Komentari

obicna11.blog.hr

Dodaj komentar (34)

Marketing


 • ToxFox

  Jel se ti hvališ, napaljuješ ili si ozbiljna?
  Shvatit ću te zaozbiljno, čisto jer ne volim ovo prvo dvoje kod ljudi....
  Pa onda zaozbiljno...
  Partnerstvo znači upravo to, partnerstvo. Ako se bilo tko i bilo kad na bilo koji način kod sexa osjeća kao objekt, i ne usuđuje se prigvoriti... onda to nije sex, nego silovanje...
  I što je najvažnije.... gdje je tu ljubav...

  avatar

  18.09.2011. (21:31)    -   -   -   -  

 • nataša

  na žalost, moram se složiti sa Tox.
  jel ti to činiš zbog straha da ga ne izgubiš ?

  avatar

  18.09.2011. (22:03)    -   -   -   -  

 • Samo da provjerim...

  Ozbiljna sam, doista. Sama sebi ću sada zvučati glupo, ali zbilja mislim da je ljubav u našem braku svagdje, osim oko sexa. Ako je to uopće moguće. Silovanje je svakako preteška riječ, makar u psihološkom smislu nismo niti daleko, znam to. I muči me. Meni njegove ideje i učestalost zvuče poput prave bolesti, opsjednutosti. Ali, na žalost, naprosto nisam sigurna da sam u pravu, nemam s čim stvarnim usporediti. Nitko o tome ne govori otvoreno. Jednom, pred koju godinu, dok se durio, ja sam mu otvoreno rekla da bi možda trebao psihijatru. Nasmijao se i rekao da hoće, ako ću ja s njim da objasnim doktoru da smo došli jer me muž previše želi... Ludo zvuči, znam, ali nije nimalo lako. Ne mogu izbjeći da se nekada ne pitam nije li greška u meni. Volim li ga dovoljno. Hajde ti reci sasvim iskreno, kada nekoga voliš čekaš li baš stalno jedva na sex? Svaki dan... Čak i da malo ostavimo po strani njegove omiljene načine.

  avatar

  18.09.2011. (22:08)    -   -   -   -  

 • nataša

  obzirom na kom koji si ostavila na mom blogu, pretpostavljam da misliš kako bih ja u stopu pratila libido tvog muža. ne, ne bih.
  moram ti priznati da bi mi to svakodnevno zaskakivanje vrlo brzo počelo ići na živce i nisam sigurna da bih ga podnosila samo zbog mira u kući ili zato da se on ne bi durio. u jednoj si rečenici napisala da MORAŠ sudjelovati. ne, ne moraš. gdje si ti u toj priči ?

  avatar

  18.09.2011. (22:23)    -   -   -   -  

 • Samo da provjerim...

  Ne znam više Nataša gdje sam to ja. U dva svijeta, javnom i tajnom. Ne bih niti ovo pisala da se dosta ne slažem s vama dvema. Da ne mislim kako naš brak ide lošim smjerom, koliko god se činilo zbog glupog razloga. On je dobar muž i uspješan čovjek svakako. Ali mene baš iritira ta fiksiranost za sex. Možda zbilja postoje žene koje ne bi, možda ih je i puno, ali ja naprosto nisam jedna od njih! Opet je banalno valjda, ali on i kada usisava stan napomene da je to da nam ostane više slobodnog vremena za..... Ili sina vodi na igralište da se umori i brzo zaspe. To je ludo. Nismo skupa 7 dana. Čak se više i ne duri toliko, bar se pravi da nekako s humorom prelazi moje prepreke, kao da je to neka igra slična njegovoj. Ali nikako ne bih mogla reći da bih željela ostati bez njega i života kakav imam. Neću niti tvrditi da stalno pretjeruje za zahtjevima, ali nekada da. A stalno me muči ta psihoza. Ponavlja stalno kako bez sexa ne može, niti ne misli živjeti i da sam mu ja prvi izbor. To bi valjda značilo da trebam računati kako nisam i jedini. Znam to i sama, sigurno ih može imati dosta, samo ne znam koliko dugo? Nadam se da nije to moj jedini izbor, ili-ili. Ne misliš da bi to ipak bilo ishitreno? Pretjerano.

