Komentari

primladenu.blog.hr

Dodaj komentar (4)

Marketing


  • smotani

    prepustiti se valovima koji nas nose ponekad, doista, izgleda kao jedino moguće.... ta povremena apatija koja nas obuzme da ne možemo ništa promijeniti, srećom, nije dugog vijeka..... istina...da, istina je prijatelju moj, nešto što me sve više pokreće.... kada sam spoznao u sebi istinu...istinu o ljubavi, mojoj ljubavi, ona me i pokrenula.... vjerujem i nadam se u pravom smjeru....baš prema tom putu...putu ljubavi.... prema ljubavi koja mi je tu snagu nove, jače ljubavi i upalila.......
    i neka nam, kako kažeš...ljubav bude vodilja..... ona to, doista, i jest ;)
    lijep ti pozdrav, prijatelju ;)))

    avatar

    28.10.2010. (23:15)    -   -   -   -  

  • Mladen

    @smotani - Gledajući svijet u kojem živim mogao bi se prepustiti da bude kako bude. Tada mi ne ostaje nego se nalaziti u nizu misli i osjećaja koje jednostavno budu bez obzira na moju volju. Tako ljudima često dolaze razna neželjena stanja, jer želja se uglavnom ne odriću.
    Nastojim vidjeti što to je tko sam ili što sam. Tek tada mogu govoriti ili misliti o nekim svojim pravima, tek tada mogu istinski biti. Bez toga sve vitalne stvari su van naše moći, jer si takovi ipak dozvoljavamo misliti da jesmo, mada istinski neznamo to niti vidimo. Spoznajom sebe spoznajemo i svoj svijet i tada možemo biti pravični i dobri.
    Mnogo je iskrivljenja po nama samima. Krivo vidimo, mada smo sustav života na tome gradili. Tako je taj sustav relativan, a sve relativno je ovisno. U našem slučaju ovisnost doživljavamo, ali van svijesti o njoj.
    Trudim se, ali ne fatalistički ili pesimistički. Nastojim vidjeti gdje je trag istine napušten stvaranjem imaginacije njene. Neki se plaše te spoznaje. Lijepe su im ove zablude, naravmo dok jesu lijepe. Na vagi života dolazi i ona druga strana, a kada njeno vrijeme dođe osjećaju se izgubljeni. Da, a izgubili sdu se voljom svojom.
    I ono o ljubavi. Ona je put priznanja Istine. Njome prilazimo svijetu koji smo nekoć naspustili željom da budemo svoji i sve naše u svijetu našem. Zaboravili smo da je darivanje osnova dobrote. Takovo je i otpuštanje. Svijet je pun lažnih vrijednosti, a i sami u sebi smo najviše takovi.
    Svako ti dobro želim ... :)

    avatar

    29.10.2010. (16:59)    -   -   -   -  

  • vjeraufanjeiljubav

    pozdrav Mladene, ta mogucnost spokojno gledati na svijet i sve sto se zbiva je dar koji niko ne bi znao ni zatraziti :) a dobijemo ga kad se Istini prohtije. Stoj mi dobro dok se opet ne vidimo

    avatar

    02.11.2010. (12:36)    -   -   -   -  

  • Mladen

    @vjeraufanjeiljubav - Tu postoji zadivljujuća sprega Istine i svijesti. Jest volja je Njena, ali na putu ostvarenja je svijest koja u zajedništvu spoznaje sebe i biva time ujedno i volja Istine. Tada je život ljubavlju oca, sina i duha i supruga, prijatelja, svijeta
    Svako dobro Daniele Tebi i svima koje voliš ... :)

    avatar

    02.11.2010. (13:53)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...