Komentari

uskoplje.blog.hr

Dodaj komentar (43)

Marketing


  • Nasa buducnost ?

    Sto reci za ovu dvojicu Pijuna "nasilnicke Ideologije" ; NJihovi naredbodavci nisu u ovoj nesretnoj tzv. BiH.
    Provode "taqiyya " nad nevjernicima ,u ovom slucaju nad Kristima ,
    sto znaci -Rat ,mir ,i prevara-sure 3,fer28: ne trazite prijatelja u nevjernicima (kristima ili judama) JEDINO AKO STE SLABIJI ILI IH SE BOJITE .Alah ce da vas zastiti
    kristi su gori od zivotinja- kod Alaha ... ..... sura 8.fer 55:
    Islam je ideologija, koja hoce da vlada nad svim nacijama na svjetu.
    Osmanlije -otimanje beba =janjicari u ime alaha i sirenje Muhamedanera
    Pokusaji Asimilacije Kurda(Hrvata) U STALNOM JE POKRETU "svim sredstvima pa i silom !
    Muhamedaneri ,gdje nisu u apsolutnoj vecini ,trze "toleranciju ,multikulti itd " A GDJE SU U VECINI TA ISTA PRAVA NE DAJU MANJINI -primjer islamisticke zemlje .
    Prav o zena nije poznato kod Muhamedanera .
    ---sura 33, fer33-budite zatvorene u kucama ,ne perite se i budite podcinjene .
    -1- Muskarac vrijedi ko 3 zene -sura 4 ,176
    -sura 4( al -nisa ) fer3 ,Muhamed nareduje , 4 cetiri zene ko posjeduje to je alahova volja .
    Asimilacija NEVJERNIKA JE "ALAT " PREMA ISLAMIZACIJI -(ISLAMIZACIJA VOLJA Muhameda)

    Asimilacija je u permanentnom toku ,samo mi to ne primjecujeno ( SKOLA ; I SLICNO)
    Islamisti provode Asimilaciju uz pomoc "taqiyya"( Politicko maskiranje - sto provode mnogi politicari Muslimanskih zemalja.
    Profet izricito nareduje "takqiyya " KAO NACIN ISLAMIZACIJE sto znaci da je dozvoljeno i lagati dabi se doslo do cilja (maskirati) -NEVJERNICIMA NE DAVATI DO ZNANJA SVOJE CILJEVE - SVE U CILJU SIRENJA ISLAMISTICKE IDEOLOGIJE .
    Dali postoji rjec u kuranu - ljubav ? LJUBI BLIZNEGA SVOGA ????????????????
    Ovu dvojicu dobro poznaje ,i njihove planove , ali oni su samo sluge Muhamedove !!!!!!!

    avatar

    28.06.2011. (06:49)    -   -   -   -  

  • ozna -dozna

    "Sto ocekivati od nace -lnika ,koji vise komunicira sa turskim spijunima nego sa gradanima Hrvatske nacijonalnosti""" ?

    avatar

    28.06.2011. (07:11)    -   -   -   -  

  • X---X--------Y

    ASIMILACIJA =ISLAMIZACIJA (=ZELENI -FASIZAM)=JEDNA FASISTICKA, NE TOLERANTNA IRELIGIOZNA IDEOLOGIJA ,KOJOJ SU FUNDAMENTI MRZNJA PREMA SVEMU STO IMA DRUGO MISLJENJE , UBIJANJE NEDUZNIH CIVILA I DJECE I KOJA JE NASTUPILA DA SVJETOM ZAVLADA.
    ko tu ideologiju ima u drzavi netreba da se cudi ; "kad pocme da gori"

    VURAL ÖGER :
    ---------------------GDJE JE SULTAN SÜLEYMAN , POCEO OPSADU BECA MICEMO SA BOSANSKIM MUSLIMANIMA "ZAVRSITI"

    avatar

    28.06.2011. (08:32)    -   -   -   -  

  • Manijarebi

    Možda je ova brojka 40 odnukud drugo došla, možda uopće nije riječ o ovome o čemu se u tekstu piše.

    avatar

    28.06.2011. (08:50)    -   -   -   -  

  • X---X--------Y

    tipican potez muhamedanera je ZAVARATI (taqiyya ):: = )) nosene FRANCUZICE " Francuske kape " TIPICNO ZA MUHAM EDANERE . jedan mi price na pijaci , stariji muhamedaner i rece -------" vidim da si nas - dobar si covjek ( ODMAH ) ja bih te nesto nasvitovao --- ---- ako si u zavadi sa vlahom --------- nemoj ga odmah ubijati ----- ubij ga kad prode mnogo godina -------------- da se VLASI NE SJETE (Taqiyya ")) """""-----( NOSIO SAM FRANCUZICU )
    SDP- BIH - KORISTI "taqiyy a" jer oni su Muhamedaneri ( mrze plemenite zivotinje npr. svinju itd.) a takode su poturice ;KOJI KRIJU SVOJ IDENTITET !

    avatar

    28.06.2011. (11:24)    -   -   -   -  

  • ...