  avatar

  18.09.2011. (23:07)    -   -   -   -  

 • slatkii

  opali ga kuhačom po dupetu pa možda otkri nešto više od sexa!

  avatar

  19.09.2011. (08:46)    -   -   -   -  

 • nataša

  najžalosnije mi je da on ne primjećuje kako se ti osjećaš,
  a još gore, ako primjećuje, da ne mari.

  avatar

  19.09.2011. (09:10)    -   -   -   -  

 • Samo da provjerim...

  Inače je od vrste ljudi koji su jako uvjereni u neko svoje mišljenje. Ne donosi ih naprečac, to je točno, ali svejedno, nitko ne može biti sasvim i uvijek u pravu, zar ne? Osim toga mislim da nije točna niti njegova logika akcije i adekvatne reakcije. U bilo čemu. Radim s ljudima, a on s brojevima, pa mi je to sasvim jasno. Isti pristup ljudima na poslu daje prilično drugačije reakcije. Ovisno o mnogočemu, a to njemu nije jasno. Okolina mu zapravo stalno povlađuje, dobiva bonuse na poslu, sin misli i govori da ima najboljeg tatu na svijetu, moja mama se sva topi pred njim, čak i prokleti pas obožava njega, mada ga ja pretežno hranim. Jedino je moj tata malo rezerviran na njegovu silnu ljubaznost. I ja, dakako.

  avatar

  19.09.2011. (09:31)    -   -   -   -  

 • alkion

  Nisam se htio baš umješati u ovaj razgovor i komentirati, ali eto ponukali su me više neki od komentara, s kojima se u većini, na neki svoj muški način, slažem. Silovanje u ovoj diskusiji, posebice na psihološkoj osnovi, nije nimalo preteška riječ. Naime, ljubav, a samim time i sex, kao njen vrhunac i kao nekakav najljepši oblik davanja i primanja, MORA, a ne samo treba, biti obostrano zadovoljstvo i što je najvažnije DOBROVOLJAN čin obje strane (ovdje čak niti spol nije važan). Ja čak i vjerujem da je on dobra osoba, da je ljubazan, da te obasipa pažnjom, da osjeća veliku potrebu za tobom, a osobito za sexom s tobom (kao i uostalom velika većina muškaraca njegove dobi), i sve bi bilo OK da se tu ne nameće jedno vrlo veliko ALI. To ali je sažeto u pitanju: a gdje si u svemu tome ti i tvoje potrebe? naime život u dvoje, i uopće život u familiji je najbolje sažet u samo jednoj riječi: KOMPROMIS. Ne teku uvijek med i mljeko. Rijetki su trenuci kada se sve sklopi i svima je ama baš sve onako kako želimo (zato i jesu lijepi i zato i jesu za pamćenje i nekakav zalog budućnosti i naših iščekivanja pa time i novih želja)...Da sada ne elaboriram sve ono što, kako vidim iz teksta i sama znaš i želiš. Zaključih onako na brzaka da je mužićak vrlo potentan (to mu na čast) ali i vrlo sebičan po tom pitanju - što je vjerojatno povukao i odgojem iz svoje porodice, a pomalo i svojim karakterom. Nažalost, njegovo ponašanje će ostati takvo i nadalje ukoliko tvoj stav bude - mir u kući se mora i ponekad istrpjeti.
  Savjet? Pa prvenstveno jedan dobar i iskreni razgovor u kome bi on trebao (doslovce i bez pogovora) samo slušati i dozvoliti ti da bez prekida i bez pokušaja pravdanja i svog dokazivanja i protuargumenata, izneseš probleme upravo onako kako si to uradila i ovim svojim tekstom. Nakon toga mu također ne dozvoliti ikakvo pravdanje već mu reći da je to tvoje viđenje o kome on treba dobro razmisliti i naći zadovoljavajuće rješenje za oboje. Naglasi mu prije početka razgovora da ti već i onako dobro poznaješ njegovo ponašanje i njegove želje i da jednostavno želiš da on čuje i spozna i tvoje želje. Naime vrlo je vjerojatno da će te u svakoj tvojoj rečenici pokušati prekinuti i davati protuargumente (kojih si ti , kako vidim već svjesna) i moja je preporuka da ipak odete liječniku koji je neutralan i koji će vam dozvoliti razgovor bez stresa. Napokon, nije uzalud niti ona naša narodna: što je previše niti s kruhom nije dobro...
  Ako si imalo u sumnji da ćeš moći adekvatno voditi svoj monolog pokušaj tako da sve staviš na papir i daš mu da pročita. Ako te stvarno voli MORA shvatiti, a ako je stvarno sebičan onda trebaš dobro razmisliti koja cijena je dovoljna da bi tvoja ljubav prema njemu ostala nepromjenjena ...
  Naravno, ja ne poznam niti tebe niti njega i ovo su samo moji stavovi, koji nemaju ama baš nikakvu podlogu realnosti iz vašeg života. Jedna stvar je u cijeloj priči najbitnija - sami uređujemo svoj život i dobro razmisli jedan život imamo - treba ga ipak pokušati maksimalno dobro i zadovoljavajuće proživjeti...:)))

