Komentari

romanin.blog.hr

Dodaj komentar (33)

Marketing


  • kao san

    lipo si me nasmijala ...
    a svaka ti rič na mistu.... žensko -muško... teško ...uvik neko nešto očekuje ...
    al kažu da su gay najbolji frendovi ,....samo onda pazi na dečka ,,,;))))) šala
    pozz ostavljam

    avatar

    22.07.2011. (16:34)    -   -   -   -  

  • Romanina sranja

    istina. gay ti odmah kaže ne valja ti to to to i to. :D i riješen problem.
    ne okoliša. :) no svejedno. jesam li stvarno luda što želim nekog prijatelja? :S
    hvala ti na pozzzu :)

    avatar

    22.07.2011. (17:39)    -   -   -   -  

  • preživjeti

    Žensko muško prijateljstvo-sranje
    Kad tad jedna od strana nešto pokuša i eto ti onda...

    avatar

    22.07.2011. (17:49)    -   -   -   -  

  • Brianna

    I ja sam jedna od onih koje se bolje razumiju sa dečkima nego curama. A prijatelji s kojima sam se znala intenzivno družit u nekim fazama života, na kraju bi pokazali pravo stanje stvari i prijateljstvo bi se nakon tog polako hladilo. Zato mi je danas dečko najbolji prijatelj i ne bi to mijenjala više :)

    avatar

    22.07.2011. (20:46)    -   -   -   -  

  • Neverin

    ja sam dvaput sanjao da se sexam sa najboljom prijateljicom i bio sam čisto zabrinut šta je sad ovo odjednom što mi snovi žele poručiti. Ali bit će da jednostavno osjećam bliskost sa tom osobom. Moja najbolja prijateljica je zgodna ali ju ne gledam kroz taj dijapazon muško žensko već kao osobu, kao čovjeka. Evo danas ima rođendan pa sam joj obečao da se vraćam sa mjesta gdje radim iako mi se inače ne bi dalo zajebavat se toliko sa autobusima i vlakovima..

    avatar

    23.07.2011. (08:26)    -   -   -   -  

  • Tina.

    e ovako meni je isto odmah na pamet opao gay, tebi treba gay frend, nečeš bit u strahovima dal će se on zaljubiti u tebe a nećeš navjerojatnije ni ti u njega a tretirat će te kao princezu :))
    a što se tiče hetero, ne ne vjerujem u M-Ž prijateljstva jer sam već tisuću puta probala i nikad nije uspijelo, večinom je druga strana htjela više i to sam onda okončala... :))
    isto mi se više sviđa muško prijateljstvo nego žensko. odrasla sam među dečkima, možda i ponašanje imam slično njima. nisama se igrala barbikama, uvjek smo se natjecali tko će dalje pljunut ili tko će jače podrignut;)))

    avatar

    23.07.2011. (08:39)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Muško-žensko prijateljstvo je teško moguće, a obrnuto tek malo više. Ne, nisi luda što to želiš. Svaka bi cura vrlo rado imala takvog muškarca koji se brine za nju, s kojim se zabavlja i osjeća zaštićeno, razumije se i dijeli sve. Koja ne bi? Da sam žena, i ja bi isto to.

    Ali problem je u tome što je prijateljstvo most koji se gradi s dvije strane, a oni od tebe nikada neće imati iste takve koristi. Ti ćeš vaš odnos sterilizirati i držati ih na udaljenosti kao prijatelje, jer oni od tebe ne trebaju isto to da ih pokriješ, maziš i kažeš im da su najbolji na svijetu, niti ćeš ih ti razumjeti ako ti budu pričali o problemima sa svojom djevojkom.
    Jednom kad si ih smjestila na sigurnu udaljenost u prijateljskoj zoni i isključila bilo kakvu mogućnost ljubavi i intimnosti, nije ti ostalo puno toga što im možeš ponuditi, osim da im pomogneš upoznati neku prijateljicu. Nije slučajno da pišeš samo o stvarima koje bi ti htjela dobiti od njih - tvoja potreba je u srži egoistična.

