Komentari

maison.blog.hr

Dodaj komentar (5)

Marketing


  • Građenje kuće

    Ne moraš se brinuti da li su vidjeli teren ili ne. Dogovorio sam se s izvođačem da mi počne graditi kuću, a da uopće ga nisam "uživo" vidio. Sve preko mobitela (tada sam konkretno bio na moru).

    avatar

    11.11.2010. (10:35)    -   -   -   -  

  • patuljak

    Tvoj teren nije zahtjevan pa mislim da nije nužno da za ponudu potencijalni izvođač vidi teren, ali kada se konkretno odlučiš za izvođača svaka prije konačnog dogovora nek pogleda teren da poslije slučajno ne bi bilo izmotavanja. Nadzorni ti nije nužan kod samog sklapanja dogovora, ali moraš pitati izvođača da li mu je jasna svaka stavka u troškovniku, a ako nije onda ga spoji s nadzornim da mu razjasni i to svakako stavi u ugovor da je izvođač upoznat sa terenom i da mu je jasna svaka stavka troškovnika i da ne planira izvoditi radove koji nisu u troškovniku osim ako mu ti posebno ne odobriš nakon konzultacija između tebe, izvođača i nadzornog. Imaš ti još vremena pa samo traži ponude i nema odustajanja, a za pravomoćnost zadnje što znamo je da je na grani :-)))))))))))))))))), a sad znamo da je i u ruci :-)))))))))))))))))))

    avatar

    11.11.2010. (14:30)    -   -   -   -  

  • Sil

    pozdrav

    Samo napomena, ako neće raditi po troškovniku svakako svaki dogovor na papir, npr ja i šogor dogovarali po etapama (bez troškovnika) i ono slučajno pitam za dimnjak kad ono dimnjak ekstra, ono o čemu pričamo...) tako da sve na papir i sve čega se sjetiš na papir i još jednom ponavljam, NIKAD novce unaprijed:))) ne bi bilo loše da ako neće ići pop troškovniku čak staviš njegovu ponudu na blog pa ćemo nas 20 valjda se sjetit svih detalja o čemu se moraš dogovorit:)

    avatar

    12.11.2010. (11:19)    -   -   -   -  

  • Home Sweet Home G

    Pozdrav,

    imam jedno malo pitanjce. Koliko dugo ste čekali dozvolu? Ja predala na Općini idejni u 5 mj i još ni na terenu nisu bili. Svaki mjesec visim kod njih i zovem ali to je prešlo svaku mjeru. Obećanja, obećanja i samo obećanja ...

    avatar

    13.11.2010. (22:24)    -   -   -   -  

  • Kockica

    Hvala vam svima na savjetima, ovaj tjedan trebam dobiti dvije kljucne ponude i naci se s jednim potencijalnim nadzorom, pa cu biti pametnija!

    Home Sweet home, mi smo dozvolu cekali godinu dana. Imali smo problem sa zenom iz odvodnje (vidi pocetak bloga) pa nam je zbog njenog visemjesecnog odugovlacenja cijeli proces usao u godisnje odmore i sve se oduzilo, ali inace mislim da bi je dobili ranije. Koliko ja znam, na nasem terenu nikad nije izasao nitko iz Grada (sad ne znam jel to zato sto je tamo vec bila kuca..).

    avatar

    15.11.2010. (09:49)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...