    Ko je i odakle je A. Kotromanić?

    avatar

    28.06.2011. (11:46)    -   -   -   -  

  • Republika Srbska - Zauvek

    islamizam je bolest ,: pozovite doktora :

    srbijanska zandarmerija :

    avatar

    28.06.2011. (11:56)    -   -   -   -  

  • Republika Srbska - Zauvek

    federacija ,je naj veci muhamedanski logor u evropi za hrvate!

    avatar

    28.06.2011. (12:19)    -   -   -   -  

  • BEOGRAD

    .... 40 ? Cega , Muhamedaneri drugacije racunaju i nove godine .Oni su jos sa svojim racunanjem veoma zaostali.
    muhamedaneri su negde oko sredneg vijeka (tako se i ponasaju )
    Tocno receno muhamedaneri su sa svojim racunanjem tek .tek dosli do 1432 godine .
    To su srednjovjekovni ,zaostali, i poturicki (muhamedanarski ) neopredeljeni narod.
    muhamedaneri su jos ,po ponasanju jos nesto prije srednjeg vijeka ,dakle -
    imaju jos puno vremena !
    I sa takvim hoce da imate nesto zajednicko ?
    Jadan je takav narod koji sa muhamedanerima gradi svoju " buducnost "

    avatar

    28.06.2011. (14:27)    -   -   -   -  

  • izdatuništitneutralizirat

    ništa novo i već viđeno od naše elite. Sjetite se spajanja općina. Naša elita možda i ne zna za ovaj događaj jer se tamo nisu dijelile kupljene diplome niti se moglo zajebat bližnjeg svog. Iz magle izviruje jedna po jedna izdaja, u magli nestaje jedna po jedna hrvatska ustanova

    avatar

    28.06.2011. (15:12)    -   -   -   -  

  • Baraba

    A stvarno šta znači ovo Mješovita?

    avatar

    28.06.2011. (15:39)    -   -   -   -  

  • ratko

    Hrvati su konstitutivni narod u federaciji ,dakle niko nema pravo da trguje hrvatskom skolom u uskoplju, toje skola hrvatskog naroda u federaciji , i hrvatski narod odlucuje o svojoj skoli a ne vahid i onaj drugi mamlaz ,ne cackajte mecku .
    ako vahid bude odlucivo u koju skolu ce da idu hrvati ,hrvati ce zavrsiti na madresi .
    pogledajte svajcarsku ,svi narodi imaju svoje skole na svom jeziku .

    vahid je zapalio kucu mog rodaka u voljicu i neko od njegovi zapalise onog invalida u kuci -a sad bi vahid multi kulti .ne ide tako vahide ,dobro te znam .
    prvo vi muslimani kad rascistite sami sa sobom ,tad cete vidjeti ko ste i sto ste .

    avatar

    28.06.2011. (16:26)    -   -   -   -  

  • stari trik

    http://www.srpskapolitika.com/Tekstovi/Komentari/2007/latinica/048.html

    Isp ovijest o zločinima bošnjačkih vođa
    Senada Masnopite Pravnik iz Visokog govori o zločinima bošnjačkih ratnih vođa

    Senad progovara o tome kako su ga maltretirali visočki "bosovi" rata zbog "druženja sa ustašama, odbijanja da likvidira viđenije Srbe iz ovog grada, prijetnjama, pritiscima... Napravili su mu, kaže, sačekušu 1996. godine, u kojoj je dvojicu, u samoodbrani, ubio i zbog toga odrobijao deset godina

    VISOKO - Diplomirani pravnik iz Visokog, četrdesetčetvorogodišnji Senad Masnopita, na početku rata nije ni slutio da će ga ratno bosanskohercegovačko grotlo odvesti tamo gdje se živ čovjek teško može naći.

    Već na početku rata roditelji su mu izbjegli iz Lješeva u Donju Zimču i uselili se u kuću Milivoja Tomića, u kojoj je boravila njegova majka Milka Tomić. Senad bježi u Vareš i priključuje se HVO-u. Dok je bio angažovan u HVO-u, roditelji su mu, priča, svakodnevno trpjeli pakao i maltretiranja zbog toga što im je sin "bio sa ustašama".