  avatar

  19.09.2011. (10:35)    -   -   -   -  

 • Svašta, ali nek je uzbudljivo!

  Ja ne mislim niti slično kao komentatori višlje. Naime proživio sam nekoliko puta slično, zadnji puta čak nedavno i nikako ne mislim da je život, pa niti veza i brak, tek kompromis! Mislim da si ipak ti pogriješila negdje na početku, udavši se za njega. Jest naime sebično pretpostavljati da drugi čine nešto iz sličnih razloga kao i mi, ali je neizbježno. Tako je on tvoj pristanak protumačio kao svoj, da ga silno želiš, da je on TVOJ muškarac života, koji te pokreće, uzbuđuje, koji je tvoj centar svijeta! I tako se ponaša.
  Ali on to tebi DEFINITIVNO nije. Možda ti je idealan muž, otac i zet, možda ti se sviđa u kompletu, ali kao muškarac naprosto nije onaj JEDAN, ili jedan od 2-3 u životu!!! Tog jednostavno još nisi srela, ali si zbrzala i vezala se, pa sada jaučeš nad sudbinom. Siguran sam, posve, da ga nisi izabrala trbuhom i kičmom, nego razumom. A to se plaća, taj komoditet. Znam ja da si ti možda i zadovoljna izborom, da bi bila u stanju tvrditi kako si jako sretna, da ne želiš ništa više, ali to je samo jer još nisi doživjela dan D, muškarca svoga života!!! Osjećaj koji će ti on donijeti u cijelom tijelu i bez ijednog upitnika....ako ti se ipak jednom posreći. I budeš dopustila da probaš!!!

  avatar

  19.09.2011. (11:21)    -   -   -   -  

 • nataša

  hvala bogu, alki, da si se umiješao.
  ovo je korisno viđenje iz muškog kuta, a s kojim sam ja 100 % saglasna.
  baš mi je, ali ono, baš jako žao, kad vidim da netko ima fobije oko stvari koja bi trebala biti veselje, opuštanje, igra, smijeh, zabava za dvoje, sa puno emocija i puno želje s obje strane.

  razmisli, jesi li spremna ovako živjeti još najmanje 20-tak godina, dok mu libido malko ne oslabi ? ja mislim da nisi, jer već sad pomalo pucaš. osjećam dozu gorčine u tvojim riječima.
  a tata ... budi sigurna, tate uvijek osjećaju. pogotovo ako su kćeri u pitanju.

  avatar

  19.09.2011. (11:27)    -   -   -   -  

 • Svašta, ali nek je uzbudljivo!

