Komentari

kvarner-ds.blog.hr

Dodaj komentar (30)

Marketing


 • geoterm

  Vrhunski sustav , vjerujem da ćeš dugo biti njime zadovoljan. Reci mi da li je vanjska jedinica fiksirana za podlogu , odnosno što je ovo bijelo ispod nogu?

  avatar

  08.11.2010. (11:30)    -   -   -   -  

 • damster

  Baš mi je drago da si se ti prvi javio! Ovo ispod nogu je nekakva tvrda plastika koja se koristi u postavljanju težih vanjskih jedinica. Nije bitno radi li se o TP ili klimi. Ujedno ima ulogu svojevrsnih amortizera.

  avatar

  08.11.2010. (12:10)    -   -   -   -  

 • timy

  super zanimljivi post , a vec sam se javljo prije a sada me zanima potrosnja struje.koliko sam te razumio uzima tj crpi vanjsku toplinu iz zraka.ali stvarna potrosnja tokom cijelog zimskog perioda.

  avatar

  09.11.2010. (13:30)    -   -   -   -  

 • damster

  Kao što sam u postu napisao uskoro slijede detaljna zapažanja uključujući potrošnju. Na žalost nemam kontrolni sat, ali opet će biti nekakva orijentacija.

  avatar

  09.11.2010. (15:58)    -   -   -   -  

 • Boris

  Mogao bi ubaciti cijene kompletnog sustava grijanja. Što se mene tiče, sutra je dan "D" jer se nalazim sa tvojom ekipom, ali po telefonskim informacijama izgleda da smo se dogovorili ;)

  avatar

  09.11.2010. (20:27)    -   -   -   -  

 • damster

  Joj što ste nestrpljivi! :-) Bit će svega u drugom dijelu priče o Althermi. Drago mi je da si se uspio dogovoriti. Pozdravi mi ekipu

  avatar

  09.11.2010. (21:53)    -   -   -   -  

 • Boris

  Žedni smo informacija ;) ! Ali evo i da podijelim jednu, navodno slijedeće godine PGŽ planira subvenciju toplinskih pumpi

  avatar

  10.11.2010. (07:51)    -   -   -   -  

 • mocvara

  ... je ja dobro citam onaj troskovnik po strani, da tebe kosta cca 200 e/m2 ....stana-kuce

  avatar

  13.11.2010. (17:26)    -   -   -   -  

 • mocvara

  jos san otela pitat (a bit ce jos tega) kako se obradila erta-stiropora, i da li se na zokl-stiropor zeleni, moru ljepiti ukrasne kamene ploce direktno ili prije tega treba jos cagot pripravit.
  I da, se postano procitano i jakoooooooooo korisno, cestitke za prinove ....bebica i kucica evo i stima i rima .... hvala

  avatar

  13.11.2010. (21:58)    -   -   -   -  

 • damster

  Troškovnik nije osvježen (bit će malo više :-) ), kamene ploče možeš direktno lijepiti ako nisu teške. Za pojačanje može se ispod staviti mrežica ili za fasadu fiksirati tanku armiranu mrežu.

  avatar

  14.11.2010. (14:14)    -   -   -   -  

 • geoterm

  Da li vodiš podatke o potrošnji energije? Bilo bi interesantno imati ih detaljno :)

  avatar

  18.11.2010. (00:03)    -   -   -   -  

 • damster

  Vodim. Upisujem potrošnju u dvije tarife, temperaturu polaza i PTV, vanjsku temperaturu. Jedino nemam odvojeni sat samo za TP već sva struja ulazi u obračun, ali i to je nekakvo mjerilo

  avatar

  18.11.2010. (12:32)    -   -   -   -  

 • Baustelac99

  Pozdrav, nisma dugo bio na blogu, pa nisma baš u toku. Zanima me dali je septička "puštena" u pogon, i kojih je dimenzija upojni bunar? najviše me zanima kako se zapravo ponaša upojni bunar, tj dali može upiti svu tekućinu koja dolazi.

