Komentari

temadana.blog.hr

Dodaj komentar (9)

Marketing


  • Photos of nightlife in Croatia

    Jel ovo retoričko pitanje?
    Al' shvatih, uspjeh je blef, igra rijeci i termina,
    iman rodaka na vlasti pa san vlasnik nekretnina,
    i dionica, i par tvornica,
    tj. praonica novca pa san cist ka bolnica.

    avatar

    16.08.2011. (12:02)    -   -   -   -  

  • NF

    pa mislim da u slučaju da i kerum poput buffetta bude na tome inzistirao

    avatar

    16.08.2011. (12:22)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Ne. Naši porezi su sasvim dovoljno visoki, i nisam čuo da naši bogataši plaćaju po stopama od 15% kao američki. Dapače, hrvatska je već iznimno porezno (i para-porezno) opterećena zemlja.

    Ono što nama treba je pametna strategija razvoja i, najvažnije, PRESTANAK KRAĐE.

    avatar

    16.08.2011. (12:49)    -   -   -   -  

  • Dante

    To bi značilo da priznajemo da smo zadovoljni sa rasporedbom bogatstva u i nakon pretvorbe. A tome nije tako. Prvo bi trebalo napraviti usporedbu imovine prije 90-tih i sada i vrlo lako se da vidjeti tko su bili i ostali bogataši, a tko su novopečeni. E njima treba lupiti porez za sve godine unazad do 1990...

    avatar

    16.08.2011. (13:23)    -   -   -   -  

  • Ivana

    Neka naši bogataši vrate što su nezakonito stekli, tj. neka im se oduzme, pa neće imati na što da im se nameću visoki porezi.

    avatar

    16.08.2011. (13:49)    -   -   -   -  

  • Neverin

    poštp su bogataši u nas uglavnom i tajkuni i ratni profiteri onda bi trebalo ne samo takvima dignut porez nego ih spičiti nogom u dupe u pržun..

    avatar

    16.08.2011. (14:03)    -   -   -   -  

  • Piton007

    pitanje je zapravo: trebaju li bogataši plačati manji porez!!! a odgovor je: i bogataši trebaju plačati isti porez.
    a u našoj državi treba smanjiti PDV sa 23 na prihvatljivih 18 posto, i sutra kad uđemo u EU i ukinu nam nultu stopu poreza kruh će poskupiti 23 posto
    a za bogataše? ako meni mogu uzimati od plače 35 posto zašto ne bi i bogatašima, npr Mamiću koji je oslobođen poreza?

    avatar

    16.08.2011. (14:07)    -   -   -   -  

  • dražen

    Kada bi naši bogataši plaćali poreze po sadašnjim zakonima već bi to bio napredak i popunio bi se proračun. A naravno da bi oni koji uživaju veće blagodati našeg društva trebali i plačati više poreza državi i malo se ofdreći u korist sirotinje!
    Dražen

    avatar

    16.08.2011. (17:19)    -   -   -   -  

  • amer

    samo da pojasnim o Warren Buffet-u. On je demokrata i vjeruje u to sto govori ali slika nije skroz 100% tocna . Naime Warren prima sav svoj prihod ne od dohotka iliti place nego od kompanijskih dividenda koji mu se isplacuju a oporezuju se po nizoj stopi (navedenih 17% je valjda tocno) to stoji. Samo presuceno je (on i novinari) da je kompanija vec oporezovana od zarade prije nego podijeli te dividende svojim shareholderima (dionicarima). Posto government oporezuje vec jednom taj novac (kao corporate tax) onda se okrene i oporezuje posebno dionicare kad im se dividenda podijeli. Na taj nacin porez na isti novac placa se 2 puta. Razlog zasto se capital gains porezuje po nizoj stopi je da se stimuliraju ulaganja (naprema drzanje novca u carapi). Drustvo dobija sasvim dovoljno poreza od tog novca i treba stimulirati ljude da ulazu u dionice, nekretnine, biznis i slicno jer to donosi i nove poslove (firme zaposljavaju nove ljude, kuce bivaju izrentane i neko ih treba odrzavati itd).

    avatar

    19.08.2011. (10:15)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...