Komentari

doninsvijet.blog.hr

Dodaj komentar (27)

Marketing


  • gustirna

    Čestitam na odluci!
    Već 14 godina nisam požalila na svojoj odluci i dobro mi je. :-)

    avatar

    04.01.2011. (14:39)    -   -   -   -  

  • Sunčicaa

    Čestitam ! :)

    avatar

    04.01.2011. (17:00)    -   -   -   -  

  • Ela

    Čestitam. Uskoro ću ti se pridružiti. No čekam dan kad ću to ovlaš napraviti kao
    nešto posve normalno, bez stresa. U ovoj godini saam si dala taj zadatak.
    Od kad sam počela pušiti, prestajem i to me već izluđuje dooooosta godina.
    Ne posustaj.

    avatar

    04.01.2011. (17:30)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    @gustirna... lijep staž imaš... :)
    @to jesi ti.... očito je sve do sada bila tek želja... a želje bez odluka nemaju smisla. Predivan članak o tome je nedavno napisala naša Natali... pogledaj... KLIK
    @Sunčice... hvala ti... :)
    @Ela... hvala. I ja tebi čestitam što razmišljaš o tome. Ako o nečemu puno razmišljamo... tada obično ta razmišljanja izrode i neke rezultate... ;)
    @Osmenovac... hvala ti. Čini mi se da lula nije tako opasna za zdravlje... jer se ne uvlači. I meni ti lula miriši... nikako ne smrdi. :)I cigarete mi miriše. Ne znam kako će biti... ali duhanski dim mi nikada nije smrdio. Sjećam se... prije puno godina bila sam na nekoj školskoj priredbi... izašla sam za vrijeme pauze van i zapalila pred školom. Do mene je stao seoski župnik... ja sam se odmicala da mu ne dimim tako blizo... a on se primaknuo i rekao: "Dozvolite mi da malo mirišim.... Prije par mjeseci sam prestao... zabranio mi liječnik pušenje zbog glasnica, a bez njih ne mogu... zato si ovako malo zasladim dok drugi puše." :)))))) Obično bivšim pušačima cigareta smrdi... ali eto... očito ne svima.

    avatar

    04.01.2011. (23:01)    -   -   -   -  

  • crna kraljica

    Godina 2007, sam kraj, 12-ti mjesec, mjesec u kojem se puši sve u 16, kašljem, hripćem, sve me guši, pa ako preživim Novu godinu, idem doktoru, ali ne razmišljam o prestanku pušenja. Nova godina je prošla, ja preživjela,..... jedva. Odlazim doktoru, jer vjerojatno imam bronhitis, i imala ga., doktorica pita, dali pušite???? a ja ko iz topa, NE,.... a to je dobro, kaže ona. Izišla sam iz ordinacije, propala u crnu zemlju od srama i od tada do danas nikada cigaretu nisam ni dodirnula, laž mi je pomogla da ostavim, kako Vi kažete svoju odanu prijateljicu. Tri godine su prošle, oko mene gotovo svi puše, ja ne prigovaram i ništa mi ne smeta. Eto draga Dona, moje malo iskustvo. Sretno!

    avatar

    05.01.2011. (17:14)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    @Crna kraljice... puno vam hvala na ovom pozitivnom iskustvu. :)

    avatar

    05.01.2011. (17:20)    -   -   -   -  

  • ero

    Svite

    Aj javi kad ćeš opet počet, pa da zapalim jednu u to ime.

    A da te ohrabrin u nečem meni nedostupnom, reka bi da sam i ja davno prista pušit na okruglo godinu dana.....na jednu Novu godinu prista a na drugu Novu počeja opet.
    A prista sam bez ikakvi problema....samo sam jedno jutro reka e neću više i izbjegava kavu i birceve prvi misec dana.....i uopće nije bilo problematično.

    A unda me se dočepala jedna Olivera na dočeku sljedeće nove....i onako pijanog nagovorila da zapalim pet-šest cigareta. I unda sljedeće jutro, probudivši se pored dotične ima sam samo jedan poriv.......... prvo sam spušija njene preostale cigarete i otiša na kiosk da kupim cigarete nakon godinu dana i nastavija s točno onolikom dnevnom količinom cigareta koliko sam i prije rabija.

