Komentari

novapolitika.blog.hr

Dodaj komentar (26)

Marketing


  • drava

    Nikada ne zamišljaj da nisi nešto što bi mogao izgledati drugima, da ono što si bio ili mogao biti nije nešto drugo nego ono što bi im, da si to bio, moglo izgledati da je nešto drugo.
    - Lewis Carroll (Alisa u Zemlji čudesa)

    Da, nešto slično sa Pet prstenova Miamota Mushashia, ili Autokratora od Marka Aurelia.
    I Knjiga puta i vrline od Lao Tsea. I Hodočašća od Coelha.
    Stalno se sve vrti u krug.
    Najistinitija je možda ona da svak za sebe treba pronać svoj put.
    Zar ne vjeruješ da si vođen prema onome što zaista želiš naučiti? (Richard Bach)
    -Referirano na „jednostavna rješenja“

    Na blogu Galaksije sam čitao o tim bićima iz višeg denziteta koja se hrane negativnom energijom koju odašiljemo. Itd itd.
    A knjigu ću svakako pročitati.

    avatar

    19.03.2011. (19:59)    -   -   -   -  

  • catwoman

    Vidim neke novine u tekstu, ako se dobro sjećam starije verzije posta ... Jako su mi, jako zanimljive i inspirativne. :-)

    Ovakav pristup spiritualnom najbliži je i mom osobnom poimanju, makar sam ( ili možda - upravo baš zato što sam ) prošla put od odgoja u katoličkom duhu, pa preko TM-a došla do istočnjačke filozofije, gdje sam uočila bitne sličnosti, preciznije rečeno - identičnosti i zapadne i istočne religioznosti, ma kako se one površno različitima činile.

    Nakon toga nisam se više mogla nikamo "svrstati", tim više što mi je i osobno životno iskustvo sve više potvrđivalo bitnost krajnje individulanog pristupa "Bogu". ( Kao što i Krišna u Bhagavad Giti kaže Arjuni : " Ostavi sve religije i dođi k Meni. " )

    Ova priča o Sferi ( možda postoje neke moguće poveznice ovdje) objasnila mi je do sada nepojmljivu logiku činjenice pretjeranog razmnožavanja ljudske vrste, na štetu svih ostalih oblika života na planetu Zemlji, a usprkos izvanrednim suvremenim ( apsolutno nenasilnim ! ) mogućnostima planiranja začeća. Religijska objašnjenja ljudske hiperprodukcije nikako mi nisu držala vodu.

    Ovim postom otvaramo vrata jednoj novoj dimenziji nove politike, a koju ste načeli ti i @ Jupi svojim tumačenjima UFO tematike vezane uz politiku na prethodnom postu. Bilo je o tome puno govora na Mito's blogu, no on nije bio definiran kao politički, već kao, citiram: obzervacija iluzorne stvarnosti ( kraj citata ). Mislim da smo dosadašnjim postovima dovoljno elaborirali standardne, racionalno pojmljive dimenzije manipulacija ljudskom vrstom, te da je situacija ovdje sada dovoljno zrela da se po koji post posveti i toj "iracionalnoj", tj. drugodimenzionalnoj aspektiranosti navedenog problema, jer ona još više ima veze sa spiritualnim kontekstom, što je specifična karakteristika te naše nove politike.

    Slažem se sa svim idejama što si ih istaknuo, samo bih još nešto pridodala ili precizirala, što smatram bitnim, a što vjerojatno zbog potrebe izrazite konciznosti nije navedeno.

    Stui kaže : " Fasisti, kontrolori i elitisti samo predstavljaju tamnu stranu ljudskosti, i ako te uznemiruju, ti se u stvari boris protiv sama sebe." Smatram da to ne znači - postati ravnodušan spram očitog zla, već - oduprijeti mu se na drugačiji način od njegovog krutog, uspaničenog principa kontrole; na način igre, i predanosti unutarnjem nadahunuću, povjerenjem u njegovu ljubavnost.