  Nato, ne mogu vjerovati što si izgovorila !!! Jesi li spremana da te muž doslovno obožava još 20 godina??? Da se budi i zaspiva s misli na tebe??? Grozota jedna........ma daj!

  avatar

  19.09.2011. (11:54)    -   -   -   -  

 • nataša

  uzbudljivi, ne pretjeruj !
  vidiš da žena već ima fobije od njegovih želja !?
  on je maltretira, a ne obožava ! danas, sutra, kad mu malko dosadi, pa nađe neku za koju misli da će mu udovoljavati u svemu, onda će vlastitoj ženi nabiti osjećaj grižnje savjesti, jer ... pa kad ti nisi htjela, ja sam morao naći neku koja hoće ??? lijepo sam ti rekao ... pretpostavljam da ona zbog toga i trpi takvo ponašanje.
  on ne želi živjeti bez seksa ? pa, ja nisam nigdje pročitala da bi mu itko to uskratio, ali, što je previše, previše je !
  nema kompromisa, on ne pita želiš li, on zahtijeva i uzima ! stvari u kojima ona uopće ne uživa ??? i još je riječima drži na uzdi ?!
  usisava stan ... ne zato da bi njoj olakšao, nego zato da ima više vremena za seks ???
  još joj napomene kako mu je ona prvi izbor ??? ma nemoj ! što, trebala bi mu umrijeti na rukama od sreće ? ona se boji s njim sjesti u auto sama ???
  to je tebi obožavanje ?
  usput, znala sam da se ti nećeš složiti, pa mi je to čak zabavno. :-)))
  nisi baš "slušao" što žena piše o svojim emocijama.

  oprosti, Samo da provjerim, ako sam negdje pogriješila ili pretjerala. teško je ovako sagledati situaciju iz samo jednog posta.

  avatar

  19.09.2011. (12:09)    -   -   -   -  

 • hawkeye1306

  hm, da...ovisnost o seksu je legalna znanstvena dijagnoza ( od poznatih osoba, liječio se Michael Douglas )
  a različitost u željenoj i potrebnoj količini seksa je više pravilo nego izuzetak...
  jedino što doista ovdje ne valja jest nedostatak komunikacije i barem donekle usklađivanje želja
  pozdravić ostavljam, iz srca

  avatar

  19.09.2011. (12:27)    -   -   -   -  

 • Svašta, ali nek je uzbudljivo!

  Jesam Nato, pažljivo sam čitao i pročitao da bi ona kadikad, valjda kada je to zgodno, kada ostane malo previše slobodnog vremena... To NIJE želja za nekim !!! To je rutina, obiteljske obveze, poput periodičnog posjeta stracima i tetama !!! Tko to može propisati kada ja jako poželim svoju ženu...i kako? Prikladno valjda?!?
  I daj mi molim te reci po kojoj to logici on ne bi doista imao pravo naći si neku koja mu odgovara, koja ga ŽELI ? To je takav blagoslov da ga svatko ima pravo tražiti !
  Drži je na uzdi ? Kako, širok je ovaj svijet, tko je može zadržati ? Osim kalkulacije....

