Komentari

skolioza.blog.hr

Dodaj komentar (15)

Marketing


  • skolioza bih

    Od ovoga sam se najezila, ovo mi se pravo svida. HVALA I MOJIM UCITELJIMA, pa cu ih malo i nabrojati, oni koji su na mene ostavili najveci utisak.
    Hvala akademiku Muhamedu Filipovicu, jer me naucio da mislim svojom glavom i da izgradim kriticki odnos prema svijetu.
    Hvala akademiku Vladimiru Premecu, jer me naucio da ovaj svijet ima i drugu, suptilniju dimenziju, ali da je karakter vazniji od svega.
    Hvala prof.dr. Ugi Vlaisavljevicu jer mi je pokazao da ne postoje granice ljudske svijesti i kako je moguca topla ljudska komunikacija, ali samo ako ste oslobodeni egoizma.
    Hvala akademiku Abdulahu Sarcevicu, koji je napisao milion knjiga, predavao na najcuvenijim americkim univerzitetima, a zadrzao je skromnost i jednostavnost.
    I necete vjerovati - ova trojica, izuzev Vlaisavljevica, voze se tramvajem.
    Hvala i Vladimiru Kovacu, za koga sam cula da svoje znanje vec dugi niz godina prenosi na nekog hirurga koji ce ga zamijeniti, zaboravila sam ime tog hirurga.
    Tajna uspjeha su ucitelji, postupnost, rad, zalaganje, opreznost, zrtva, talenat i ono najvaznije - vrijeme, jer nista nije moguce preko noci.
    OBOZAVAM TVOJ BLOG i ovaj link sto si gore stavila pravo mi se svida.

    avatar

    19.05.2011. (16:08)    -   -   -   -  

  • Ex-skolioza

    jej, drago mi je da ti se svidja :D

    avatar

    22.05.2011. (16:29)    -   -   -   -  

  • Ex-skolioza

    a vidi tek ovo! koja faca ova zenska!!!

    https://www.facebook.com/video/video.php?v=210445612318133

    avatar

    22.05.2011. (17:01)    -   -   -   -  

  • skolioza bih

    Vidjela sam, zenska je super i generalno mi smo sposobnije u svakom smislu, ali se oni bolje proguraju, posebno na Balkanu, gdje je jos uvijek prisutan patrijarhalni momenat. Moje ucenice su daleko bolje i vrjednije nego ucenici, mi smo na fakultetu bile bolje i vrjednije nego kolege, ali iza toga,ipak, svijet pripada njima - muskom sovinizmu. Nedavno sam s jednom kolegicom pricala o tome kako to zapravo i ne cudi, jer oni poslove dogovaraju u kafanama i na druge cudne nacine gdje guraju jedni druge, a mi i u kafani pricamo o glupostima. Oni su sefovi, oni su direktori, predpostavljeni i sva govna ovog svijeta. Ali mislim da je i do nas, jer cesto glumimo glupacice. Alka Vuica je jednom izjavila - "Mogu glumiti glupacu sat vremena, ali ne vise od toga!"
    I znas sta sam ja skontala, nezavisno od skolioze, da je sve divno i krasno dok se ti smjeskas, cvrkuces, glumis da nista ne kontas i divis se njihovoj pameti i sposobnosti. Muskarci generalno zele da se postuju kao neke velicine i to i nije problem ako imas sta postovati, ali u 95 % slucajeva, zaista, nemas sta postovati niti se bilo cemu diviti. Sve smo svjesne toga, ali mnoge su postale sjajne glumice i diplomate u zivotu, svaka im cast.
    Koliko puta ste samo na poslu imale nekog muskarca koji vam je pretpostavljen, a vi znate da ste milion puta sposobniji od njega.
    Dobar ti je i ovaj drugi link !

    avatar

    22.05.2011. (17:45)    -   -   -   -  

  • maja

    bok!
    pratim ovaj blog jos od 2007. i eto, moram i ja na op.. :)
    trebala sam biti operirana prosli tjedan, ali su mi nasli neku bakteriju u nosu i zbog toga nije bilo nista od operacije. pretpostavljam da ce me zvati tek na jesen, ali me zanima dal cu morati ponovno raditi sve pretrage? nije mi jasno bas kako to ide..

    skolioza bih, sto ces sada uciniti? vidjela sam sto si pisala dolje u komentarima, i zar stvarno ne postoji nikakvo drugo rjesenje osim dr. kovaca i placanja operacije?

    avatar

    23.05.2011. (10:05)    -   -   -   -  

  • - Delena

    Jedno pitanjce za operirane....
    Kvarcanje ili sunčanje u solariju dolazi li u oztir ili ne? Naravo pitam zbog titana ili titanijuma, tj. šipki....moguće zagrijavanje i sl. ili je potpuno bezbedno???

    avatar

    23.05.2011. (14:30)    -   -   -   -  

  • - Delena

    Majo, riješi se bakterija i kadazavršiš terapiju ponovi taj nalaz i onda im javi da su ti nalazi ok i da si spremna. Probaj to čim prije obaviti, nego odugovlačiti. Sretno!

