Komentari

skolioza.blog.hr

Dodaj komentar (11)

Marketing


  • Delena

    Sretan Uskrs svima!

    avatar

    24.04.2011. (22:53)    -   -   -   -  

  • skolioza bih

    Evo mene opet da crvam na tvom blogu i drago mi je, Ivana, sto si dole napisala da mislis na mene. I ja ponekad mislim na sve vas i drago mi je da uopste postojite i da moja kicma nije jedini uvrnuti unikat.
    Nista od Amera, otkazan dolazak, ali mi je doktorica sa ortopedije rekla da dr. Basara iz Beograda dolazi u prvoj polovini maja, pa vidjet cu sta ce biti od toga, da li ce uopste doci i ako dode, da li ce raditi reviziju. Amerikanac je bio rekao da hoce ovo popraviti i sad ga nema. Ako Basara ne bude zelio ovo korigovati, sipke cu vaditi. Ova doktorica i Gavrankapetanovic su rekli da se vadenje inplantata moze organizovati bilo kada i da to oni mogu samostalno uraditi, a za reviziju im treba neko.
    Uglavnom, ja sam cvrsto odlucila, ili ce biti revizija ili ce se sipke vaditi. Operacijom sam dobila nijansu, a ja nisam htjela nijansu, nego rezultat i ne trebaju mi sipke radi nijanse.
    Ja jednostavno nisam trebala ici na tu operaciju i mislim da bez novca ili stele ne treba ni ulaziti u Klinicki centar u Sarajevu, jednostavno ne mozete dobiti kvalitetnu uslugu kakvu dobiju oni za koje neko urgira.
    Desetak godina, s vremena na vrijeme, odlazila sam na sarajevsku ortopediju, a zapravo nisam trebala nikad proci kroz ta vrata. Dolazili su timovi i hirurzi, nema odakle nisu, ali su uvijek prednost imali neki drugi.
    Medutim, uskoro se prica definitivno zavrsava ili revizijom ili vadenjem sipki. Ovaj mi je doktor toliko odvratan da ne zelim nista njegovo u sebi. Tip mi se jednostavno gadi.

    avatar

    27.04.2011. (17:13)    -   -   -   -  

  • skolioza bih

    Evo vam jedan predivan link o jednoj uspjesnoj operaciji. Pacijentica koja je imala preko 80 stepeni i skroz su je ispravili.
    www.youtube.com/watch?v=I779KjYIxxO
    ili ukucajte u youtube pretrazivacu "Stephanies scoliosis miracle".
    Stvarno ljep link i ljepa prica.
    pozzzzzz

    avatar

    27.04.2011. (17:32)    -   -   -   -  

  • sandra

    skolioza bih, drž se! stvarno je koma tvoja priča... sve to proći a ne završiti nego se loše i dalje nastavilo... nadam se da će uskoro biti riješeno kako treba!!

