Komentari

skolioza.blog.hr

Dodaj komentar (8)

Marketing


  • Marijana

    Napokon,
    došla sam doma, jedva sam dočekala. Nisam ravna, ostala mi je grba puno manja. Za stupnjeve ne znam, pitala sam dva puta , nisam dobila odgovor. Doktor mi je predložio novu operaciju, rezanje rebara da se otkloni grba, odbila sam. Ne znam vidit ću, sad sam umorna, nije mi do ničeka, možda se ipak odlučim i na to. Moram se raspitat o postupku.Narasla sam 4-5 cm, još ću se izmjerit. Dobila sam super struk i smršavila 7-8 kg. Imam blagu temperaturu 37.2 do 37.4 jeste vi imale kad ste došle doma? Toliko za sad, slike naknadno, pozdrav!
    Marijana.

    avatar

    26.03.2011. (19:53)    -   -   -   -  

  • skolioza bih

    Super Marijana, ziva si, dobro si i to je najbitnije, a to lomljenje rebara mozes uvijek uraditi. Dobro je da ti je doktor to sam predlozio. Naravno da ti sada nije do toga, isprepadana si. Ja sam se poslije operacije bojala svoje vlastite sjene i bojala sam se dodira svojom vlastitom rukom po vlastitom tijelu. Psihicki sam bila dosta lose, ali onda sam na internetu procitala da postoji nekakva postoperativna depresija koja spuca mnoge poslije teskih operacija, ali to bude i prode. Sada uzivaj u šetnji, ja sam šetala svaku vece kada sam dosla kuci poslije te operacije, nekad s nekim,a nekad i sama i bas sam uzivala. Svaku vece mogla sam otici sve dalje. Ti jos zivis pored mora, pa ce tvoj uzitak biti jos veci. Ja nisam imala temperaturu, to trebas vidjeti s nekim, da li je to normalno. Ta temperatura je iscrpljujuca, 37 sa nesto inace lomi vise nego one visoke temperature.
    ZELIM TI SVE NAJBOLJE i zavidim na proljecu pored mora. UZIVAJ !

    avatar

    27.03.2011. (14:33)    -   -   -   -  

  • zbunjoZza

    bok svima!
    evo, citam dosta i bilo bi vrijeme da i ja nesto pitam/napishem..
    trebala bi na operaciju, no sve ovisi o meni, ocu reci da ili ne...imam cca 50°,17 god i ne znam sto da radim...koliko god ima "za", ima i "protiv"...zanima me isplati li se zbilja,koliko problema cu imati poslije operacije? meni se cini da mi nije jako potrebno, a i strasi me kad citam o bolovima nakon koji ne prestaju(?),dok poneki govore da poslije nema bolova uopce...
    plus cinjenica da nisam osoba koja moze dugo lezati, ne druziti se i slicno...protiv autoriteta haha...jao
    eto,volila bi da mi netko proba odgovorit...vozdra

    avatar

    27.03.2011. (16:19)    -   -   -   -  

  • Ex-skolioza

    MARIJANA!!!! Cestitam!!! ma sigurna sam ja da ces si naci neku zanimaciju nakon op, a i bolit ce te sve manje i manje. Ja nemam pojma za temperaturu, znam da sam imala bolove i grceve, ali fakat to ti sve prodje. Ali daj si godinu, dvije, tri, pa i cetiri ako treba da ti se to sve slegne i unormali. Ne mozes ocekivati da ce sve biti savrseno, ipak je to bio veliki zahvat. Glavno da si ti dobro i ravna i sad to prihvati kao neko novo upoznavanje sebe, svog tijela. pa to je sve uzbudljivo! zelim ti puno lijepih setnji i trenutaka s ravnom kicmom!