  avatar

  19.09.2011. (13:33)    -   -   -   -  

 • alkion

  Svašta, ali nek je uzbudljivo! već još i prije srednjeg vijeka ustanoviše razliku između strasti i ljubavi i pokazaše da ljubav nije samo strast. Jao si ga tebi ako ovakvu i ovoliku sexualnu potenciju (ili po tvome ŽELJA za nekime) smatraš ljubavlju. Ono do duše ljubav bez strasti i sexa je pomalo idolopoklonstvo, ali strast bez ljubavi je vrlo često samo sex za jednu noć ili puko zadovoljavanje animalnih potreba koje netko ima u izobilju a netko vrlo malo (usudim se reći i nimalo). A da je ljubav bez strasti vrlo moguća govore nam prvenstveno brakovi koji traju i preko šesdesetak godina - ne reci mi da ih još uvijek drži strast prve bračne noći ili prvih nekoliko godina braka. Ljubav je ipak prerasla u nešto mnogo ljepše, smirenije i opuštajuće. Nadalje o tome govore i takozvani bijeli brakovi (zajednice) u kojima doslovce nema nikakvih sexualnih kontakata.
  No nije ovdje riječ niti o ljubavi niti o strasti već o nedostatku komunikacije i "neusklađenosti" želja i naravno potreba. Vjerovao ti ili ne većina muškaraca i većina žena se kad - tad susretne s tim problemom za koji bih rekao da je jednostran. Naime većina muškaraca u nekom dobu osjeti manjak sexa u svom braku i problem neusklađenosti po tom pitanju. Njemu je premalo a njoj previše. Često taj problem nastaje rođenjem djeteta, a ponekad i malo kasnije...
  No vratimo se problemu koji "muči" vlasnicu bloga - meni se ne čini da ona nema ljubavi za svog muža (dokaz tome je da mu ona udovoljava željama i potrebama i da ga ne želi izgubiti) već da je jednostavno riječ o nedostatku prave komunikacije i još uvjek nedovoljnog međusobnog poznavanja i povjerenja, a možda pomalo i određene sumnje u sebe i svoju osobnost (samosvijest o svojim vrednostima). On njeno pristajanje tumači dragovoljnim i izrazom ljubavi te samim time i svojevrsnim "pravom" na njeno tijelo svuda u svakoj prilici i kad god mu se za to ukaže prilika (moja pretpostavka je da tu osobnost nosi iz svoje porodice i svog kućnog odgoja). Dok naprotiv ona (podosta nesigurna u sebe i svoje stvarne vrednosti) smatra kako je to i takvo "podavanje" normalno i prirodno za ženu. Dakle ušli su u začarani krug. Ne bi me iznenadilo da je možda i njemu ponekad previše ali bi priznanjem toga sebi postao manje vrijedan kao muškarac, kao što se i ona plaši da bi diskusijom o toj temi možda izgubila voljenu osobu ili je ne d'o bog predala u ruke drugoj ženi koja je "spremnija" udovoljiti mu... i eto tako nastade status quo situacija koja se podosta teško rješava...
  Da do kraja vulgariziram situaciju: pretpostavimo da je on stvarno tako potentan i željan sexa, ako postoji komunikacija i ako je voli onda će se iz ljubavi prema voljenoj osobi manjeg sexualnog potencijala malo i odreći svojih portreba, a na kraju krajeva tu je i povremeno samozadovoljavanje dozvoljeno zar ne. I ne reci mi onu poznatu muško šovinističku: da sam se htio samozadovoljavati ne bih se niti ženio... :)))
  I na kraju da opet naglasim: ne poznam niti vlasnicu bloga niti njenu bolju polovicu te je moja priča samo načelno iznošenje stavova iz svog nekakvog osobnog životnog iskustva koje baš i nije malo. Naravno to nikoga ne obavezuje da se slaže s mojim stavovima, da mijenja svoje stavove ili da iznosi nekakva svoja viđenja. Lijepo naš narod veli: koliko ljudi toliko ćudi... :)))

  avatar

  19.09.2011. (15:19)    -   -   -   -  

 • slatkii

  jel ti to pišeš da nas ostale napaljuješ što nam otkrivaš pikanterije sexualne a? još ću se zaljubit u tebe ali naravno ja znam što ti paše :) pa to ima dodatnu čar ;) tebi fali ljubavi i nježnosti a ako ti ne paše njegov intezitet nagona, bolje se javi meni ;) moj mail je slatkiinajslađi@net.hr ; )))pa kad su već svi napisali nešto utješno i duže neg ja, ajde da ja budem najzanimljiviji..... hočeš li se udati za mene ?

  avatar

  19.09.2011. (17:30)    -   -   -   -  

 • Svašta, ali nek je uzbudljivo!

