Komentari

nepoznatizagreb.blog.hr

Dodaj komentar (10)

Marketing


  • Bergaz

    Štikle v trsju! Genijalno!
    Nego, je li se doznalo tko je to zapravo bio "Građanin-X" koji je dijelio vijence i kaktuse? Znam da se oko toga naveliko debatiralo...
    _

    avatar

    15.03.2011. (11:38)    -   -   -   -  

  • nepoznatizagreb

    E da, sjećam se tih debata ...no, ja osobno nisam nikad doznao tko je to bio.
    BTW, "Studio" čak ima svoj profil na Facebook-u!
    http://www.facebook.com/pages/Studio/75864355226?v=info

    avatar

    15.03.2011. (12:10)    -   -   -   -  

  • ST

    super post
    nego,bila sam jučer u ZG, u zgradi pored HDZ-a, portun do njih i oduševljena sam prastarim drvenim liftom,kao iz serije Nepokoreni grad,nisam znala da toga ima po ZG, u ST toga nema

    avatar

    15.03.2011. (16:29)    -   -   -   -  

  • blogomoljac

    Daj molim te pitaj Vanju (koji je skenirao ovu naslovnicu Vikenda), dal se na trecoj strani toga broja nalazi rubrika "Kako sam dobio nadimak". Ak si ti Vanja, bar ne trebas pitat ;))

    avatar

    15.03.2011. (18:35)    -   -   -   -  

  • tuškanac

    Da, da ima starih lijepih liftova! Jedan lijepi primjerak je u Draškovićevoj u kući gdje su u prizemlju Bad blue boysi ili pored nje (nisam sigurna), a drugi na Britanskom trgu u haustoru kraj Konzuma u kojem je Društvo filmskih radnika, pa zatim u Zvonimirovoj u kući gdje je sjedište HSSa, ukoliko ga nisu izčupali i zamijenili nekom "metalnom kištrom". (s obzirom kako su unakazili ulaz s PVC stolarijom, nebi me čudilo).
    Najneobičniji primjerak (s malom klupicom za odmoriti) je u zgradi Arheološkog muzeja na Zrinjevcu i posjetitelji se mogu njime služiti. Definitivno najminijaturnije dizalo u Zagrebu je ono u kući u Preobraženskoj u kojoj je Talijanski kulturni institut. Izgleda kao da ulaziš u mali drveni ormar:))
    Ništa mi više momentalno ne pada na pamet, osim da je blaženo dobro da nije bilo novaca za ugradnju novih dizala, pa su ostala ova stara.
    Prvo privatno dizalo u Zagrebu je ugrađeno u obiteljsku vilu u Vončininoj ulici prema projektu F. Cote. Ne znam dali i danas postoji, jer je vila u privatnom vlasništvu.

    avatar

    15.03.2011. (19:02)    -   -   -   -  

  • ZlicaOdOpaka

    Rizov tv, ah :-)). Crnobijeli :-)).

    avatar

    15.03.2011. (19:55)    -   -   -   -  

  • Jezičar

    .
    .
    Politička sisologija
    tu su se nekako u to doba pojavile i prve obnažene ženske grudi
    Da, i to 1967/1968 (počeci Hrvatskog Proljeća) istovremeno na predzadnjoj stranici Vikenda i duplerici Večernjeg lista. U godinama neosocijalističkog puritanizma poslije Karađorđeva sisa, naravno, nije bilo.
    .
    .

    avatar

    15.03.2011. (23:37)    -   -   -   -  

  • nepoznatizagreb

    Dragi moji, hvala vam na ovim komentarima, baš su zanimljivi! A posebno, tuškanac, ovaj tvoj o "liftologiji" (svaka čast na dobrom poznavanju!) te, jezičar, tvoj o "političkoj sisologiji"!

    Blogomoljac, ja sam osobno skenirao taj "Vikend", pogledat ću doma da li je ta rubrika na trećoj strani (tamo su bile sve te rubričice, ja sam kao mali uvijek gledao crtež onog tipa s cuckom koji je u crtežu nagovještavao vrijeme!

    A, jezičar, tebi još mala nadopuna, u ovom broju "Vikenda" iz 1971. teta sa golim poprsjem se nalazi na trećoj stranici (stranice 1-4 te posljednje 4 su tiskane na nešto kvalitetnijem papiru, tako da je to zaista počasno mjesto)!

    Zlice, da, grand je bio crno-bijeli, gledao sam ga sve tamo negdje do 1990-i-neke, bio sam valjda među zadnjima koji su prešli na kolorce ... ;o)

    avatar

    16.03.2011. (08:40)    -   -   -   -  

  • Ani ram

    ijao, izravan prijenos s mjesečeve površine!!! baca mi malo na big brothera... :)

    avatar

    16.03.2011. (22:50)    -   -   -   -  

  • Belleepoque

    Obožavam stare novine, posebno one iz 20-ih i 30-ih godina.
    Lp:)

    avatar

    20.03.2011. (13:28)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...