Komentari

kuca-r.blog.hr

Dodaj komentar (2)

Marketing


  • Šijanac

    Ako sam ja dobro razumio zakon, doslovno se sve može legalizirati. Nije bitno koliko je od granice ili da li su parametri u skladu sa prostornim planom. Defakto da je netko gdje je dozvoljena kuća do max jednog kata napravio neboder i da ga građevinska inspekcija nije na vrijeme srušila, on to sada može legalizirati.

    avatar

    15.06.2011. (15:01)    -   -   -   -  

  • Šijanac

    Malo sam detaljnije čitao... ipak trebaju donijeti neki propis (iz čl. 12) po kojem će dodatno navesti što se može legalizirati a što ne... ima li negdje prijedlog tog propisa ?

    avatar

    15.06.2011. (20:48)    -   -   -   -  

  • kuća R

    čl. 12. se odnosi na zgrade koje nisu u skladu s planom, a javnopravna tijela su npr. hep, hrvatske vode, komunalne tvrtke (vodovod i kanalizacija), konzervatori i sl. koji na temelju posebnih propisa iz područja vlastite djelatnosti mogu u postupku ''legalizacije'' davati svoje uvjete, a time i spriječiti poneku ''legalizaciju''. nedostaje još uredba iz čl. 16. st. 3.
    i da, ako nitko od njih nema primjedbi na neboder među obiteljskim kućama, onda prolazi...
    to je znak da je blagajna jaaaaaako prazna - pomnoži oko 150000 zgrada s par desetaka tisuća za vodnu i komunalnu naknadu i još nepoznatim iznosom kazne, plus nešto ''sitnog'' od pdv-a na projekte. isto radi i italija kad joj zatreba.

    avatar

    16.06.2011. (11:02)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...