  Alkion, ljubav između muškarca i žene koje ne veže strast je čista izmišljotina, literarna dosjetka. Isto kao što sex nije nikakva prljava rabota koje se treba čuvati ako hoćeš dokazati neku veliku i čistu ljubav. Ta teza je obmana. Sex jest životna potreba, baš poput jela i pića, ili zraka, što god o tome rekla cerebralna gimnastika! Osim toga je i djelatnost koja svakog čovjeka može odvesti do najviših vrhunaca osobnog užitka, te djelatnost prilikom koje dvoje ljudi može osjetiti povezanost, sjedinjenje, ne samo tijela, kakvo nije moguće niti na jedan drugi način! Ja znam da strast najčešće nestaje s vremenom, gasi se, i to asinhrono, ali to ne znači da je olako možemo proglasiti posve nevažnom i bezveznom. Ta bajka je istog tješilačkog tipa poput onih kako uopće nije važan novac, kako nema veze koliko smo obrazovani, samo ako smo dobri ljudi, kako je savršeno isto što god radimo u životu i sličnih utopijskih zamisli !! A razlog najčešće jest upravo nepoznavanje partnera u trenutku obvezivanja, neiskustvo oko toga što je moguće, kako može biti, pa ako hoćeš i što to točno jest ljubav!! Pa je više neka tvrdoglavost i negiranje zbilje tada tvrditi da bi ovaj par nakon par godina braka trebao biti sretan i prezadovoljan stvarnosti onih bračnih parova koji su skupa 60 godina !!! Kada onda taj trenutak po tebi nastupa, nakon 2 ili 3, 5 godina braka ??? Se ljudi trebaju odreći svojih najvećih strasti i užitaka ??? Iz principa valjda.... Ma daj !
  Osim toga si skačeš u usta spominjući sex za jednu noć, ljeto i slično. Jer baš zabluda te prve zasljepljenosti i vodi zlu, brzanju i donošenju krivih, ishitrenih odluka. NITKO ne bi oženio ženu kojoj će kao muškarac manje-više dosaditi za par goidna, NITKO pri zdravoj pameti !!! Nitko nije svoj život zamislio, niti mu je to tko natuknuo, da strast i želja prestaju nakon rođenja djeteta i da ostatak života treba "poštovati" svoju ženu ! Tj., ne sekasti je !!! Jer da je, bilo bi malo, jako malo, brakova, tvoj i možda još pokoji !!!

  avatar

  19.09.2011. (17:38)    -   -   -   -  

 • alkion

  Svašta, ali nek je uzbudljivo! O čemu ti to pobogu pričaš? Gdje sam ja rekao da sex nije važan i da ga se treba odreći? I kakve veze sex za jednu noć ima s ljubavlju?
  Kao prvo ljubav je emocija a sex je najobičniji nagon (poput gladi, žeđi...) koji nam je priroda podarila radi produljenja vrste. Lijepo je to što smo ga mi svrstali rame uz rame s ljubavlju kako bi mu dali na ljepoti i uzdigli ga iznad nečeg animalnog.
  Na tvoju sreću ako je suprotno, ili ako to možeš svojim primjerom demantirati, ali nisam ja izmislio da sexualna želja u žena s godinama opada brže nego kod muškarca i nisam ja izmislio podatak da vrlo veliki broj žena nakon par godina braka smatra svojom najvećom "pobjedom" smanjenje svakodnevnog seksa na manje od tri puta tjedno, a što nakon nekog vremena opadne i na samo jednom do nijednom mjesečno. Niti sam rekao da to obavezno nastaje rođenjem djeteta, ali na našu žalost praksa to vrlo često potvrđuje iako većina nas potentnih mužjaka to ne bi priznala ni pod najvećim mukama...
  No da sad ne teoretiziramo previše i ne odlazimo u neke nepotrebne diskusije, ja sam samo pokušao dati neko svoje vlastito viđenje problema vlasnice bloga i to bez ikakve želje da s bilo kime polemiziram, još manje analiziram, a ponajmanje dajem bilo kakve savjete što, kako, zašto i na koji način. Niti sam psihijatar niti bračni savjetni, već sam samo na osnovi svog viđenja pročitanog teksta (vjerujem poput tebe) donio nekakav svoj sud i svoje zaključke s kojima se ama baš nitko ne mora složiti...:)))
  I us put samo jedna mala opaska: radi li se o grešci ili je namjerno napisano ovako: da strast i želja prestaju nakon rođenja djeteta i da ostatak života treba "poštovati" svoju ženu ! Tj., ne sekasti je !!! . U stvari zanima me radi li se o tome da ženu treba seksati ili se sa ženom zajedno baviti seksom. Razlika je vrlo velika jer se radi o objektu ili o subjektu...

