Komentari

maison.blog.hr

Dodaj komentar (5)

Marketing


  • kamena

    bravo, čestitam!... pa zar mogu susjedi više komplicirati, kad su već potpisali suglasnost, nakon uvida projekta, mislim bar da to tako ide ?

    avatar

    24.09.2010. (12:15)    -   -   -   -  

  • Kockica

    oni su svi nama vec potpisali suglasnost ali ko zna... imaju rok od 15 dana nakon što im rješenje dođe doma, da dođu u gradski ured žaliti se.
    iskreno vjerujem da to nitko neće napraviti ali zakon je nažalost takav :(
    baš mi je danas pričala referentica kako imaju jedan slučaj s gradnjom gdje je jedna susjeda totalno poludjela, tuži i građevinsku inspekciju, i susjeda koji gradi...luda kuća! očito ima svega!

    avatar

    24.09.2010. (12:44)    -   -   -   -  

  • Građenje kuće

    Susjedi imaju 8 dana od dana kada prime rješenje da se idu žaliti, ali mislim da to ne utječe na pravomoćnost rješenja. I to imaju pravo samo oni susjedi koji su došli pogledati tvoj idejni projekt.
    Mislim da ti nije problem da netko radi temelje, a netko dalje, samo ti onda treba takav troškovnik sastaviti onaj tko ti već sastavlja troškovnik, jer u temeljima imaš puno betona i armature čega nemaš toliko u gornjem djelu gdje imaš puno više zidanja nego betoniranja. Kod mene su neki ponuđači imali po 20.000 Kn jeftinije betoniranje, ali su zato zidanje imali skuplje u odnosu na druge ponuđače. Najbitniji ti je tu nadzor da njemu vjeruješ i da nije u kompi sa izvođačem - tko god to bio. Možda da ideš razgovarati i sa statičarem kakvi temelji trebaju biti i zašto baš takvi.

    avatar

    24.09.2010. (15:28)    -   -   -   -  

  • patuljak

    U principu susjedi se nemaju više kaj buniti jer su potpisali projekt i ovo im se samo daje na uvid da dozvola nije izdana za nekaj drugo od onoga kaj su oni potpisali. Znači šanse su nikakve, ali postoji uvijek crv sumnje koji neda mira. Tak je i meni bilo. Iako svi govore da je formalnost znam da ne možeš biti stoposto mirna, ali eto to su slatke muke gradnje zato uživaj u njima :-)))))))). Ne bi trebalo biti problema za temelje samo neka izvođač koji će ti dalje raditi vidi temelje i neka kaže ako ima kakvu primjedbu tako da nebi poslije filozofirao da je nekaj krivo zbog temelja. Ovako kad kaže da su temelji u redu više se neće moći na njih pozivati!

    avatar

    24.09.2010. (16:16)    -   -   -   -  

  • Sil

    Hej

    Za početak čestitam na rješenju:)) ali prave čestitke slijede kad postane pravomočan:)
    Što se tiće pitanja temelja pa "građenje kuće" je lijepo objasnio:))

    avatar

    27.09.2010. (12:58)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...