    Nadodala bih jednu činjenicu, koju Stui možda nije naveo, ili ti je možda izmakla u naporu odabira onog najbitnije. Naime, na tečaju za savjetnika TM-a, voditelj - učitelj nam je rekao kako smo mi tijekom evolucije ( od sjemena ka stablu, slikovito rečeno ) dug period u statusu vrlo krhke biljke, te da je u tom smislu izrazito poželjno biti u vezi sa sebi sličnima, ljudima na "istoj frekvenciji", kako bismo lakše opstali ( prispodoba o snopu i pojedinačnim slamčicama ). To, naravno, ne znači povratak u čopor, već solidaran i jedinstven nastup u pitanjima od zajedničkog interesa, što na koncu Stui i potvrđuje, kada kaže : " ... pomazi ljudima oko sebe. " i " ... moras prigrliti covjecanstvo, koliko god ti to odbojno, cudno i neprihvatljivo bilo."
    Možda će @ Jupi u tom smislu elaborirati svoju tezu o transcendentalnom prijateljstvu / bratstvu među nekim ljudima. Voljela bih da to učini, da svi čuju, jer i ja sve više dijelim taj njegov čudesan osjećaj ....

    Neke interpretacije i savjeti iz ovog teksta savršeno su mi dobrodošli "puzlići" izvanredne mudrosti upravo za neke sadašnje situacije. :-)

    Ja ne znam jesu li ti Božji gladijatori oni što nas maze iznutra kada mi mazimo druga bića ... i drže nas u čudesnoj elevaciji i telepatiji ponekad ... starinski rečeno - anđeli ... :-)

    Hvala ti @ Gordiane za ovaj post, alal mu vjera ! ;-))

    p.s.

    fotka je tako diskretna, a tako sugestivna ... :-)

    avatar

    20.03.2011. (00:29)    -   -   -   -  

  • Jupi

    Ovdje je doista stavljena srž svega. Sve je tu. Vrlo vrlo odlično rečeno

    "- Bozanski plan nije fasisticka ospjednutost kontrolom, kao sto Bog, po svojoj prirodi, ne moze biti opsjednut kontrolom kao nasi umovi, Bog dozvoljava slobodu. Kontrola je ta koja je vrazja. Zakon svemira trazi od nas da prihvatimo dobro i zlo, gresku i ispravak procijene. To je razlog zasto postoji bol i pojam ‘zla’ u nasem ogranicenom svijetu. Ako je Bog dobar, kako moze dozvoliti dobro koje zahtijevamo (misleci da smo posteni i pravedni)? On mora dozvoliti zlo. On je vrhovni osloboditelj. On ne moze kontrolirati. "

    @catwoman i ovo je vrlo jednostavno i sasvim sasvim mormalno !!!
    " Nakon toga nisam se više mogla nikamo "svrstati", tim više što mi je i osobno životno iskustvo sve više potvrđivalo bitnost krajnje individulanog pristupa "Bogu". "

    a ta INDIVIDUALNOST shvaćanja i komunikacije jednostavno je i neizbježno baš zbog toga što Bog doista jest u nama, individualno dostupan nama, i mi to osjećamo, i on nam tako jednostavno tiho i nenametljivo drži otvorenu tu šansu uspona k njemu, jer on je naša klica, naš pravi otac, naša stvarnost, i naš najveći potencijal, i naš jedini ispravan put.

    To je to tako jednostavno i istinito, jer mi smo od Boga ROĐENI - MI SMO BIIIIĆAAAA !!!!!

    No, ono što se dogodi jest da ljudi nemogu prihvatiti takvu božansku obilatost / do kraja, u nama - malim ljudimna, i nisu spremni prihvatiti takvu "tešku" ODGOVORNOST!!!!!, pa rađe ostaju distancirani od te ODGOVORNOSTI i mole se KIPOVIMA ili nekim drugim avatarima koji su IZVAN NAS. I to mole se - eto njima ta odgovornost - oni nek se brinu za nas !!! a mi će mo pomalo po svome kako na bude kad pasalo !

    @svi
    Sve je vrlo jednostavno - mi smo rođeni, mi smo bića, t.j. mi NISMO STVORENI, NISMO ARTEFAKT, MI SMO OD BOGA ROĐENI - to je istina koju nam neki njegovi Sinovi / Avatari žele poništiti i okrenuti nas njima !!!!
    Njihovo je pravo na to upravo jednako kao pravo vuka na ovcu.
    Ali mi ne moramo pristati na to da im se damo, i to je sasvim dovoljno.

