Komentari

allaboutstarzskrable.blog.hr

Dodaj komentar (41)

Marketing


  • April

    Pa, moram priznati da je ovo jedan od boljih postova koje si napisao. Opisi su još tu, ali dijalozi Howarda su me impresionirali.

    Mislim da prva taktička borba, uz to i pobjeda, znači previše za ego te desetorice Slytherina. Oduvijek sam ih smatrala egoističnim ljudima, uz poneke rijetkosti, kao i samopouzdanim ljudima. Ovo drugo se moglo izvući iz samoga posta. Nadalje, imala sam neki osjećaj u vezi Snapea i mislim da će sljedeći post biti Starzovo mišljenje o svemu tome. (Prije me ti osjećaji nisu varali.) After all, koliko god bio pod nadzorom Ucjenjivača, ima ono malo straha u sebi.

    avatar

    12.08.2011. (23:32)    -   -   -   -  

  • Zero

    Sviđa mi se kako si obradio Chanellovu smrt, nije jednostavno: bilo i prošlo, već pravo, pošteno obrađeno sa uvođenjem detektiva i ispitivanjem, koje je odlično odrađeno. I bilo je opuštajuće nakon toga čitati dio sa Starzom, Maxom i Lizzie i njihovom pokušaju da naprave snjegovića, koji bi sigurno uspio da Lizzie nije poživčanila.

    Čestitam Starzu na hrabrost da popije napitak (usput, pjesma za njega je moćna, pročitala sam je najmanje deset puta i svaki put se nasmijala), da sam na njegovom mjestu otišla bi do najbližeg wc-a i tamo ga prosula. I nemam pojma šta je ubica želio tačno postići sa konferencijom, samo sam dobila utisak da će povremeno rat između vilenjaka i goblina odraziti i na čarobnjački svijet, tako da će oni u jednom trenu biti primorni odabrati stranu.

    Lizzie je već prije dokazala da jako lagano mijenja raspoloženje, ali ovako nagla promjena me natjerala da pomislim da joj je doista neko podmetnuo napitak koji je May spomenula, što valjda i jest tako. Sa zaljubljivanjem u Petru, Starz polako ostavlja Chanell iza sebe, ali opet, to mi nije dovoljan razlog da potrči za njom, umjesto da ostane uz Lizzie, koja mu je prijateljica.

    Smiješila sam se od uha do uha čitajući opise borbe i kako se ona od Petrinog savršenog plana koji je odmah propao u vodu na početku razvio u nepoznatom pravcu i na kraju sam mislila da će se Howard uspjeti izvući i njih preostalo troje omamiti, ali sam se, kao i inače, prevarila i desilo se ono suprotno. Ovo sa Snapeom je bilo iznenađujuće, veoma iznenađujuće, nisam to očekivala ni na bilo koji način.

    Radujem se (nadam se skorom) nastavku. :3

    avatar

    13.08.2011. (02:05)    -   -   -   -  

  • Zero

    Post.

    avatar

    13.08.2011. (02:12)    -   -   -   -  

  • ....May Stox....

    Zanimljiv dvoboj :D
    Ova Bombarda me tako razveselila- tu čaroliju je prvi put izvela Hermiona u trećem djelu Harry Pottera, a taj dio serijala najviše volim. *-* Uvijek se sjetim nje kad se sjetim te čarolije. < 3 *post-potterovska depresija,dap* ^^

    Uglavnom...

    Snape je ubio Chanell ? A crap, man. :O Ne on. Taman sam ga zavoljela.

    avatar

    13.08.2011. (11:32)    -   -   -   -  

  • Laura

    Samo jedno pitanjce, neću ništa drugo komentirati jer je *-*
    Je li uhićen zato što je Starz odnio fotografije? (Da, glupačo)

    avatar

    13.08.2011. (11:40)    -   -   -   -  

  • Cara

    Naravno gospon Tomo. I ja sam ti Tegan, oui.

    avatar

    13.08.2011. (12:04)    -   -   -   -  

  • Cara

    Nisam te htjela zamarati nepotrebnim stvarima, u ovom slučaju novom pričom. :)

    Ajme izvini ali umirem što pišem pokraj Chanell *dead*. Iskreno, ne znam zašto, ali mi stavlja osmijeh na lice.
    Ovo je baš vedar post, da ga krenem komentirati i ja sam ponosna na njih 3 što su pobijedili profesora, plus ti je što si dodala Damaris. :D

    avatar

    13.08.2011. (13:31)    -   -   -   -  

  • April

    Imam novo.

    avatar

    13.08.2011. (19:53)    -   -   -   -  

  • Cara

    aufak. sorry. *blush*

    avatar

    13.08.2011. (20:19)    -   -   -   -  

  • Seven

    Još jednom ću ti reći da nemam blagog pojma što te spopalo ovih dana, ali bilo je i vrijeme da do temelja zahuktaš priču koja je na ovog adresi već poprilično dugo.

