Komentari

framakarlovac.blog.hr

Dodaj komentar (18)

Marketing


  • MiB

    Hm, hm hm, Frama! Nije obro postaviti jedno ovako duboko teolosko pitanje i na njega dati odgovor uz pomoc zakona fizike, na jednoj duhovnoj stranici. Bez ijednog citata iz biblije ili nekog drugog teoloskog komentara, hm hm hm!

    Po ovome "ja kao agnostik" mogu zakljuciti da Zlo ne postoji, nego je ono samo jedan mali nedostatak u Svijetu, kao sto je mrak u sobi nedostatak svjetla, i ako mi dodjemo upalimo svjetlo nestat ce mraka, a je li moguce da radimo samo dobro, i sve bez greske, bi li onda i dalje postojalo zlo? Ili bi nestalo nasom dobrotom? Razmisli malo o tome ali malo dublje, jer taj problem i to pitanje je puno dublje i starije i od samog Alberta Einsteina.
    Pripazite malo na skakljive teoloske teme, jer ovim mogu shvatit da Sotona kao zlo ne postoji, jer ako postoji ond je on nedostatak dobru, koje je Bog, a onda bi Bog bio nesavrsen?

    avatar

    16.02.2011. (16:36)    -   -   -   -  

  • Tena

    Znam za ovu priču iz Mog malog eko katolički kalendara.Mislim da ova priča ne govori da zlo ne postoji već suprotno! :) Priča nam govori da zlo postoji,jer tko bi zamijenio toplinu hladnoćom,tko više voli tamu nego svijetlo! Bog nas nije stvorio da sami sebi oduzimamo svijetlo,da samo sebi oduzimamo tamu! Bog je za nas stvorio toplinu i on nam je svakodnevno daje,a tako je stvorio i svijetlo! Na nama je da toplinu održavamo!..."...hladnoća je odsutnost topline...",mislim da ta rečenica sama po sebi govori da postoji zlo,Zlo se javlja kada nema topline.Bog nam je UVIJEK spreman pružiti toplinu,a mi je možemo,a i ne moramo prihvatiti.A zna se sto je kada nije toplo,hladno je! Bog nam je spreman svakodnevno davati svijetlo,mi ga možemo prihvatiti kako bi lakše prolazili "tamnim stazama" koje nam dolaze u životu,a i ne moramo.Znamo sta je kad nije svjetlo,tama je.Samo što je Bog toliko dobar i velikodušan da uvijek stoji pored nas i nudi nam dobro.Bog je spreman svakodnevno nas opskrbljivati i hraniti dobrotom,pogotovo kad mi to ne želimo.Bog ne želi da našim životima vladaju tama i hladnoća! Uostalom,da nam želi zlo kakav bi to bio Bog? Naš Bog nas voli!

    avatar

    16.02.2011. (17:29)    -   -   -   -  

  • FRAMA Karlovac

    ''Uistinu, tko god čini zlo, mrzi svjetlost i ne dolazi k svjetlosti da se ne razotkriju djela njegova'' -Iv 3,20 :)

    Kako objasniti djetetu stvari koje njegov mali um još ne razumije? Na njegov način, način na koji bi on to razumio. Kako objasniti ljudima koji ne vjeruju u Boga da Bog postoji? Na njihov način, način na koji bi oni to razumili.

    Definitivno je ova problematika mnogo starija od našeg Alberta, ali starija je i od same Biblije. Svaka čast na prijedlogu, Man In Black, hvala. Na forumu se bavimo svakolikim temama koje sagledavamo na religijski način. Ovaj post je dodatni potporanj da postoje i odgovori koji se katkad na lijep i slikovit način mogu dati i uz pomoć zakona fizike, pa makar i na jednoj duhovnoj stranici.

    U pojmu 'zlo', ne ograničavamo se samo na samog Sotonu, već to podrazumijeva sveukupno zlo kao radnju čovjeka, grijeh. ''Ta gdje je zavist i svadljivost, ondje je nered i svako zlo djelo'' Jak 3,16

    Tko ne čini dobro, što onda čini? Bog nam je dao slobodu, a samim tim i mogućnost izbora. Jedino smo mi ti koji biramo hoćemo li učiniti nešto dobro ili ćemo učiniti nešto loše. Tko nije uz Boga, protiv Boga je.

