Komentari

anamarija.blog.hr

Dodaj komentar (17)

Marketing


  • seoska idila

    o da. i ja sam gledala emisiju i razmišljala da li nešto na tu temu napišem. sviđa mi se tvoj opis i stvarno je bilo zanimljivo pratiti energiju mladog salezijanca. inače, prvi put čujem za njega.

    avatar

    13.03.2011. (18:40)    -   -   -   -  

  • Wall

    danas u NU2 revni katolički zelot, navodno specijaliziran za teologiju tijela (sic!) ispovijeda Stankovića što njemu predstavlja seks..a onda mu prizemnom gestom, namig-facom i slabo kontroliranim kanadskohrvaskim (u maniri pizza-šušak domoljublja ) "objasni" sve o čuvanju, čistoći seksu i ljubavi...pri tome specijalist za 'spuštanje na nivo mladih tečajaca predbračnih tečajeva' ima, navodno, tisuće mladih (studenata) kojima je on duhovni guru...žao mi je što je Stanković pomirljivo, mlako i nenadahnuto površno propitivao amerikanizirani teološki show za, navodno, 88% katolika u HR, još jednog, ovaj put, salezijanskog gurua, dobrog prijatelja poznatijeg 'karizmatika'...

    avatar

    13.03.2011. (18:59)    -   -   -   -  

  • Cakana

    mislin da je ono stankovićevo poimanje seksa bilo provokacija ;), inače je on vrlo osjećajan tip :), ali potrebno je nekome ko od seksa radi ogromnu filozofiju nekad ukazat i na drukčije gledište. "penetracija, oralac, predigra i to je manje više to! so what's the big deal?" :).

    avatar

    13.03.2011. (19:39)    -   -   -   -  

  • Cakana

    btw, ima nas puno ateista i vjernika koji svaki dan sasvim normalno i s uvažavanjem o svemu razgovaramo. šta je i normalno jer ateista je u hrvatskoj puno više od nekoliko %.
    zapravo su taj suživot i tolerancija jako veliki, ali crkveni velikodostojnici su oni kojima to ne odgovara. uvik im je neko drugi kriv šta malo ljudi dolazi u crkvu, i uvik vole upirat prstom u neke fiktivne progonitelje kršćanstva.
    a primjer lipog, ljudskog i tolerantnog dijaloga imamo na televiziji svaki tjedan u emisiji "duhovni izazovi".

    avatar

    13.03.2011. (19:50)    -   -   -   -  

  • funky business

    Moram priznat da me Stojićev nastup kod Stankovića dojmio, u ovo vrijeme problema i prosvjeda u državi poslušati ovog optimističnog salezijanca zaista je bilo lijepo... Pozdrav

    avatar

    13.03.2011. (20:10)    -   -   -   -  

  • luki 2

    Potpisujem Funky Bussines! Pusa, pozdrav od Luki+Goldie

    avatar

    13.03.2011. (22:35)    -   -   -   -  

  • gospon profesor

    Svoje viđenje cijelog "slučaja" iznio sam ovdje.

    avatar

    13.03.2011. (22:53)    -   -   -   -  

  • silenzia

    Mislim da bi glavni zadatak novinara koji radi intervju trebao biti da iz svog gosta izvuče njegova najiskrenija uvjerenja a ne da mu nameće svoje stavove. Tako da se Stanković ponio iznimno profesionalno.
    Jako volim intervjue koje radi splitski novinar Slaven Relja. Tako je on od Belmonda Miliše dobio odgovore na pitanja o celibatu koji su (meni) imali veću težinu nego odgovori tog istog Belmonda na ista pitanja Danijeli Trbović.