  avatar

  22.11.2010. (14:19)    -   -   -   -  

 • Sil

  hej
  Zgodno napisano:) Neću sad postavljat pitanja već čekam drugi dio posta:) Ali stavio si mi bubu u uho, jer i ja sam kao ti prošao slične opcije grijana i trenutno stao na pirolizi, (kada sam gledao pumpe su još bile preskupe) ali vidjet ću kad izbaciš konkretne brojke:)).
  Još uvijek me brine nalo buka po ljeti (jer ja bih koristio i za hlađenje kao i kontinentalne temperature koje su niže od morskih:) nego kolko ti je garancija na sve to i kako moraš servisirat i kolko košta servisiranje? to pitam jer pretpostavljam da nečeš o tome pisati:))

  avatar

  24.11.2010. (10:55)    -   -   -   -  

 • pivo

  Interesantan blog od nedavno ga pratim pa sam slobodan ubacit se s par pitanja. PVC stolarija je izuzetno osjetljiva na temperaturne razlike cca 1,4mm/m, zbog čega dolazi do napuknuća između spoja špalete i PVC štoka. Posebno su kritične stijene zbog svoje veličine, pa uslijed jačih kiša zna doći do prodora vode na tom spoju, kako vertikalno tako i horizontalno. Da li su vas na to upozorili i da li ste prilikom montaže stolarije poduzeli kakve dodatne postupke da se ta mogućnost spriječi. razllike

  avatar

  28.11.2010. (02:04)    -   -   -   -  

 • Aldebaran

  Pozdrav, znas li mozda koji je tocno kompresor ugradjen u althermu (model no.) i tko je proizvodjac kompresora (koji tocno Subsidiary od daikina)? Hvala.

  avatar

  28.11.2010. (15:29)    -   -   -   -  

 • damster

  @ Baustelac99 - septička je puštena u pogon onog dana kad smo se uselili (dakle sredina kolovoza). Upojni bunar je iskopan u dimenzijama cca. 3.5 m dubina i po 2,5 m širina. Do pola smo zatrpali kamenjem, a na to nazidali betonsko grotlo 2 x 2 m sa šahtom 60 x 60 cm. Do sada nisam primijetio nikakvih problema. Dapače kiša pada valjda već mjesec dana i sve je OK. Hvala Bogu na krškom terenu, sve popije :-)
  @ Sil - Garancija je tri godine, a dobavljač nije spominjao potrebu za godišnjim pregledom
  @ pivo - nisu upozorili, stolarija (i velike staklene stijene) je povrh pur pjene dodatno učvršćena vijcima, u štoku je čelični profil, a špalete su sa unutarnje strane dodatno ojačane mrežicom. Sa vanjske strane je naljepljen dilatacijski profil. Ne očekujem probleme po tvom pitanju
  @ Aldebaran - ne znam, pitat ću

  avatar

  29.11.2010. (10:46)    -   -   -   -  

 • Ljuby

  Poštovani, naletila sam na Vaš blog jer smo sličan sustav ugradili u svoju kuću i čak nam je podudarno vrijeme useljenja, no nažalost nemamo nikako dobra iskustav sa daikin althermom kao što je slučaj kod Vas. kuća je izolirana mximalno, zidovi blok opeka, 12 cm kamene vune, i sve obzidano malom punom ciglom.aluminijska stolarija, 8 cm širine, dupla stakla itd. sustav grijanja kao kod Vas: zrak.voda, konvektori i podno griajne, s tim da konvektori i griju i hlade a hodnici, kupaone su podno grijane.

  Podno grijanje nam ne počinje grijati osim ako polaz nije iznad 50 stupnjeva!!!!!!!!pretpostavljamo da je razlog što su nam majstori prije postavljanja estriha na cijevi od podnog grijanja stavili najlon pa na najlon estrih!!!!u daikinu su rekli da je taj najlon stvorio zračni čep i da zbog tog toplina ne može probiti.osim kad nakurima na 55 stupnjeva.

  Nadalje dizalica topline nam brzo gubi temperaturu i zato konvektori pušu mlako a ne topal zrak. znam da Vi nemate konvektore za grijanje ali prilično ste informirani o svemu, pa možda imate ideju zašto bi tome bilo tako.