    Sotona itekako postoji, u to nema sumnje, kao što nema sumnje ni u postojanje Boga. Ipak, nije ga Bog stvorio takvim da remeti naše male živote :) Svi imaju mogućnost izbora.
    Bog ne daje dar vjere nekima već svima koji ga uistinu zatraže.. " Svi ste pozvani "
    BVB+

    avatar

    16.02.2011. (20:03)    -   -   -   -  

  • Mikšićka

    "Vi ste sol zemlje. Ali ako sol obljutavi, čime će se ona osoliti? Nije više ni za što, nego da se baci van i da ljudi po njoj gaze." Mt 5,13
    Lucifer je imao slobodu i donio svoj odabir.. On postoji, ali nije stvoren loš.
    Čovjekova sloboda ograničena je i pogrešiva. Čovjek je doista sagriješio. Slobodno je sagriješio. Odbacivši naum Božje ljubavi, prevario je sama sebe i postao rob grijeha. To prvo otuđenje rodilo je mnoga druga. Povijest čovječanstva od svojih početaka svjedoči o nesrećama i tlačenjima što se rađaju iz ljudskog srca, tj. od zloupotrebe slobode.

    avatar

    16.02.2011. (20:04)    -   -   -   -  

  • Ivan

    Stvarno mi nije jasno. Koji komentari za post. A kad ja nešto stavim nitko ništa.
    Osim ako je u pitanju Marko Perković alias Thompson.

    Evo bez da čitam reći ću svoje mišljenje. Mislim da Bog nije stvorio zlo jer je zlo iskvareno dobro. Smatram da je on samo dopustio zlu da postoji jer je svima dao slobodu. Ono što nije dobro je zlo. Previše je apstraktno govoriti o zlu kao o nečemu što je stvoreno. Zar ne kaže u knjizi postanka: "I vidje Bog da je dobro!" Bog je dobar - znači li to da je on stvorio sam sebe?

    To su samo dvije riječi koje označavaju stanja (dobro/zlo). Nešto je ili dobro ili nije. Nema treće solucije. Zato je ono tu oduvijek - Bog kao vrhovno dobro i sve što se od njega udalji zlo. Prvi koji se udaljio je - znate već, Lucifer - i odonda je on sinonim za zlo.

    avatar

    17.02.2011. (08:30)    -   -   -   -  

  • Ivan

    Aha, aha - pročitao sam.
    Upravo sam to rekao.
    Baš dobar osjećaj - trebao sam studirati teologiju.

    avatar

    17.02.2011. (08:33)    -   -   -   -  

  • Alen

    Skoro sam pao u nesvijest.

    avatar

    18.02.2011. (09:33)    -   -   -   -  

  • Alen

    Jel' to istinita priča?

    avatar

    18.02.2011. (09:33)    -   -   -   -  

  • Alen

    Kroatistu, hrvatska riječ za tvoju ''soluciju'' je ''rješenje''.

    avatar

    18.02.2011. (09:33)    -   -   -   -  

  • Alen

    ''... jer je zlo iskvareno dobro.'' ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ?

    avatar

    18.02.2011. (09:35)    -   -   -   -  

  • FRAMA Karlovac

    Framaški humor

    @Alen; P.S. - Piro nemaš pojma - mi smo tu riječ prisvojili, ona je sad naša. Ivan

    avatar

    18.02.2011. (09:36)    -   -   -   -  

  • Ivan

    Da - jasno ko dan? U čemu je problem?

    avatar

    18.02.2011. (09:38)    -   -   -   -  

  • MiB

    DA, covjek je slobodno bice! A tko je naveo covjka na zlo? Ah, da to je radnja covjeka, to je grijeh! Covjek sam je to izmislio! Zena rece covjeku, ajmo malo grijesiti jer smo slobodni, daj skini se....i bi tako??? Tko te navodi na grijeh, tko te navodi na to zlo, ako ne samo Zlo! Razmisli malo! kazes da; jedino smo mi ti koji biramo hoćemo li učiniti nešto dobro ili ćemo učiniti nešto loše. Adam i Eva poceli su birati kada je Eva pocela razgovor sa zmijom. A zmija namjerno isprevrce Bozje rijeci kako bi Evu navela na zamku. I Eva, u svoj svojoj slobodi, ne misleci na posljedice zla, cini zlo! "Imaju usi a ne cuju, imaju oci, a ne vide!

    Samo se vi drzite svojih zakona Fizike, valjda ce vam jednom pomoci ako vam bude "toplo dusi"!

    Mislim da se sv. Franjo okrece u grobu.....

    BB!

    avatar

    19.02.2011. (02:32)    -   -   -   -  

  • Ivan

    Man in black - ohladi i uživaj u životu!

    avatar

    19.02.2011. (08:19)    -   -   -   -  

  • MiB

    z@ iVAN : Hvala na savjetu, prihvacam ga... BB!