    "...posesivnost, ljubomora, pesimističnost, manjak samopouzdanja..." Ako za dečka izabereš nekog tko te pali, a ne nekog bez gornjih osobina tko će ti biti i najbolji prijatelj, imaš ono što zaslužuješ. I da, ja imam nekoliko prijateljica i ne smeta mi da moja cura ima prijatelje :P

    avatar

    23.07.2011. (08:57)    -   -   -   -  

  • Kojotica

    Iz mojih iskustava musko-zensko prijateljstvo je moguce. I imam takva prijateljstva, koja traju godinama, za razliku od zensko-zenskih prijateljstava, koja se brzo istrose zbog precestog druzenja (zene bi, naime, s nekim tko im odgovara bile konstantno, te ga pocnu svojatati i predbacivati mu nebrigu i nepaznju, cim se par sati ne javi, dok muskarci nisu takvi). Najvaznije je, kada je o prijateljstvu rijec, izbjeci bilo kakav oblik posesivnosti. Prijateljstvo se ne mjeri po kvantiteti druzenja, vec po njegovoj kvaliteti. Osobno se oduvijek puno bolje razumijem sa deckima jer mi pase njihova otvorenost i iskrenost. Ako se na pocetku medjusobno objasne neke stvari, muskarac moze biti najbolji i najvjerniji prijatelj. Kada sam u druzenju sa muskarcima i osjetila, da bi mozda nesto vise, otvoreno im kazem da kurac mogu naci na svakom uglu, ali osobu slicnih shvacanja i afiniteta u danasnje vrijeme nije lako naci. Sad bi netko rekao : pa, takva osoba treba onda biti partner. I da i ne. Partner mora biti osoba slicnih shvacanja u vecini pogleda, no partner jednak nama u svemu, kao jaje jajetu, postaje dosadan. Za uspjesnu vezu treba nam osoba, koja je u nekim pogledima razlicita od nas, a skupa sa nama funkcionira kao sinteza, jer se u svakodnevnom zivotu (24/7) nadopunjujemo. Prijatelj je preslika nas samih, osoba karakterno slicnija nama od partnera, no upravo zbog te slicnosti, obicno nam nije seksualno uzbudljiva, a ni mi njoj, iako do nje osjecamo neki oblik ljubavi, bolje receno naklonjenosti. No ljubavi ima vise vrsta. I roditelje i djecu i bake i tete i striceve volimo, pa ne seksamo sa njima, ako nismo poremeceni. Zato na dobre prijatelje treba gledati kao na bracu i sestre, koje smo sami izabrali. Tko to ne moze, bolje da se ne upusta u takvo prijateljstvo.

    avatar

    23.07.2011. (09:27)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Potpuno se slažem s kojoticom o ovom kako sličnosti nisu seksualno uzbudljive. Bravo! Iako to naravno ne rješava problem sterilizacije.
    Uglavnom, osjećao sam se inspirirano i linkao sam ti ovaj post i u osvrtu na svom blogu. Uživaj u još malo ekstra prometa :)

    avatar

    23.07.2011. (09:32)    -   -   -   -  

  • Mika

    Ja duboko vjerujem u M-Ž prijateljstvo. 25g imam frendicu, zgodnu, vrckastu, pomalo otkačenu, sa svim mogučim problemima koje ima svaki normalan čovjek. Napominjem da smo oboje u braku. Ona u drugom, prvi se raspao upravo zbog posesivne ljubomore njenog bivšeg. Čak je bio i na mene ljubomoran iako sam mu ja osobno bio kum na vjenčanju. Nije imao povjerenja u to naše druženje ali nisu se rastali zbog mene, "zaljubila" se u prvog koji joj je ponudio sigurnost da će se moči razvijati kao osoba a ne živjeti kao predmet posjedovanja. Ne mogu zamisliti život bez nje, nje kojoj se javim kad god mi je teško....vjerovali ili ne i mi muški imamo potrebu istresti svoje tuge i ine probleme, uglavnom vezane uz braćne partnerice. OK, nisam čuo za puno muškaraca da to radi ali nema puno muškaraca osobu od povjerenja kojoj će reči sve svoje intimne strahove.. Da li ima flerta među nama? Pa naravno! Flert nam daje samopopuzdanje, znamo da se sviđamo jedno drugom i to nas drži iznad gliba u koji ponekad potonemo jer pomislimo s vremena na vrijeme da vrijedimo manje nego mislimo. Pričamo i o sexu, kako bi to izgledalo da se nas dvoje upustimo u tako nešto no sve ostaje i ostat će samo na prići koja teće uglavnom kroz šalu. Svakodnevno se sms-amo "jesi li dobro?" "kako si?" i slično. Odem knjoj na kavu doma i bio njen muž prisutan ili ne, isto je, čovjek razumije, možda mu malo smeta ali ne pokazuje. Razglabamo o svemu....."draga teško mi je, treba mi zagrljaj" ili "Mika, u kurcu sam, zagrli me..." Možda je to neka vrsta ljubavi između muškarca i žene, ne znam ali znam da bih bez nje bio vrlo usamljen. Smatram ju svojim frendom jer o njoj razmišljam kao o osobi a ne kao o predmetu požude!!!!!!