    Vezano uz uvodni dio, pohvaljujem opis pejsaža. Prilično sam izbirljiva pri čitanju potonjih; naime, dovode me do ludila epovi o travi i Sunčeku i brdašcima i sličnim pizdarijama. Preferiram sažetost i poigravanje s atipičnim izrazima. Nisi upao u zamku u koju upadnu mnogi pisci amateri, a to je dokazivati da si car deskripcije time da maltretiraš čitatelja upuštajući se u retke i retke besmislenog pripovijedavanja o tome kako je svaki pojedini cvijet mirisao. Kratki, pomalo poetski uvod. Onako da pokažeš da možeš, ali odmah prelaziš na stvar. Za mene dovoljno.
    Sviđa mi se četvrti paragraf i blaga ironija kad se Starz prisjeća koje su ga točno sitnice u životu sprječavale da se temeljitije posveti učenju. Zapravo, kad bolje razmislim, početak poglavlja je identičan početku prethodnog poglavlja. Otvaraš opisom (u devetom poglavlju zraka Sunca, ovdje snijega) koji se izravno ne tiče Starza i baš kad čitatelj pomisli da stvari kreću nabolje, ubacuješ retrospektivni trenutak i podsjećaš na Starzov teret. Ponovno si dosljedan, bravo.

    U dijelu koji se tiče dvoboja još jednom naglašavaš koliki je trag borba s Petrom ostavila na Lizzie. A Petra je ponovno, da se fino izrazim, kučka. Nije me naročito iznenadila činjenica da je ona bila voljna u plan uključiti kolateralne žrtve, već to što je, trenutak nakon što je stavljena u neočekivanu situaciju, već imala plan. Zbog potrebe za dominacijom i ega koji se nezaustavljivo razbuktao, otkrila je važnu pojedinost o sebi: ona zna kalkulirati i zna manipulirati. I znam da sam ti u jednom komentaru rekla kako mi je u navici promašiti ubojicu, ali i dalje sumnjam na Petru.
    Čim je započeo opis dvoboja, ponadala sam se da će netko upotrijebiti Impedimentu. Obožavam taj urok, zvuči kao nekakva pasta za zube. I eto njega, jest da je to bila Petrina ideja i jest da bijedno završio Starzov pokušaj, ali ipak sam zadovoljna zbog same upotrebe inkantacije. Samo, iskreno govoreći, čisto sumnjam da bi skupina hogwartskih balavaca uspjela poraziti jednog aurora, koliko god ih mnogo bilo i koliko god dotični bio mlad - sklona sam misliti da je Howard procijenio kako su se iskazali boljima od Gryffindora pa zaslužuju pobjedu.
    Još je tu nešto vrlo interesantno. Petra je opetovano nastojala upotrijebiti Bombardu... a nije li Lizzie učinila isto kad ju je ulovila žuta minuta u devetom poglavlju? Možda je slučajnost i možda si ja umišljam, ali nekako mi Lizzie, usprkos svom temperamentu, ne slovi kao osoba koji bi pokušala detonirati sve oko sebe. No Petra da. Zanimljiva koincidencija što su odlučile postupiti jednako, naravno, u slučaju da je Lizzie uopće bila sposobna samostalno donijeti odluku u tom trenutku.