    avatar

    14.03.2011. (10:43)    -   -   -   -  

  • luki 2

    Hvala Ti na ovom zanimljivom promišljanju; Stojić me se dojmio kao vrlo pozitivna osoba; i uopće nije bitno što pripada nekim strukturama, u koje ne gajim preveliko povjerenje...Čovjek - uvijek ostaje čovjek...Hvala Tebi na lijepom komentaru!
    Vole Te Luki+Goldie

    avatar

    15.03.2011. (20:48)    -   -   -   -  

  • MiB

    Ko prvo post je dosta opsiran pa nisam sve procitao od a-z jer bi me oci zabolile. Ali u oko mi je upala jedna tvoja recenica koja u zagradi glasi ovako; šteta da nije koristio pojam ljudske seksualnosti i da ga don Stojić nije ponudio, jer danas sam razgovarao s nekim osobama (vjernicima) iz Hrvatske i oni su na slican nacin uocili taj mali propust u dijalogu. No iz posta nisam mogao zakljuciti na kojoj si ti strani: vjernik, atesit ili agnostik? No to i nije toliko bitno jer znm da si i ti Bozje bice i Bog te voli, sto god bila!
    Inace koliko znam mozes se najaviti kod don stojica na razgovor pa ga pitati sve sto te zanima!
    Mogu ti dati neke informacije.

    p.s. ako budes odgovarala na ovaj kom. molim te ostavi link na mom blogu jer nznam gdje sam naisao na tvoj blog pa se bojim da se necu znati vratiti do njega! Hvala! BTB!

    avatar

    15.03.2011. (22:34)    -   -   -   -  

  • cebo-amebo(potraga za smislom)

    Slažem se. Konačno nekakav konstruktivan dijalog gdje se nije držalo stranu jednima ili drugima. Prvi put sam slušao Stojića i mislim da je čovjek na mjestu. Prvi je to svećenik koji je iskren koliko treba biti, za razliku od mnogih svećenika koje zapravo boli briga za sve ostalo osim za milodare.

    avatar

    15.03.2011. (23:09)    -   -   -   -  

  • borut

    Zanimljiva tema! Samo treba naci prave sugovornike!

    avatar

    19.03.2011. (20:35)    -   -   -   -  

  • Bernardov riff

    Doznao sam da su obojica nakon emisije uz kavu divanili još sat i pol. Da mi je to bilo čuti.
    Možda je Stojić na neka pitanja mogao i bolje odgovoriti, donekle ga sprječava nedostatak jezične fluentnosti, ali vrijedilo je to tih sat vremena.
    U ovom slučaju poruka je u nečem drugom: da za dobar dio mladih pitanja poput prave ljubavi, posvećenog života i ideala nipošto nisu zastarjele, nepotrebne niti nepostojeće stvari. Damir Stojić im to pokušava pošteno prezentirati. Barem daje nadu onima koji ne žele živjeti po "zakonima" cinizma (u se, na se i poda se).

    avatar

    22.03.2011. (11:45)    -   -   -   -  

  • odmak

    Nažalost nisam gledala, ali mislim da jedan tolerantni razgovor ne znači puno u moru nesporazuma.
    Nisu mi jasne ni druge isključivosti i mržnje. Ne moramo imati isto mišljenje, ali ako se već ne ljubimo možemo se tolerirati.

    avatar

    24.03.2011. (12:23)    -   -   -   -  

  • pegy

    Gledala sam i ja tu emisiju, negdje od polovice pa do kraja. Meni nekako Stanković nije ostavio dojam tako otvorenoga i potpuno korektnoga. Na momente mi se činilo kao da se naslađuje i kao da se onako u rukavicama podsmjehuje. Nije to baš bilo tako strašno izraženo, ali je bilo (bar u mojim očima :)). Posebno se to odnosilo na pitanja o seksu i seksualnosti. Onaj odgovor da je to mehanički postupak jest mogao značiti provociranje radi dramaturgije, ali svejedno mi se nije činilo da to radi na onom nivou na kojem on to zna (a priznajem da zna). Sve u svemu, i ja smatram da su takve emisije dobre i da je itekako potrebno razgovarati, ali je moje mišljenje da se i voditelji, ali i oni koji gostuju kod njih o onome o čemu govore trebaju dobro pripremiti. Čini mi se da su u ovoj emisiji to bolje mogli učiniti i svećenik Damir Stojić, a i voditelj Stanković koji su na trenutke zvučali baš kao da je gradivo trebalo malo bolje utvrditi, ako tako mogu reći. :) Evo recimo ti si gradivo o kojem pišeš svladala puno bolje i mislim da si to napravila profesionalnije nego što su to oni učinili svaki u svojoj branši. :)

    avatar

    27.03.2011. (19:58)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...