Komentari

marinjurjevic.blog.hr

Dodaj komentar (106)

Marketing


  • NF

    slava mu, zakon je bio

    avatar

    18.04.2011. (18:40)    -   -   -   -  

  • Marin Jurjević o Svemu

    @NF

    Potpuno si u pravu !
    Slava mu !

    avatar

    18.04.2011. (19:07)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    Neka mu je miran san.... a vi ste na ovaj način zapalili oganj uspomena i na najnježniji mogući način se pozdravili s jednom dušom....

    avatar

    18.04.2011. (19:12)    -   -   -   -  

  • ero

    Eeee ne znam ćovika osim sa platna.....ali mi prva asocijacija puca na to da smo izgubili jednu dobru ljudsku dušu....a Cervantes mi jedan od omiljeni likova....i ža mi je šta mu Smoje nije da da bar dobije na lotu prije neg ga utrne.....onako u olivudskom stilu.
    Nek te prihvate anđeli nebeski Ivice....a Smoju garant nećeš intrat.....di bi komunjaru u raj primili.

    avatar

    18.04.2011. (19:27)    -   -   -   -  

  • Marin Jurjević o Svemu

    @ima jedan svijet
    Bija je veliki čovik i umjetnik !

    avatar

    18.04.2011. (19:31)    -   -   -   -  

  • Marin Jurjević o Svemu

    @ero

    Cervantes je točno bija lik po njegovoj miri....
    A Smoje je previše nemiran duh da bi se zadrža na samo jednom mistu pa ma zvalo se to misto i "raj" !
    Sigurno pravi zabilješke i piše "kratke crtice" i "kronike" i na "onome svitu" !

    avatar

    18.04.2011. (19:34)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    Bija je veliki čovik i umjetnik !

    Legenda!

    avatar

    18.04.2011. (19:57)    -   -   -   -  

  • Marin Jurjević o Svemu

    @ima jedan svijet

    Slažem se !

    avatar

    18.04.2011. (20:48)    -   -   -   -  

  • luki 2

    Predivan čovjek, odličan glumac - blage naravi, ali strahovitog temperamenta - i kao što ste u zadnoj rečenici predivno rekli: izgorio je, jer je iskreno - živio!
    Hvala na ovom divnom postu! Pozdrav od Luki+Goldie

    avatar

    18.04.2011. (21:38)    -   -   -   -  

  • Marin Jurjević o Svemu

    @Luki 2

    Hvala Vama na lipim ričima o Ivici !

    avatar

    18.04.2011. (22:08)    -   -   -   -  

  • Bule

    @Marin Jurjević o svemu. Najbolji nekrolog (valjda se tako kaže) kojeg sam ikad pročitao.
    Sve ste Marine rekli. Poslije ovoga više se o Ivici, Servantesu, Oćalinku kao veličini, ne treba ni pisati osim linka na Vaš post.
    Pokoj mu duši. Vječni.
    A zamislite, rodio se u Beogradu

    avatar

    19.04.2011. (07:58)    -   -   -   -  

  • Marin Jurjević o Svemu

    @Bule

    Rodija se na jednoj Planeti koja se zove Zemlja....u beskraju Svemira. Ma koliko bija naš, dalmatinski "tić" - bija je Planetaran, Univerzalan, Bija je Čovik.....a to je najviše šta netko može postat. Jer to se ne dešava pukim činom Rođenja ... nego se to zaslužuje, postaje Životom, načinom kako se živi !

    avatar

    19.04.2011. (08:02)    -   -   -   -  

  • Marin Jurjević o Svemu

    Eno me na BLOGU.HR prozvalo JURČEVIĆEM. Svaka čast prof. Jurčeviću.... ma smo nas dvojica na različitim (najudaljenijim) polovima političkog i (pari mi se ) svakog drugog "spektra" - pa mi nije baš drago ! A štaš ! Jedno (krivo) slovo a toliko razlike !