    - Krajem septembra i ja dolazim u kuću Tomića da zaštitim roditelje i pridružujem se bošnjačkoj vojsci. Sa nama je živjela i starica Milka, kojoj smo pomagali koliko smo mogli. Poslije nekoliko dana u kuću nam dolazi lokalni povjerenik Avdija Alibegović i naređuje mi da idem kod šefa povjerenika Bega Agića. Povjerenici, sa Agićem na čelu, vedrili su i oblačili po mjesnim zajednicama u Visokom. Oni su odlučivali koje Srbe treba istjerati iz Visokog i koliko čiji stan ili kuća vrijede, te koliko novca treba dati da bi se dobili. Agić mi tada kaže: "Za tebe kao dobrog i iskusnog muslimana i ratnika imamo specijalni zadatak", i vodi me kod načelnika opštine Visoko Kenana Jusufpašića, koji mi saopštava: "Ti bi trebao, u opštem interesu muslimanskog naroda, da skloniš neke ljude jer nam smetaju!" Ne znajući o čemu se radi i šta mi to daju u zadatak, pitam ga o kojim ljudima se radi i šta treba da učinim s njima. To ćeš, veli mi, saznati od Munira Čabarabdića Čabe, koji je tada visoko kotirao u Ministarstvu odbrane. Ako sve uradiš kako treba, bićeš nagrađen u Ministarstvu odbrane - priča Masnopita.

    Sutradan ga, kaže, Čabarabdić vodi kod "glavnog hadžije" Visokog, Hadžije Čengića Mlinara u Glavni logistički centar (GLOC) da ovaj saopšti šta treba da uradi.

    - Senade, ti si naš čovjek i treba da "odradiš" jednog Srbina u tvom komšiluku. "Odradi" mu i mater ako bude tu, a ako ne bude, nikom ništa. To je, veli mi Hadžija Čengić, tvoj komšija, pravnik Slavko Perić, koji je imao najbolju kuću u Zimči. Perić je u to doba pomagao izbjeglicama, pa i mojim roditeljima da se smjeste. Smetao im je jer nije bio u njihovom klanu i nije htio da legne na rudu. Što da ga uklonim, šta je zgriješio, pitam sav u čudu. Trenutno nam je smetnja da dovršimo posao u visokom - veli mi Hadžija i vadi svežanj novčanica. Ovdje ti je 10 hiljada njemačkih maraka, a kad obaviš posao, dobićeš još 15 hiljada. O ovome nikom ne smiješ da zucneš, reče mi Hadžija. Ne uzeh novac, nego mu rekoh da ću o svemu razmisliti. Razmisli, reče, ali nemoj dugo jer znaš da si bio u HVO-u, a tebi je, veli, Senade, ovdje živjeti. Javi se sutra, reče mi kratko i tako se rastasmo - priča Masnopita.

    Nakon tog susreta Senad je pobjegao u Vareš, gdje se sklonio sedam-osam dana. Međutim, po povratku iz Vareša nastavljaju maltretiranja i prijetnje da će ga izbaciti na ulicu. Tražili su mu čak novac za ostanak u kući.

    - Da sam imao, dao bih. U kuću nam useljavaju Husniju Švraku sa ženom, svastikom i punicom. Tek tada je počeo pakao. U dva navrata su sedamdesetpetogodišnju Milku Tomić pokušavali zaklati. Uspijevao sam da je odbranim. Bio sam prisiljen da upotrebljavam oružje jer su nožem pošli i na mene. Sačekali su je niže štale i premlatili da 15 dana nije mogla maći iz kreveta - kaže Masnopita.

    Priča da se žalio i tadašnjem komandiru policije Mithatu Zubački, koji je trenutno ministar policije Srednjobosanskog kantona, ali da mu ni on nije htio pomoći, nego je samo odmahnuo rukom i rekao: "Četnik je i ona kao i svi drugi!"

    - Krajem 1993. godine, u jeku sukoba Hrvata i Bošnjaka, vojna policija me ponovo odvela u GLOC kod Hadžije Čengića. Tu zatičem i Kenana Jusufpašića. "Evo ti", veli mi Hadžija, "prilike da ispraviš grešku. Znaš ti šta nisi uradio!" Repetira pištolj i prisloni mi ga uz čelo ponavljajući: "Evo ti prilike, trebaš likvidirati jednog ustašu!" Koga sad, pitam ja. Ubij Srećka Kitića, reče mi kratko.