  Nažalost to je naše iskustvo takvo i jednostavno ne znamo šta dalje. čupati parkete i pločice'.zato skupljamo mišljenja da li je zaista moguče da taj najlon preko cijevi toliko smeta ali to ne objašnjava zašto konvektori pušu praktički hladno.

  ako imate ikakav savjet molim Vas napišite jer iz Vaših tekstova zaista proizlazi da ste dobro upoznati sa sustavom daikin altherma. i mi smo mislili da jesmo i sad se na kraju smrzavamo :(

  Lijep pozdrav i čestitke na bebama

  Ljuba i Vatro

  03.12.2010. (22:53)

  avatar

  03.12.2010. (22:55)    -   -   -   -  

 • damster

  Poštovana, zaista mi je žao čuti iskustvo poput vašeg. O vašim "majstorima" nećemo. Nema dovoljne kazne. Što se tiče podnog grijanja vrlo je vjerojatno da je zbog najlona grijanje takvo kakvo je, odnosno nije. Naime zrak je odličan izolator. Također bih trebao znati kolika je debljina estriha. Što se tiče grijanja preko ventilokovektora morate znati da njihova polazna temperatura vode nije 35 već 55 stupnjeva. Možda je to razlog, a možda i činjenica da Altherma nije dobro podešena. Pripremate li i PTV preko nje? Moguće je da vam kao prioritet nije namješteno grijanje već PTV. Obzirom da je mogućih razloga mnogo možda da konverzaciju nastavimo mailom.
  Pozdrav

  avatar

  04.12.2010. (22:09)    -   -   -   -  

 • Ljuby

  hvala na brzom odgovoru!o majstorima nećemo, prestrašno je sve to skupa.

  na kojoj temperaturi Vam je namještena altherma i na koja Vam je polazna temperatura za podno grijanje' ne znam dal shvaćate što pitam, dal sam se dobro izrazila, jer dosta toga više ni sama ne znam. debljinu estriha ne znam točno moram pitati svoje "majstore".

  ako imate volje i živaca možemo se čuti mailom vatroslav.crnkovic@gmail.com.

  puno hvala na odgovoru,

  avatar

  04.12.2010. (22:33)    -   -   -   -  

 • damster

  Ako budem bio od pomoći bit će mi drago! Poslao sam mail

  avatar

  04.12.2010. (23:07)    -   -   -   -  

 • geoterm

  Dobro , ovo je uvod o Daikin althermi i prvim dojmovima, željno očekujemo nastavak , prvi dio, drugi dio, što se čeka? I u okolici Rijeke je sada malo hladnije , kako sve skupa funkcionira ? Uvod je odličan , nadamo se još boljim detaljima u nastavku ,pozdrav ;)

  avatar

  18.12.2010. (14:48)    -   -   -   -  

 • damster

  Ne stignem od klinaca :-) Prosli je tjedan cijeli bio u minusu, a kulminiralo je u cetvrtak ujutro -9! Trenutno smo pod 30 cm snijega! Altherma radi bez problema,a u kuci je uvijek oko 22-23. Nemam problema sa kondenzatom jer nemam kadicu :-) Ukupna potrosnja struje u prosincu je oko 60 kWh dnevno. Pretpostavljam da TP od toga trosi 40 kWh. Kupio sam brojilo samo za TP pa cu tocno znati koliko trosi. Polaz je trenutno 36, a PTV 45. Uskoro detalji. Pozdrav

  avatar

  18.12.2010. (21:45)    -   -   -   -  

 • lilla

  poštovanje, čuli smo se prije već oko one kuće u kojoj daikin altherma ne radi kako treba.nakon sto muka, utvrđeno je da instalacija nije dobro postavljena, sto nekih stvari nije niti ugrađeno, neki ventili itd.a i sami konvektori su pogrešni, slabiji i tako da i njih treba zamijeniti.

  za 12.mj smo potrošili 1900 kn skupe struje a sad noćne ne znam al računam bar 700 kn. grijemo nekih 200 kvadrata, izolacija kuće je dobra, da se ne ponavljam. al da se razumijemo za te novce nije nam bilo ništa naročito toplo. konvektori postavljeni na 21 stupanj.

  zaključak je da hidraulika sustava ne valja

  avatar

  12.01.2011. (10:29)    -   -   -   -  

 • damster

  Drago mi je da, ako ništa drugo, znate uzrok pa ćete doći i do rješenja problema! Recite mi kako ste uspjeli (ili ćete) natjerati izvođača da snosi trošak popravka? Eto, ja sam danas uhradio kontrolno brojilo tako da ću točno znati koliko sama Altherma troši struje. Pratit ću par dana potrošnju kako bih za vikend mogao objaviti svoja zapažanja o Althermi. Po mojoj kalkulaciji za prosinac je trošak struje ispod 1.400,00 kn a u kući je 23 stupnja. Želim da i Vama uskoro bude toplo! Pozdrav i svako dobro u Novoj.

  avatar

  12.01.2011. (21:32)    -   -   -   -  

učitavam...

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se