    avatar

    19.04.2011. (08:06)    -   -   -   -  

  • Bule

    @Marin Jurjević o svemu. Koji idiotizam dizati spomenik Tuđmanu na Rivi.
    Na nekoj drugoj lokaciji možda, iako mu je, po meni, dovoljan samo jedan. I to u Zagrebu. Više ih nije ni zaslužio.
    Samo da ga ne dignu Šeksu.
    Koliko smo luda nacija ne bi me ni to iznenadilo.
    I to još za njegova života.

    avatar

    19.04.2011. (08:11)    -   -   -   -  

  • Marin Jurjević o Svemu

    @Bule

    Naime - što se tiče spomenika Tuđmanu...u vrijeme HDZ vlasti u Splitu Gradsko vijeće je donijelo odluku da se on sagradi na Trgu hrvatske bratske zajednice (to je između bivšeg kina Split i Policijske uprave). Sad se to mijenja (po prijedlogu Komisije sastavljene samo od vijećnika a bez konzultacije javnosti ili struke...i uz podršku Kerum - HDZ - HČSP - Lj. Vrdoljak).
    Na Rivi NIKADA nikomu nije dignut spomenik niti se ona u tom smislu politizirala (s tim nema veze "Monumentlna česma" koja se u narodu zvala Bajamontuša - a koju su otvoriloi narodnjaci a ne Bajamonti koji je dao izgraditi u čast dolaska vode u Split).
    Naravno - ovo će se jako plitizirat i već vidim kako će one koji ne budu za to da se Riva koristi za spomenike političarima (a ja baš tako mislim !) - nazivati najpogrdnijim političkim pridjevima, atributima i etiketama uz "začin" o nedovoljnom domoljublju.

    Čini mi se da takvim ljudima Split i njegova Riva (arhitektnonski najosjetljiviji dio grada) ne znače ama baš ništa i da je to ista stvar ka nagrđivanje Rive onim željeznim vješalima čiji su tvorac Velo Misto i HDZ !

    avatar

    19.04.2011. (08:35)    -   -   -   -  

  • Bule

    @Marin Jurjević o svemu.
    Riva jednostavno mora biti slobodna od spomenika bilo kojeg političara i njegove politike.
    Spomenici ljudskoj gluposti, u šta se ubraja i njezino najnovije arhitektonsko rješenje, su po meni nešto sasvim drugo. Dobro nam dođu kako bi se mogli uvjeriti u beskrajnu glupost ili pokvarenost pojedinaca koji imaju vlast i moć.

    avatar

    19.04.2011. (15:08)    -   -   -   -  

  • sekasmith

    Pokoj mu duši, a tebi hvala kaj si ovo tak, zbiljam lepo napisal, Ivicu je doista bilo teško ne voliti.
    Jednom je bila na TV-u neka emisija samo o njemu, pa je među inim, odglumio nekog rokera, repera, nešto onak, ludo, temperamentno, nekaj kaj misliš da ne spada u njegove uloge finog i nježnog, umilnog, nisam vjerovala da je to on. A, da, neshvaćeni umitnik, savršeno...

    avatar

    19.04.2011. (16:14)    -   -   -   -  

  • Marin Jurjević o Svemu

    @Bule

    Slažem se !

    avatar

    19.04.2011. (17:16)    -   -   -   -  

  • Marin Jurjević o Svemu

    @sekasmith

    THANKS !

    avatar

    19.04.2011. (17:17)    -   -   -   -  

  • Marin Jurjević o Svemu

    Hvala "administratoru" šta je odmah reagira i ispravija prezime Jurčević u..... ....(moje) Jurjević (kako i triba bit) na BLOGU.HR
    Puno pozdrava !

    avatar

    19.04.2011. (17:22)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    Šjor Marine... dobila sam mail sljedećeg sadržaja:

    ZAGREB, 16. travnja 2011.

    Sat vremena uoči izricanja presude u Haagu hrvatskim generalima, u petak, 15. travnja, u Hrvatskom saboru stvorena je velika koalicija- HDZ-HSS s jedne te SDP-HNS s druge strane za obranu saborskih privilegija, budući da je Zakon o pravima i dužnostima saborskih zastupnika donesen gotovo jednoglasno, 100 ZA, 1 SUZDRŽAN i 1 PROTIV.

