Komentari

tricenasesvakodnevice.blog.hr

Dodaj komentar (15)

Marketing


  • izvorni život

    Nije ni malo ugodno kad te hard kapitalizam tako prignječi čizmom. Zato s njima treba oprezno, sve na pismeno, ništa na riječ i povjerenje, uz detaljno iščitavanje ugovora. Na žalost, to što ti je taj simpatični lik bio rekao, nema valjanost u smislu argumenta i stvar se uvijek vraća na ono što je zapisano, crno na bijelo u ugovoru, i - potpisano. U vezi dekodiranja mobitela: u trgovinama će ti za to uzeti (ako već nisu) cca duplo više nego neko oni koje to rade usputno. Cijena kod "usputnih" je do 50 kn, a nađe ih se preko oglasa. A to je također mala cijena slobode i raskidanja s t-com bandom. Moje iskustvo s jednim drugim operaterom je prije neki tjedan bilo ugodno. Nakon što sam bio 2 god. na (minimalnoj) pretplati (48kn), ušetao sam u njihov centar i pitao jel imaju kakve mobitele za stare drugove-korisnike po kunu dvije. Lik (isto simpatičan) mi pokazao nekoliko modela, ja odabrao, pročitao ugovor pa potpisao (po identičnim uvjetima koje sam imao i do tada) i odšetao s novim mobom, kojeg istinu za volju nisam platio ni tu jednu kunu, jer nisam imao sitnog, a simpatični prodavač je rekao kako će on "počastiti s aparatom".
    Sve najbolje u Novoj.

    avatar

    02.01.2011. (19:44)    -   -   -   -  

  • barba

    I am smilin' next to you in a silent lucidity :)

    avatar

    02.01.2011. (20:46)    -   -   -   -  

  • K.Stjepan

    Za mene bi zapravo bila idealna tarifa od 10 kuna.
    Jer ja zovem samo u krajnjoj potrebi.


    Znaš svoje potrebe, a ipak si uzimala tarifu i300 koja nudi mrežni promet i iPhone? Za ono što ti doista treba, Nokia 2110 je idealan izbor. I-tarife i iz aviona izgledaju kao pljačka jer cijena pretplate puta vrijeme pretplate nadmašuje cijenu uređaja i cijenu (tvoje prakse) korištenja usluge.

    isplati li mi se možda ipak provesti neko vrijeme u zatvoru za trenutak katarze kad joj razmažem šminku jednim poštenim šamarom.

    Mislim da ne jer ona nije kriva za tvoje ignoriranje ugovora, koji usput nema 100 članaka niti nekoliko desetaka stranica, i jer ona tamo samo odrađuje svojih 8 sati. Vikanje na šalterske službenike je kontraproduktivno - znam ;)

    Toplo preporučam komentar od izvorni_zivot - da, da, ugovore valja čitati - i da proučiš kakve sve dude varalice nam operateri trpaju u usta... možda ti t-zombix ponudi koji t-biser iz svoje arhive?

    avatar

    02.01.2011. (21:37)    -   -   -   -  

  • snoopyshist

    Pa ima onih pretplata za siću, a i za bon si mozes napraviti opciju da platis 50-60 kn mjesecno i pricas u istoj mrezi ispod kune dobrih sat vremena...ja to imam godinama i nikad nisam pomisljala na promjenu. Žao mi je što ti se to dogodilo, ali vise ne potpisujem ama bas nista da ne pročitam. Krenem sa sitnim slovima uvijek. :)