    Kitić je, inače, advokat i dugo je bio predsjednik Opštinskog suda u Visokom. Dobro ćemo te nagraditi, veli mi Hadžija i vadi iz stola novac. Ovdje ti je, kaže, 10 hiljada maraka, a kad ga odradiš, dobićeš još toliko. Potom iz stola izvadi kutiju, u kojoj se nalazio niklovani pištolj sa prigušivačem, i reče mi da ga nakon upotrebe bacim. Vidim da su me satjerali u ćošak i onako bespomoćno, mireći se sa sudbinom, kažem im da vidim da će me ubiti kao kera i da neću to da radim za njih. Tada mi Kenan zaprijeti da će me satrati i to ne

    avatar

    28.06.2011. (17:04)    -   -   -   -  

  • -------------------------

    Islam i demokracija ,
    -----------------------------
    N E S P O J I V O !

    avatar

    28.06.2011. (17:05)    -   -   -   -  

  • B i H --LADEN

    za muhamedanere je multi kulti

    -jamrzim nevjernike (KRISTE)

    -ja volim njihov novac (odlazak na rad u kriscanske zemlje)

    -ja zahtjevam od nevjernika, ono nasto, nasto .. nevjernici nece nikad da pristanu .

    -ja zahtjevam da nevjernici ljube islamu ruke ,ako ne onda su psi i majmuni.

    -islam sa islamom nema nista .?

    - svi su nacijonalisti ,oni koji razmisljaju suprotno od onoga sto muhamed uci.

    -ima jos toga ,ali drugi put cemo o tome !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    avatar

    28.06.2011. (17:53)    -   -   -   -  

  • aaaa

    Kako ste samo izopaceni i bolesni, jel vas to uce u skoli?

    avatar

    28.06.2011. (23:58)    -   -   -   -  

  • gadafi

    ??????.........!!!!!!!!!!!!,,,,,,,,,,,,:::::::::::::::;;;;;;;;;;;;;;;;;*** *********``````````========((((((())))))))/////////&&&&&&&&%%%%%%%%%%%$$$$$ $$$§§§§§§§""""""""""""°°°°°°°°°bla, bla ,bla trla baba lan da joj prodje dan

    avatar

    29.06.2011. (09:02)    -   -   -   -  

  • Clancy

    Bravo za članak, ali nije mi poznato je li tko iz politike regirao na ovo retuširanje povijesti?

    avatar

    29.06.2011. (15:36)    -   -   -   -  

  • ale

    hajizvadi iz hale govno da nesmrdi

    avatar

    30.06.2011. (09:05)    -   -   -   -  

  • onako

    Valjda je MSŠ ( mješovita srednja škola) zbog toga sto ima razlicite smjerove, a ne sto ima razlicite, religije, narode, rase i spolove :)

    avatar

    01.07.2011. (12:04)    -   -   -   -  

  • SDP BiH

    Jedna škola pod jednim krovom! Obićan normalan građanin će to odmah reći bez prigovora jer je svjestan da odgajajući na ovakav naćin našu omladinu samo doprinosimo mrži nesnošljivosti i netrpeljivosti, a valjda je svima jasno da poslije toliko godina od kraja sukoba treba ponovo doći do jedinstva bratstva i sloge među mladima kako bi mladi znali uživati u tome i u svojim danima, da se ne boje drugih i drugačijih, da se razvijaju mnoga prijateljstva i drugarstva među mladima, valjda svi znamo kako smo prije rata zajedno išli u školu i kako je sve bilo dobro i lijepo, nije bilo važno ko je ko, odakle je i kako se zove. Danas treba već konačno otpočeti proces koji bi počeo spajati mlade preko raznih sekcija ili udruga koji bi trebali ulagati sve potencijale kako bi privlačili sve mlade a ne ih po pitanju stvari (vjere, nacije itd.) razdvajali.

    avatar

    02.07.2011. (18:56)    -   -   -   -  

  • hspbih

    ''Bit će, kažem, da je, po ratnim i poratnim navikama (onim najcrnjim), riječ o stvaranju bolje prošlosti, ali, bit će, borami, i da je riječ o nepoznavanju računanja. Jer, SŠC Jura Mikulić, čiju povijest želi sebi prišiti MSŠ, osnovan je Odlukom Skupštine općine 3.4.1972., a 10.4.1973. upisan je kod Privrednog suda u Zenici, te je PRVA GENERACIJA USKOPALJSKIH UČENIKA (bravara, automehaničara, preciznih mehaničara, limara, alatničara, zavarivača, električara.... (sve sam go maturant)) upisana u školskoj 1972./73. godini.''

