Komentari

trn.blog.hr

Dodaj komentar (13)

Marketing


  • MonoperajAnka

    Ti paralelni svijetovi me svojim otkrivanjem prestrave, a opet djeluju nekako smirujuće...hvala na još jednoj prekrasnoj priči. To to odlično radiš i bez subvencija iz područja kulture...možda baš zato:-)

    avatar

    12.10.2010. (11:03)    -   -   -   -  

  • catwoman

    I ja više volim slobodu, ali - što mi to vrijedi, kada mi "predodređena sudbina" ne da vremena niti pročitati tvoj post. Ok, mogla bih se baviti nečim što želim, pa onda imati doma krepane i gladne mačke, i isto takvu mamu. Je li to onda sloboda ? Dalo bi se tu filozofirati ...

    Pozdrav do neke bolje "sudbinske situacije." :-) Do tada vjerujem @ MonoperjaAnki, jer sam se već osvjedočila u tvoje spisateljske kvalitete.

    avatar

    12.10.2010. (17:08)    -   -   -   -  

  • mellon

    bah. jako mi se dopao (rečeno mi je da je dopao krivi izraz i da je pravilni svidio, ali odbijam ga koristiti) tvoj komentar, pa sam došla na tvoj blog, ovaj put odlučna ostaviti neki komentar iz kojeg ću pokazati/dokazati da sam pročitala priču. priznajem ovo je vjerojatno vođeno nedovršenim analizama karikatura iz povijesti, i inače nevjerojatnoj želji da sve pročitam i o tome imam svoje mišljenje. (blago li meni).
    dakle, prvo ideja nije baš originalna. mislim čitala sam priče drugih na sličnu tematiku. ali ideja kako prići temi, kako je zgrabiti i kako je opisati je nešto što me zaokupilo toliko da sam bila voljna pročitati priču više puta.
    ponekad, inače kad čitam, čitam više puta, prvo preletim, da vidim je li vrijedno moje potpuno pozornosti, ako je, onda to i pružim datom tekstu. ovo je dobilo najpotpuniju vrstu moje pozornosti. uranjala sam i izranjala iz rečenica ignorirajući sve oko mene, i glazbu koja je dopirala iz susjedne sobe, i razgovor dvaju pijanih prijatelja ispod balkona, i svijetlost upaljenog tv-a. dakle, zaokupljena je moja pozornost.
    (:
    no da ja dalje komentiram priču, a ne način na koji sam je čitala. dakle, obrada ideje mi se sviđa, jer do samog kraja sam mogla samo nagađati u čemu je smisao, i kraj nije bio predvidiv, a prošla sam sve faze od one najbanalnije da je Odon vanzemaljac na drugom planetu, koji samo sliči zemlji, do one da je Odon zapravo druga ličnost Nafi, do one da je to samo vježba opisa svakidašnjice dvaju totalno nepovezanih ljudi. naravno kako to biva obično, poistovjetila sam se sa ljupkim i nevinim likom rađe nego sa okrutnim, i pomalo opsjednutim rutinom (jesam li ga možda krivo doživjela?) čovjekom. Nafi me podsjetila na ono unutarnje dijete u meni, a koje opet svatko ima, koje se rado poigra sa životinjama koje sretne na putu i koje vjeruje da je svijet najsunčanije mjesto koje može biti. totalni je naravno kontrast Odonu. to mi je jedna od najdražih stvari kod tvoje ideje, taj kontrast između ta dva lika, i ta njihova poveznica vretenac. to mi je dodalo dozu magičnog. taj vretenac, ta jedina poveznica između njih dvoje (dobro ako ne brojimo šešir na kraju), vretence taj duh čiste vode, kako priča objašnjava. (ček i rijeka je poveznica :D). povezuje ih dakle priroda a razdvajaju ih različiti karakteri i pogledi na svijet? okej, to je novi pogled na priču koji mi je sada pao na pamet. (ako je tako, mirišem notu naturalizma, i onog slavnog, zašto ne bi bili ko indijanci i goli se vijali po šumi (naravno pod tim mislim povratak prirodi i zajedništvu više nego na seks u šumi, iako, hej i to je bonus).
    no, da, skrećem, (uvijek to radim, misli me zanesu i ponesu), Odon. Odon je možda neshvaćeni genijalac prijeke naravi, i čudnog karaktera i sklonosti ka alkoholu i navodno mutnim poslovima. A i volim osamljenost. i sklon je flertu s krivima :D a ironično života ga je koštao kompleks nedodirljivosti(za koji mi se čini i da ga ima prije par čašica alkohola). kažem nedodirljivost jer hej, možda je stvarno glup (al ja uvijek volim misliti da su pomalo genijalci) pa ne zna da ako se netko zove "gazda" se s njegovom curom ne zeza ili je jednostavno egoistični čovjek koji mislim da mu nitko ništa ne može. (e da odmah napomenem, nisam se s njim poistovjetila, najviše zbog početka priče, nekako mi kod njega fali kaotičnosti, nema ga toliko ni kod Nafi – koliko slijeđenja instinkta, ali nekako, sve mi je to ko po planu, kao neka rutina u koju zapadneš i nikad se iz nje ne izvučeš)
    o bože napisala sam toliko puno (?) a rekla tako malo.
    sviđa mi se, i kraj mi je magičan to bi bila bit? ne ozbiljno imam teži oblik zaljubljenosti u kraj koji sam iščitala više puta a i još koji ću.
    i svaki put si šapnem istina, istina.
    a i malo se naježim na kraj.
    onako malo.
    i srce mi zastane.
    i čini mi se da sam otkrila tajnu svijeta.
    (ne da nisam znala da su ljudi toliko udaljeni, različiti i udubljeni u sebe i prije, nego, ono, polako shvatim da sam i ja takva).

