Komentari

primladenu.blog.hr

Dodaj komentar (15)

Marketing


  • meroveus

    Dojmljiva su mi pitanja koja ostaju otvorena pred razumom. Sudionici jesu nužnost komunikacije, ono "nešto bez čega se ne može". Ali, isto tako, kada se zgrada riječi sagradi i postavi u vrijeme, onaj nestali izricatelj u dugom generacijskom vremenskom odmaku ponovo zaživi u nekom slušatelju, kao što još uvijek danas blješte: David, Suncokreti, ili IX. simfonija, a s njima u novoj dimenziji ljudskosti zabljesnu i njihovi autori nekako sinergijski povezani sa ushitom promatrača ili slušatelja. Hoću reći kako je na onome što predaje riječi dužnost uspostaviti razumljivost, ali ne na uštrb vlastite osobnosti, već se mora pronaći dodir univerzalnosti koji bi bio svima prihvatljiv. Usuđujem se reći kako je jednostavnost mjera koja je svuda oko nas, a tako ju je teško ljudski uobličiti predstavom bilo riječima, zvukom ili materijom. I čini se kako je to Sizifov posao, i kako se nikada neće dospjeti do vrha s namjerom koja bi bila suprotna jednostavno ljudskom. Iz istog središta tkiva svi na isti način dišemo, a opet, toliko različitosti priječe nas disati na potpuno isti način. I ma koliko te različitosti bile kamen smutnje, one su ipak kamen temeljac svakom pojedinom naporu za približavanjem, odnosno dodirom. Ovo sve bilo bi slično podržavanju "klasičnosti". No, neka to ne zavarava. Klasičnost ne pripada nekom, prema našim mjerilima, točno određenom vremenskom razdoblju. Klasičnost možemo pronaći na reljefima Akađana i u plastikama Rodina, a dijeli ih 5 tisuća godina.

    avatar

    16.05.2011. (18:19)    -   -   -   -  

  • Mladen

    @Meroveus - Kao da smo slični po razlikama. Onu početnu zadanost ispire vrijeme. I pored truda na obličje istosti prostorom djeluju razlike. Jedino tako se postojati može. Hvala na trudu prikaza komentarom ... :)

    avatar

    16.05.2011. (19:12)    -   -   -   -  

  • EuM

    Postovani Mladene,
    Istina jeste van prostora i vremena ali ona je sve to. Izuzetno mi je drago da si navratio jer govorimo o istom, samo moja istina jeste Osoba kojoj sam zahvalan sto nas voli, stvara i
    oblikuje ovaj zivot. Jednoga dana kada tvoja istina bude nazvana pravim omenom, Isusa Krista, koji je zivot dao za nas, kako bi istinu ljubili, nitko sreniji od mene...Lp

    avatar

    16.05.2011. (23:03)    -   -   -   -  

  • Mladen

    @EuM - Istinu doživljavam i ja tako. Vidim Isusovo svjedočenje ljubavlju. Volio je sve i darivao viđenja. Svatko od nas je od istoga svijeta po Gospodinu, ma kako to nazivali. To je svijet i Istina koju je i on ljubio. Često pokušavam dokučiti to stanje duhom i vidim i mnogu braću u patnji. Neka Duh Istine, ma kako ga tko nazivao, ispuni i prosvijetli duše naše. Molitvom prizivam ... :)

    avatar

    16.05.2011. (23:43)    -   -   -   -  

  • EuM

    Hvala na odgovoru Mladene,
    dugio si na blogu i vidno napredovao u ozbiljenju snoviđenja stvarnosti koja postaje sve više zbilja umjesto postavki i pretpostavki. Imenovanje Istine zatire mnoga nagađanja, rasterećuje, naoko pojenostavljuje život, te donosi mir. Tvojim odgovorom dao si mi spoznaju otkuda tolika inspiracija u oblikovanju ovih tvolih riječi, krasnih rečenica postova... Otuda tajna mnoštva duhovne literature koju nažalost ubrzani svijet sve manje čita i prihvaća laka rješenja "velikog brata" kiji želi danas zatrti sve ono domoljubno, vjersko i moralno, naspram komoditeta i lagodnosti života koji lažno promiče... LP i blagoslov!