    avatar

    03.01.2011. (00:28)    -   -   -   -  

  • lilfairy

    isti k... je i s vipom, trust me

    avatar

    03.01.2011. (02:08)    -   -   -   -  

  • Neverin

    opčenito živimo u robovlasničkom sistemu gdje umjesto feuda ima da krampamo i kultiviramo kredite, i ono što je najtragičnije, kredite koje smo potpisali svojevoljno. Onda idu ovakve debilne usluge zbog kojih sam odjebao T-Mobile jer mi se diže želudac od njihovog poslovanja jer su mi zajebali staroga koji je radio u HT-u a sad nam onaj lopov od Mudrinića nešto sere o gospodarskom oporavku umjesto da je pred plotunom za streljanje optužen kao veleizdajica... Nikad nisam bio na pretplati jer znam koliko te mogu zajebati i uvijek sam na bonovima. Sa T-mobileomsam raskinuo do sudnjeg dana jer su arogantni i skupi i goniš tu magenta uslugu. Sa Vipom ista stvar, kupiš sto kuna bona i spičkaš ga u nekoliko danaa nisi niš pričao pa sam ih odjebao i sad sam na Tele2 iako ne mogu govoriti da sam ih odjebao kad sam im došao u sestrinsku firmu. Sad su i telci počeli fuširati i grickati i vračati nekako usluge koje su obečavali šakom i kapom i ako se tako nastavi bez bed idem kod slejdečeg operatera ali ono što me najviše demoralizira jest ista stvar kao sa našom politikom: svi su oni ista stranka kao što su ovi lopovi isti operater.

    toliko o tržišnoj konkurenciji... kada bi ona postojala bilo bi sve mnogo jeftinije a ovako su u dugovoru ko neki karteli. Samo što je sve eto legalno a super mi je kad se naivci vade da je sve po zakonu.. od Varšavske nadalje :)

    uf al sam ga pomješao

    avatar

    03.01.2011. (06:16)    -   -   -   -  

  • saraja azra

    ja sam na ViP-u odkada postoji i mislim da ga neću mijenjati imam pretplatu s 50MB i sve me dođe oko 120 kn mjesečno i to mi je skroz ok, jer s mobitela idem samo na face
    žao mi je što su te prevarili ali nisi jedina- nije utjeha samo realnost inače ovdje su usluge telefona bezobrazno skupe moj tata za 20 dolara u americi ima neograničene pozive prema europi i neograničen internet a to je nekih niti 150 kn

    avatar

    03.01.2011. (11:20)    -   -   -   -  

  • fulvus

    dobro si napravila. robovanje mobitelima i vlasnicima mreža dođe kao normalno. ljudi se uopće ne zapitaju što uopće plaćaju. ja sam protivnica bilo kakvih pretplata, članstva, revolvinga i kredita. koliko imam toliko trošim. kad nemam, ne trošim. savršeno, čisto i jasno.
    sretna ti nova.

    avatar

    03.01.2011. (11:51)    -   -   -   -  

  • Tedica

    sve ti je to sranje, i vip i t-com a i tele2. mi u firmi prošli sva tri robovlasnika i na kraju smo definitivno raskrstilii sa svima. imam sad tele2 smajli. jednom mjesecno kupim bon od 100kn i smsam i surfam neogranceno na otkrekiranom iphoneu :). sve to bagra.

    avatar

    03.01.2011. (15:11)    -   -   -   -  

  • povuci-potegni

    smijem se, iako nije smiješno. ustvari smijem se činjenici kako ti i najozbljniju stvar možeš opisati toliko duhovito.stjenke želuca koji plešu brejkdens :)))))))))))
    inače, potpuno te shvaćam, i ja sam na tarifi i300 i nemrem se prebaciti na manju 4 mjeseca. ti mobajl je inače ime operatera, za sve koji ne znate :)))