    nastavi pisati ^^
    idući put ću se potruditi komentirati i stil, ali karikature i povijest čekaju. a i onako sam se raspričala bez veze.

    avatar

    12.10.2010. (20:56)    -   -   -   -  

  • OPIJMO KOČIJAŠA ŠTO VOZI NAŠE DANE

    osjetila sam stvarne mirise proljeća u ovo jesenje jutro..
    ...i uz ove neočekivane zaplete, rasplete, ostali su mi najupečatljiviji ;)))
    izvrsna i nadasve zanimljiva priča! :)

    lijepi pozdrav :)

    avatar

    13.10.2010. (09:36)    -   -   -   -  

  • AnaM

    Volim tvoje postove, možda sam zato posle duže vremena umesto komentara napisala post na svom blogu:))

    avatar

    13.10.2010. (11:54)    -   -   -   -  

  • Marekojajesretna

    Kako je počelo, mislila sam da će se momak i djevojka upoznati, zaljubiti ili nešto slično. Jako si me iznenadio :)
    Sviđa mi se cijela priča, ali je kraj odličan! :)

    avatar

    14.10.2010. (18:50)    -   -   -   -  

  • NF

    studirao sam u bosni pa me zbunjuju eventualna asocijacije na mitološka bića, je li odon možda odine, tam se jedan bog tako zvao :P

    avatar

    16.10.2010. (11:40)    -   -   -   -  

  • mushin munen

    prekrasno pričaš : )

    avatar

    16.10.2010. (14:14)    -   -   -   -  

  • fra gavun

    Je, priča je dobra, razrađena u svim detaljima, lijepo.:)

    avatar

    16.10.2010. (16:59)    -   -   -   -  

  • pupoljak

    Snažno ga je zagrlila i udahnula taj njegov obožavani miris tijela na karamel i dječje kekse.....;)

    avatar

    17.10.2010. (12:38)    -   -   -   -  

  • cistiliste

    :))

    avatar

    17.10.2010. (16:32)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...