Komentari

kvarner-ds.blog.hr

Dodaj komentar (24)

Marketing


  • Sokinnen

    Pozdrav Damster!

    sve je divno krasno ali mene od svega najviše zanima "buka" koju Altherma proizvodi. Spominjao se filmić ali ja ga nisam vidio pa ako bi bio ljubazan i objavio ga.

    avatar

    07.05.2011. (19:30)    -   -   -   -  

  • damster

    Buka? Koja buka? Šalim se. Mogu reći da je uredjaj tih. Meni se nalazi ispod stepenišnog prozora, a pokraj prozora spavaće sobe i ne čuje ga se unutar kuće. Jednom smo ga čuli i to je bilo vani -9, a on radio punim kapacitetom. Uploadat ću filmić pa se uvjerite sami.

    avatar

    07.05.2011. (20:40)    -   -   -   -  

  • Sokinnen

    E pa to me i muči jer ću ja ovih -9 (a i više) imati puno više dana nego vi. Ja sam u Zagrebu, ali blizu ulaza park prirode i prvi susjed kaže da je tu uvijek 3-4 stupnja niže nego drugdje te da čak i vegetacija kasni za ostalim dijelovima podsljemenske zone.

    avatar

    08.05.2011. (11:36)    -   -   -   -  

  • damster

    Reći ću ti iskreno. Uređaj smo čuli navečer (kad je sve okolo tiho) u stubištu kada smo išli spavati obzirom da je tamo smješten točno ispod stubišnog prozora. Na snimci desno od uređaja nalazi se zid koji ide u L (uređaj je smješten u kutu), a prozor spavaće sobe je udaljen 3 metra. U sobi se uređaj ne čuje! Ukoliko želim čuti radi li uređaj moram otići u garderobu u hodniku i otvoriti vrata. Tamo se čuje jer imam spojenu cijev za ventilaciju garderobe točno iza Altherme. Ono što sam pogriješio je smještaj unutarnje jedinice. Unutrašnji dio je postavljen na zid kotlovnice koji graniči sa gostinjskom spavaćom sobom. U sobi se čuje pumpa kada radi. Međutim u toj smo sobi spavali 4 mjeseca (skupa sa bebama) i nikome nije smetalo. Obzirom da smo sada na katu i taj dio me ne zabrinjava. Mogao bih preseliti unutarnji dio na suprotan zid pa bi i to riješio, ali mi je žao novaca za taj tramak. Imam prečih stvari. Altherma ima i noćni režim rada (baš za smanjivanje buke u tihom razdoblju), ali tada se smanjuje i snaga. Preporuka je pametno izabrati lokaciju. Althermu sada imaš i kao monoblok kombinaciju (sve je smješteno u vanjskoj jedinici) pa je možeš i udaljiti od kuće.

    avatar

    08.05.2011. (14:45)    -   -   -   -  

  • Sokinnen

    E to se traži, nakon ovog objašnjenja filmić mi nije bio ni potreban. :)
    Hvala.

    avatar

    08.05.2011. (20:11)    -   -   -   -  

  • geoterm

    Zanima me da li ti svaki kat ima posebnu cirkulacionu pumpu ili je sve spojeno na jednu?
    Stvarno mi je drago da je uspješna instalacija i da su pozitivna iskustva.
    Ova sanitarna voda ti je možda previsoka temperatura ,tu ima mjesta za dodatnu uštedu , ja sam svoju naštelao na 42 i savim je dovoljno.

    avatar

    08.05.2011. (22:22)    -   -   -   -  

  • Šijanac

    Baš lijepo što si se javio. Nekako si mislim kako ide vrijeme i bebice budu sve starije tako ćeš imati sve manje i manje vremena za pisanje bloga, a taman još fali ta zadnja priča.

    Može detaljna razrada koliko te koštao sustav za grijanje vode. Bilo bi idealno ako možeš odvojiti dio grijanja od PTV, no ako je to nemoguće što je tu je. A za trošak gledaj sve što si morao nabaviti, ugraditi, kupiti i sl., a ne bi morao npr. da si bubnimo odlučio se grijati na termo peči ?

    Također koliko struje maximalno troši Altherma, odnosno koliko si morao zakupiti struje za nju mimo onih ekstra pomoćnih 3 kW ?