  avatar

  19.09.2011. (18:12)    -   -   -   -  

 • Samo da provjerim...

  Nekako se slažem sa svime što se mi napisali, većim dijelom jer i sama tako mislim. Ali na žalost ima nešto i u riječima Svašta. Naime lagala bih da ne primjetim kako se meni nikada još nije dešavalo tako nešto da gubim tlo pod nogama, moram nešto učiniti da i ne razmišljam, ili neke nekontrolirane reakcije u trbuhu, leptirići kako se zna reći. Čudila sam se mužu još na početku kada mi je pokazivao vlažne dlanove od nervoze kada bi me čekao ili kada bi mi pokazivao kako mu ludo brzo kuca srce od kada bi me ugledao u daljini. Nisam tako nikada proživljavala vezu s dečkima. On mi je bio lijep, pristojan, duhovit i pažljiv, i jošje sve to, ali mi se baš nikada nije vrtjelo u glavi u njegovom prisustvu. Ja uopće ne znam koliko je to sve zapravo točno i moguće, meni se nikada nije desilo. Pa bi moglo biti možda da su naši međusobni osjećaji različite vrste ili jakosti. Spominjete majčinstvo i godine, ali ja tu ne vidim problem. Nije se meni oko toga nešto posebno promijenilo, osim što je manje slobodnog vremena. Nekako sam i sama već razmišljala da mora biti neka razlika u doživljaju sexa, kada je to njemu tako jako važno i potrebno. Voljela bih da je to ipak razlika među ženama i muškarcima, a ne kako Svašta kaže da moj muž nije čovjek moga života. Ne bojim se da će se taj pojaviti, jer ne vidim kako bi mogao do mene, ali bi to ipak bila neravnoteža među nama koja je loša!
  Možda sam u praksi previše popustljiva prema mužu i povodljiva, ali uvijek kada nisam ispadne da to ima još manje smisla. Puno loših vibracija i ljutnje ili tuge koji dan, a opet na koncu iziđe na isto. Pa je jednostavnije popustiti. I da budem jasna, sve to nije tako neizdržljivo i ružno, puno puta čak i obratno, ali svejedno se nekako ljutim na sebe što to dopuštam. Komplicirano je ili sam ja komplicirana, ne znam. Općenito i pretežno on na skoro više ničemu ne inzistira u našem životu, o svemu se možemo do besvijesti dogovarati i mnogo puta zapravo ispadne po mome. Možda uopće ne može u braku biti baš sve kako zamišljamo. Ali sex je baš nekako osjetljiv, uzima doslovce cijelog čovjeka, nekako se najdublje osjeća. i nikako se ne mogu uvjeriti da je to slično kao kada prošetam psa, a nije mi se to radilo !

  avatar

  19.09.2011. (21:28)    -   -   -   -  

 • Samo da provjerim...

