Komentari

crostojkovic1958.blog.hr

Dodaj komentar (1)

Marketing


  • BRANKO STOJKOVIĆ1958

    BRANKO STOJKOVIĆ
    Ul.A.B.Šimića br. 3
    43 000 BJELOVAR
    095/814-82-90
    brankostojkovic152@yahoo.com

    MINISTARSTVO UNUTARNJIH POSLOVA
    10000 ZAGREB
    Ulica Grada Vukovara 33
    pitanja@mup.hr, javnost@mup.hr, policija@mup.hr

    PREDMET: PISMENI DOPIS NA ZNANJE

    Poštovani !

    Danas u utorak 08.02.2011., oko 09,15 sati na moja vrata stana pozvonio je policajac, ja sam izašao van i on uručio mi je poziv za obavjesni razgovor za 09.02.2011., u 09,00 sati u policijskoj upravi Belovar.

    Na pozivu je pisalo da me se poziva u svojstvu "svjedoka" zbog neke teške krađe iz članka 217. stavka 2 Kaznenog zakona RH.

    Nazvao sam odmah u policiju na telefon 270-111 i tražio gospodina Tomislava Radas, koji je potpisao poziv - pitao sam o čemu se radi? Gospodin Radas objasnio mi je da pregledavanjem video nadzora kamere od benzinske postaje INA u "Šištatu", zapažen je moj automobil 02.02.2011. u Srijedu, u noći oko 00,15 sati.

    Gospodin Tomislav Radas mi je rekao da bi bilo dobro da dođem sutra na razgovor, kako bi lakše otkrili počinitelje krađe u poduzeću "Iveta" u Bjelovaru. Rekao sam gospodinu Radasu - da sutra nisam slobodan, i da mogo sad odmah doći na rzgovor u postaju.

    U postaji na razgovoru rekao sam - da je istina da sam to veče ja i žena prolazili sa svojim automobilom, dotičnom Križevačkom cestom i da prošli smo kraj INA-a pumpe..
    Ali da prije nego što smo krenuli iz grada u smjeru benzinse, koja nalazi se na periferiji grada - samo pedesetak metara ispred nas je otišla policija u službenom vozilu džip marke "Tojota", (020-208) u novom vozilu kojeg je dobila nedugo bjelovarska policija.

    Malo nešto prije nego što ćemo doči do poduzeća "Iveta", policijsko vozilo se je vračalo velikom brzinom prema gradu.

    Ja i žena smo međusobno komentirali - kako se policija brzo vozi i da ne poštuje prometne znakove... Moja žena Živka našalila se je s menom - da policajci isprobavaju novo vozilo koliko ide..

    Benzinska pumpa je bila smo 500-tinjak metara dalje. Tu smo se okrenuli sa autom i krenuli natrag prema gradu.

    Vidili smo nekakav izloženi auto - bijele boje kupe 1993 godina proizvodnje - na kojem je pisalo - prodaje se - cijena 25.000 kuna. Ja sam tu stao sa autom i čitao što na njemu piše. Taj auto, koji je bio za prodaju stajao je uz samu metalnu ogradu s unutarnje strane poduzeća "Iveta" , što znači do samog nogostup ulice - možda 30-40 centimetara, a od caste do toga auta je dijelila svega 2-3 metra.

    Ono što nam je bilo neobično, to parkirno mjesto, odnosno dvorište od poduzeća - bila su obadvoja velika metalna vrata od poduzeća otvorena - iako se ona vjerojatno otvaraju električnim dugmetom ili na daljinski upravljač...

    Ja i žena smo tu stajali nekoliko sekundi, zatim smo krenuli sa autom natrag prema gradu, koji je udaljen negdje 1,5 kilometara od izloženog auta. Vidjeli smo bijelu nekakvu gusku u dvorištu - čudili smo se kako nije ona izašla na cestu van - kad su otvorena bila vrata. Komentirali smo - tko bi dao toliko novca za taj stari karambolirani i zahrđali i neregistrirani auto...
    I kako bi debala guska bila dobra pećenica...

    Na kraju sam se našao kao neki svjedok. Pitam se - znači gdje se god nešto desi, odnosno, gdje netko nešto napravi - a kamera mene vidi ili netko drugi me vidi - da sam tuda prošao, treba me se pozvati na razgovor... To je protiv slobode građana.

    Nije ovo prvi put da od mene se traže informacije..Gospodo u Zagrebu, več nekoliko puta sam Vam pisao - uvedite red u Bjelovarsko-bilogorskoj upravu, jer tamo je pravo bezakonje.. Oprostite, ja Vama ne prigovara, bolje ja da vam netkoovo ovo kaže - nago da i vas se sramoti, i da cijela policija dobiva takvu sliku..

    Treba pola ih razdužiti iz bjelovarske policije - onih koji nerade svoj posa, pa neću ja raditi njihov posao za koji su oni plaćeni.., i neće me se onda zvati - na neke tobožnje obavijesne razgovore kao svjedoka...

    Kada bi reka što ovi ovdje rade "to je strava" bojim se da bi Vas uvriedio. Nemam ništa protiv policajaca koji su mi donesli poziv, dapaće jedno veće su primjerno postupili - jer jedno

    avatar

    02.02.2013. (17:09)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...