Komentari

ani03.blog.hr

Dodaj komentar (14)

Marketing


  • Ema

    A zašto si se unaprijed ogradila pretpostavkama i predrasudama? Malo osluškivati srce nije naodmet. Zar privlačnosti mora odmah biti? Nije li to kod nas žena paralelno s emocijama, ili čak poslije? Čemu sve te analize. Živi. Pusti da te život iznenadi. Ne možeš unaprijed sve znati. Život je hod, a imamo samo ovaj korak koji upravo činimo.
    I sretno ti:) S tim iz loše familije...Eh da je Isus gledao iz kakve je tko obitelji, ili kakve je prošlosti..odabrao bi neke druge za apostole...ni svetog Pavla sigurno ne bi odabrao....a kad pomislim kako bi ja prošla b rrr...Ne...on je gledao uvijek što možemo postati po onome što nosimo u svom srcu. Ja se doduše još uvijek tek nadam da ću opravdati to što je on vidio u meni.
    Drago mi je da si napisala ovaj post. I da se stvari miču:)

    avatar

    24.01.2011. (21:22)    -   -   -   -  

  • meani

    @ Ema
    A šta ću kad sam ga već otkantala nekoliko puta.

    avatar

    25.01.2011. (19:47)    -   -   -   -  

  • Ema

    Pa nemoj više. Daj priliku i sebi i njemu pa što bude.
    P.S. Dobar je kad pokušava stalno.:) Nije neki bahat i ponosan.

    avatar

    25.01.2011. (22:02)    -   -   -   -  

  • srce

    Pokušaj malo razlučivati duhove, tko ti ga šalje. To možeš osim po ispitu svjesti (svjesnost je li Bog i Duh Sveti u toj situaciji), po plodovima, osjećajima nakon što si u njegovoj blizini i općenito u tvom životu kakv trag on ostavlja tj. koji duh (je li osjećaš mir ili ti njegova prisutnost, razgovor o njemu, razmišljanje o njemu donosi nemir), razgovaraj sa Isusom o njemu, osluškuj što ti Isus kaže, Isusovci imaju metodu izbora, ako je nađeš na internetu probaj sa izborom...
    Ono što nam šalje Bog nikako nije u nemiru.
    Sve što radiš i promišljaš neka bude uz molitvu.
    Neka ti Bog u život donese izmoljenog i blagoslovljenog muškarca.
    Blagoslov.

    avatar

    26.01.2011. (13:00)    -   -   -   -  

  • svratim

    Hm, spominješ kako se na tebe lijepe problematični likovi, ako se dobro sjećam spominjala si i sestru koja ima (ili je imala?) problematičan brak, a spominje se i razlučivanje. Pa, kao jednu korisnu informaciju kod tog razlučivanja ja bih spomenula jednu poznatu činjenicu iz psihologije, a to je da odrasli ljudi ponavljaju obrasce naučene u djeinjstvu, pa tako i kod zaljubljivanja/biranja muža. Tako se često dogodi da kćeri alkoholičara biraju alkoholičare, kćeri nasilnika biraju nasilnike, itd. Obično je to nesvjesno, i to čak i ako su se same sebi na svjesnoj razini zaklele da one nikad takve muževe odabrati neće.

    Ne znam kakva je kod tebe situacija, ne mora značiti da je to na stvari, ali ta tendencija da pronalaziš (i da tebe pronalaze) problematični likovi me asocirala na to. Pa eto, možeš i to imati u vidu kod razlučivanja. Uz napomenu, dakako, da ne mora značiti da je svatko tko dolazi iz problematične obitelji i sam problematičan.

    avatar

    26.01.2011. (16:56)    -   -   -   -  

  • meani

    @ srce
    E kad bih ja znala razlučivati duhove... Pričam ja i s Isusom ali nemam pojma šta mi govori.

    @ svratim
    Moram te razuvjeriti što se tiče obitelji. Moji roditelji su odličan par. Ja i moje sestre smo, kako bih rekla, fini tipovi, uvijek radile što se od nas očekuje i nikako naći sebi para u smislu da se nitko ne čudi "pa šta ona radi s njim". Znam i ja zašto je to tako, jer patimo od osjećaja manje vrijednosti a zašto je pak to tako, tek moram odgonetnuti.
    A koliko je ovaj momak problematičan ne znam samo mi se takav čini a ne znam da li riskirati provjeravati to.
    Mislim da mi je kod njega veći problem što me ne privlači dovoljno.

    avatar

    27.01.2011. (22:23)    -   -   -   -  

  • meani

    I mislim na njega po cijeli dan a da me nazove bilo bi mi lijeno izaći i pitala bih se što meni to treba.

    avatar

    27.01.2011. (22:34)    -   -   -   -  

  • svratim

    Pa, čini se da si zaljubljena u zaljubljenost. :-) Drago mi je da su ti roditelji odličan par, i da problem nije u tome, ali i ja isto mislim, iz cijelog tvog pisanja i odnosa prema Bogu i odnosa prema momcima i odnosa prema ljudima općenito, da negdje tu čuči nekakav osjećaj manje vrijednosti. I to koji vuče korijene odavno, vjerojatno još iz djetinjstva. Isto tako, i ja mislim da ne bi bilo loše prokljuviti odakle i zašto taj osjećaj, i 'egzorcirati' ga :-), jer mislim da bi ti rješavanje tog problema (kad bi u tome uspjela) automatski popravilo život na svim onim gore planovima. Meni se nekako čini da problemi na svim tim planovima imaju isti korijen - taj osjećaj manje vrijednosti.

    PS. Sretno s tim momkom. Ako je na dobro, da zaživi, ako je na loše da se razvrgne. :-)

    avatar

    08.02.2011. (09:56)    -   -   -   -  

  • meani

    @ svratim
    S ovim komentarom se slažem u potpunosti, samo je pitanje kako problem riješiti ...

    avatar

    08.02.2011. (21:26)    -   -   -   -  

  • Hrvoje

    Hej Meani! Ima li novosti u vezi zaljubljenosti? Pitala si me za posao, radim nekoliko mjeseci u Zg, dobio sam posao u struci i zadovoljan sam.

    avatar

    06.03.2011. (13:22)    -   -   -   -  

  • meani

    @ Hrvoje
    Eee svi u Zagrebu nađu posao. Morat ću se i ja spakirati i puta Zagreb. U mojoj selendri ništa od mene. A ljubav, nikakao, otpepala sam ga iako nisam načistu da je zaista gotovo i da zaista s njim ništa ne želim. I još k tome i on mi brka planove da se odselim.

    avatar

    06.03.2011. (17:48)    -   -   -   -  

  • Ema

    Šteta što nisi imala hrabrosti, čega li već, nego si radije ostala na mjestu, ne pruživši šansu ni sebi ni njemu....a možda još nije kasno? (ili ti je ipak draže NIŠTA, tko zna)

    avatar

    06.03.2011. (21:27)    -   -   -   -  

  • meani

    Ne znam Ema, očito je da mi se ne sviđa toliko. Nije mi privlačan bez obzira što mi je ugodno s njim a ni njemu ni meni ne treba prijatelj.

    avatar

    14.03.2011. (19:34)    -   -   -   -  

  • Ema

    Taj razlog je ok. Razumijem te.

    avatar

    14.03.2011. (22:00)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...