    I naravno, nije Snape ubio Chanell. Taj je čovjek nedovoljno socijaliziran da i sa kime progovori tri ležerne rečenice, a kamo li da ubije klinku i počne pisati prijeteća pisma jednom od svojih učenika. Smiješno, ali moram priznati, zabavan preokret. Tim više što je na Chanellinim fotografijama stajala naredba da fotografije dostavi u Snapeov ured. Ukoliko je bila ubojičina, to bi značilo da je Snapeu podvaljeno (premda ne shvaćam što bi moglo biti kompromitirajuće za Snapea u tim fotografijama), a to bi pak značilo da je Starz - ukoliko je učinio što je ubojica tražio - znao da Snape neće prisustvovati nastavi, no on je bio iznenađen time što Snape kasni. A u slučaju da Starz s ovime nije imao veze, odnosno, da fotografije nije odnio Snapeu, ovome je svejedno podvaljeno. Kakve veze imaju Severus Snape i Chanell Grey? Otprilike iste kao krava i balet.

    Dakle, što se radnje tiče, napreduješ uzlaznom putanjom, i to brzo. Manipuliraš događajima sve bolje i sve sam sigurnija da imaš točnu viziju razvoja priče, a to je pohvalno, jer podrazumijeva predanost. Produbljuješ poglavlja, količinski proporcionalno objavljivanju, i daješ slojeve likovima. Ciljano ih smještaš u situacije i čitatelju pružaš priliku da stvori dojam o njima, kompletniji iz poglavlja u poglavlje.
    Ono što ću ti iskreno zamjeriti je još uvijek gramatika. Bolje jest nego u prošlom postu - čak si u dijalozima uključio razgovorni jezik, što mi se sviđa - ali možeš mnogo bolje od ovog. I nastavit ću pljuvati što tog aspekta tiče jer možeš i moraš napredovati.

    I nije meni pretjerano bitna vizualizacija, napomenula sam ti to doslovce onako jer mi je sinulo. Ne zamaraj se pretjerano time. Jedna od čari pisanja je subjektivna vizualizacija.

    Hvala na komplimentima, i nema na čemu. Kad procijeniš da ti se više ne da čitati ovakve kilomentarske komentare, dojavi.

    Napisala bih ti da očekujem skoro jednanesto poglavlje, ali nekako imam osjećaj da je već u pripremi.

    Pozdrav.

    avatar

    14.08.2011. (02:10)    -   -   -   -  

  • Magdalyn.

    Jesmo se čitala, mislim, dok sam još uvijek pisala Ginny :D I nije problem, samo ako ga još stignem napisati prije nego odem na more. A mislila sam da ću stići pročitati tvoju priču, ali čisto sumnjam. Kada se vratim, definitvno ću pogledati šta se dešava kod tebe na blogu :)

    avatar

    14.08.2011. (16:21)    -   -   -   -  

  • Larissa

    Eh, evo, i ja se konačno usudila komentirati. Čudo Božje, xD. No da, pošto sam 4 poglavlja zaostatka, komentirat ću (i čitati) jedan po jedan. Dakle, od 7. poglavlja. Uh.... okej... xD

    7. Poglavlje

    Policija u cijelom Hogwartsu? A majke ti. I sad još tao mučiti učenike s ispitivanjima i svime. Eh, nije njima lako. Jedina je dobra stvar što sada nemaju nastavu. Vjerujem da je Starzu teško što ga svi tako gledaju i govore mu stvari iza leđa. Eh, divim mu se jer se može nositi s time. Barem, ako ništa drugo, ima Lizzie i Maxa na svojoj strani.

    Ovaj drugi detektiv mi se nikako ne sviđa. K'o da hoće znati kako je Starzova sapunica završila: Kako ste prekinuti? Je li bilo bolno? Kako se nosite s time? Samo su mu još trebale kokice, xD. Hvala Bogu da je Dumbledore pametan pa mu je lijepo rekao. :)

    Snjegović! Kolike su godine prošle otkad ga nisam radila. O.o Pogotovo zato što je snijeg nikakav pa ono... Lijepo je nekada se zabavljati na dječji način. :D

    8. Poglavlje

    Starz kao debela žena? Hahahaha To mi je teško zamisliti. :P No da, izgleda da ovaj... tko god bio... igra jednu opasnu igru. Pitam se pitam, koji su točno njegovi planovi. No, vjerujem da ćemo uskoro saznati. Stvarno sam iznenađena tvojim pisanjem. I postovi su ti sve duži što mi se još više sviđa. :)

    Starz očito jako pati za Chanell i mislim kako to s Petrom neće dugo potrajati. Ne znam, možda mi se samo čini, ali eto... ne znam zašto...