    avatar

    27.04.2011. (23:54)    -   -   -   -  

  • skolioza bih

    Konacno !!!
    Ako sve bude po planu naredne sedmice idem u Sarajevo. Dr. Ehlimana, koja saraduje sa prof.Gavrankapetanovicem, rekla mi je da je moj prijem planiran za 12.5., a dr. Basara slijece 15.5. Ovdje sam vec dobila uputnicu,naredne sedmice idem po medukantonalno odobrenje za operativni zahvat u Sa.
    Da li ce dr.Basara raditi reviziju ili ce samo izvrsiti preglede, pa se odluciti operisati nekog drugog - to ne znam. U svakom slucaju, radi se o profesionalcu kome se moze vjerovati na rijec. Ako kaze da nesto ne moze, onda vjerovatno i ne moze.
    Medutim, jedno moze sigurno, a to je vadenje sipki.
    Bila bih sretna da se ovo popravi, ali ako ne, sipke mi ne trebaju. Zivjela sam tolike godine bez sipki, takva kakva jesam i to bez kompleksa do unazad par godina. Zbog prirode posla, postala sam iskompleksirana, iako mi je i na poslu sada ok. Na pocetku uvijek bude nezgodno, ali kada vas upoznaju, onda vide osobu, a ne fizicke karakteristike.
    Operacija od prosle godine nije imala estetsku dimenziju, ali je imala jednu dobru stranu, a to je - ORILO, GORILO -bas me briga, ne drzim ni do cijeg misljenja, osim do svog i cini mi se da sam u stanju sve.
    Te operacije, ako ste gledali na youtubeu, predstavljaju maksimalnu invaziju u ljudsko tijelo, toliko maksimalnu, da maksimalnije biti ne moze. Mislim da su jos vise invazivni jedino operativni zahvati na mozgu.
    Zasto mi moramo prolaziti u zivotu ovakve stvari, a neki drugi ne moraju, to ne znam. Zasto sam u gradu u kome zivim ja jedini takav primjerak, ni to ne znam.
    Znam da je skolioza od 50-tak stepeni nista u odnosu na onu od 100. Skolioza od 100 stepeni je nista u odnosu na one koji sjede u invalidskim kolicima, pa i sjediti u invalidskim kolicima je nista u poredenju s onima koji su izgubili vid i tako bi se moglo ici do u beskonacnost. Mogli bi se kriviti svi doktori ovoga svijeta, zdravstveni sistem koji ne funkcionise kako treba, svasta nesto, ali cini mi se da je najodgovornija neka visa sila.
    Ne znam da li ste vi razmisljali o pitanju Boga, da li ste vjernice ili ne???
    Ja sam nekada bila fanaticna vjernica, pravo sam bila zagrizla u sve to i nema duhovnog pravca kroz koji nisam prosla - sto intelektualno, sto duhovno, sto druzeci se s takvim ljudima. Prosle godine sam sve dovela u pitanje i u sve posumnjala. Ne znam da li vise vjerujem i u sta. Cak sam pocela sretati i neke druge koji se izjasnjavaju kao ateiste, a dobre su osobe, pa mi je sad to furka.
    Zasto pisem o ovome, zato sto me muci pitanje - kako je "savrsen" Bog mogao stvoriti nesavrsen svijet, zasto je nekome ovako, a nekome onako.
    Ali neki dan sam cula nesto zanimljivo - "Kad Bog zeli kazniti nekoga - da mu sve, a vjernik kad se ubode i u trn, Bog mu neki grijeh oprosti."
    Ali ja sam ateista, pa se to na mene ne odnosi.
    Ima ona pjesma, od Bebeka cini mi se, "...gdje ce mi dusa - u pakao, zna se".
    Ivana, ako ti se neki moj post cini blesavo, ti slobodno izbrisi.
    pozzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

    avatar

    07.05.2011. (17:04)    -   -   -   -  

  • skolioza bih

    Upravo su mi javili da je odgodio i Basara, a isla sam po uputnicu i odobrenje,
    dode mi da ubijem nekog.
    Biscevic je zasro stvar i sad niko ne zeli da se petlja.

    avatar

    09.05.2011. (12:38)    -   -   -   -  

  • Ex-skolioza

    hmm skoli bih, bas mi je zao. puno si tu stvari gore napisala. da krenemo od onog prakticnog sto ja u tvom slucaju smatram najvaznijim sad: zasto uopce sad zelis vaditi sipke? Pa kao prvo taj zahvat je gori od stavljanja sipki, a drugo, to jos nista nije sraslo i tko zna do kakvih bi sve komplikacija doslo. Jasno ti je da ce oni morati sastrugati svo tkivo oko sipki da ih uopce mogu izvaditi i tko zna gdje ce to sve tkivo otici. Isto tako mozes iskrvariti i sve ostalo sto se vec moze desiti kad operiras kraljesnicu. a da ne kazem da su ti misici sigurno svi totalno oslabili i da tko zna sto bi se desilo sa tvojom kraljesnicom ako sad izvadis sipke. to je moja laicka logika. ako ima ovdje doktora ili onih kojima se da cackati po netu za sve ove stvari koje sam nanijela, nek me molim vas ispravi.