    avatar

    17.05.2011. (22:26)    -   -   -   -  

  • Mladen

    @EuM - Ustvari se pitam jesu li to, ili su bila, snoviđenja. Ima nešto što čovjeka vodi, nršto što ga poziva. Na takovu putu je svako novo viđenje i spoznaja praćena nekom radošću koja ima korijene tamo negdje gdje sve ovo ima korjene. Nekako nema grča postojanja, već sve rijeke idu svojim tijekom.
    Vidim da čovjek redovno stoji pred vlastitim zidovima. Kao da ga oni odterđiju. Sloboda jest Istinom, a Njome jesmo. Upravo s tim zidovima ne dopušta se Istini da ispuni svijest čovjeka.
    Protiv toga se ne ttreba boriti, već datovati osmjeh svijetu i sebi. O Bože, kakovi smo. To tada postaje molitva, a time i određenje sebe Istinom. I nisam taj koji će to uraditi, mada svjetovno jest vidljivo, u iskustvima koja ne postigoše slobodu. To je djelo Njezino.
    I kazao sam o imenima i nazivima. Da, mi ljudi tako radimo, ali to su naša pravila po sbijesti našoj. Jest i to u svijetu Istine, ali podareno svijesti koja tako može shvatiti i prihvatiti i gradizi njen put dalje. Čovjek je na putu.
    Divno je osjetiti one koji tijelima nisu uz tijela naša, ali uči u njihov doživljaj otvorena srca jest ispunjenje i njihovih djela. I Isus je svjedočio Gospodina životom svojim. To svjedočanstvo je postignuće njegova života, pa i danas u životima našim. Gospode blagoslovljen sin Tvoj i sva djeca Tvoja. Hvala ...
    Radost spoznaja tebi, jer one čine vrijednost života ... :)

    avatar

    18.05.2011. (13:38)    -   -   -   -  

  • EuM

    Osvrt na poruke Neba;

    U poruci (br. 3228) od 5 lipnja 2010. godine, Kraljica mira kaže:
    Ono što želim ovdje objaviti nikada nije objavljeno niti u jednome
    mome ukazanju u svijetu. Samo mi je u ovoj zemlji Bog dopustio
    govoriti vam o budućim događajima. Ovo što ovdje prenosim
    nikada neće biti objavljeno nigdje drugdje u svijetu.
    Bog je odabrao zemlju Svetog križa (Brazil), kako bi svijetu
    navijestio ono što se ima zbiti (...)!

    (Bog Otac, toliko nas voli, da svakodnevno govori preko svog sina Isusa i njegove Majke.
    Otac poduzima sve da nam pomogne, no, na nama je da iskoristimo našu neotuđivu
    slobodu te se odlučimo za Put Istine i života te tako pomognemo sami sebi - EuM)

    avatar

    20.05.2011. (19:12)    -   -   -   -  

  • promatram, razmišljam

    cop. "Htio bi nešto reči. Nešto prenijeti. Nešto dati. Čemu da ti dajem nešto drugo, a ti, kako znaš i umiješ."

    Svi želimo nešto "dati" ali i "poručiti".

    I svatko od nas to pokušava na razne načine.

    Lijep noćni pozd
    rav.

    avatar

    21.05.2011. (00:24)    -   -   -   -  

  • Mladen

    @EuM - ... i nije To riječ u moru riječi, što kao val u moru valova zapljusne nas. Ne ona kao riječ, nego Istina svijeta, a time i života, u kojoj i ta riječ, kao riječ biva. Istina nam je srca pokrenula na put na kojem nas Ona očekuje, kao roditelj koji djecu očekuje. Riječi čujemo, a Istinom živimo ... Svako dobro svima ... :)
    @promatram, razmišljam - Da! I treba vjere i volje da se shvati i prihvati taj dar, kao i da se iskreno daruje... a riječi su kao usputni svjedoci ... Svako ti dobro ... :)

    avatar

    22.05.2011. (20:40)    -   -   -   -  

  • duliba

    Misliš Mladene reć da si ponekad rastresen -'Što to radim?'-
    Ništa čudno, tko nije ponekad...
    A to s riječima i umjetnošću izražavanja, opet je druga priča...
    Nas desetak možemo promatrati jedan te isti prizor pred sobom
    i nastat će desetak različitih interpretacija... tako je to s ljudima, pričama i istinom.
    Lijepi pozdrav Mladene,
    drago mi je da svratiš :))

