Komentari

igniss.blog.hr

Dodaj komentar (26)

Marketing


  • Andrea-Pisma

    ugodan ti vikend

    avatar

    10.09.2011. (20:55)    -   -   -   -  

  • preživjeti

    Iskreno, jako mi se sviđaju tvoji postovi.
    Zanimljivo, a usto i istinito.
    Pozdrav

    avatar

    10.09.2011. (21:18)    -   -   -   -  

  • zlatna djeva

    meni ovo držanje tijela izgleda kao da će govorit o vremenskoj prognozi :)))))))

    avatar

    10.09.2011. (22:08)    -   -   -   -  

  • nataša

    ajme meni, kako je to komplicirano !
    u moje vrijeme je sve bilo puno jednostavnije :-))))
    sva sreća pa ne moram ni na koga ostaviti dojam ... ;-)))))

    avatar

    10.09.2011. (22:11)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Hvala svima :)
    @nataša: yep, bilo je :D

    avatar

    11.09.2011. (00:23)    -   -   -   -  

  • Potok42

    Ignissa za stručnog konzultanta serije LAŽI MI!!

    Može li se, Igniss, bar u nečemu govor tijela i lica povezati s učenjem Cesara Lambrosa?

    avatar

    11.09.2011. (15:42)    -   -   -   -  

  • mushin munen

    uistinu zanimljivo i čini se malo komplicirano,ne znam puno o
    Danu Simmonsu ali kaj nije on pisao SF ?

    avatar

    11.09.2011. (17:12)    -   -   -   -  

  • ITVR blog (Twitter: @ITVRblog)

    Zanimljivo...

    avatar

    11.09.2011. (17:26)    -   -   -   -  

  • Elle Woods Gone Brunnette

    nisam sigurna da bi mi frajer koji stoji u kontrapostu istome kao i michelangelov david bio baš seksualno privlačan...

    avatar

    11.09.2011. (17:29)    -   -   -   -  

  • alexxl

    Ja kad lažem onda gledam drito u oči.
    -Jestešta pili?
    -neee, Gospodine, ja uopće ne pijem.
    Možda bi i na poligrafu prošel, jer doista ne pijem. Ja ločem!

    Sjede dvije ženske. Jedna je prerušeni muškarac. Kako ćeš ih otkriti?
    Baciš im nešto u krilo.
    Ženske refleksno šire noge, jer hvataju suknjom.
    Muškarci ih stišću!

    avatar

    11.09.2011. (19:03)    -   -   -   -  

  • ToxFox

    Nebati .. ja to sve nesvjesno..ili je kemija ili nije...

    avatar

    11.09.2011. (19:07)    -   -   -   -  

  • Igniss

    @Potok: Rekao bi da se može. Neke od njegovih teorija su bile dugo vremena odbacivane, no pojavljuje se poprilično studija kako raste interes za tom temom. Recimo, ova studija je našla pozitivnu korelaciju između širokih crta lica, agresivnosti i voljnosti za upotrebu laži za stjecanje vlastite koristi.. Definitivno ima nešto u tome i u cijelom konceptu "prepoznavanja kriminalca". Naravno, postavlja se pitanje - je li vrijedno toga? Ako je korelacija značajna ali malena, njeno istraživanje može dovesti do više štete nevinim ljudima nego koristi od spriječenih zločina, a i etički je to sklisko i politički nekorektno područje.

    Što se tiče samog prepoznavanja laži preko govora tijela, to je itekako moguće, no kao i sva druga područja, to je beskonačna utrka naoružanja između dvije strane. Na svakoj ima mnogo ekstrema u sposobnosti.
    Btw, sviđa mi se tvoja eruditnost. Uvijek me ugodno iznenadiš autorima.

    @Mushin: thx! Istina, Dan Simmons kojeg sam tamo spomenuo piše većinom SF. No taj serijal je bio sveobuhvatan i dobar dio je bio inspiriran proučavanjem Zen učenja i koana, koje likovi često citiraju. Ironično, lik koji najviše voli Zen od svih je super-računalo.

