv (barem ga ja ne znam), a blagdan je. U principu, ono što htjedoh reći je da su samo Božić i dan nakon njega blagdani, 25. i 26.12., jel. :)
    A ovo za gobline recimo da sam shvatila, hah. Budno ću pratiti što se događa na ratnim poljima.

    avatar

    17.09.2011. (21:04)    -   -   -   -  

  • Miris marelica

    Složila bih se da je Badnjak nekako "ispunjeniji" od Božića. Na Božić, sva zabava završava. Jest da je važniji u vjerskom smislu, no ipak krajem dana nestane sva ta čar. Badnja večer mi je nešto najljepše što postoji :)

    Vidjeh komentare iznad i meni je drago što su Gryffindori pobjedili haha xD Uvijek su mi uz Hufflepuffe imali najdražu metlobojsku momčad.

    Da ti budem iskrena, očekivala sam duži post, no bitno da i dalje ne odustaješ.

    Stvarno ne znam odakle ti da su razgovori na silu napisani jer nisu. Ne razgovaraju svi ljudi na isti način. I pobogu, kakve bi veze Villareal mogao imati s barom? Žuta podmornica tj. Yellow submarine je pjesma koju izvode The Beatles. Vidiš li sad povezanost?

    I ne, to uopće ne bi zvučalo kao da me optužuješ da sam plagijatorica da to sam na neki način nisi spomenuo. Nogomet je samo popratna tema o kojoj pričaju ništa više. I ja sam, kao i Vanja veliki fan Liverpool FC-a i samog grada uopće, ali nogomet nije središnji motiv moje priče. Znači svi vi čija se radnja zbiva u Hogwartsu, Londonu ili bilo kojim drugim istim mjestima, kopirate jedni od drugih? Ne bih baš rekla.

    Avery je došla iz razloga koji je već bio spomenut u predhodnom postu, ne postoji nikakav motiv "između redaka".

    Za kraj, jedan mali savjet; prestani toliko filozofirati u komentarima. Zapazila sam, ne samo u komentarima na mom blogu, nego i na ostalima da previše kompliciraš stvari. Jednostavno se fokusiraj na radnju i post, a ne je li nešto napisano na silu, postoji li koja greška ili što ti misliš o tome koliko će priča dugo opstati. Daj svoje mišljenje o likovima i radnji, što ti se svidjelo ili ne, a takve manje bitne dosjetke i komentare ostavi sa strane.

    Pozdrav.

    P.S.- Nadovezat ću se na Mazzyin komentar. Božićni ponedjeljak ne postoji pošto Božić ne mora nužno biti nedjeljom. 26.12 je dan svetog Sjepana pa se zato zove Stjepanje ili Štefanje, ovisi kako u kojem kraju Hrvatske.

    avatar

    18.09.2011. (01:36)    -   -   -   -  

  • Miris marelica

    Da, znam da ih zovu tako, ali ako bolje razmisliš stvarno nema logike.

    Oke, ali mišljenje se može reći i bez suvišnog filozofiranja. That was my point.

    avatar

    18.09.2011. (14:47)    -   -   -   -  

  • Miris marelica

    I opet filozofiraš.

    avatar

    18.09.2011. (17:20)    -   -   -   -  

  • BellHoran

    novo :D

    avatar

    19.09.2011. (09:09)    -   -   -   -  

  • Vic Rainx

    Sviđa mi se kako si opisao taj dio sa Badnjakom. Ništa prekomplicirano u opisivanju, ali opet daje onaj neki poseban osjećaj. Ne znam je li tu potpomogla činjenica da jednostavno obožavam Badnjak.

    Nikada nisam bila preveliki fan HP-a, i bila sam pomalo skeptična kako će mi se ova priča svidjeti, ali iskreno iz nastavka u nastavak sve mi se više podvlači pod kožu...

    Metloboj - savršena slika u glavi. Sviđa mi se.