    avatar

    23.07.2011. (09:38)    -   -   -   -  

  • Defton

    Moguće je. Meni će prijateljica biti kuma na vjenčanju. Osobno imam više prijateljica nego prijatelja. No, isto pokazalo se da je su također veze koje su proizašle iz muško žensko prijateljstva najuspješnije jer ono što svak želi jest da mu osoba s kojom će provest ostatak života prije svega bude iskrenni i bezuvjetni prijatelj i na toj prijateljskoj ljubavi moguće je graditi, bratsku, erotsku i agape ljubav.

    avatar

    23.07.2011. (10:07)    -   -   -   -  

  • Joanna has left Stepford

    u načelu se bolje slažem s dečkima, nešto od toga mogu pripisati sportu, nešto faksu, ali činjenica je da se u ženska društva nikad nisam uklapala dok u muška jesam (pri čemu to smatram greškom na sebi, a ne na ženama:)) bivša cura mog najboljeg prijatelja me nije mogla vidjeti nacrtanu, iz nekih svojih osobnih razloga(pri čemu ne mislim da sam divna i da me morala obožavat ali nisam joj ama baš ništa skrivila da me mrzi), cura s kojom je sad je predobra za njega, to sam mu i rekla. i da ću ga nalemat ako to zasere. Međutim nikad nisama imala takav odnos kakakv opisuješ, jer valjda nisam princeza pa nemam neku kvalitetniju potrebu za takvim odnosom:D

    avatar

    23.07.2011. (10:34)    -   -   -   -  

  • Taajni svijet

    Pošto već dugo godina imam muškarca za najboljeg prijatelja, moja je dužnost i čast o tome nešto i napisati.
    Isto kao i ti, uvijek sam se bolje osjećala s muškarcima nego sa ženama, muškarci su iskreniji i jednostavniji. Komplicirani ali opet jednostavnije komplicirani od nas žena :)

    Jedan od najboljih osjećaja je imati prijatelja muškarca, gdje ćete pomoću takvog odnosa, upoznati jedan drugog, ali i način razmišljanja na šire. Znači ti ćeš pored njega znati više o muČkima, a on o žeMskama.

    E sad, upravo stoji ona prepreka, tražim u njemu osobine koje mi se sviđaju, a onda će i on tražiti u meni, kompliciran odnos gdje moraš imati dovoljno snage, upornosti i volje da te ne odvede na drugi put, pod tim mislim da ne završite skupa, jer vrlo je jednostavno:

    Prijatelje biramo tako da tražimo zajedničke osobine, što ih je više, što imamo više tema za razgovor i sličnih stavova i osobina, to ćete postati i bolji prijatelji. S muško-ženskim odnosima je slično. On traži prijateljicu koja mu se sviđa, a i ona takvog prijatelja, zato je teško stati na određenom nivou, ne prijeći crtu, stalno balansirati, jer to je neka vrsta ljubavi, pomiješanih ljubavi, kao da voliš i muškarca, ali i brata...