    Nego mi možemo sami izabrati kakvi će mo mi biti Božji sinovi.

    Mi smo ROĐENI NE-STVORENI ! Mi nismo artefakti !!! Mi smo BIĆA !!!

    Sva je vrlo jednostavno !

    avatar

    20.03.2011. (02:35)    -   -   -   -  

  • Gordian

    Ovo sto govoris o 'pravu' ima logike.
    Naime, prirodni je zakon da inteligentije bice manipulira manje inteligentno.
    Sto mi radimo sa domacim zivotinjama, ljubimcima (iako ih volimo), to se desava i nama.
    Sad, ono sto je glavni problem je cinjenica da ne vidimo brdo tih frekvencija, i razlog zasto se ta bica kace za nas je to sto vecina nas ne zeli zivjeti cisto i pozitivno.
    Cijela ta konstrukcija moci je sastavljena na premisi da smo mi neodgovorni dupeglavci koji ne zelimo evoluirati, i u tome je glavna opasnost za konstrukt, u slucaju da mi promijenimo igru.

    Inace, jedan dobar vic, kaze "U Rusiji ti ne igras igru, tamo igra igra tebe"

    ;-)

    avatar

    20.03.2011. (08:43)    -   -   -   -  

  • Gordian

    Bas procavam Sikh religiju, jako je pozitivna i veoma liberalna (kao da nije iz Indije).
    Jedna recenica kljucna u njihovom ucenju je:
    "Istina je najvisa, jedino vise od istine je zivljenje u skladu s njom."

    Mislim da je to i kljucni moment u cijeloj ovoj prici koju pricamo na ovom blogu - treba zivjeti u skladu s onim sto znamo, jer znati istinu, a zivjeti suprotno od nje nije velik pomak.

    avatar

    20.03.2011. (10:42)    -   -   -   -  

  • Boris

    @Svima

    1. Hvala Bogu da svi možemo doći u jednu duhovnu kolotečinu. Zato ja kada molim u mislima, vjerujem u jednoga Boga, Oca svemogućega, Stvoritelja neba i zemlje, svega vidljivoga i nevidljivoga. I u jednoga Gospodina Isusa Krista. On je rođen od Oca prije svih vijekova, jednako tako kao što smo i mi već zamišljeni i viđeni ( od Oca ) prije nego smo začeti u utrobi svoje majke. Dakle, Isus je jedan od nas ( naš brat ). To što naša kršćanska kultura ( religijska dogma ) njega prihvaća kao jedinorođenog sina Božjeg, u odnosu na neke druge prave relogije, meni ne smeta ni najmanje. Hoću reći, meni to imponira, jer ako se je Bog udostojio da se utjelovi ( inkarnira ) u jednoj takvoj osobi da postane čovjekom, to samo govori po sebi da mi još nismo evoluirali u tom pravom procesu da postanemo čovječenstvo, a možemo, ako slijedimo put Isusa Krista.

    2. Da, Jupi, mi smo rođeni ne- stvoreni , ali ne znači da ne možemo biti istobitni s Ocem po kome je sve stvoreno. Da bi smo to postigli dovoljno je samo jedno - da ljubimo Isusa Krista, kao jednog od svoje braće, ili da jednostavno samo ljubimo, i zasigurno da ćemo onda ljubiti istodobno cijeli svijet ( prirodu ).

    avatar

    20.03.2011. (11:49)    -   -   -   -  

  • Gordian

    Ha! Trazeci naljepnice za auto sa zastavom Eureke naletio sam na jednu dobru recenicu:

    "When injustice becomes law, resistance is duty"

    "Kad nepravda postaje zakon, otpor je duznost."

