Komentari

antiglobalist.blog.hr

Dodaj komentar (4)

Marketing


  • Neverin

    ma koliko se nekima nebi svidjelo trebalo bi biti "jedna država jedan glas" bez obrzira na veličinu populacije...

    avatar

    27.10.2010. (17:59)    -   -   -   -  

  • sagittariusclassic

    ...@ Neverin, ma koji glas? Tko to bira članove europske komisije? Nitko! Oni se postavljaju po "duhu svetom" i imaju svu stvarnu vlast! Vijeće ministara? Pa nju isto nitko ne bira, a ima malo manju vlast! Bitno je napomenuti da vijeće ima 15 članova a zemalja članica ima 27. Španjolski ili Francuski ministar će se zdušno boriti da se na Pelješcu zasadi još koji trs Dingača...:)))) Ostaje ti EU parlament, koji se istinabog bira, ali praktično nema nikakvu vlast. Ima samo savjetodavnu ulogu. Tj. mogu beskonačno lajati na mjesec...sa naših desetak zastupnika od njih stotinu i nešto, četrdeset ako se dobro sjećam...:)

    avatar

    27.10.2010. (18:10)    -   -   -   -  

  • downunder

    Primjer iz Australije, gdje zivim, je ovaj:
    Zapadna Australije bi sve dala da se moze odcijepiti od ostatka Au! Zasto? Zato sto sa samo 1.5-2mil. stanovnika nemamo maltene nikakvog utjecaja na odluke federalne vlade iz Canberre.
    Dapace, ogromnim porezom na ekonomiju (cca 30% ukupnog GDP-a), zapravo financiramo tamosnje foteljase, sto se u Hr. primjeru odredjeni nadaju opravo obrnutom! ALI, nece se desiti! NI ovdje nije bilo kad je ekonomija bila slaba! Pogledajte malo blize do sebe - recimo Sloveniju! Ma kakve investicije, slabo! Samo buja drzavni aparat na razna uskladjivanja...

    avatar

    28.10.2010. (07:19)    -   -   -   -  

  • dolinski

    @neverin; to ti je vrlo naivno razmišljanje jer ljudi u takvoj globalnoj vlasti bi se vrlo brzo pokvarili kada vide da nemaju konkurencije, demokraciju bi ukinuli (ili ju razvodnili) i uveli neku vrstu diktature.

    avatar

    02.11.2010. (13:19)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...