    avatar

    23.05.2011. (14:36)    -   -   -   -  

  • - Delena

    Eh da, nečeš čekati dugo ako se ti požuriš....od javljanja cca tjedan do dva. Samo nemoj čekati da te uhvate godišnji odmori.

    avatar

    23.05.2011. (14:37)    -   -   -   -  

  • skolioza bih

    Majo, hvala sto pitas sta cu sada uciniti i ima li neko drugo rjesenje osim Kovaca? Nema drugo rjesenje. Perinovic nije siguran ni da li bi Kovac pristao raditi reviziju nakon sto je ovo uradeno tako kako je uradeno. Uglavnom, 6 ili 7 mjesec pokusat cu dogovoriti pregled u Zg. Iskreno, sada me vise brine to iskakanje implantata, nego estetika. Najdonji mi je saraf zaboden u kicmu, ali se odvojio od sipke, bojim se da bi neki trzaj ili pad ili nesto moglo dovesti do toga da saraf probode kicmenu mozdinu. Mozda to i nije moguce, ali sta ja znam i zanima me da li se ova desna sipka zaista izvlaci i nije paralelna sa lijevom ili se mozda nisam dobro namjestila bocno na rtg-u. Kad sam cula da postoje i oni koji ne mogu na noge zbog te operacije i imaju probleme sa hodom, ja se zapravo radujem svakom svom koraku i skontala sam da pravo volim hodati, onako pjeske i bas sa zadovoljstvom.
    Delena, sto se tice tog kvarcanja, ja sam bas bijela, ali ne bih se kvarcala. Prosle godine cula sam na tv-u da je Svjetska zdravstvena organizacija zvanicno proglasila kvarcanje stetnim. Najvise raka koze ima u skandinavskim zemljama i to zato jer imaju svijetlu put i puno koriste solarij. Ja sam ljeti ponekad koristila mljeko za samopotamnjivanje koze. Kreme ostavljaju mrlje, ali mljeko ne, Garnierovo mljeko je super., namazes i za 4 sata dobijes finu nijansu, nije lose za noge jer je ruzno kad su ljeti one bijele.
    Ma sve su to sitnice, ali kriva ledja ??????????????????????????
    Ja kad stojim i nekako, ali saviti se vise nikad necu definitivno, izuzev na pregledu ako budem morala.

    avatar

    23.05.2011. (16:35)    -   -   -   -  

  • Ex-skolioza

    Delena, hmm ja se ne kvarcam, i nemam pojma kako te tehnike kvarcanja funkdioniraju, ali preporucila bih ti da pripazis rez kad izlazis na sunce jer ce ti biti dosta osjetljiv. meni i dan danas je, evo gotovo 5 godina nakon operacije.

    avatar

    24.05.2011. (10:10)    -   -   -   -  

  • Ex-skolioza

    sretno skoli BiH, ja mislim da si prosla sve zive doktore na Balkanu osim Kovaca, pa je vrijeme da probas kod njega!

    avatar

    24.05.2011. (10:11)    -   -   -   -  

  • Ex-skolioza

    maja, rijesi tu bakteriju i ako ju rijesis unutar 3 mjeseca i taj nalaz ti bude ok, onda ce te vjerojatno pustiti bez da moras ici ponovno na ostale pretrage. ali naravno to je njihova odluka. a tebi je bolje da ides sto zdravija na operaciju! :D sretno!!!!

    avatar

    24.05.2011. (10:12)    -   -   -   -  

  • skolioza bih

    Stavila sam slike svojih ledja na neki blog, ako zelite - pogledajte. Kako je krenulo - postat cu web master.
    www.operacijaskolioze.bloger.hr ili
    www.skoliozaxy.blogspot.com
    puno pozdrava

    avatar

    24.05.2011. (19:49)    -   -   -   -  

  • skolioza bih

    U savijenom polozaju nisam se slikala, jer to zaista nije za javnost !!!

    avatar

    24.05.2011. (19:51)    -   -   -   -  

  • Ex-skolioza

    Hmm skoli bih koliko ja vidim, meni to tvoje nista strasno ne izgleda. Ja bih se cak usudila reci da su ti super ledja! Nista mi ne strsi, a tu rotaciju koju imas imam I ja, ali ja se uvijek trudim ju nekeko misicima ispravljati I mogu ti reci kad sam tjelesno aktivnija da mi ispravnije izgleda. I Delena je stavila slike na fejs, I meni tvoja ledja isto nisu nista gora od njezinih. Ne znam, eto za usporedbu pogledaj I moje zadnje slike a stavit cu I neke 20.6. na godisnjicu mi operacije, ukljucujuci onu gde se saginjem. Jedino taj saraf sto ti je ispao, a nije ti se sve fiksiralo. Iako eto velim, meni su unutar prve dvije godine od operacije isto ispala 3 sarafa, prvi je ispao 3 mjeseca poslije oepracije I ili sam imala srecu ili ti sarafi stvarno ne mogu tako naglo doprijeti do zivaca, a imala sam saobracajku s potresom mozga 6 mjeseci poslije operacije.

    Zanimljivo mi je na tvojoj slici da nisu nista radii s lumbalnim dijelom kraljesnice koji se cini dosta iskrivljen u usporedbi s ovim gornjim, ispravljenim torakalnim dijelom

    avatar

    26.05.2011. (17:06)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...