    Guba.

    avatar

    20.03.2011. (12:19)    -   -   -   -  

  • Jupi

    ovo je fenomenalno

    "Istina je najvisa, jedino vise od istine je zivljenje u skladu s njom."

    avatar

    20.03.2011. (12:20)    -   -   -   -  

  • Gordian

    @Jupi

    Jos je zanimljivo da su im zene i muskarci ravnopravni, najbitniji princip ponasanja je pokazivanje postovanja prema svakom ljudskom bicu, nemaju nikakvog vjerskog vodju, samo gurue, koji su samo pomoc da SAM nadjes put, jer smatraju da svatko zivo bice ima sposobnost da samo ima kontakt sa stvoriteljem.
    Pogledajmo samo japance, kombinaciju sinto-budisticke filozofije i drugih ucenja.
    Ocigledno je da je krscanstvo zabrazdilo u kontolu, lazi i manipulaciju, i sto se prije ocistimo tim bolje. Isto vrijedi i za ostale abrahamove religije (zidovstvo i islam), ocigledno je da su stvorene za neprestano igranje niskim porivima, odrzavanje nepravde, ponizavanje i vjecne igre moci kao i ratove. Kao i primitivni nacionalizmi Balkana, postoje da bi konstantno iscrpljivali narode i drzali ih u saci stranaca.

    avatar

    20.03.2011. (12:47)    -   -   -   -  

  • Spin

    Meni je osim teksta jako zanimljiva i ova fotka posebno ona boca kokakole u kantunu koja na neki način remeti sklad prirode (tj ona je podsjetnik na to da su korporacije i nwo uvijek tu negdje sa strane i to našom voljom, baš simptomatično).

    avatar

    20.03.2011. (13:47)    -   -   -   -  

  • catwoman

    Genijalni citati. Znači, zato je bila ( ili još uvijek traje ) ta frka sa Sikhima. Pre neovisni, tj. opasni.

    Cocacola kao dinamički element suprotnosti, poput točaka kontrastnih boja u glavnim dijelovima znaka jin-jang. :-))

    avatar

    20.03.2011. (18:38)    -   -   -   -  

  • Gordian Wolf

    @cat

    Pa bas i nije tako, oni su ti sada u policijama UK, Kanade, Aus i NZ, sa tim svojim turbanima :-)

    Inace, mislim da bi trebalo vise prouciti anarhizam, posto se nasi (kontrolirani) mediji dizu na noge protiv bilo kakvog oblika 'bezvlasca' kao i direktne demokracije (vidi se koja je ruka koja ih hrani, jel).

    Isto tako, u Australiji, su se pandani nasem Jutarnjem, Novom Listu i slicnima, dizali na aboridzane, hipije, bikere, farmere i bilo koje druge nezavisne ili samoodrzive grupe.

    Najvise vole ovce i propagiraju ovcji zivot, sto sse vidi po debilnim filmovima, serijama (posebno americkim) - tu vidim da je sve veca diskrepancija u ponasanju izmedju relativno normalnog, nezavisnog i svjesnog covjeka i tih klonova i dronova, koji samo ponavljaju nametnute obrasce ponasanja. Kako vrijeme prolazi, mislim da je sve veca razlika.

    avatar

    21.03.2011. (02:34)    -   -   -   -  

  • Jupi

    Boca Coca-Cola me posjeća na vrhunski film Bogovi su pali na tjeme. Film je nedavno ponovo bio na TV, i baš sam ga na miru pogledao. Film je pravo remek djelo izražavanja današnjeg stanja svijeta. Kad ga se namiru pogleda vidi se koliko je zapanjujuće taj film u svakom svom detalju nabijen istinom o ljudskim; osobnim i grupnim i državnim i ekonomskim odnosima u ovom današnjem svjetu.
    Scenarij i režija Jamie Uys - Južna Afrika: rođ. u Johanesburg. Bavio se botanikom, provodio zdravi život, vegeterijanstvo, živio u skromnoj kući bez struje, 300 m od mora. Umrao '96 u 74. god života od srčanog udara.

    Prema ovom postu on je pravi Božji gladijator, iako ja osobno ne volim sebe programirati rječju "gladijator" i mislim daje to loš NLP.

    avatar

    21.03.2011. (07:58)    -   -   -   -  

  • Spin

    @jupi film Bogovi su pali na tjeme (ili Bogovi mora da su poludjeli što bi bio ispravniji prijevod koji je vjerojatno bojkotiran od inkvizitora al nema veze)
    je dokaz kako i film i televizija mogu biti putokaz istine samo kada bi bili u "pravim" rukama.