    avatar

    23.05.2011. (17:32)    -   -   -   -  

  • Mladen

    @duliba - Kažeš rastresen. Možda. Ustvari meni se čini kao da se čudim. Naime, čovjek često zaboravi što radi i ode nekuda bez veze, misleći da je negdje drugdje. Sa mislima je često tako, a posebno kada se razmišlja o bitnim stvarima. Znam za onaj efekat ljuljanja kojim se oslobađa od misli i kada misao nalazi sebe u zamišljanju kako je ona istina, a istina je da ona tako zamišlja. Ta rastresenost tada ima ulogu koraka otrežnjenja. Znaš ono kada se izroni iz vode i protrese glavom. Al se izvlačim i opravdavam ... :)))
    Različitost u gledanju je normalna, kako ja to vidim. Gledanje ima onoga koji gleda i ono što se gleda. Oni koji gledaju su različiti, pa rezultat ni ne može biti jednak. Zato je dobro razumjeti to i tolerirati razlike.
    Ipak je lijepo što je tako.
    Srdačan ti pozdrav ... :)

    avatar

    23.05.2011. (20:36)    -   -   -   -  

  • onakojatrcisvukovima

    pozdrav, u prolazu!

    avatar

    28.05.2011. (17:44)    -   -   -   -  

  • Mladen

    @onakojatrcisvukovima - Vidje je. Samo projurje. Ni kod tebe te nema. Pa da... trčiš okolo sa vukovima... :)

    avatar

    28.05.2011. (17:55)    -   -   -   -  

  • EuM

    Vjera nije dovoljna za nekakav status koji nas stavlja u privilegiran polozaj u odnosu na one koji ne vjeruju ili nemaju dovoljno vjere. Dapaca, vjera je samo opredjeljenje za put duhovnog rasta dobrote i molitve za one koji nisu donijeli tu odluku. Dakle, vjera je ujedno i dodatno breme ili kriz koji nam omogucuje da se borimo i izborimo za svoj status na vjecnom putu napretka u ljubavi...Zivot nam jeste dat kao milost i dar, ali i obveza da slijedimo put kojim ga mozemo zasluziti...Zato, prodjimo ovu skolu zivota na zemlji strpljivo i zahvalno, jer zivot otrgnut iz nistavila, nema svoju cijenu...Lp (eum)

    PS: Htjedoh nešto reći i dobih smisao rečenog... Stanje govorenja je datost postojanje i prenošenja ljepote msli radi zbližavanja i i/ili usuglašavanja našeg bitka i postojanja. Što bi mi bez stanja bitka i djalovanja radi postojanja. Tu ljepotu stvaranja dade nam Bog od sebe, kao najljepše stanje duha. Sve u prirodi je strogo određeno, boje cvjetova, temperatura tijala, precenti plinova u zraku, količina kiseline u želucu i dr... Međutim, faza stvaranja svega toga je umjetnost stvaranja bitka koju nam stvoritelj dade kao nesavršanim bićima da oblikujemo svoju stvarnost i da mu se približavamo ljubeći sve to i sebe i njega kroz zahvalnost...Što ima ljepše od "pletera ljubavi" koji oblikuje naše srce...Lp Mladene!

    avatar

    29.05.2011. (13:33)    -   -   -   -  

  • Mladen

    @EuM - Slijedim ukazivanje mislima dodajući svoje.
    Postojanje je put. Ustvari ni puta bez postojanja ni obrnuto. I put je dat upravo takav, a životi kao cvijetovi čine ovaj svijet. Svijest naša, u nama takovima, stvara određenje naše i svijesno djelovanje naše. Ona može biti u raskolu sa Istinom ili u suglasju. Odstupanja stvaraju procese kojima Istina, i mimo svijesti, djeluje. Istina jest i Njome jest. Svijest je privid koji otkrivamo. Otkriće je prosvijetljenje u kojem svijest jest svijest, a Istina jest.
    Priznanje Istine molitvom i hvalom čini procese u nama otklanjajući raskole. Time nestaje energija lutanja. Molitva stvara uvjete, a hvala nosi radost priznanja Istine. To je život Istinom.
    Naše misli su ipak ograničene, a Istina nema granica. Stoga je misao dio na putu, a priznanjem i nje takove jest viđenje njeno.
    Gospodine, Istino, neka sav svijet krene Tebi sviješću i liječi time bol, molim.
    Hvala Istino i tebi EuM na poticaju ... :)

    avatar

    29.05.2011. (15:30)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...