Komentari

nkdubravamladi.blog.hr

Dodaj komentar (2)

Marketing


  • DUBRAVA

    HRVATSKI HEROJI

    avatar

    18.04.2011. (10:37)    -   -   -   -  

  • Prpić

    Najgluplje mi je kada čujem kako naši građani, posebice političari, izjavljuju da nisu zadovoljni visinom kazne. Trebamo biti nezadovoljni što presude nisu oslobađajuće.

    I tek sada se novinari i analitičari sjete Mesićevog glupavog i izdajničkog svjedočenje u Hagu. Tek sada uviđaju kako je opsano i štetno bilo.
    Bivši predsjednik je u svojstvu svjedoka govorio ne ono što je on osobno doživio (vidio ili čuo) nego što mu se čini da je netko mislio - svjedoci govore o onome što znaju a ne što im se čini. Čak mu je i tužilac na to skretao pažnju ali on se u blaćenju Tuđmana i Hrvatske nije dao smesti.
    Njegovo svjedočenje i nekolicine Srba iz Krajine je temelj optužbe. Kako se njegovo svjedočenje ne temelji na činjenicama i osobnim saznanjima tako se i ove optužbe temelje na nekakvim analogijama i pretpostavkama a ne dokazima.

    Sad je nekima (političarima, novinarima i dijelu kratkovidnih stanovnika naše domovine) došlo iz dupeta u glavu da je suđenje generalima pokušaj izjednačavanja krivice Srba i Hrvata, kriminalizacija oslobodilačke akcije Oluja, stvaranja teze o genocidnosti cjelokupnog hrvatskog vrha (čitaj Tuđmana, Šuška, Bobetka...). I na to će oni pristati ako će se time umanjiti zasluge Tuđmana i spomenutih - što su drugi manji ja sam veći. A Hrvatska??? Ona im je ionako samo izvor prihoda i lijepo mjesto za život.

    I što predstavlja teza nekih oporbenih političara kako dvojica generala snose krivicu umjesto Tuđmana i ostalih preminulih??? To je priznavanje krivice - pitam ih u čije ima govore. Da li mrtvih koji se ne mogu braniti ili nas građana. Govore oni kojih nije bilo nigdje kada je trebalo donositi odluke, braniti zemlju, nabavljati oružje. Seruckati iz sigurnosti pozadine je uvijek lakše nego djelovati. A vrhunac dijaboličnosti te teze predstavlja zaključak kako je sud umjesto pravih krivaca koji su mrtvi osudio žive i nevine. Time se opravdava sud koji koji je obrazloženjem svoje presude sve samo ne sud koji treba objektivnim mjerilima utvrditi krivicu i kazniti krivce a ujedno se optužuju mrtvi a da se time ne pomaže živima.

    avatar

    18.04.2011. (15:26)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...