Komentari

hrvitez.blog.hr

Dodaj komentar (1)

Marketing


  • mladen

    Hvaljen Bog !
    Dopunit ću svojim osobnim pogledom ;
    kao osobi važana mi je osobnost, identitet, korijen. Pripadnost naciji, narodu Hrvata daje mi točke u koordinatnom sustavu postojanja. Daje mi korijen. Ishodište. u idealnom slučaju osigurava mi leđa. Čini me jakim spram onog s druge strane. Čini me odgovornim spram onog, mog , iza ili pored mene. Svi smo mi u prolazu ovim svijetom, ovom stvarnošću. Izoliram li sebe kao pojedinca osuđujem se unaprijed na nepostojanje. Jer ako ne poštujem onog moje krvi prije mene i ako ne priželjkujem onog moje krvi poslije mene ......pa gdje sam ja zapravo ???????? U čemu se razlikujem od leptira koji živi samo jedan dan ili od kornjače koja živi dvije stotine godina a i jedno i drugo ne žive uistinu jer njihovo postojanje nestaje zajedno s njima i gubi im se svaki trag?????
    Ovako, u naciji ------živio sam u mojim precima i živit ću u mojim potomcima a i to samo ako nasljeđujem i ako neokrnjen predajem svoj identitet. I zato je to važno, jer, pojedinačna se sudbina za par generacija izgubi i jedino je moguće trajati kroz zajednički nazivnik.
    Večina nas ne poznaje svoje predke a koji su bili suvremenici Kralja Tomislava(primjerice) ali preko njega kao poveznice ostvarujemo bliskost i što je posebno važno - solidarnost.
    Barba.

    avatar

    14.08.2011. (00:26)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...