    Inače zanimljivo je kako taj film pronalazi put do srca ljudi što znači da ipak još sve nije kontaminirano,
    ljudi intuitivno žele ljepotu i jednostavnost a nažalost dobivaju samo mentalno zagađenje (od strane televizije i institucija) što vjerojatno ne može trajati vječno

    zapravo ljepota je oduvijek prisutna u našim životima čak i sada u ovakovim okolnostima samo je treba znati pronaći. (evo vam malo moje patetične perspektive, eh gdje li je istina)

    avatar

    21.03.2011. (13:06)    -   -   -   -  

  • Gordian Wolf

    Zanimljivo, prije 10 godina su trebali srusit twinse da krenu u makljanje po Bliskom Istoku, a sada samo krenu, i jos pajaci Francuzi, Spanjolci i slicni za njima, bez ikakvih rasprava, bez pregovora.

    Inace, zanimljivo, to je spomenuto u "Ekonomskim Ubojicama", kad svi ovi nacini uvodjenja "demokracije" preko raznoraznih "gradjanskih" grupa ne uspiju, tada se krece u rat, a to je samo onda kada je vladar tvrdoglav.

    http://www.ninicninic.com/vesti/2010/11/16/kako-se-ekonomski-ubijaju-male- zemlje

    avatar

    21.03.2011. (15:55)    -   -   -   -  

  • catwoman

    Zanimljivo, zaista - taj film se može gledati bezbroj puta, i nikada nije dosadan, inače meni puno toga brzo dosadi, i baš sam se pitala kako tako "čudno"reagiram na taj film. Hvala svima na objašnjenju. :-)

    Usput, kao vrlo spiritualne zamijetila sam filmove Terrence-a Malicka ( Tanka crvena linija, Novi svijet ), bilo da mu je film ratne ili ljubavne tematike, on je, u biti, duboko spiritualan. Po tome, kao i vizualnoj i auditivnoj estetici / poetici, najviše me podsjećaju na Gibsonov Apocalipto.

    @ Jupi i @ Gordy ... ako se složite ( u vezi negativnog NLP u riječi "gladijator" ), možemo staviti ljepše konotiranu riječ " vitezovi". Mislim da je Stui uzeo taj izraz " gladijator " zbog neobičnosti i atrakcije koju time provocira, jer slične naslove, tipa "Ratnici svjetlosti", već su upotrijebili drugi, pa baš i nije ostalo puno dobrih terminoloških rješenja, koja bi ujedno bile i originalna.

    avatar

    21.03.2011. (17:11)    -   -   -   -  

  • catwoman

    svi ...

    kao digresija na poslijednji @ Gordyev osvrt :

    Jučer sam čula iz druge ruke ( radi se o sinu prijateljičine prijateljice ) kako je našim vojnicima u NATO misijama. Podređeni su, recimo Nijemcima ( ovi imaju dnevnicu 50, naši 30 ojrića ), Nijemci ne rade ništa, tj. loču, žderu i zajebavaju se, a naši umjesto njih odrađuju sve na terenu. Došlo je zbog toga do nekih tuča i svađa, no - političke direktive su na strani dominantnijeg. I tu sada nema mile lale, ili inzistirati na pravednosti, pa makar završili u vojnom zatvoru, ili ispaliti metak u nekorektnog naredbodavca, nego ovako pizdunski ( ispričavam se, ali to je jedino dovoljno ekspresivno što mi pada na pamet ) popustiti, odraditi još dvije takve misije ( tri su obavezne prema ugovoru ) i onda se povući u neku drugu profesiju.

    Ne znam koja je od naših NWO marioneta u RH uvalila profesionalnu vojsku ( možda već i Tuđman ? ), umjesto onakve kakvu smo imali u ex Yu ( zahvaljujući čijoj obuci smo se i uspjeli obraniti ), danas u ročnoj obuci dečki uče slagati krevete, prati suđe i zahode. A profići za kikiriki ( u 6 mjeseci zaradio čak 50 000 kn ! ) nose glavu u torbi za tuđe guzice, i čim uzmognu, pobjegnu iz struke glavom bez obzira.