    avatar

    19.02.2011. (10:44)    -   -   -   -  

  • Roko Šarić

    Man in Black mogu reć da nisam ni najmanje impresioniram tvojim teološkim znanjen i argumentima tko je stvorio zlo. Bog ga NIJE stvorio jer je on samo LJUBAV,a ona kao iskrena i čista ne čini ZLO. kada govoriš o Bibliji i prvom grijehu kojega je čovjek počinio pojam zmije tj simbol zla tj sotone (malim slovom jer ne zaslužuje veliko) koji je stvarno zlo bio tada i danas. Da li je bog stvorio sotonu tj. lucifera? da. on je bio najsvjetliji Gospodnji anđeo - svjetlonoša. al je bio Anđeo - duhovno biće koje je slobodno isto kao i čovjek - ima slobodnu volju biti uz boga ili maknuti se od njega. za razliku od čovjeka on nema kajanja - anđeoske odluke su definitivne. dakle da ne nabrajam bezveze izrazito očite stvari: Bog je stvorio sve dobro s ljubavlju koja ne može egzistirati kao takva bez slobode, a upravo ta sloboda (na nebu anđela) uzrokovala je pobunu protiv Boga i stvorila zlo. Zlo je produkt anđeoske slobode i udaljavanja od Boga, a taj produkt je prenesen nažalosti nama ljudima jer i mi smo slobodni.

    A sv. Franjo se ni najmanje ne okreće u grobu jer je na nebu s Bogom kojem je darovao svoj cijeli život

    avatar

    20.02.2011. (21:31)    -   -   -   -  

  • Ivan

    Da se nadovežem,
    prema Stojićevim riječima Sotoni je cilj da ono što je Bog nama dao dobro on pokvari. Npr. Bog nam je dao da sebe poštujemo i ljubimo kao njegova djeca i da smo vrijedni. Sotona to kvari tako da postajemo oholi ili da ne poštujemo sami sebe i svoje tijelo.
    Uostalom, stalno nam govore da je Sotona postao zao jer nije prihvatio Božji naum, mislio je da je pametniji. Bog je to dopustio. Iz ljubavi - čudno zvuči, ali on nama svima iz ljubavi daje slobodu. On je dopustio zlo - a ZLO je sve ono što nije Božje (mogla bi to biti i definicija). Nema to veze sa zakonima fizike. Po meni, priča je tu samo da ilustrira - to se zove metafora, uči se u školama o tome.

    Mir i dobro!

    avatar

    21.02.2011. (13:25)    -   -   -   -  

  • U pokret ŠTIT

    18.06.2013., utorak
    DANAS PO BJELOVARU SE JE PRIČALO DA JE ŽUPAN MIROSLAV ČAČIJA UHIĆEN

    Miroslav Čačija i Damir Bajs

    Župana BBŽ-a Damira Bajsa je dočekalo preko 9 milijuna kuna duga, koji je Čačija prouzročio. Između ostaloga na veliko se je govorilo o tome - da kriminalistička policija "češlja" cijelo Čačijino poslovanje. Što je bilo drugo i očekivati od čovjeka, koji je ostavio milijunske dugove u Općoj bolnici u Bjelovaru, prije nego što je izabran za župana. Ja sam već dugo upozoravao na zloupotrebu položaja i ovlasti Miroslava Čačije (HSS). Ali sugrađani našeg Bjelovara i županije, kao da su bilo "ošamućeni" na mozak, te nisu shvaćali posljedice takve uprave... Bivši župan Bjelovarsko - bilogorske županije Miroslav Ćaćija ostavio je na računu 227 tisuća kuna. Istovremeno dospjele obveze popele su se na 9,137 milijuna kuna. Financijsko izvješće je pokazalo da stanje u BBŽ-u je katastrofalno. Taj scenarij je pun kriminala i korupcije... Damir Bajs je do nedugo je bio stranački kolega od Miroslava Čačije. Ovo je sve sramota za izvršnu vlast u Bjelovaru, odnosno i Bjelovarsko-bilogorsku županiju. Iz ovoga proizlazi pitanje: Kako će županija moći dalje funkcijonirati? Kad se tome pridodaju još neke stavke onda je stanje u županijskoj blagajni alarmantno.
    Ne samo da je prethodna vlast zadnjih mjeseci trošila bez plana i reda već su potrošili i 1,073 milijuna kuna decentraliziranih sredstava za zdravstvo. Isto tako su umjesto 326.297 kuna za školstvo, te 80.000 kuna za Dom zdravlja i koncesije u zdravstvu potrošene u druge namjene. Revizija proračuna je pokazala da je Miroslav Čačija, kao župan raskošno živio.

    --------------------------------------------------------
    HRVATSKI POKRET “ŠTIT”
    BRANKO STOJKOVIĆ
    ————————————–
    Adresa: Đurđevačka cesta 159
    Bjelovar / 18.06.2013. (utorak)
    HRVATSKA / CROATIA
    Kućni telefon: 00 385 43 231 297
    Mobitel: 00 385 95 814 82 90
    Žiro-račun: 2340009-1100203086
    Privredna banka Zagreb
    http://crostojkovic1958.blog.hr
    brankostojkovic152@yahoo.com

    URED: Masarykova 8
    ——————————————
    1464. Članaka
    ------------------------------------

    avatar

    18.06.2013. (23:21)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...