    Dakle, sunce moje žareno(ili exžareno), man se kave i situacija u kojima si redovno pušila.....a pogotovo se mani ženski i alkohola.

    Mada, ak me izblidili lik iz sjećanja ne vara, vridila je Olivera bar jedan rak na plućim....koji ću tek dobit.

    A usput sritna nova etc.....se razme ne....iako ja mrzim davat isprazne ćestitke i priče o vremenu.....a mrzim i sebe do druge kave i desete cigatete.

    avatar

    06.01.2011. (17:55)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    @E moj ero..... u pravu si. Ubuduće se družim samo s muškarcima.... žene su opasne :))))))))
    I ja tebi želim sve najbolje u novoj 2011. godini. :)
    Lijepa ti je ova priča.... i podsjetila me na jednu Oliveru..... kojoj vrag iz očiju viri..... Da sam muško... takve bi Olivere ganjala... :)))))
    Samo za tebe.... OLIVERA

    avatar

    06.01.2011. (18:47)    -   -   -   -  

  • žubor vode

    Imaš i moju podršku u odvajanju od prijateljice...

    avatar

    07.01.2011. (10:05)    -   -   -   -  

  • suncokretica

    Bravo! mada sam nekako iznenađena jer nisam znala da pušiš, mislila sam da ne..no, da, pa nitko nije savršen :))))
    Ja, eto, još nisam prestala ali dajem veliku podršku svima koji jesu. Kažem 'još' jer zasigurno hoću, i meni je cigareta odavno vladarica.....no, znam da se mora dogoditi taj 'klik' u glavi, bez njega ništa. Mom bratu se taj klik dogodio....onda je cigarete zamijenio zvakama....nakon dva tjedna je shvatio da, kad nekud ide, istom onom nekom panikom provjerava jel njih ponio sa sobom......u tom trenutku se zapitao: šta ja to radim, pa samo sam jednu ovisnost zamijeno sa drugom? i ostavio žvake doma......prošlo je 4 godine, ne smeta mu kad ja pušim, samo mi kaže: da si pametna...i onda zašuti :))))))
    Sretno i ne posustaj, jer....čemu onda sve ovo mučenje do sad? :-*

    avatar

    08.01.2011. (08:16)    -   -   -   -  

  • geomir

    Veseli me tvoja odluka. I sam sam isto učinio davne 75-te.
    Nikad nije kasno, ako se poštuje svoju odluku, što vjerujem za tebe.
    Živila!

    avatar

    09.01.2011. (11:56)    -   -   -   -  

  • nanaR

    Ma, bravo..:) Podržavam ti odluku, znam da ti to možeš, a i ako posustaneš, volim te isto ko i prije :-))) A sad moje iskustvo - u svibnju će biti 19 (devetnaest) godina da sam prestala..jednoga dana odlučila da više neću i to je bilo to, ali sam si obećala da ću zapaliti ako mi baš bude teško i...nisam...zapravo sam zeznula samu sebe ;) Jest da se u međuvremenu vaga nešto izbezobrazila, no...kako reče Sunči nitko nije savršen :)))) Velike puse s puno južine!!

    avatar

    10.01.2011. (16:41)    -   -   -   -  

  • luki 2

    Draga Dona, Tebi i svima Tvom srcu bliskima sve najljepše u novoj 2001:! Ovaj mi se Tvoj "rastanak" jako, jako sviđa! :)))))
    Pusa, pozdrav; vole Te Luki+Goldie

    avatar

    11.01.2011. (11:55)    -   -   -   -  

  • 4pištolja

    Taj rastanak je jedan od najtužnijih... Ali su zato povratci slatki. :) Sretno s provođenjem rastanka u djelo. Nadam se da si čvršći karakter od mene.