    Mi se tu u RH nemamo čime braniti, još je stoput gore nego prije napada JNA, a NATO samo čeka da postanemo neposlušni prema EU direktivama.

    avatar

    21.03.2011. (17:14)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    Izgleda da bih trebao poživjeti još puno puta po deset godina pa da shvatim prezentirani tekst. Gordiu je postao jasniji i bliži nakon desetak godina, a obzirom na moje godine vjerojatno neću imati prilike da ga ikada shvatim.

    I da se razumijemo: u navedenom ima puno stvari i stavova s kojima se slažem (da ih sada ne nabrajam) ali jedno ne mogu ni shvatiti ni prihvatiti: kakvu ulogu u tome ima Bog ili Vrag. Po mojem, ne tvrdim da sam u pravu, jedini koji upravlja čovjekovom sudbinom je sam čovjek. A ako nastavi u smjeru u kojem je krenuo uskoro će upravljati i sudbinom Planete.

    Potresa, erupcije vulkana, poplava, suša, cunamiji je bilo, ima i bit će na ovoj Planeti. Ali oni su prirpodni fenomen i od njih će se Planeta OPORAVITI.

    Od katklizme nuklearnih elektrana, otpadnih plinova koje proizvodi čovjek svojom aktivnošću, smeća koje čovjek proizvodi eksponecijalnom progresijom, betoniranjem i asfaltiranjem tla (pa čak i svojim betonskim grobnicama), uništavanjem šuma, zagađivanjem rijeka, trovanjem tla kemikalijama, ubijanjem flore i faune u morima i na kopnu, ovu Planetu ne može spasiti Bog, već samo SVJESTAN čovjek.
    I tu se opet slažemo.

    Ali da bi postao SVEJSTAN mora to postići SAM i tu mu neće pomoći Bog. I tu se ne slažemo.

    Oprostite na žestini. Ipak sam semper contra.
    P.S.
    Što se pak tiče EU evo citata govora što ga je A. Kostelić održao J.K. na prijemu:

    "Uspjeli smo zato jer je to stvar koju najviše kontroliramo mi sami, nismo dopustili da nas se onemogući na bilo koji način, bez obzira jesmo li te prepreke zaobišli ili smo ih probili. I ova sadašnja vlada i bivše su radile u okolnostima u kojoj su bile kontrolirane. Ne znam od koga, netko će reći od vanjskih neprijatelja, ali ja ne znam", izjavio je Gips, naglašavajući važnost očuvanja identiteta hrvatskog kao malog naroda.

    "Ne smijemo dopustiti da nas se previše kontrolira, jer ćemo u suprotnom raditi ono što drugi žele, a ne mi. Osvojili smo svjetski skijaški kup, a trenutno nemamo ni jednu žičaru u Hrvatskoj i ne trebamo pred tim dignuti ruke i vratiti se u srednji vijek. Mi neke granice moramo obraniti", poručio je Kostelić.

    CETERUM CENSEO EU ESSE DELENDAM.

    avatar

    21.03.2011. (19:26)    -   -   -   -  

  • drava

    Da @Gordy, anarhizam. Osjećam da je to ono što će se na kraju i desiti. Ne još, još dugo ne, ali to je put.

    Anarhizam uopće ne mora sam po sebi biti agresivan, kao da američka demokracija to nije? Ili bilo čija druga? (http://www.novilist.hr/hr/Komentari/Kolumne/Zlu-ne-trebalo-Denisa-Romca/N asi-kurvini-sinovi)

    Pa nismo li svi takvi!? I ova lijepa naša prema nama. Ma ne trebam ja to vama govoriti, vi ste svega toga svjesni. Stvar je u tome da se nitko ne usuđuje, ne usuđuje bilo što promijeniti.

    Prijelaz iz hijerarhije u anarhiju mora biti rez! Ne nasilan ako je ikako moguće, ili nasilan ako je potrebno, pa šta, ali mora biti rez. I to takav da će kasnije svi moći reći; pa naravno, kako se toga prije nismo sjetili.

