Otisci stvaranja (II. dio),tragovimaistine.blog.hr" /> <a name="Otisci stvaranja (II. dio)"></a><br />Otisci stvaranja (II. dio) - Tragovima Istine - Blog.hr - komentari na post

Komentari

tragovimaistine.blog.hr

Dodaj komentar (15)

Marketing


  • milord55

    sretan ti Božić!

    avatar

    24.12.2010. (17:46)    -   -   -   -  

  • Hrvoje

    Sretan Božić!

    avatar

    26.12.2010. (13:23)    -   -   -   -  

  • Antifona

    Blagoslovljen i sretan Božić...ti želim... :)!

    avatar

    27.12.2010. (09:14)    -   -   -   -  

  • EuM

    Što nas čeka dalje, to nitko točno nezna,
    i nemamo se komu ni obratiti, osim glasu
    koji nas vodi, uči i upozorava na putu ka novoj
    eri...
    Svejedno, uz zahvalu na posjetama,
    sretno u Novoj 2011. od EuM!

    avatar

    01.01.2011. (18:58)    -   -   -   -  

  • Voyager-nova generacija

    Vidim da si pisao nover postove od zadnjeg puta kad sam bio. Nisam sad pročitao ali pročitat ću i ostaviti neki komentar sljedećih dana, a sada bih ti želio čestitati Božić i poželiti sve najbolje u Novoj godini...

    avatar

    02.01.2011. (19:55)    -   -   -   -  

  • Isus je Kralj kraljeva

    Hvala, hvala na lijepim željama!
    I tebi svako dobro i - majušni pozdrav i VELIKI BOŽJI BLAGOSLOV ti ostavljam!

    avatar

    04.01.2011. (21:49)    -   -   -   -  

  • Voyager-nova generacija

    Za mnoge stvari kad su nam je nejasno kažemo Bog je to uradio, ali to može biti problem kada se kasnije pokaže tko je ili na koji način to djeluje. Točnije bi bilo reći da Bog stoji iznad svega, On je savršeni tvorac, stvoritelj svega vidljivoga i nevidljivoga, alfa i omega, stvoritelj prostora i vremena, On kao Svemogući može djelovati unutar stvorenoga ( znači vrijeme prostor) ali On je uz to i Savršen ( znači nije mu potreba) tako da je svijet ( tj ovaj vidljivi svemir) napravio savršenim i nas u njemu koji imamo slobodnu volju kojom možemo u interakciji sudjelovati i mijenjati svijet. On kao dobri Otac nas polako uči i blago gleda, mi rastemo i kao pojedinci i kao civilizacija, otkrivamo svijet oko nas, prirodne zakone koje je On stvorio, ( zakone gravitacije, evolucije itd) a sve bazirane na osnovnom jeziku ovoga svemira MATEMATICI.
    Zahvajujući kvantnoj fizici mi danas puno toga obavljamo pa i radimo na ovim kompjuterima umreženi na mreži, a pomoću nje čak se dolazi do mogućnosti čak i razumijevanja slobodne volje koje imamo a s druge strane teze da Bog sve zna, npr da je određeno tko je zapisan u knjizi Života kako nam kaže Biblija a opet svi smo pozvani u Kraljestvo Božje i na našoj je slobodnoj volji da se odlučimo za Krista, jer kako nas i uče teolozi Bog nikoga ne osuđuje, več čovjek sam se osudi i izabire prokletstvo bijeg od Boga.
    U tom smislu jedan od osnovnih zakona prirode je i evolucija, ona ima mnoštvo dokaza i primjena u modernome životu, od medicine do svemirskih istraživanja, u ovome postu ukazuješ na jednu kako si naveo malu tajnu evolucije, ja bih prije rekao neko objašnjenje koje čeka odgovor, kao što Newtnova teorija imala malu tajnu, a onda je došao Einstein koji je možemo reći potpuno okrenuo naše poimanje stvarnosti i pojasnio neke stvari koje Newtnova teorija nije ali je nije ukinuo, samo dao širi pogled. Tako isto u procesu stvaranja Zemlje jer ovdje se ne radi o evoluciji već o procesu kojim su nastali ovi izotopi o kojima pišeš. Znanstveno pojašnjenje mora dati širu sliku, kreacionisti ne daju odgovor. Moramo znati da granitne stijene nisu primarne ili osnovne stijene na našem planetu, već je granit samo jedna od magmatskih stijena koje nastaju kad se magma (rastaljena stijena) hladi. Takve, magmatske stijene nastaju i danas, u mnogobrojnim magmatskim procesima pa se sigurno ne bi moglo reći da su sve nastale u tri minute. Tako da tvrdnje Dr. Roberta Gentrya imaju ograničen doseg, odnosno ukazuje na jednu od mnogih nepoznanica koje do sada nisu znanstveno objašnjene ali to ne znači da neće jer je znanstveni rad proces koji traje a ne svršeno vrijeme.