    Dok je čitava Hrvatska čekala presudu iz Haaga, saborski zastupnici svih stranaka bili su ujedinjeni u obrani svojih prava, izglasavši tako da u mirovinu odlaze ranije nego svi ostali građani Republike Hrvatske- sa 60 godina muškarci, a s 55 žene.

    Time su svoje pravo lice građanima Hrvatske pokazale i vladajuća i oporbena koalicija, potvrdivši i na ovaj način da su isti.



    Jel to istina?

    avatar

    19.04.2011. (23:07)    -   -   -   -  

  • Marin Jurjević o Svemu

    @ima jedan svijet

    Iako u Saboru u petak nisam bija radi sjednice Gradskog viječa Splita - koliko znam ne radi se o nikakvim koalicijama za obranu bilo kakvih interesa državnih dužnosnika (ne samo saborskih zastupnika) jer se prihvatio prijedlog koji je PODIGAO granicu za odlazak u mirovinu koja je bila do sada (podignuta je za 5 g. jer su ranije žene mogle odlazit u mirovinu s 50 a muškarci s 55 g). Koliko znam dignuta je i vremenska granica boravka u Saboru (obnašanja dužnosti) s 2 na 4 godine.

    Inače - to su prijedlozi vladajuće koalicije i da smo bilo protiv napadnuti bi bili iz svih oružja (ideoloških) da smo protiv "umanjivanja privilegija"...A kada nismo bili protiv sad nam se podmeće da smo za "očuvanje privilegija".

    Politički gledani mi nismo mogli biti protiv i najmanje mjere dokidanja dosadašnjeg načina odlaska u mirovinu - što ne znači da je prijedlog vladajuće koalicije naš prijedlog - pošto smo jasno rekli da kada dodjemo na vlast idemo s CJELOVITIM NOVIM PRIJEDLOGOM odlaska u mirovinu (tzv "privilegirane mirovine" koje se ne odnose samo na sborske zastupnike nego na sve državne službenike ali i na dio braniteljske populacije. nekih kategorija boraca iz prošlih ratova - jer ćesto se prešućuje da zastupnici kvantitativno čini najmanji broj onih koji idu u takve vrste mirovine - i uvjeravam Vas kako će bit velikih otpora među tim "ostalim kategorijama" kada to pitanje dodoje na dnevni red)

    Glasanje o prijedlogu kojeg sponijete došao je na glasanje sasvim slučajno istog dana kada su izricane i haške presude.

    Ponavljam - da smo bili protiv povećanja dobne granice za odlazak u mirovinu zastupnika sada bi nas novine bile pune i našadalo bi nas kao kao one koji se tobože bore za očuvanje prije /do tada) garantiranih privilegija. Razmislite i sami šta bi značilo da smo bili protiv i najmanjeg ukidanja postojećih privilegija.

    Parlamentarizam inače košta i koštat će - kao što košta svugdje u svijetu - ali to jest preduvjet funkcioniranja demokracije....i bitno je, uzimajući u obzir našu specifičnu situaciju - poči od postojećih iskustava u svijetu....jer ni tu nismo mi koji bi trebali otkrivati "toplu vodu" - nego se smjestit u svoje okvire uvažavajuči postojeće demokratske evropske i svjetske standarde i uzuse. A do sada smo, nažalost - davali puno glupih i nerihvatljivih rješenja s kojima treba prekinuti....posebno zbog stanja u našem društvu. A to znači da ne može ni direktor državne firme imat 50 000 kn ili članovi Nadzornih odbora 16 000 kn. a to se dešava....Vidite kako u Hajduku jedan član uprave traži plaću od 7 000 eura, auto od 50 000 eura plus korporacijsku karticu - a grad Split je većinski vlasnik Hajduka...Grad u kojem živi 40 000 nezaposlenih, u kojem je industrija uništena i koji propada.
    Direktori nekih sportskih ličica u Splitu imaju oko 20 000 kn.....a u Hrvatskoj postoje mjesečne plaće i od preko 100 000 kn - a sindikalni lideri imaju plaće na razini ministarskih ili vjerovali ili ne - imaju menedžerske ugovore s nekim firmama u kojima rade.