    avatar

    28.03.2011. (16:52)    -   -   -   -  

  • Ex-skolioza

    zbunjoza, kao prvo tebi bi se mogla kraljesnica jos pogorsati. meni je sa 30-ak stupnjeva s 18 skocila na 50 s 23. u trudnoci ti se isto moze pogorsati. opcenito, kako se tvoje tijelo razvija, da ne kazem stari, kicma ce ti se pogorsavati. nece ti ostati takva kako je sad, nego ce lagano degenerirati. kazem lagano, to znaci, ne onako drasticno kao sto se desi za vrijeme rasta, ali ipak ce ti se pogorsavati. Osim vjerojatno ako se ne bacis na neki predan program vjezbanja - cijeli zivot svaki dan recimo 30minuta do sat vremena s fokusom na jacanje misica kicme.

    odluka je tvoja, jer svi za i protiv razlozi, koliko god objektivno zvucali ovise o tvojoj subjektivnoj prioritizaciji. Npr, jel ti vaznije da budes ravna ili da riskiras operativni zahvat? Koliki je rizik tog zahvata naspram onome sto ces dobiti? Mozes li zivjeti s krivom kicmom, imas li npr. problema s prihvacanjem sebe ili skolioza utjece na tvoje samopouzdanje? Koliko si motivirana da se posvetis svojoj kicmi svaki dan do kraja zivota? Kakvu karijeru zelis imati, hoce li ti to stavljati dodatan pritisak na kraljeznicu? takve stvari. to ces morati vidjeti sama sa sobom.

    tvoja prednost, ako se sad odlucis za op, je da s 17 godina tvoja operacija moze biti jako uspjesna, cak do te mjere da se poslije ne moras nesto posebno posvecivati svojoj kicmi, nego zivjeti kao sto zive svi oni koji su rodjeni s ravnim kicmama. sto dulje cekas, to ce i rezultati operacije biti umanjeni. ne znam pomaze li ti ovo. Naravno nitko ti ne moze oduzeti tu odluku, sama moras vidjeti i odluciti sto je najbolje za tebe. Zato sto ti to najbolje znas!!!!! Sretno, ne znam pomaze li ti ovo, ali bas me zanima sto ces odluciti! pozdrav, ivana

    avatar

    28.03.2011. (17:02)    -   -   -   -  

  • lina

    Marijana, napokon!!!
    bez obzira na sve teškoće, izgleda da je op ipak prošla u redu i da su rezultati tu!
    drago mi je zbog tebe, kao što cure kažu, uzmi vremena za sebe, produži bolovanje koliko god možeš i oporavljaj se lagano, pozdrav!

    avatar

    03.04.2011. (15:41)    -   -   -   -  

  • skolioza bih

    Spremam se na posao i moram vam reci da sam sinoc imala kosmar, jos uvijek sam pod utiskom. Sanjala sam operaciju i opet kao nesto nije stimalo, pa sam otisla na kliniku i svi su samo okrenuli glavu. Grozan san ili preslikana realnost, jer u decembru, ovaj "dr Bisce..." je samo okrenuo glavu i otisao je sa pacijenticom iz Fojnice da se dogovori za njenu trecu operaciju. To je ona privilegovana pacijentica za koju sam vam pricala da je operisao i Kovac i tim iz Turske. Mene je ovaj operisao 7 sati i samo je okrenuo glavu. Nevjerovatno.
    Valjda tece taj april, pa sam malo nervozna. Ova doktorica je rekla da taj amerikanac stize sredinom aprila, ako se sta ne izlevati. Nista ne vjerujem dok ne udem u operacionu salu. Revizija mi zvuci zeznutije nego prva operacija. Sigurno je lakse nesto skrojiti nego prekrojiti ili nije, ko ce ga znati.
    Najgore od svega je to sto sam ja te operacije gledala na youtubeu, bolje da nisam. Ovaj internet koliko valja, toliko i ne valja.
    Eto, pozzz

    avatar

    06.04.2011. (10:12)    -   -   -   -  

  • Ex-skolioza

    drzi se, nadam se da ce sve dobro ispasti. mislim na tebe!!!

    avatar

    11.04.2011. (00:22)    -   -   -   -  

  • LaLla :)

    Heyy ,ljudi .. ja sam na operaciji bila prije mjesec dana .. zanima me oću se ja ikad moć normalno saginjat ko prije .. sad su mi leđa onako .. kao da su zategnuta .

    avatar

    07.07.2011. (21:36)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...