    avatar

    13.01.2011. (19:09)    -   -   -   -  

  • Tragovima Istine

    Dobro si rekao, On je Savršen tako da je i svijet napravio savršenim. Problem se pojavio kada su naši praroditelji sagriješili. Ulaskom grijeha u ovaj svijet dogodila se degradacija (umjesto evolucija). Svaka stvar u prirodi ima utkanu jednu strelicu. I sve strelice usmjerene su u istom pravcu. Cijeli svemir je u stanju entropije, teži ka raspadanju, ka neredu. Baciš li staklenu čašu na pod ona će se raspasti u stotine komadića i nakon milijardu godina ti komadići se neće slučajno sastati pa se sami od sebe izgraditi u neku poboljšanu verziju čaše. Pogledaj naše tijelo, savršeni stroj, da li je moguće da je ono rezultat neke slučajnosti kroz mutacije i prirodnu selekciju? Ali i ono propada i ono ima utkanu istu strelicu. Ali mi nismo naše tijelo, duhovna smo bića. Ako upotrijebim znanstveni termin mogli bi reći da smo energija. A fizika tvrdi da je energija neuništiva. Što potvrđuje ono što piše u Bibliji, da smo svi mi stvoreni za život vječni. Zgriješivši u Edenu, odvojili smo se od našeg Stvoritelja. Svejedno On nas nije odbacio. Štoviše, toliko nas silno ljubi da nam šalje svojega jedinoga Sina, koji će platiti našu otkupninu, kako bi se zadovoljila pravda, a čime mi opet zadobivamo vječni život.

    avatar

    13.01.2011. (21:30)    -   -   -   -  

  • Defton

    Zanimljvo, posvetit ću se čitanju... ostavljam trag za sad.. pozdrav ;)

    avatar

    15.01.2011. (19:22)    -   -   -   -  

  • Zajednica sv. Ivana - Communaute St. Jean

    Pozdrav od prijatelja Zajednice sv. Ivana!

    avatar

    21.01.2011. (09:48)    -   -   -   -  

  • don branko

    popzdrav

    avatar

    27.01.2011. (06:34)    -   -   -   -  

  • bellarte

    ...hm..zanimljiv blog...

    avatar

    06.02.2011. (20:48)    -   -   -   -  

  • EuM

    Škola ljubavi ide dalje:

    "...često to, što mi ne priznajemo, i osuđujemo
    kao zlo u sebi i kod drugih, zapravo je naše
    povrijeđeno "dobro" koje preklinje i zove...
    proseći svoj dio radosti, pomirenja, ljubavi..."

    avatar

    20.02.2011. (22:07)    -   -   -   -  

  • Defton

    zahvaljujem... BTB ;)

    avatar

    03.03.2011. (00:07)    -   -   -   -  

  • don branko

    potdrav

    avatar

    16.05.2011. (19:52)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...