    Lieselotta Potter - nadam se da će uskoro biti više i o njoj. :)

    avatar

    19.09.2011. (14:32)    -   -   -   -  

  • Rory Lockhart

    evo ga, konačno da sam i ja uspjela sve pročitat! :DD ovako, kroz postove nisam stekla neko visoko mišljenje o starzu...uglavnom zbog njegova stava prema chanell i petri. no tko sam ja da mu sudim? svi smo drugačiji, i sam si to rekao.
    ne vjerujem da je snape kriv za chanellino ubojstvo, no možda sam u krivu. međutim, ja sam uvijek vjerovala snapeu. čak i kad je u šestoj knjizi ubio dumbledorea, nisam mislila da je to napravio zato što je smrtonoša. ne bi rowlingica cijelo vrijeme govorila kako dumbledore besprijekorno njemu vjeruje, a onda napisala da ga je baš ta osoba, kojoj dumbledore najviše vjeruje ubila da nije bilo nekog dubljeg razloga. drago mi je da sam bila u pravu i da je snape cijelo vrijeme bio pozitivac :DD hopefully će tako biti i kod tebe.
    što se rata tiče...erm, nisam shvatila ratuju li goblini s kućnim vilenjacima ili vilenjacima tipa legolas i to xDD
    što se tiče ovog posta, smatram da si božićnu atmosferu mogao malo bolje dočarati. ako ti badnjak već toliko toga predstavlja u životu, onda sam očekivala opise bogate epitetima, usporedbama, metaforama i ostalim stilskim sredstvima kako bi čitateljima stvarno dočarao što je to za tebe badnjak :///
    što se metloboja tiče, nisam baš neki ljubitelj (bilo da se radi o magičnom sportu poput toga ili bezjačkom poput nogometa, ne zanima me to :DD) tako da mi odgovara što je taj dio ovako kratak.
    toliko od mene, pozdrav! :DDD

    avatar

    20.09.2011. (12:01)    -   -   -   -  

  • Jailbait Jody

    hvala :d
    komentirala sam ti post već sa eleni tako da ;)

    avatar

    20.09.2011. (20:44)    -   -   -   -  

  • Damaris.

    Evo i mene, vjerovao ili ne.
    Ne pokoleba nikoga osim mene, očigledno.
    Vjeruj mi, ako mrziš školu sada, PREZIRAT ćeš matursku godinu. Yeah, u svakom komentaru do sad sam kukala na školu.
    No, post.

    Badnjak. Božić.
    Zaista, jedini dani kada se može uživati u pahuljicama na jedan poseban način, pun harmonije. Zaista, ja ga i sada volim. Oslobađa me mnogih stvari, čak i kilaže jer postim. xD
    No, post.

    Ne znam imam li šta tu puno za komentarirati.
    Slytherin vs Gryffindor, Gryffindor pobjeđuje uprkos dobroj igri Petre i cjelokupnog slytherinskog tima.
    Standardno nekako. Kliše što se tiče originalnog Pottera i Rowlingice.

    Pročitala sam inače i prethodna dva posta, no, njih ti mogu iskomentarirati i na fejsu ukoliko budeš želeo jer sada baš i nemam vremena.
    Nadam se da opraštaš moje odsustvo.

    avatar

    22.09.2011. (00:21)    -   -   -   -  

  • Seven

    Da, primijeti se da je post borba protiv obaveza.