    Sta je ovo ako nije prisvajanje proslosti i stvaranje ''kontinuiteta kojeg nema''?? Molim vas, odgovorite mi!!

    avatar

    03.07.2011. (02:49)    -   -   -   -  

  • android

    a jeste vi debili i kreteni majko mila pa kad cete jednom shvatit da ste vi svi sjeme tursko
    turci vas napravili davajuc njive po vakufskom polju za vlaške pizdurine koje su onji jebavali vratite se malo u proslost gornjevakufsko naselje"Podgradze" je tursko naselje sv i jedna porodca ima turske krvi jer su vas turrci naselili dajuci vam zemljiste za zamjenu spavanje jedne nuci sa vasom bakum ili pra pra bakom .oooooooooo turci moje
    a sad jebo van i causevic i sehic mater u picku svi redom ako vam se ne svidza uprite u republiki Rvatsku
    nece vas ni tamo jebo vam je josipovic mater svima kad cete shvatit da ste samo krinka vasih HDZ politicara ma radit vam je ono sto vam Reis-ulema Ceric izda fetvom i potpise Bakir Izetbegovic i vama veom drag covjek gospodin Zeljko Komsic a to sve godze do onog vama veom dragog nacelnika ZLTNOG LJILJANA GOSPODINA SEADA CAUSEVICA. a sto on vas katolike /hrvate ne jebe ni 0,001% pa to vi nikdad neceteskonat jer ste glupi ko kurac. alinek vam je bog na pomoci
    budite pozdravljeni u miru bozijem

    avatar

    11.07.2011. (18:10)    -   -   -   -  

  • android

    a jeste vi debili i kreteni majko mila pa kad cete jednom shvatit da ste vi svi sjeme tursko
    turci vas napravili davajuc njive po vakufskom polju za vlaške pizdurine koje su onji jebavali vratite se malo u proslost gornjevakufsko naselje"Podgradze" je tursko naselje sv i jedna porodca ima turske krvi jer su vas turrci naselili dajuci vam zemljiste za zamjenu spavanje jedne nuci sa vasom bakum ili pra pra bakom .oooooooooo turci moje
    a sad jebo van i causevic i sehic mater u picku svi redom ako vam se ne svidza uprite u republiki Rvatsku
    nece vas ni tamo jebo vam je josipovic mater svima kad cete shvatit da ste samo krinka vasih HDZ politicara ma radit vam je ono sto vam Reis-ulema Ceric izda fetvom i potpise Bakir Izetbegovic i vama veom drag covjek gospodin Zeljko Komsic a to sve godze do onog vama veom dragog nacelnika ZLTNOG LJILJANA GOSPODINA SEADA CAUSEVICA. a sto on vas katolike /hrvate ne jebe ni 0,001% pa to vi nikdad neceteskonat jer ste glupi ko kurac. alinek vam je bog na pomoci
    budite pozdravljeni u miru bozijem

    avatar

    11.07.2011. (18:10)    -   -   -   -  

  • android

    a jeste vi debili i kreteni majko mila pa kad cete jednom shvatit da ste vi svi sjeme tursko
    turci vas napravili davajuc njive po vakufskom polju za vlaške pizdurine koje su onji jebavali vratite se malo u proslost gornjevakufsko naselje"Podgradze" je tursko naselje sv i jedna porodca ima turske krvi jer su vas turrci naselili dajuci vam zemljiste za zamjenu spavanje jedne nuci sa vasom bakum ili pra pra bakom .oooooooooo turci moje
    a sad jebo van i causevic i sehic mater u picku svi redom ako vam se ne svidza uprite u republiki Rvatsku
    nece vas ni tamo jebo vam je josipovic mater svima kad cete shvatit da ste samo krinka vasih HDZ politicara ma radit vam je ono sto vam Reis-ulema Ceric izda fetvom i potpise Bakir Izetbegovic i vama veom drag covjek gospodin Zeljko Komsic a to sve godze do onog vama veom dragog nacelnika ZLTNOG LJILJANA GOSPODINA SEADA CAUSEVICA. a sto on vas katolike /hrvate ne jebe ni 0,001% pa to vi nikdad neceteskonat jer ste glupi ko kurac. alinek vam je bog na pomoci
    budite pozdravljeni u miru bozijem

    avatar

    11.07.2011. (18:10)    -   -   -   -  

učitavam...