  Vidim po nekim komentarima da sam izgleda pretjerala s detaljima. Nisam to učinila zbog ničega drugog, osim da pokušam izreći sve što me tišti, biti jasna. Ako to nekoga posebno pali ili što ispričavam se, ali meni su to problemi, veći i od učestalosti. Htjela sam možda samo saznati postoji li uopće žena koja u takvom čemu zbilja uživa ili je to sve, kako ja mislim, samo nametnuto iz porno industrije?!

  avatar

  19.09.2011. (21:42)    -   -   -   -  

 • nataša

  ne radi se o tome da li neka žena uživa u detaljima koje si navela ( svatko od nas uživa u nečemu što je nekom drugom nezamislivo ), radi se o tome da su neke od tih radnji tebi mrske, da su ti nastrane i nepotrebne. e, sad, pitanje je samo zašto. je li zato što je tebi usađeno odgojem da se neke stvari ne rade ili ih tvoj muž nije dovoljno pažljivo izveo, pa ti je sve bilo neugodno ili bolno, to ne mogu znati. jedino što ti mogu reći, iz vlastitog iskustva, jest da bi seks trebao pružati samo i isključivo ugodu.
  meni, konkretno, veći bi problem bio "nekoliko puta na dan, svakog dana", nego mjesta na kojima želi seksati. ništa nije nastrano i ništa nije nepotrebno i ružno ako to oboje želite i oboje uživate u tome. kad uskladite želje, više nećeš imati problem.

  moram ti reći, ta famozna S sofa, imala sam post na tu temu, meni je fora za poluditi i baš bih je voljela isprobati.
  a o kakvom se to čudnom krevetu radi ?

  avatar

  19.09.2011. (22:25)    -   -   -   -  

 • Kada će doći?!

  a da malo popričaš s njim o cijeloj situaciji? ako nakon 7 godina veze to nisi sposobna, nije problem samo u njemu! Očito smatra da ne radi ništa krivo, a ti svojom šutnjom produžavaš svoju agoniju!

  avatar

  20.09.2011. (00:09)    -   -   -   -  

 • Samo da provjerim...

  Neki stolar u Slavoniji radi krevet sa stranicom koja se zatvara i zaključava kada se klečeći sasvim sagneš preko velikog tapaciranog valjka, staviš glavu i ruke u otvore, da se ne možeš maknuti niti osloboditi, a koljena ti jedva dodiruju krevet ili ne. Sva si maksimalno izložena i posve bespomoćna.. Ima i kožne narukvice na lancima kojima te svu sasvim raširi po krevetu, ogledalo na stropu...bilo je na TV-u kao izvozna ideja. Kako bi poslije ikada mogla koga pustiti da zaviri u tu spavaću sobu? Samo se nadam da me je ozbiljno shvatio da to doista ne dolazi u obzir ! A sofa je OK, ali svi su vidjeli čemu služi i mislim da joj nije mjesto svima baš na vidiku. Kada dođu kod nas, samo se smješkaju ! Ne znam, rekla sam već da možda nisam oko tih stvari najmodernija, meni je takvim igračkama mjesto drugdje, ako ih baš treba imati !
  Ma nije zbog odgoja, ne sjećam se da su me uopće oko toga nešto posebno odgajali. Meni je to recimo zbilja odvratnog okusa i konzistencije, a straga baš ništa lijepo ne osjećam, prije bar blagu neugodu ! Naprosto mi je lijepo jedino kada oboje podjednako uživamo, ne obožavam baš nešto niti obratno... I znam ja da je to konzervativno, ili obično, kako on kaže. ali je meni sasvim dovoljno i lijepo!

  avatar

  20.09.2011. (00:39)    -   -   -   -  

 • nataša

  jebate, pa to više liči na spravu za mučenje ! :-)))
  hm, po ovom opisu, nisam sigurna da bi mi se svidjelo, odaje dojam grubosti, a to ne volim.
  jesu ljudi čudni, pa sofa može služiti i za ležanje i čitanje, to je kao da se smješkaju kad vide da imaš krevet, jer znaju čemu služi ?! ili stolica, stol, kuhinjski elementi ... sorry, malo sam se zanijela :-)))) eto, mašta radi svašta :-))))) već te vidim kako crveniš kad tvoji gosti ugledaju sofu :-PPPPP ne zamjeri mi, malo se šalim.

  avatar

  20.09.2011. (07:40)    -   -   -   -  

učitavam...