Komentari

monasticism.blog.hr

Dodaj komentar (2)

Marketing


  • Timotej

    Eh, da. Slično piše i Torkington o tom fundamentalnom zakonu duhovnog života. I zaključuje: "Kad čovjek u svom dnevnom ritmu pronađe mjesto i vrijeme za molitvu, to je praktično znak da je iskreno prihvatio svoju vlastitu slabost, znak njegova potpunog povjerenja u Božju snagu koju je u punoj snazi našao u svojoj slabosti."

    Zvuči vrlo jednostavno - svakodnevno moliti - a opet je tako teško... Jer prema učenju Crkve već i sama spremnost na molitvu je produkt djelovanja Božje milosti. "Sve je milost". Meni osobno taj (izvorno Augustinov) nauk o milosti nikad nije dobro "sjeo". Uvijek sam naginjao pelagijanizmu (kao i većina), i stoga nije nikakvo čudo što imam toliko muka s (ne)vjerom...

    Ipak, hvala ti na ovom tekstu, draga K. :)

    Srdačan pozdrav,

    avatar

    22.11.2010. (10:20)    -   -   -   -  

  • pustinjakinja

    Nije teško moliti svaki dan kad se malo podmaže unutrašnji molitveni mehanizam... onda duša hoće i sama moliti te vuče mlitavo tijelo... mislim da bih umrla za pola dana kada ne bih pila svaki dan s Izvora... ipak, čujem mnoge da im je tako teško moliti, tako mučno...pa vjerujem da je teško. Ali nije nemoguće!;)

    avatar

    23.11.2010. (22:25)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...