Komentari

smisao-zivota.blog.hr

Dodaj komentar (7)

Marketing


  • semper_contra

    Jednom davno je jedan moj poznanik u šali rekao: "Šteta što mi muškarci nismo malo savršeniji pa da nam ne trebaju žene žene!"
    Iako se šalio, ima u toj šali i zrnca istine. Muškarci su svjesni da su bez žena samo jalovi prosipači sperme i ako te ne rade u pravo mjesto od njih nikakove koristi. Kompleks inferiornosti. To je to!

    avatar

    27.09.2010. (18:32)    -   -   -   -  

  • toma juda

    Pročitao. Ostao sam nijem...

    avatar

    28.09.2010. (22:00)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    Pošteno!
    Ponosna sam na tebe. :)

    avatar

    28.09.2010. (22:22)    -   -   -   -  

  • geomir

    Od riči do riči potpisujem!!

    avatar

    29.09.2010. (09:17)    -   -   -   -  

  • Voyager-nova generacija

    Očito je da ne poznaš kršćanstvo kada ovako pišeš o kršćanstvu vadeći citate iz konteksta.
    Inače znao bi da je Nova Eva Blažena Djevica Marija, da je Novi Adam Isus Krist.
    Ne znam gdje si vidio da je Adam amnestiran u Bibliji a Eva sotonizrana?
    Kršćanstvo se ne bavi spolovima nego čovjekom, sjeti se žena iz Staroga zavjeta, možda je najpoznatija Judita, ali Isus uz sebe stavlja Blaženu Djevicu Mariju za kraljicu Neba i Zemlje, ona je jedino biće koje je rođeno bez ljage istočnoga grijeha. Ona je žena, a ne muškarac.
    Marija Magdalena je uz Isusa, iako je mnogi osuđuju, ne valja pisati napamet i tendeciozno, te shvatiti da Bog ljubi cjelokupono čovjeka i da smo svi pozvani na poštovanje čovjeka u njegovoj cjelokupnoj biti. Danas je žena zaista ponižena, ona je danas više nego ikada subjekt, žena postaje poznatija što se više skine što bude skandaloznija i onda se tu ide kriviti muškarce jer eto one ne bi to htjele nego ih netko ne prisiljava. Umjesto da se vodi borba za emancipoaciju žene kao ravnopravnoga člana društva sve se svodi na to da se žene bore da žene budu seksualni objekti ;)
    Zašto ženske udruge npr ne osude one žene koje igraju na tu kartu kojom stvaraju društvo gdje se ženu tretira kao objkekt, one će samo za te žene reći da su one uspješne jer su iskoristile situaciju i mušku glupost.
    Pogledajte dolje vijesti, koje nam šalju poruku kakve žene trebaju da budu, jel ijedna ženska udruga reagirala kontra tih i takvih žena? Naravno da nisu jer su to uglavnom grupe u kojima vlada licemjerje i fiksacija na fanatičnu borbenost kontra svih koji drugačije misle.

    avatar

    29.09.2010. (20:13)    -   -   -   -  

  • izvorni život

    @vojageru, ti živiš u pričama.

    avatar

    01.10.2010. (10:38)    -   -   -   -  

  • Smisao Života

    @semper
    ...baš tak... muškarac je ženi bio jalan jer on nije u stanju rađati novi život, pa je istu pretvorio u svoje vlasništvo kako bi prevladao taj osjećaj inferiornosti (Freud je opet tvrdio suprotno, da se žena osjeća inferiorno jer nema penis) :)))...

    @toma juda
    ... ne zadugo, nadam se :)...

    @ima jedan svijet
    ...joj Dona, nemoj! :)))))...

    @geomir
    ... :)...

    @voyager
    ...tema ovog posta nije kršćanstvo, već ženomrstvo kao temelj patrijarhalno-eksploatacijskih društvenih odnosa... bazirao sam se na ženomrstvo u kršćanstvu jer živimo u tzv. kršćanskoj kulturi, te napisah da kršćanstvo kao religija nije izmislilo ženomrstvo ali ga je u svojoj teologiji prihvatilo i žustro promoviralo kao bitan stup za održavanje patrijarhalnog ustroja društvene zajednice... a da bi crkveni oci potvrdili dominaciju muškarca kao zakon koji dolazi od Boga, bila im je dužnost ocrniti ženu i proglasiti je inferiornijom... ne znam kako izjava npr. sv. Jeronima da su žene "korijen svega zla" i kada je izvučena iz konteksta može značiti nešto drugo od onoga što je izrečeno?... žena tim ocrnjivanjem nije izgubila svoju ulogu u našoj kulturi, već je njena uloga proglašena sekundarnom, žena je tu da rađa djecu i bude poslušna muškarcu... to je i uloga Djevice Marije, ona je sekundarna u odnosu na Krista... kao što je i Eva bila sekundarna u odnosu na Adama... tu nema jednakosti između spolova i ne smije je biti, jer se tako ne može održavati dominacija muškarca, odnosno patrijarhalno društvo... a bilo kakva dominacija čovjeka nad čovjekom (bez obzira na spol, vjersku, nacionalnu ili inu orijentaciju) je nasilje, a nasilje je zlo... a sve ono što su žene (kao i muškarci) danas, posljedica je tih patrijarhalno-eksploatacijskih odnosa u društvu (i nasilje nad ženama, i prostitucija, i konformizam, i svi oblici kriminala, jednostavno sve ono što smatramo problemima u našem društvu posljedica su tih odnosa)... a svo to ženomrstvo koje se spominje u Bibliji, kao i kasnije u spisima raznih crkvenih otaca nema uistinu nikakve veze sa Bogom, niti s vjerom, a najmanje s ljubavlju... međutim, ljudi koji su se upravo pozivali na tu Božju ljubav prema svim ljudima usudili su se polovicu ljudskog roda u ime te iste Božje ljubavi proglasiti inferiornijom polovicom, to je ono što je žalosno, što se u ime Božje ljubavi promovira ženomrstvo... i još nešto, nemam loše mišljenje o tzv. svecima, jer ih nisam poznavao, i naravno, nemam pravo nikome suditi, već samo ističem ono što su isti napisali, čime su sudjelovali u stvaranju ženomrstva kao jednog od temelja naše kulture :)...

    @izvorni
    ...dobro si napisao :)... ali na kraju krajeva, svi mi živimo u nekoj od mnogih priča :)...

    avatar

    01.10.2010. (19:03)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...