Komentari

babl.blog.hr

Dodaj komentar (7)

Marketing


  • twirl-dječak sa šibicama

    ščegetavček

    avatar

    09.07.2011. (07:26)    -   -   -   -  

  • Sapunerija

    Čitala sam u jednom Geu da Galileo zapravo nije ni vikao da je zemlja okrugla (tamo kažu da je to legenda) već da je osuđen zbog krivovjerja iako se točno nije preciziralo što je točno kod njega krivovjerje. Zapravo je u pozadini svega činjenica da je postao popularniji (i nije se namjeravao odreći slave) od svog školskog druga, tadašnjeg pape, a dirao se Galileo i u politiku. Inače, kažu u Geu, tadašnjoj Crkvi nije smetala astronomija.

    Tako, ako pretpostavimo da nikad ne znaš šta se krije iza povijesne priče, tko zna kojoj je pacijentici ovaj sirotan pomogao i koji je pravi razlog što su ga strpali u zatvor.

    avatar

    09.07.2011. (08:22)    -   -   -   -  

  • pametni zub

    malo sam i ja potražio i ako sam dobro shvatio taj zadnji dio (reakcija Crkve i utamničenje) je Andahazijeva fikcija. povijesni Colombo je anatomisao do smrti, čak bio i papin kirurg ili tako nešto.
    eakcija Crkve na otkriće klitorisa tako je. čini se, izostala, što se može činiti neobičnim, ali mislim da Crkva zapravo nema ništa protiv seksa i da ju je u to vrijeme više brinuo kopernikanizam i protestantizam
    I već su suvremenici Colombu osporalavali otkriće - zapravo bi bilo čudno da se o tome ne zna od ranije - ali je on valjda taj koji je klitoris prvi opisao na način tadašnje znanosti
    ovdje netko duhovito pita -ako je Colombo otkrio klitoris, tko je otkrio penis?

    avatar

    09.07.2011. (08:47)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Meni priča zvuči sasvim uvjerljivo, ali zapamtimo da se to odnosi samo na našu zapadnu civilizaciju. Uvjeren sam da su marljivi indijci ili kinezi već i prije to otkrili i sistematizirali na neki način, ali trebao bi podrobnije proguglati.

    avatar

    09.07.2011. (10:01)    -   -   -   -  

  • pero u šaci

    Mislim da bi se kolokvijalna metafora za veliko otkriće umjesto po Columbovom trebala zvati po Colombovom. Ta što je otkriti Ameriku spram otkriti Klitoris! Obično zagrijavanje pred pravu utakmicu.

    avatar

    09.07.2011. (16:28)    -   -   -   -  

  • pero u šaci

    @Zube, penis je, bit će, otkrio već pračovjek - ili ako već ne on, a ono pražena - pošto nas u suprotnom ne bi sad tu bilo da o tome razmišljamo :D

    avatar

    09.07.2011. (16:29)    -   -   -   -  

  • Sredovječni udovac

    Citao sam knjigu prije nekoliko godina, odlicna je. Sjecam se da je kod posebno teskih problema otkrivao posebno velike izrasline. Mozda je on, kao i Columbo, krenuo otkriti jedno, otkrio drugo, mozda je on otkrio i klitoris i penis, ima i danas takvih.

    avatar

    10.07.2011. (17:45)    -   -   -   -  

  • NF

    pardon, malo iskustva ipak imam, nemaju sve dražicu iliti klitoris xD

    avatar

    10.07.2011. (21:03)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...