Komentari

potragazasmislom.blog.hr

Dodaj komentar (2)

Marketing


  • deka ml

    Po meni je ključno pitanje koliko ti sam sebe možeš smatrati posebnim i uspješnim. Naime, danas ni buntovnik nije teško postati. Pustiš bradu, baciš iz ormara svoje stare lakostice i kupiše neke starke, svoje Lacosta košulje zamijeniš za majice s kapuljačom, novi fensi kaput zamijeniš malo jeftinijim izdanjem kaputa, tvrdo pakovanje bijelog marlbora zamijeniš za vreću duhana, rizle i filtere i ti si buntovnik i klošara i super ti je jer si sad postao tajanstven ženskom spolu kojima je to baš super. Zamijenio si Valinor za "jebiga, nemam baš naziv za suprotno mjestu u Brodu", i ovi iz Valinora su sad seljačine, a oturiš se na navijanje "u boj, u boj! za narod svoj!" i na pjesmu psihomodo popa. Jel se i dalje smatraš buntovnikom kao što se smatra ovaj debil kojeg sam opisao? Ili te boli ku*** za njega i ti si samo ti?!

    Pitanje je koliko svatko u takvoj sadašnjici može opstati i osjećati se sigurno u sebe pod utjecajem okoline kakva zaista je, leći u krevet sretan što se nisi stopio s idiotskom popularnom masom i uživaš u onome tko zaista jesi. Uspješnost nije apstraktan ocjena za sve ljude, baš suprotno svaki čovjek ima konkretnu ocjenu uspješnosti. Nekom je uspješnost brojkice računa na njegovom bankovnom iznosu bez obzira kako se nagomilale, dok je nekome drugome uspješnost zadovoljiti tek svoje potrebe i osjećati se dobro s onim što radiš i kako živiš. Pitanje je koliko se možemo pomiriti s žrtvom koja nam predstavlja zadovoljstvo. Nekom će ta žrtva biti novac, a nekom će biti vlastiti odnos (ponos) prema sebi. Tako će onaj koji je zadovoljan s vlastitim životom bit svjestan da će za ručak pojesti samo jednu šniclu, dok će tri šnicle pojesti dupelizac kojeg šef vrijeđa i čiji se smijeh sa svojom "ekipom" svodi samo na mehaničko podizanje mišića obraza, a vrhunac razgovora "kako je on dobra", al koji ljetuje na jahti.

    Ako se možemo pomiriti sa svojom žrtvom, onda smo za sebe uspješni, a najuspješniji smo ako samo u očima onih koji nam znače puno po takvim kriterijima uspješni.

    avatar

    12.09.2010. (18:56)    -   -   -   -  

  • cebo-amebo(potraga za smislom)

    Dobar si deka, nema šta. Ne, ja sam ja zato što sam ja. Ako me netko vidi buntovnikom ili anti-hrvatom, ili nešto treće onda jesam takav. Sebe ne svrstavam u kategorije, i bježim od etiketiranja bilo kakve vrste. Boli me što će tko misliti, nisam opterećen time, niti me boli briga ako netko misli da sam klošar ili nešto treće. Ja sam ja, nekom pametan, nekome neiskorišteni potencijal, nekome ljenčina, nekome neozbijlan, nekome inteligentan ili kreativan...

    Znam samo da se ježim od prosječnih Hrvata jer su svi iskompleksirani i opterećeni glupostima tipa boje kože, vjerispovijesti i sličnih razlika. Po tom kriteriju si dajem za pravo da dijelim ljude na inteligentne ljude ili ne - one koji misli da su svi Srbi četnici, da svi oni koji ne vole Thopmsona, ne vole Hrvatsku. :-)

    avatar

    12.09.2010. (22:36)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...