    Puno je odricanja i puno teških prepreka steći muškarca za prijatelja, ali koliko god bilo mukotrpno, rezultat je nešto predivno, ja ga imam, on je moja Sreća i zbog toga sam sretna i ponosna :)

    Kad smo sretni to dijelimo, kad smo ljuti dijelimo, kad smo tužni dijelimo... jednostavno smo najbolji prijatelji... and nothing else matters...

    avatar

    23.07.2011. (10:40)    -   -   -   -  

  • babl

    Knjigu koju ti trebaš pročitati napisali su Christophera Ryana i Cacilde Jetha, a zove se "Sex at Down". U međuvremenu, dok je ne nabaviš, pogledaj ovaj link.

    avatar

    23.07.2011. (12:13)    -   -   -   -  

  • Euro

    ne postoje muska i zenska prijateljstva,jedino ako nije gay..
    A ako je obican prije ili kasnije ce traziti picke..

    avatar

    23.07.2011. (12:21)    -   -   -   -  

  • Tina.

    mika je to lijepo opisao, al imam filing da će oni na kraju završit skupa :)))

    avatar

    23.07.2011. (12:46)    -   -   -   -  

  • ...

    da, moguće je s nekim tko mi nije sexualno privlačan (iliti fizički)...ali riječi i bliskost čine čudo hm pa se to isprva neutralno pretvorilo u znatiželju pa želju pa požudu. u mom slučaju, nemoguće.......isprobano više puta :) i ne šljaka

    avatar

    23.07.2011. (13:29)    -   -   -   -  

  • mirthandsorrow

    E pa ovako ja vjerujem u muško ženska prijateljstva imam 24 godine i prijatelja već 10 godina tako da smo bili prijatelji i u fazi puberteta a nismo nikada ništa osjetili. On nije gay samo ga jednostavno privlači drukčiji tip žene tako i mene drukčiji tip muškarca iako da budem iskrena njega nikada nisam ni promatrala sa te strane. Okolina mi stalno kaže pa što niste skupa stalno ste zajedno i baš ste lijep par, ali ni ja ni on ne gledamo na taj način. On je meni doslovno kao brat bez njega ne mogu zamisliti svoj život, lijepo mi je uz njega i uvijek je tu kada ga trebam ali ja ga nikada nisam gledala na taj način i kada bi mi drugi skrenuli pažnju na to kako bi bili dobar par i kada bi se ja pokušala natjerati i zamisliti kako bi to bilo da smo u vezi uvijek sam dobila neki osjećaj gađenja u želucu i onak čudno mi je to bilo jer mi je to onak kao da zamislim sebe i svog brata skupa bljak :S Ja kažem uvijek ovako on je moj prijatelj nikada ga nisam promatrala kao potencijalnu osobu s kojom bih ja bila jer on nikada nije bio ispred mene da ga promatram i mjerkam on je moj prijatelj i on uvijek ide uz mene drži me za ruku kada mi je teško i podiže kada padam ali sve to radi pored mene tako da ga ni ne mogu drukčije gledati osim kao svog rođenog brata ;)

    avatar

    23.07.2011. (15:03)    -   -   -   -  

  • UterusBicornis

    Muško žensko prijateljstvo je itekako moguće. Ako znaš što želiš i osjećaš. Imam prijatelje u omjeru 70:30 za muške. Nikada u životu nisam se zaljubila u prijatelja. Od početka ih gledam kao prijatelje, ne kao neki jebaljka materijal, kao što gledaš braću. Općenito mi je to incestuozno da bi spavala s frendom. Neki su zgodni, neki nisu, to je pak ultraiber nebitno. Barem meni. Volim svoje prijatelje, njihovu jednostavnost i iskrenost, spremnost da ti pomognu bez računice. I volim što me smatraju i prihvaćaju kao dio muškog društva. Najbolja prijateljica mi je žensko, ali vrlo bliskih muških prijatelja imam nekoliko. Volim flertati i volim biti "plinceza" u društvu, to je zbog ega, ali to ne znači da želim biti djevojka jednog od njih. I nakraju, koiko god to otrcano zvučalo, moj najbolji prijatelj je samo jedan. Moj Muž. I iako se znamo duuugo, nisam ni pokušala prvo biti frendica s njim...mahom sam ga odvela u krevet...hihihi...

    avatar

    23.07.2011. (15:16)    -   -   -   -  

  • Tibica

    Ja vjerujem u M-Ž priijateljstvo ali isto vjerujem i u bajke....sve u svemu kolko god se trudilaimati muškog prijateklja sve na kraju prpadne jer se uvijek zaljube u mene. Očigledno mi treba gay prijatelj jer ono što ti tražiš od m-prijatelja je isto što i ja tražim a očigledno je to nemoguće imati....