    @Elle: tko zna, možda bi pomoglo da nije kip nego netko od krvi i mesa. Evo ti Michael Jordan u jednom blagom contrappostu :)

    @alexxl: sjećam se toga! Ne znam je li to o hvatanju izmislio ili samo pokupio Mark Twain, ali kod njega sam prvi put čitao o toj razlici

    avatar

    11.09.2011. (19:18)    -   -   -   -  

  • sekasmith

    Nije mi jasno kak ti svud stigneš, al dobro, usput to s držanjem ili govorom tijela. Kad sam se rastala, a bilo je ne gadno nego za ubit se, ono, nikak da ode i bla bla; možda sam ti ovo trebala ili napisat privatno ili ne napisat. Alzo daklem: uđem u zgradu di radim i kak je vijest "pukla", babe jedva dočekale ispirat z menom usta, kad, prolazi jedna žena kaj smo bile samo na dobar dan, gleda me, uspori i kažiprstom ko da prijeti, veli: I glavu gore!!! Ja sam misla da se držim ono, znaš, uspravna ja, sve pet, jer i loše držanje djeluje na raspoloženje, ne samo raspoloženje - i tak, a ona meni - i glavu gore! Aha, Znaš da sam joj još zahvalna, sad se iz toga kerebečimo, al pamtim to. (Za zbiljač)

    avatar

    11.09.2011. (20:05)    -   -   -   -  

  • Doors

    Ovo u svezi prepoznavanja laži na osnovu govora tijela, posebice lica i pokreta ruku (trljanje nosa, pogled lijevo ili desno, raširene zjenice...) sve se to uči na policijskoj akademiji, ali i kad te firma, između ostalog, školuje za ISO auditora. Važna stavka u poslovnim sferama je upravo taj neverbalni dio komunikacije, mnogo toga ja mogu iščitati iz lica auditiranih... :D
    Međutim, ko što @alexell veli, fora je da je to i dvosjekli mač, relativno je lako "odglumiti" jednom kad si upućen u "tajne zanata" i imaš iza sebe godine poslovna iskustva :P

    avatar

    11.09.2011. (20:10)    -   -   -   -  

  • Svašta, ali nek je uzbudljivo!

    Ja doduše mislim, uvjeren sam, da nam je jezik bar 80% komunikacije, dar koji vrijedi najviše, a da se i dorađivati, ali slažem se da, posebice kod prvih susreta, prvih procjena i klasifikacije, mnogo vrijedi i govor tijela. U najmanju ruku olakšava, otvara vrata za nju, verbalnu komunikaciju. Doduše to jest malko pitanje tipa kokoši ili jajeta, jer ako si već na verbalnom dijelu, napredovao si, dakle neverbalno je upalilo, a opet, verbalnim možeš toliko uprskati da niti kraljevsko držanje ne pomaže. Biti će da je, kao i obično, u pitanju adekvatna smjesa, adekvatna trenutku, cilju i partneru u komunikaciji.

    avatar

    11.09.2011. (20:20)    -   -   -   -  

  • luki 2

    Slažem se - držanje je bitno....Ali, kako se držati uspravno, nakon dana i dana uz računalo?! :)))
    No, dobro. Tvoj komentar kod mene: mogu se složiti, djelomično. Zaboravljaš nešto izuzetno važno: tradiciju. Tradiciju nerješavanja sukoba nasilnim putem, odnosno tradiciju ne-ratovanja (bar ne oružjem)...I kultura....Nenasilja...Odatle Ghandi, odatle Havel...
    Jako mi se sviđaju oba članka na koja si mi dao link, posebno onaj prvi: Imagining...
    Hvala! Pozdrav, Luki+Goldie

    avatar

    11.09.2011. (21:42)    -   -   -   -  

  • Sredovječni udovac

    Bond je svakako pravi primjer za sve sto se tice govora tijela. Drugi primjer su boksaci pri susretu na vaganju - mec pocinje vec tada, onaj koji spusti pogled rijetko pobjeduje - alfa drzanje do maksimuma.

    avatar

    11.09.2011. (22:10)    -   -   -   -  

  • Ali dražeN :)