    drugo. za vjeru. gle za mene to nema veze sa skoliozom niti s ovim blogom, ali evo ako ce ti pomoci: ja mislim da dok god ti imas neki ideal kako bi stvari trebale biti kad su savrsene, sto cesto spominjes, morat ces se pozabaviti sama sa sobom zasto ti je to savrsenstvo tako bitno, sto takve misli u tebi bude i uopce koja je njihova svrha??? ocito iz nekog razloga nisi zadovoljna sa sobom, mozda je skolioza samo simptom toga. da nemas skoli, a recimo imas kvrgav nos, vjerojatno bi sve svaljivala na taj kvrgav nos. oke, ovo je sad naravno moja dijagnoza tebe na daljinu, ispravi me ako sam u krivu.

    jesam li ja vjernica? da jesam. ne da je to bitno. odgojili su me u katolicanstvu, s tim da ja ne volim staljvati svoju vjeru u ladice, ali recimo da kulturoloski spadam u katolike. Ja mislim da je svaka religija korisna i da se iz svake nesto moze nauciti, ali isto tako ne smatram da ijedna od njih apsolutna niti da daje odgovore na sva odnosno svako zivotno pitanje.

    avatar

    10.05.2011. (17:40)    -   -   -   -  

  • Ex-skolioza

    htjela sam reci, da mene vjera, odnosno ta ideja Boga ili Bozanstva nekog ne opterecuje. Prije bih rekla da me smiruje. evo ti procitaj ovaj clanak, ne znam mozda te navede na neke ideje

    http://www.huffingtonpost.com/cassandra-vieten/understanding-why-we-change _b_856387.html

    avatar

    10.05.2011. (17:46)    -   -   -   -  

  • skolioza bih

    Ipak, idem 12-tog, Basara ce navodno doci.
    Sto se tice nezadovoljstva sobom i taj nos mi nije neki, kad si ga vec spomenula, ali ga nikad ne bih operisala, pa da pricam ko Josipa Lisac ili Lepa Brena ili Ser.
    Ma sve te anomalijice na ljudskom tijelu su gluposti i svako ih ima - neko je debel, neko celav, neko nizak, neko mrsav, neko ovo, neko ono, ali je to sve simpaticno.
    Budimo realni, skolioza je nesto drugo, to je nesto sto vas etiketira i obiljezi vam zivot, zato sto je to jako rijetka pojava. Drugima je to smijesno i to jeste smijesno.
    Sa skoliozom, vi ste maskota i gotovo, htjeli to priznati ili ne.
    Kod mene je krivina bila 52 stepena, a to i nije bog zna kakva skolioza, rezultati su morali biti bolji. Jednostavno nisam htjela ovog Biscevica, od pocetka mi se nije svidao, mislim da nema dovoljno iskustva, da ima- ne bi dolazili strucnjaci iz inostranstva, usto je neotesan i mrzim ga.
    Uvalio mi je ove sipke, a ja nisam dosla radi sipki, izderao se na mene kad sam izasla sa intenzivne, rekao mi je da sam prokleta, sta hoces - manje si grbava nego sto si bila, u decembru je okrenuo glavu, ma ukratko - idiot. Ali nisam ni ja ostala duzna - rekla sam mu svasta, iako je on takav egoista da ga to uopste ne tangira. Mi smo za njih samo meso koje se smjenjuje na operacionom stolu, ja sam jedna luda pacijentica i to je to.

    avatar

    10.05.2011. (22:43)    -   -   -   -  

  • skolioza bih

    I da, svida mi se ovo sto si napisala da je ideja Boga nesto sto bi trebalo da smiruje i ne bi o tome trebalo intelektualno promisljati. Pa ti si upravo citirala Kanta, on je upravo to napisao u Kritici cistog uma. Podjednak je broj argumenata koje mozemo navesti u prilog tme da Bog postoji i ne postoji jer je to ideja koja nadilazi granice ljudkog saznanja i zato, kaze Kant, preostaje nam samo da vjerujemo, a ne da promisljamo.
    Ljepo si rekla zaista - IDEJA KOJA SMIRUJE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    avatar

    10.05.2011. (22:54)    -   -   -   -  

  • Ex-skolioza

    cekcekcek, 12. as in DANAS? Nadam se da si dobro i da ce ti operacija ispuniti ocekivanja!! Sretno!!!!!

    avatar

    12.05.2011. (22:19)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...