    A što ako ne dozvole da bude rez?
    Neće biti ništa. Bit će isto.

    Itak vele da smo bespomoćni i da će nas ionako progutati htjeli mi to ili ne.

    Ima li smisla onda toliko napinjati protiv svega? Jer ako se i stopimo s kurvom(EU) i izgubimo identitet, i ako ćemo pit fluorom tretiranu vodu da nas mentalno uspavaju, da bumo telići?
    Pa bit ćemo i tada opet MI. Izbjegavat ćemo fluor u pastama za zube, kontrolirat ćemo vodu koju pijemo. Kontrolirat ćemo hranu koju jedemo. Kontrolirat ćemo informacije i usmjeravat djecu na pravi put. Nećemo se cijepiti protiv gripa životinjskih nazivlja. Nećemo gledat tv ni čitati novine i komunicirat ćemo dalje ovdje. To smo mi.
    Ima li smisla toliko napinjati protiv svega?

    Ma naravno da ima! Ma naravno da ima!

    Koliko ja vidim, Zemlja je živi organizam. Može se regenerirati, i u tom slučaju mi smo beznačajan jedan njen dio. Neki su na duhovnom planu daleko doprli, većina nije. Druga stvar je da je duhovnost pojedinaca preslab kompenzator za ono što je neoliberalizam dosad učinio, ali ne mogu te i takve ljudske aktivnosti uništiti zemlju tipa ledena doba, ozonski omotač, radijacija i što sve ne.
    Ono što će se desiti kroz desetak godina je lančana reakcija destrukcije kvalitete života.
    Ja nisam doživio prirodu svog dede, a moja djeca više neće ni onu moju, prirodu, koju sam ja uživao.

    Ali velim, Zemlja je živa.

    Sutra je dan zaštite voda. Kad pijete vodu tepajte joj. Kroz pozitivan pristup vodi, ona sama stvara kristaliće lijepih uzoraka. Kada ste agresivni, ona se ne vezuje. Stoga, ona je živa! Poštujte ju.

    Imagine…

    I kada bismo mi odjeb… i EU takvu u kakvu nas i na koji način žele uvaliti.
    I sve da se na nas ne vrši nikakav pritisak ni od elite ni rotšilda ni bilderberga ni iluminata ni……, da nas se pusti na našu stazu.
    Da postanemo "gospodarima svoje sudbine".
    I kada bismo uveli anarhiju kao model vladavine.
    Ma može i demokracija, ali samo da je poštena i iskrena.
    I kada bismo se vratili održivom odnosu spram resursa i mogućnosti.
    Obrazovanja, ekonomije…
    Gdje smo tada??

    Ne zaboravite, svak to za sebe treba odgovoriti.

    avatar

    21.03.2011. (21:13)    -   -   -   -  

  • catwoman

    @ Semper ... ja imam dojam kako si ti savršeno shvatio @ Gordyev post, makar si agnostik ili ateist ( iskreno, ne kužim razliku između ta dva pojma / izraza, pa molim da mi netko objasni ).

    U ateističkom slučaju, problem Boga i Vraga možemo promatrati kao odnos Dobra i Zla u čovjeku, pozitivne i negativne energije. Osobno poznajem jednog ateista, koji je veći "vjernik" u čisto duhovnom smislu poštivanja svog intimnog moralnog kodeksa ( a koji je tako divno usklađen s onim kozmičkim ) od mnogih, mnogih deklariranih priznavatelja postojanja božanskog. I mislim da si ti takođe jedan takav tip "nevjernika". :-)

    Kostelića ćemo obavezno citirati u tvom postu o EU, takvi ljudi plijene pažnju prirodnim zdravorazumskim ponašanjem i uzor su ispravnog stava.

    @ drava ... može sutra post o vodi, za Svjetski dan voda ? Ona nam je jedina, uz Sunce neophodno živodajna ... i zaslužuje svakako tu pažnju.

    avatar

    21.03.2011. (21:28)    -   -   -   -  

  • drava

    @cat,
    Oprosti, nisam ništa pripremio.