    I treće pitanje koliko imaš garancije na Althermu ? Nešto sam sa geotermom raspravljao o cijeni cijelog koncepta u vremenu i 'rizika' kada se pokvari Altherma, odnosno potencijala uključivanja troška osiguranja uređaja u trošak potrošnje.

    avatar

    09.05.2011. (09:00)    -   -   -   -  

  • damster

    @ naša obiteljska kuća - sve je spojeno na jednu cirkulacionu pumpu (unutar samog hidrobloka). Temperatura je naštelana po zahtjevima gazdarice. Bila je u početku na 42 ali ... :-) Za pripremu PTV jučer je utrošeno 14 kWh
    @ Šijanac - garancija je tri godine. Osiguranje cijele kuće u što je uključena i toplinska pumpa i to na novonabavljenu vrijednost iznosi godišnje 1.500,00 kn. To ću uplatiti po isteku garancije pa sam miran. Ostali odgovori kasnije.

    avatar

    09.05.2011. (09:59)    -   -   -   -  

  • Šijanac

    E gdje si osigurao kuću ? Mi imamo kuću i kućanske aparate osigurane kod Generali osiguranja. Isto je na novonabavljenu vrijednost, ali sa onim godišnjim 10% smanjivanjem. Tako da defakto nakon 10 godina starosti u ništa.

    avatar

    09.05.2011. (11:33)    -   -   -   -  

  • damster

    KVIG osiguranje! Oni ne računaju amortizaciju.

    avatar

    09.05.2011. (19:44)    -   -   -   -  

  • Šijanac

    E a koliko ti je dodatak za kućanske aparate od te cifre i što pokriva, odnosno da li si morao popisati serijske brojeve i sl. ? Nama je za jedan stan oko 450 kn za sve kućanske aparate (osim tipa kamere, mobitela i notebooka) i osigurano je od doslovno svega. Bubnuti ću dijete sruši nekako televizor i to je osigurano. Jedini je uvjet račun ili papir garancije. Gotovo svi drugi su imali po pojedinom uređaju i tada bi tipa samo za televizor toliko platili, no tada doista ne bi bilo amortizacije.

    avatar

    10.05.2011. (07:45)    -   -   -   -  

  • geoterm

    Pročitaj molim te ovo http://www.my-heat-pump.com/.
    U kratko tip im a TP vrlo renomiranog proizvođača , ali nakon dvije godine javio se veliki problem stvaranja kamenca iz vode u sustavu.Očito mu je sustav malo poddimenzioniran pa se često palio elektro grijač .Sad se na forumu http://www.forum.hr/showthread.php?t=192063&page=25 vode velike diskusije o njegovom problemu. Imaš li ti integralni elektrogrijač i ako imaš koliko se često pali ?

    avatar

    15.05.2011. (22:16)    -   -   -   -  

  • damster

    Pročitao sam! I što reći? U najmanju ruku grozno, ali me čak (što je najgore) i ne čudi.
    Poslat ću ti mail pa ćemo nastaviti prepisku oko toga. Imam elektrogrijač (integriran u hidroblok) od 3 kW. Ovu zimu sam ga samo jedno jutro zatekao upaljenog i to prvim slabijim stupnjem. I naravno da u sustavu imam običnu vodu koju sam i nadopunjavao!

    avatar

    16.05.2011. (21:21)    -   -   -   -  

  • Šijanac

    Hoćemo li dobiti onda na kraju koliko je koštao sustav za grijanje ? Kako ti bebice rastu imati ćeš sve manje i manje vremena za neki novi post, pa može barem kratko u komentaru :D

    avatar

    10.06.2011. (16:05)    -   -   -   -  

  • damster

    Sustav je koštao malo preko 100.000,00 kn. U tu cijenu je uračunata Altherma sa grijanjem i hlađenjem, spremnik, spajanje svega toga skupa i postavljanje podnog grijanja sa materijalom (cijevi, razvodnici, termostati, elektronika, podne ploče sa izolacijom). U toj cijeni je i priprema za hlađenje (razvod cijevi) i priprema za solarno (cijevi od tavana do kotlovnice). Ne mogu odvojiti PTV obzirom da je to u cjelini sa spremnikom.

    avatar

    10.06.2011. (21:54)    -   -   -   -  

  • Šijanac

    Što misliš koliko bi te koštalo da je grijane površine nekih otprilike pola tvoje ? Ne ide cijena dosta tih elemenata od 0 kn proporcionalno do njihove cijene potrebne za 160 m2 grijane površine. Sigurno nije 50.000 kn. Onako bubni iz glave .

    avatar

    15.06.2011. (20:53)    -   -   -   -  

  • damster

    Rekao bih oko 60.000,00 - 70.000,00 kn. Potrebno je manje cijevi, manji su razvodnici, manje termostatskih glava i termostata i što je najvažnije potrebna je slabija Altherma.