    Slažem se sa Starzom. Vilenjaci ne bi trebali raditi sve te prljave poslove koje mogu i sami čarobnjaci. Ali, valjda to tako funkcionira tamo i to je žalosno.

    I sada imamo problem. Odlazim opet na dva dana. Vraćam se u utorak dopodne i sada ne stigne do kraja sve komentirati/pročitati. Napravim to kad se vratim. Tako je to kad si odsutan tri tjedna i onda ti se više ništa ne da kad se vratiš. Eh, pozdrav šaljem. :)

    avatar

    14.08.2011. (16:25)    -   -   -   -  

  • Larissa

    Sad ću pokušati u ovih 15 minuta što mi je ostalo dok ne odem od svog djeda ova dva preostala posta pošteno iskomentirati. Pa da krenem.

    [B]9. poglavlje[B/]

    Petra i Starz… ne znam što da uopće mislim o tome. Nekako mi se čini da je Starzu Petra samo privremena zamjena za Chanell. Ali ne znam, možda samo tako ja mislim. :) Petra mi je oduvijek bila nekako antipatična. Ne sviđa mi se pretjerano ni sada, ali ne znam… možda je nakon nekoga vremena i zavolim.

    Čudno mi je što je Lizzie tako izgubila kontrolu. Ne liči mi na nju. I, što ja znam, možda je to stvarno bio taj napitak. Slutim na nešto, ali za sad ništa ne govorim. :) May mi se na neki način sviđa. Barem od onoga što sam uspjela vidjeti. Malo me podsjeća na Hermonie, iako je opet drukčija od nje.

    Znaš, jako mi se sviđa ovo poglavlje. Mislim da postaješ sve bolji i bolji. Ili mi se samo tako čini. :)

    [B]10. poglavlje[B/]

    Sviđa mi se ideja s borbom protiv profesora OOMS. Čini mi se kao jedna od originalnijih ideja u HPFF svijetu. :) Drago mi je da nisi odmah išao na pobjedu, već si malo zakomplicirao stvari. Vjerujem da je Lizzie tužna, ali nije kraj svijeta.

    Nekako sam očekivala da će Slytherin biti taj dom koji će pobijediti. Neka, neka, xD.

    Stvarno? Da je Snape ubio Chanell? Pfff, malo sutra. I to Starz dobro zna. Znaš, sada si me zaintigrirao. Jedva čekam saznati što je se dogoditi dalje. :) Zato, brže piši. :P

    Eto! I tebi sam komentirala! Oprosti mi na čekanju, ali nadam se da su komentari vrijedni čitanja, xD. I nemoj da mi sada odustaneš. :P

    avatar

    14.08.2011. (19:44)    -   -   -   -  

  • Miris marelica

    Da te odmah upozorim, nikad nisam bila previše vješta u komentiranju postova, stoga se odmah na početku ispričavam ako će moj komentar biti nešto kraći.

    Ah, zima. Uz onaj opis s početka posta uhvatila me nostalgija, no samo za ono razdoblje prije Božića jer, da ti budem iskrena, to je jedini dio zime koji zapravo volim. Hladno vrijeme, vjetar i bljuzga nikako nisu moj đir.

    Ova ideja da se pretili dečko zaleti prema profesoru mi je bila moram ti priznati nekako smiješna i pomalo me podsjetila na neki bezjački trik, no super ako je upalilo. :)

    Ne vjerujem da je Snape ubio Chanell. On mi je uvijek bio jedan od dražih likova i jednostavno odbijam povjerovati u to :P

    Ispričavam se što tek sad komentiram, jednostavno nisam imala vremena.

    Uživaj :)

    avatar

    14.08.2011. (20:57)    -   -   -   -  

  • Miris marelica

    Pokušaj kod mene :)

    avatar

    14.08.2011. (21:56)    -   -   -   -  

  • Fire and Ice

    Kao što glasi naslov posta Slučaj riješen.

    Porcelain Doll se upustila u svijet objavljivanja vlastite priče na blogu.
    Svrati. :)

    avatar

    15.08.2011. (10:12)    -   -   -   -  

  • Damaris.

    O.

    Post je nekako, moram priznati, bio opuštajući iako je zapravo zračio tenzijom zbog dvoboja sa profesorom Howardom (ovakav će biti naš profesor Biohemije xD).