    avatar

    11.01.2011. (18:36)    -   -   -   -  

  • Kinky Kolumnistica

    Joj, iz sveg ti srca želim da ovaj kraj doista bude kraj i da ne poklekneš s vremenom pred zavodnicom takve vrste. :) Iako... poznavajući te na blogu, jedna si od rijetkih koje mi se čine kao baš jako odlučne i čvrste osobe pa nekako ne sumnjam u tvoj odabir. U svakom slučaju držim fige, ali dobro si rekla, postoji razlog zašto si ju konzumirala u prošlosti, kao i zašto si baš sada odlučila prestati. Ni za čim ne treba žaliti, ni što nešto jesmo ni nismo učinili u prošlosti jer i tako je sadašnjost jedino što se računa. :)

    avatar

    12.01.2011. (17:35)    -   -   -   -  

  • promatram, razmišljam

    Rastanci su teški !
    Odluke donose odvažne osobe.
    Nakon dužeg promišljanja.

    Vjerujem da si spremna za daljnji hod bez "prijateljice".

    Prošlo je 11 godina i četiri mjeseca ... heheheee, brojila sate, dane, mjesece, evo, prođoše i godine. A da je bilo teško, bilo je.
    Odrekla sam se i kave kako nebi došla u iskušenje.
    I, moram priznati, jedno vrijeme sam sanjala kako sam skuvala kavu, prinila "prijateljicu" i guštam.
    I to prošlo. Sada ne ulazim u prostore gdje se puši. Smeta mi.
    I, vidjet ćeš, najgori "neprijatelji" pušačima postaju bivši pušači.

    avatar

    12.01.2011. (23:11)    -   -   -   -  

  • Smisao Života

    ...ne bum pripovedal o svojim iskustvima pušenja i nepušenja, ne da mi se :)... uglavnom, držim ti fige :)))... pozdrav...

    avatar

    13.01.2011. (00:36)    -   -   -   -  

  • Valentina

    Ovo ne treba komentirati, nego više puta pročitati...rado čitam - ili sam čitala - vaše postove...doduše, moji vam se komentari nikada nisu sviđali...ja sam i dalje rado dolazila, ali nisam komentirala...

    avatar

    14.01.2011. (14:05)    -   -   -   -  

  • Mile_

    draga dona ponosan sam na tebe., ;) jedna ovisnost manja u tvome zivotu :))) pozdrav

    avatar

    15.01.2011. (19:21)    -   -   -   -  

  • nitko nije otok

    Draga Dona evo me nakon sto godina, drago mi je ovo za cigarete, ja još nisam odlučila a morala bi, često te se sjetim, hvala što me nisi izbrisala, sad sam preko tebe bila i na svom blogu, samo sekundu, želim ti sve najbolje u OVOj, tebi i tvojima, pusa, svrati na FB

    avatar

    17.01.2011. (11:13)    -   -   -   -  

  • Srdjan

    Jako sam ponosan na tebe. Priznajem da nikada nisam mogao da svarim pushache i pushenje. Moja baka je uvijek pusila i uvijek mi je smetalo. Ti, Dona si jedini pushach na svijetu pored moje mame i brata koji mi je blizak. Moje drustvo su uvijek bili nepusaci (sta god ti mislila o nama :), cak nikada nisam imao djevojku pusaca, sto ipak znaci nesto u mom Doboju gdje 90% ljudi pusi. Opet kazem, ponosim se tobom. Budi mi pozdravljena, Angela i klinci vam svima salju puse.

    avatar

    18.01.2011. (04:47)    -   -   -   -  

  • morska zvijezda

    Držim fige!

    avatar

    18.01.2011. (22:00)    -   -   -   -  

  • ANCHI, i to je život !

    čestitam na hrabroj odluci...priznajem ja sam kukavica bez snage volje kad su cigarete u pitanju. pušim...em Walter Wolf...em posao...em ljubav...em novac...ma pravi sam "pušač".

    avatar

    20.01.2011. (12:28)    -   -   -   -  

  • dolphinA

    Bravo od jedne ovisnice o kavi koja nikada nije povukla ni jedan dim :).

    avatar

    01.02.2011. (20:35)    -   -   -   -  

učitavam...