Komentari

maison.blog.hr

Dodaj komentar (7)

Marketing


 • Građenje kuće

  Čestitke na brzini, planiraš se useliti do kraja ljeta :-)

  Uzeo sam kredit u RBA banci za građenje kuće na osnovu projekta, keš na račun bez ikakvih pravdanja sredstava tako da s majstorima pregovaram lakše jer imam keš.

  avatar

  29.06.2011. (14:11)    -   -   -   -  

 • patuljak

  I ja mislim da ima više manevarskog prostora za pregovaranja cijena kad je keš u pitanju. Sretno sa proračunom nadam se da neće trebati rebalans :-))))

  avatar

  29.06.2011. (14:35)    -   -   -   -  

 • Kockica

  Građenje kuće, plan je useliti do kraja godine ako će biti moguće.
  Za sada ide po planu, nestrpljiva sam da se stave glazure jer znam da njima najviše treba da se osuše a tu moramo biti pažljivi!
  Mi smo dobili super uvjete preko Prve stambene štedionice, i zbog toga nije bilo šanse za kešom, ali nije mi žao jer je ipak kamata fiksna pa se to na kraju isplati.

  Patuljak, rebalans smo već par puta radili :)) Sad nam je sporna stavka fasada. Naime, nismo je predvidjeli uopće za ovu godinu no kako stvari stoje mišljenje nam se mijenja i voljeli bismo je ipak staviti u listopadu. Tu će biti potreban najveći rebalans, drži fige da uspijemo :))

  avatar

  29.06.2011. (14:54)    -   -   -   -  

 • Kiko

  dobrý deň :)

  evo ja imam par pitanja. Stolarija ide sredinom srpnja kažeš, i odma žbukanje. Da li to znači da ste instalacije grijanja, struje, vode i sl. već riješili? Nisam vidio post o tome pa me zanima kako je to odrađeno ako već jeste ili kako je planirana dinamika radova?

  drugo, daj malo baci koju sliku limarije na krovu... slikano s nekog gornjeg kata ili s vanjske strane zoomirano da malo vidimo kak zgleda to. Ja sam sad do limarije došo u nabavi pa gledam kaj bi. Jeste išli na bakar?

  Kaj se grijanja tiče, kaj ste na kraju odlučili po pitanju radijatora? Koje ćete uzimati? Da li ćete kombinirati podno grijanje i gdje? Da li ste tu kakve korisne savjete dobili što se podnog tiče u kombinaciji sa radijatorskim?
  Instalacija grijanja isključivo po podu ide? Ništa po zidu?

  Kaj se tiče kredita, moje saučešće. Najgora moguća situacija je da banci nosiš račune, teško je uštedjeti na taj način jer na sve ide PDV, nemreš ni neke posebne rabate dobit, al kaj ćeš. Ak niš drugo dobar dio ste odradili bez kredita.

  avatar

  30.06.2011. (10:06)    -   -   -   -  

 • Kockica

  pa da krenemo -
  instalacije vode su gotove. To je krenulo još kad kuća nije bila ni pod krovom, išlo se po etažama. Jos trebamo prokopati kanalizaciju i napraviti novi saht jer imamo dva brojila, no to ionako nije stvar vodoinstalatera. To je u planu za iduci mjesec.

  Instalacije struje su pri kraju. S tim smo krenuli prije cca 3 tjedna. Da smanjimo troškove izbacili smo sve stvari koje nam nisu nužne jer su ponude za struju bile jako visoke. Izbacili smo grijanje žlijebova na krovu, elektro-ogradu (jer ko zna kad cemo ogradu uopce postavljati..), video portafon (koji nam fakat ne treba a koštao je puuno) i jos neke sitnice.
  Budem idući tjedan kad uhvatim vremena pofotkala instalacije.

  Lim na krovu se postavlja danas/sutra, čim bude gotov penjem se i slikam. Išli smo na falcani pocinčani lim prema sugestiji nadzora.

  Što se grijanja tiče, tu je dogovor da izvođač grijanja dođe dan prije žbukanja i označi sebi neke točke koje se ne smiju žbukati, i nakon žbukanja ide postavljanje. Išli smo na klasično, ne podno grijanje. Bila je ideja pola pola, no ni sama se više ne mogu sjetiti zbog čega smo odustali (mislim neke logističke stvari oko brže finalizacije projekta..). Sad mi je malo žao zbog toga. Htjeli smo postaviti one strujne mreže ispod pločica, no s obzirom da smo se kasno sjetili više nemamo mjesta u proračunu za to :)

  Radijatore ćemo uzeti od Vaillanta, kao i bojlere. Tu smo išli na preporuku izvođača. Instalacije plina su nam odobrene nadžbukne nažalost od plinare, pa će se neke cijevi vidjeti.
  Dal po podu ili zidu, nemam pojma.

  Što se kredita tiče, nije mi problem da sve ide s PDV-om jer se ionako radi o većini dućana koji mi i ne bi dali bez PDVa. Al da bi bilo lakše da ne moramo sve na kunu pravdati, bogme bi...

  avatar

  30.06.2011. (10:33)    -   -   -   -  

 • patuljak

  Nije mi jasno ovo da će izvođač grijanja označiti neke točke koje se neće žbukati. Daj to malo pojasni!

  avatar

  05.07.2011. (18:15)    -   -   -   -  

 • Kockica

  Patuljak, iskreno ne znam. Budem pitala pa ti javim. Znam da su moj glavni izvođač i izvođač grijanja u kontaktu pa su oni nekaj dogovarali oko toga, u svakom slučaju nakon žbukanja tek idu instalacije grijanja.
  Trenutno se postavlja stolarija na najgornjoj etaži, preuzbuđena sam i jedva čekam kraj radnog vremena da odem to vidjet! :))

  avatar

  11.07.2011. (11:51)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...