    Ako govor tijela otkriva što osjećamo, mislimo ili što jesmo, koji bi razlog bio da ga svjesno mijenjamo glumeći ono što nismo. Vjerujem da bi bilo dobro ljude učiti iskrenosti, a ne ih nagrađivati samo onda kada ispunjavaju očekivanja drugih ljudi ili društva općenito. Djeca su prirodno iskrena. Tek kada shvate da roditelji, prijatelji, škola, ..., žele poslušne i stereotipno ukalupljene, počnu glumiti ono i one za koje procjene da će lakše zadobiti pažnju, povjerenje, ljubav, ..., ili pak sve ono što im se prikaže kao uspjeh. Dodatno, ako je govor tijela toliko zastupljen u komunikaciji, što je sa ovim virtualnim svijetom gdje iza svih nas ostaju uglavnom riječi? Postoji li i ovdje dobar dio nečega što osjećamo neverbalno: energiju, nenamjerne sublimirane poruke pročitane između redaka, ozračje, raspoloženje, agresivnost, posesivnost, dobronamjernost, poniznost, duhovnost, karizmu, ... Možda to naslutimo intuitivno, ili čak u bar nekoj mjeri instinktivno, jer eto, kako se mijenjaju okolnosti, mijenjamo se i mi, i naše iskustvo. Iako znam da predugi komentari često upućuju na petljanje, pa i pametovanje, ostaviti ću ga baš takvog kakav sam inicijalno napisao (kao asocijaciju na pročitano, ovo nije pokušaj osporavanja, bar tako vjerujem). Srdačan pozdrav i svako dobro.

    avatar

    12.09.2011. (00:09)    -   -   -   -  

  • Euro

    hehe opet nesto naucio,samo prekasno..

    avatar

    12.09.2011. (07:31)    -   -   -   -  

  • bastet

    Čestitro na jako dobro proučenoj tematici i korisnim životnim savjetima. Definitivno se slažem da je jezik tijela izrazito bitan graditelj utiska kojeg ostavljamo na druge. Mislim da je moj govor tijela jako dobar i da je upravo on jedan od ključeva mog ukupnog životnog uspjeha. Utješno je da se na govoru tijela, kao usotalom i na svemu drugom što nas predstavlja, može poraditi. On se može naučiti ili popraviti onog trentuka kad ga postanemo svjesni i shvatimo njegove konotacije. Neverbalna komunikacija, odjeća, način govora (brzina, ritam, intonacija) i energetska vibra koja je zapravo odraz naše najdublje osobnosti su vjerojatno puno bitniji od samog našeg verbalnog izražaja i leksike koji su dio našeg govora

    avatar

    12.09.2011. (08:40)    -   -   -   -  

  • Igniss

    @srednjovječni, doors, sekasmith: isto zgodna usporedba :)
    @svašta: istina, eto ovo je samo takav primjer. Kao što kažeš, kokoš ili jaje...
    @luki 2: ja kad me pukne (povremeno) se dignem od računala i napravim nešto sklekova. Ali inače mislim da je dobro rješenje pilates lopta, tjera te da se ispravljaš i inače je vrlo zabavna stvar
    @Dražen: Pa, za druge vrste energije i komunikacije bi se mogla povući neka paralela kao što je svašta napisao. Ali za to zašto ga mijenjati?
    "Glumiti ono što nisi", osim u smislu onih ekstrema koji si umisle da su neki cool tipovi i vrijeđaju druge, mislim da je oksimoron. Ono što čovjek jest, uvijek tvrdim, se ne može na takav način definirati - on je skup nekih misli i osjećaja u nekom trenutku. Jučer je bio drukčiji i sutra će biti drukčiji. Stoga to nije pretvaranje, već samo novi, bolji on, jednako validan kao što je bio i jučer. O sličnom sam već nešto napisao.
    Pozdrav, mi se nekako rijetko vidimo :)
    @€uro: lol to zvuči kao da imaš 70 godina... nemoj tako
    @bastet: :)

    avatar

    12.09.2011. (09:50)    -   -   -   -  

  • file

    A ko kaže da je Davidu manjak odjeće - minus?

    avatar

    12.09.2011. (12:22)    -   -   -   -  

  • Igniss

    :D :D
    Novi post: Žene mogu prekrasno ostariti

    avatar

    12.09.2011. (12:42)    -   -   -   -  

  • file

    @ ti to mene provociraš? :-))

    avatar

    12.09.2011. (13:05)    -   -   -   -  

  • kazanova

    Ignis, nadam se da ces napisati jos koji calanak vezan za govor tijela, ovo je osnovno a ima mnogo toga, pocev od gestikulacija , dominacije (tapsanje po leđima, diranje podlaktice.. itd), te pokoju obradu videa (ima ih mnogih na youtube poput ove http://www.youtube.com/watch?v=PPJCByTd2F4&feature=my_liked_videos&list=LL zhBwNga_qCSlkoXo-yp0MQ ).. pozz ;))

    avatar

    17.07.2012. (19:50)    -   -   -   -  

učitavam...