    avatar

    23.07.2011. (20:20)    -   -   -   -  

  • Mutna H2O

    Muška i ženska priajteljstva postoje. Moj brat je sa svojom danas bivšom curom jako dugo bio prijatelj... :P

    avatar

    23.07.2011. (20:50)    -   -   -   -  

  • Davorove reportaže

    Moje iskustvo je da postoje.
    Ja imam više prijteljica nego prijatelja.
    Sve ovisi kako se postaviš u tom odnosu.
    Samo kao i u svim prijateljstvima treba puno razumjevanja

    avatar

    24.07.2011. (01:15)    -   -   -   -  

  • little_psycho

    Sasvim moguce...Imam nekoliko frendova s kojima pricam otvoreno o svemu, znam ih godinama ili krace i obozavam ih bez ikakvih seksualnih aluzija. Jedan od mojih best frendova je gey, preporucam toplo XD gey frendovi su genijalni, musko zenski spoj razmisljanja u jednoj te istoj osobi - nezamjenjivo.
    Imam jos dva best frenda s kojima san dan-noc, s njima pratim utakmice, gledam filmove, visim po klubovima, sjedim doma na kuhinjskim elementima i razglabam o gladi u africi, ratovima na bliskom istoku i nuklearnim opasnostima u 6 uri ujutro...ono u potpuno triznom stanju naravno X/ Obozavam ih oboje i gledam kao bracu i oni mene kao sestru (ili brata haha ne znam XD). kad oni imaju problema s curama, pitaju me za savijet ili cisto razgovaramo dok to ne izbace iz sebe i obrnuto. Ja poznajem njihove stalne ili on-off cure oni poznaju moga decka i svi zajedno izlazimo, bez ljubomore i posesivnosti. moj ih dragi obozava...ono na istoj su valnoj duljini: rock, piva i prirodne supstance XD
    Inace nas troje smo neki cudan spoj, razliciti u mnogocemu ali i povezani mnogim slicnostima. Pasemo si ko neka slagalica... jedan je radikalno na livo, drugi je na desno a ja centar. I fakat su oba ono zgodna i sarmantna, jedan tamnoput i crn, drugi plavook i visok i moje frendice padaju s nogu kad ih upoznaju...ja eto ne,bar u tom smislu..

    I evo da spomenem i cetvrtog frenda koji mi je jako blizak takodjer...obozavam razgovarati s njim, ima opicen smisao za humor i neki relaxed stav...sate sam provela s njim u trazenju rjesenja njegovih ljubavnih problema s djevojkom s kojom se zeni za nekoliko mjeseci,i isto tako dobila mnostvo korisnih savjeta od njega u vezi s mojim problemima. I full sam sretna zbog njega i svako malo se cujemo, i njegova cura je genijalna osoba i obozavam je.

    In the end zakljucak...Oh yes M-Z prijateljstva su ful moguca...
    Ok, priznajem imala sam drugih situacija di su se moji frendovi zatalebali u mene ili ja u njih, ali evo ova cetvorica su savrsen primjer da cure i decki mogu funkcionirati bez ikakvih let's jump into bed aluzija XD

    avatar

    24.07.2011. (02:15)    -   -   -   -  

  • mandrak

    Moguće je, ali ne može svako to da sprovede. Potrebna je veća zrelost nego za običnu vezu. Zašto? Viša čakra mora biti dominantna od one seksualne, kako bi se stvari držale izvan te zone. Treba prevladati i zaljubljivost uz shvatanje da je to samo kemijski proces u mozgu pokrenut npr. feromonima, ne gubiti glavu kao tinejdžer što je isto znak zrelosti. I puno tolerancije, razumjevanja i iskrenosti.

    avatar

    24.07.2011. (07:09)    -   -   -   -  

  • mandrak

    Mislim da je potrebna i ravnoteža muške i ženske energije unutar sebe, jer su jako muževni i jako ženstvene vrlo nestabilni i zapaljivi. A i ta ravnoteža je dio sazrijevanja. Tako da je uglavnom potrebno biti zreo i onda možeš svašta pa i imati prijatelja suprotnog spola.

    avatar

    24.07.2011. (07:14)    -   -   -   -  

učitavam...