    Ne bih ni sama ovoliko dobro mogla smisliti opis dvoboja između razreda i profesora. Sigurno. -.-
    U biti, Slytherin je dobio 15 poena i oni su 'heroes of the day'. *proud*

    Inače, koliko sam ukapirala Petra i Starz su nešto ...nešto.
    Petra može biti Starzova nova ljubav, no, može biti i samo utjeha zato što Chanell više nema, što vjerovatno, između ostalog i jeste, jer je ona bila Starzova velika ljubav.

    Severus Snape uhićen zbog ubojstva Chanell Gray.
    o.O
    Ne.
    Jako sam iznenađena bila na kraju posta.
    Sa komentarom iznad se slažem, jeste 'Slučaj riješen', ali ja čisto sumnjam da je Snape zaista ubio Chanell.
    Točnije, čak sam i ubijeđena da je to samo pokriće za nekoga drugoga ili nameštaljka.

    Odoh dalje, moram još par postova komentarirati i svoj objaviti. :D

    Lav ju. *:

    avatar

    15.08.2011. (16:36)    -   -   -   -  

  • Fire and Ice

    Da budem iskrena..ista stvar zanima i mene. Pogotovo zato što se priča koja je trebala sadržavati samo dva tri lika proširila na njih desetak.

    Ne slažem se sa tom prastarom o snovima. Čisto zato što kod mene djeluje upravo suprotno. Sanjam ono o čemu nikada prije nisam ni mislila.

    Shvaćam sve to što govoriš, ali ipak me i dalje nevjerojatno fascinira kako je Harry Potter obuzeo vaše misli, kako je utjecao na vas i kako jednostavno imate veću želju da završite prvo priču s njim, a tek se onda posvetiti nećemu svome.

    I usput ovo nije bilo nimalo pristojno. Mislim, reći osobi kojoj se već i ovako sviđa način na koji pišeš da imaš ideju za novu priču, koja čak neće imati veze sa HP-om, i na kraju ne reći ništa.
    Not polite. At all. -.-''

    :) Nekako sada imam želju da ova priča završi što prije...:D

    avatar

    15.08.2011. (19:33)    -   -   -   -  

  • Damaris.

    Dobro si primjetio ono za imena, jebote, ne bih se ni setila da to trebam ispraviti. XP

    avatar

    15.08.2011. (19:39)    -   -   -   -  

  • Fire and Ice

    Mislim, znam da sam nova u ovom blog svijetu, ali svejedno...

    Ne bi li mi blogeri mogli imati neke privilegije...?

    Želim ti sreću u tome, ali kao što sam rekla...
    Privilegije...
    Nekako?

    :D

    avatar

    15.08.2011. (20:25)    -   -   -   -  

  • Fire and Ice

    Pazi što si rekao...

    avatar

    15.08.2011. (22:17)    -   -   -   -  

  • Cara

    gospon, evo javljam. :D

    avatar

    15.08.2011. (23:20)    -   -   -   -  

  • April

    Dio da će biti sretna ako joj kažu zašto je u bolnici i ima ranu je trebao ispasti sarkastičan, no da.^^

    avatar

    16.08.2011. (13:20)    -   -   -   -  

  • Zwei.

    Damn it, pročitala sam zadnu rečenicu poglavlja pri otvaranju komentara i sad sam si spojlala ostatak poglavlja. Pravit ću se da nisam vidjela i nastavit sa svojim životom.

    Iako sam iz prošlog poglavlja vidjela da se Petra zna snaći u dvoboju, iz njene karakterizacije ponašanje i osobnosti, nisam dobila dojam da je i strategist pa me prilično iznenadila. Čak mi je drago što je (donekle) plan i upalio.

    Imajući u vidu da smo svi sumnjičavi, odlučila sam i ja bit sumnjičava. Nekako mi se, u sliku ubojice, nikako ne uklapa baš Snape (ili možda želim u to vjerovati?). Radujem se novom poglavlju, u svakom slučaju. :D

    avatar

    16.08.2011. (15:08)    -   -   -   -  

  • Laura

    Koliko dečkiju može odoljeti tvom šarmu točno? :P
    Puno. Jako jako jako jako puno. I ..ja nemam šarm. Barem koliko ja znam.

    avatar

    16.08.2011. (16:28)    -   -   -   -  

učitavam...