    avatar

    04.01.2011. (11:55)    -   -   -   -  

  • Nisam ja odavde

    @ i z v o r n i ž i v o t: ja sam ti iz vremena kada na ugovorima nitko nije varao i kada su ugovori slagani tako da i jedna i druga strana imaju i prava i obveze. zato sam naviknuta da ih ne čitam. ovaj kapitalizam mi je sasvim nešto strano, od potrošačkog mentaliteta i krajnjeg materijalizma do zakonom zaštićene pljačke i prevara na svakom koraku i u svakom području. žalosno. eto, ja sam naučila svoju lekciju i moj potpis niti jedan ugovor više neće dobiti. što se tiče "otkrekiravanja" to sam i radila u tim "usputnim" servisima, ali oni cijenu određuju prema vrsti mobitela. za neke marke je niža, za neke puno viša. za moj je cijena bila 250 kuna. i tebi sretna nova :o)
    @ b a r b a: smiles heal :o)
    @ K. S t j e p a n: Imaš pravo. uzela sam tarifu koja mi zapravo uopće ne treba. Kratko objašnjenje: preko ljeta sam bila daleko od svog kompjutora, pa samim time i e-maila, interneta, a to mi teško pada na duži rok. budući da je u ovoj tarifi bila ponuđena internet veza s prometom koji mi se činio super, uzela sam ju samo radi toga, vjerujući da mi za to nije puno platiti 150 kuna mjesečno, za korištenje preko ljetnih mjeseci, a da ću u zimi ionako moći prijeći na nižu tarifu. Činjenica je da svaki puta kad nas netko prevari, i mi sudjelujemo u tome svojim povjerenjem odnosno vjerom da nas taj drugi nema namjeru prevariti. Malo je teško živjeti na način da u drugom čovjeku stalno gledaš prevaranta. Očito nas zato stalno varaju.
    @ S n o o p y s h i s t: Da, sada sam uzela markicu i sistem po kojem ne moram kupovati novu dok ne potrošim tu koju imam. Recimo ako kupim bon za 100 kn mogu po istoj tarifi od 0,49 lipa razgovarati i slati poruke punih 5 mjeseci. Za mene je to idealno i najjeftinije.
    @ n e v e r i n: točno si pogodio ono što sam htjela reći nadugačko: "općenito živimo u robovlasničkom sistemu gdje umjesto feuda ima da krampamo i kultiviramo kredite, i ono što je najtragičnije, kredite koje smo potpisali svojevoljno". Upravo ta tobožnja "svojevoljnost" potpisivanja ugovora koji nas dovode u poziciju robovanja je ona perfidnost koja će bolje funkcionirati od onog nekadašnjeg prisilnog robovlasništva. I da, nema puno razlike među robovlasnicima, ovisno samo tko od nas nagrabusi više ili manje kod nekoga od njih. Jedino na što me nikada nisu uspjeli navući i neće su krediti. Tu sam postojana ko stijena. Ako nemam cash, ne trošim.
    @ s a r a j a a z r a: da, znam da nisam jedina, nisam ni prva ni zadnja. zato sam napisala ovaj post da možda nekome bude upozorenje da ne nagrabusi ko ja. čitajući recimo osvrte onih koji su se zeznuli pa imaju problema s max tv, znam da to nikada neću uvesti, bez obzira na one koji imaju dobra iskustva.
    @ f u l v u s: Kak to da nam su mobiteli postali takva nasušna potreba? Do jučer smo imali fiksne telefone i telefoniralo se samo u slučaju potrebe (ako baš nisi bio tinejdžer pa čavrljao s frendovima i frendicama). Nikoga nije bilo briga za zvanje. Danas gledam oko sebe i vidim ljude kako u rukama drže mobitele ko krunice, nekada i po dva odjednom. Čovjek bi pomislio da smo strašno zaposleni ili da ne možemo bez prijatelja ni sekundu. A kad zapravo slušaš razgovore većina se svodi na: evo me u autobusu (ili tramvaju), stižem za 5 minuta. Stvarno važno za javiti :o))))
    @T e d i c a: eto, ja uzela tomato, bon koji kupim kad hoću, onaj od 50 mi vrijedi 3 mjeseca, onaj od 100 pet mjeseci, što meni i previše.
    @ p o v u c i - p o t e g n i: ja sam zapravo jedna smiješna osobica :o)))) drago mi je da mogu druge nasmijati. makar samo jednu, ali vrijednu :o) Vidi pod Tedica koji su mi sad troškovi. Al slobodu sam platila cijelom mjesečnom plaćom :o(

    avatar

    05.01.2011. (08:11)    -   -   -   -  

  • Drndo

    između ostalog zato ja nemam mobitel, osim onog službenog na poslu.

    avatar

    08.01.2011. (09:37)    -   -   -   -  

  • MAGIC TOUCH

    čudan post ;)))
    nema potpisivanja....snaga riječi ili ostaneš bez prsta ;))))

    Ona

    avatar

    08.01.2011. (20:34)    -   -   -   -  

  • cistiliste

    još kupujem bon..i sama sebe kontroliram..al kolko koristim meni dost:)

    avatar

    10.01.2011. (22:58)    -   -   -   -  

  • Nina...

    e pa samo da znaš da nisi sama ( iako to već znaš i nije ti nikakva utjeha )
    i da mi se isto takvo nešto upravo dešava i upravo sam u grrrr fazi da pričam o tome
    pa bolje da odšutim fazu bijesa
    ;(((

    avatar

    19.01.2011. (20:00)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...