    Dakle, ovako se to meni čini:
    Uvodni dio, u kontekstu blagdanskog ozračja je u potpunosti ostvaren. Emotivno si se unio u poglavlje, osjeti se, a prije si to rjeđe činio (ili barem, u sitnijim tragovima). Sviđa mi se ovo. Starz djeluje nekako punokrvnije, ljudskije da kažem. I, s obzirom na to da sam primijetila nečiji komentar iznad, da ispravim, Badnjak jest blagdan. To što se ne obilježava neradno kao Božić i Uskrs (iako postoje ljudi koji rade i na te blagdane, kao i oni koji su pošteđeni posla i na Badnjak) ne čini ga manje blagdanom. Postoji sva sila blagdana koji se uopće tako ne promatraju - blagdan Velike Gospe, primjerice. Koji je također blagdan, u katoličkom smislu. Ulaziti u diskusije koji je dan više ili manje blagdan je, čini mi se, za potrebe komentiranja tvojeg posta nepotrebno. No svatko ima pravo izraziti mišljenje, jasno.
    Da se vratim svojem komentaru, sviđa mi se i koloritet kojim si se poslužio da dočaraš duh Badnjaka u Hogwartsu. Jedno me samo zbunjuje: zašto ga Starz tamo slavi? Nema li obitelj? Možda sam nešto propustila, ali čini mi se da se pitanja njegove obitelji u posljednjih četrnaest poglavlja nisi dotaknuo, tako da mi preostaju samo upitnici. I mogu reći, pomalo se slažem sa Starzovim viđenjem Badnjaka. Sadrži nekakvo posebno ozračje, dok se Božić na kraju svede na obiteljsko druženje, a dva dana kasnije, svijet je opet usran.

    Ovaj rat mi već odavno trga živce, svaka čast na postignutom. Znam da je u tvojem amaterskom spisateljskom umu već sve isplanirano (ili pak, da otprilike znaš kamo ciljaš), no čitatelja tjera na nagađanje. Slojevitu situaciju uspješno prikazuješ besmislenom i stvarno jedva čekam onaj moment u kojem ćeš nas prosvijetliti. U svakom slučaju, lijepo odigrano.

    I drago mi je da su Gryffindori pobijediti, makar si se potrudio da se to doima na jedvite jade. Petru kao lika ne simpatiziram, tako da mi je, po strani od moje naklonosti Gryffindorima, drago da nije pobijedila.

    No rekoh, osjeća se da pišeš unatoč zatrpanosti obavezama. Iz moje perspektive, poglavlje je nedovoljno dugačko i također, izuzevši dio s Badnjakom, nabrzaka odrađeno. Navikla sam da se više posvećuješ poglavljima, tako da ti izostanak temeljitosti zamjeravam. Gramatički napredak primjećujem, no iskreno, ovo nije tvoja visina. Sposobniji si za bolje.

    Iščekujem novo i pozdravljam.
    P.S. Shvatila sam ja da je ono bila ministrova ideja; očito sam se nespretno izrazila. :)

    avatar

    23.09.2011. (23:26)    -   -   -   -  

  • Jailbait Jody

    Post i ode :D

    avatar

    24.09.2011. (10:40)    -   -   -   -  

  • Seven

    Kužim sad. Hvala. :)

    avatar

    24.09.2011. (16:42)    -   -   -   -  

  • Vic Rainx

    Novo :)

    avatar

    24.09.2011. (17:50)    -   -   -   -  

  • dylanami.

    ispiti me nisu pokolebali u pisanju, ali svakako jesu u komentiranju. :( sorry 'bout that.

    čar badnjaka nikad ne splasne, uvijek ima šarenila, onog divnog mirisa hrane (food freak) i obiteljska okupljanja. no, poznavajući sebe, ukoliko bi me nešto mučilo, pa čak i na badnjak, ne bi mi možda to bilo to. zato mi je super što starz može barem na jedan dan odahnuti i podijeliti taj dan s prijateljima najbolje što može. pogotovo u ovakva vremena. a možda je to i do slytherina, što mi je nekako još bolje ako si ciljao s glavnim obilježjem slytherina da i u vrijeme rata mogu odahnuti kad tad. ovi gryffindori bi se žderali cijelo vrijeme umjesto da žderu blagdansku hranu. ma slytherine boli kifla. *thumbs up*

    i prije bih rekla kako ovaj metloboj prikazuje tvoju borbu s vremenom i školom nego ostatak posta. mislim, naravno, cijeli post je dokaz da si pobijedio vrijeme, ali maljac mi je nekako bio značajan za ovakvo vrijeme kad se svi bore s odgovornošću. najbolja stvar je što se ti ustaneš nakon svakog pogotka maljcem i nastavljaš dalje. :)

    avatar

    25.09.2011. (12:50)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...