    Dakle - problem je daleko širi i pred njim ne treba zatvarati oči !

    avatar

    20.04.2011. (08:35)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    @Šjor Marine.... hvala na odgovoru.
    Na žalost... ovaj puta se ne slažemo.
    Mislim da vam to nije trebalo. Vi ste samo prevelike privilegije zamijenili malo manjim privilegijama. Znači... privilegije su vam i dalje ostale.
    Pravi socijaldemokrati, dosljedni u svojim stavovima u odnosu na postojeću ekonomsku i političku (otužnu) situaciju u zemlji predložili bi amandmane na odluku kojim bi se sva prava zastupnika izjednačile sa pravima većine ostalih građana ove države. Pa kad vam taj prijedlog ne bi prošao voljom većine, u naknadnom glasovanju glasujete za ono što je prihvatljivo od većine. Na taj način bi javnost znala koji su vaši prijedlozi i vaši stavovi u odnosu na privilegije zastupnika.

    avatar

    20.04.2011. (12:50)    -   -   -   -  

  • ero

    Svite

    Ovo tvoje oko sabornika mi liči ko vađenje slamke iz stoga sijena, i unda prekoravanje isključivo te jedne slamčice za sve grije stoga.
    Pa nismo mi u banani zbog saborski plaća i penzija......ma niti iste ne odskaču straaaššno da bi palamudili o tome non stop i tirali Marina i ostale da se kao stide zbog silni privilegija.

    A Žužulova imovina je veća neg imovina cilog šireg vodstva SDP-a.....i sve to steka dok je bija na državnoj plaći...........i sad bi slamčicom tribalo stog sakrit.
    E pa zastupničku posa je odgovoran i ako čovik radi taj posa za narod unda se more zamirit raznim lobijima koji ga mogu uništiti kad izađe iz Sabora.
    I kolko ja kužim saborski zastupnik ima nešto višu penziju od prosječnog branitelja il malo boljeg stojećeg penzionera.....pa di je problem?

    Nemaju deset puta veće plaće ni penzije a sveukupna masa plaća i penzija te skupine predstavlja zanemarivu stavku u proračunu.

    A Žužul ima onoliku imovinu, a Kerumova ljubavnica dere li ga dere po MARJANU......eeeej to ti je gore neg da neko u Maksimiru iđe nešto gardit......nezamislivo.

    avatar

    20.04.2011. (16:10)    -   -   -   -  

  • ero

    Marine

    Gleda sam sinoć Cervantesa i opet sam uživa u Vidoviću.....šteta da je otiša,,,,,a kolko uloga je moga odigrat samo s onom Cevantesovom facom......recimo običnog glasača ADZ-a koji iđe na biralište....i sa istom facom viče ubit, zaklat, protrat ukrast, ajme šta sam ugrožen ko Hrvat dok pljujem po Srbim i kradem.....pa opet ukrast, protrat Srbiina.....a unda s istom facom i istim pogledom slijede pokliči: demokracija, glasat za EU, ajme kako se triba borit protiv korupcije, EU i ljudska prava sva....protrat korupciju.....pa unda ispočetka.....ukrast, zaklat, protrat Srbina.....a unda finale.....kako s istim pogledom Cervantesa il Marasovića zaokružuje ADZ......lele koja uloga.

    Ill da odglumi onog Ježićeva i Sanaderova novinara Ladislava Tomičića koji izjavljuje kako je normalno da u svom pisanju napada uglavnom SDP, jer isti more kroz doć na vlast kroz neko vrime pa on to unaprid....a ne šta ga adezejci plaćaju.....e ovu izjavu na filmskom platnu samo Cervantes more izjavit......

    A moga bi još scenarija za Cervantesa, ali mi malo pari da zloupotrebljavam dobrog čovika Vidovića, pa neću više.

    avatar

    20.04.2011. (16:21)    -   -   -   -  

učitavam...