    avatar

    16.06.2011. (23:19)    -   -   -   -  

  • Ante

    jel mi mos rec koliko te na kraju kostao m2 netto i brutto izgradnje

    THX

    avatar

    19.06.2011. (08:34)    -   -   -   -  

  • kike

    Poštovani
    Vaš blog pratim redovito i poglavito sam zainteresiran za vaše komentare u svezi rada Daikin Altherme pošto u obiteljskoj kući u Šibeniku namjeravam postaviti istovrsni sistem. Zanima me u koga ste kupili Daikin Althermu i tko vam ju je postavio jer zasigurno kvalitetan rad cijelog sistema počinje od kvalitetne ugradbe podnog grijanja i samoga sistema. U svojoj budućoj obiteljskoj kući imam namjeru sprovesti podno grijanje kroz dvije etaže ( vlastiti stan ) grijan preko Daikin Altherme, a za PTV bih imao solarni sistem nadopunjen kroz Althermu u zimske dane. Sad sam u nedoumici da li da postavim sistem grijanja i hlađenja kroz Daikin Akthermu ili samo grijanje jer s obzirom da imam 8cm stiropor izolacije ne smatram da će mi hlađenje ljeti biti potrebno. Molim za vaše mišljenje i odgovor pošto ste već daleko odmakli u praćenju kvalitete rada samoga sistema na vašem objektu. Napominjem da bi grijana povšina bila oko 200m2. Pozdrav

    avatar

    14.11.2011. (11:00)    -   -   -   -  

  • damster

    Moj sistem je kupljen i ugrađen od strane Fast Forward-a iz Rijeke. Što se tiče hlađenja nije mi potrebno (iako sam napravio pripremu). Ljetos je vani bilo 34.5 a u kući 25.6. Moja izolacija je 10 cm, amišljenja sam da si pripremite instalaciju (Vi ste južnije i imate manju izolaciju od moje). Spoj Altherme sa solarima je pun pogodak. Moja kuća troši struje za pripremu PTV 300,00 do 370,00 kn mjesečno. Taj dio bi bio gratis, a da ne kažem kod potpore za grijanje obzirom da mi je polaz 35 stupnjeva. Do sada sam zadovoljan Althermom i podniom grijanjem.
    Pozdrav, Damster

    avatar

    05.12.2011. (15:10)    -   -   -   -  

  • Moćni Max

    Pozdrav damster. Trenutno sam u fasi slaganja svih kockica potrebnih za osmišljavanje grijanja i PTV za našu kuću koju ćemo započeti graditi slijedeće godine.
    Ovdje sam prvi put čuo za ROTEX Hybridcube i jako mi se dopao njegov princip rada tako da je izbio na prvo mjesto mogućih spremnika PTV.
    Zanima me tvoje osobno iskustvo u korištenju ROTEX Hybridcube spremnika. Zagrije li se dovoljno vode za kupanje u kadi i koliko treba čekati dok se ponovno ne zagrije ista količina vode? Koliko vam je često ponestalo tople vode? Trenutno koristim klasičan bojler od 110 litara i ako se mislim tuširati to moram obaviti prvi jer moji potroše cijeli bojler za sebe.
    LP MoćniMax

    avatar

    17.12.2011. (18:03)    -   -   -   -  

  • damster

    Za sada imam samo pohvale. Do sada se nije desilo da nam je nestalo tople vode, a kupali smo dvoje djece i troje odraslih se tuširalo (odmah jedan iza drugoga). Ukoliko ti se i desi da potrošiš toplu vodu imaš opciju prisilnog grijanja vode grijačem. U prospektu ti je navedeno koliko je vremena potrebno da se voda zagrije na određenu temperaturu. Ja sam PTV podesio na 46 stupnjeva. Pozdrav

    avatar

    23.12.2011. (15:24)    -   -   -   -  

  • Moćni Max

    To sam i pretpostavljao temeljem podataka u HybridCube prospektu, ali uvijek volim čuti iskustva iz prve ruke. Mislim da je odabir napravljen :) .
    Čini mi se da se u Fast Forward-u dešavaju neke promjene. Na moj upit prvo mi se javila jedna osoba koja me uputila na drugu da bi mi ponudu poslala treća u ime druge firme. Imaš li kakvih informacija o tome što se kod njih dešava? Možeš li mi, molim te, poslati kontakt podatke osobe s kojom si ti radio i koja ti je instalirala Althermu na Mocni.Max@hi.t-com.hr? Tko ti je radio podno? Isto oni ili netko drugi? Pozdrav Moćni Max.

    avatar

    29.12.2011. (21:11)    -   -   -   -  

  • damster

    Tko ti je radio ponudu? Solar energo? To im je kooperant. Imaju puno posla pa ne stižu rješavati stvari u roku pa su ga angažirali.

    avatar

    02.01.2012. (08:49)    -   -   -   -  

  • Moćni Max

    Prije svega želim svima na forumu i šire svako dobro i puno sreće u 2012.
    Jap, Solar Energo. Znači nisu me šetali okolo kada su me uputili na njih. Dobro da znam da ipak pregovaram s pravim osobama.

    avatar

    03.01.2012. (15:18)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...