    I Cat, onaj film, tanka crvena linija, scena kada onaj tip okružen Japancima diže pušku i tim činom si oduzima život, tu te spraši katarza.

    A jedan moj stav u vezi gnoze.
    Da se slijedilo gnostičku predaju Kristovog nauka, danas bi to bio sasvim drugi svijet.
    Baziran na nadsvijesti. Nadčovjek.
    To nije religija, to je znanje o životu. Znanje o svijesti.
    Mislim da je ono što @toulen propagira upravo to.

    avatar

    21.03.2011. (22:19)    -   -   -   -  

  • Gordian Wolf

    @drava

    Upravo to. Ja ne vidim razliku izmedju krscanskih gnostika, taoista, sikha, druida, i slicnih filozofsko-duhovno-znanstvenih sistema (uvjetno receno).
    Ja i mislim da ce prijelaz iz nakaznih sistema kontrole u anarhiju biti relativno brz, jer se sistem po svojoj prirodi unistava - pa jede one na kojima pociva (poput svih tirana, uostalom).

    @Semper

    Trebas iskljuciti te pretpostavke koje ti je katolicka crkva nametnula, da bi odredjene rijeci i pojmove shvatio na drugi (pravi, iskreni) nacin. Upravo zbog toga ja ne volim cesto koristiti rijec 'Bog' jer je toliko degenerirana od stane crkve, da vecina ljudi ne moze pojmiti sto sam zelio reci.
    Kreacija je oko nas, mi smo dio kreacije, sto je kreator inteligentniji, kreacija je slozenija (a vidimo da je ova nasa zaista slozena, svi ti mikro i makrosvjetovi, povezani, isprepleteni).
    A zajednicki jezik kreacije je matematika.
    Planeta je takodje zivi organizam, i moramo biti u skladu s njom, i zaboraviti taj ego trip kontrole. Skromno nauciti put zivota, a ne se preseravati sa svojim nabrijanim nefunkcionalnim stavovima da smo frajeri.
    Mozemo biti frajeri jedino pred budalama kao sto smo i mi, pa hraniti ego do samounistenja.
    Ja ne mislim da je neki problem sa planetom, ja mislim da je problem sa nama, jer ne zelimo jedinim normalnim putem naprijed.
    Inace Gipsa smatram teskom budalom, al ovom svojom izjavom pokazao je da ima osjecaj i zna misliti.

    avatar

    22.03.2011. (02:21)    -   -   -   -  

  • catwoman

    Prijelaz u anarhiju bez nekog pametnog organiziranog pristupa bit će kao nekontrolirana fisija ( tipa Mad Max ), i tome se ne veselim. Ali, mudrim pretakanjem sustava u anarhiju, praćenim programima za razvoj svijesti ( aktiviranje tog Natčovjeka u svakom čovjeku, što veli @ drava, ili jednostavnije - aktiviranjem čovjekovih prirodno / božanski predisponiranih vrijednosti ) to bi se dalo izvesti na opće zadovljstvo.

    Tada bi spontano zaživjela purushotamokracija ( vladavina Duha ili Vrhovne Ingeligencije ), što se može stupnjevito postizati kroz sve intenzivniju i izravniju demokratizaciju, do dolaska u ono stanje svijesti, kada u potpunosti oživljavaju prirodni zakoni upisani u duhovnu nutrinu svakog bića, i više nije potrebno ustanovljivati nikakva pravila, osim čiste organizacije / administracije, a kakvu imaju neka civilizacijski netaknuta plemena.
    ( Prikazano u tom filmu "Novi Svijet" T. Malick-a nedavno na HTV. )

    avatar

    22.03.2011. (04:08)    -   -   -   -  

  • Gordian Wolf

    @Cat

    Hej, sto fali Mad Maxu?

    ;-)

    avatar

    22.03.2011. (15:44)    -   -   -   -  

  • catwoman

    @ Gordy

    " Bog kontrolira svijet, ne kontrolirajuci ga. U medjuvremenu Boginja, zenski princip, drzi svijet u stanju reda, poput majke. "

    ;-)

    avatar

    22.03.2011. (18:01)    -   -   -   -  

učitavam...