Komentari

anamarija.blog.hr

Dodaj komentar (10)

Marketing


  • Kinky Kolumnistica

    Sjećam se kada sam krenula u prvi osnovne i vraćala se kući iz škole, najdraže mi je bilo na samome početku našeg kvarta, čim bih ugledala svoj balkon, iz sveg glasa dozivati mamu kao mali divljak, nakon čega bi onda došla na balkon i pokušavala me stišati, a ja bila sretna što me uvijek dočeka i čuje. To je bio naš mali prešutni ritual koji se meni sviđao, a njoj, uljuđenoj, nešto manje. :))

    avatar

    09.09.2010. (17:18)    -   -   -   -  

  • An(t)onimka

    Mono, mislim da sam ti ovo već sto puta rekla, na ovaj ili onaj način, ali naprosto moram ponoviti - tvoji postovi nikad nisu ono što bi naslov sugerirao, pa nisu čak niti samo vezani na temu iz naslova, nego su toliko široki, duboki i prožimajući da nekad jednostavno protrnem čitajući te. Toliko tema koje se isprepliću, toliko esencijalnih pitanja....Ali i život je takav, zar ne, isprepleten i kompleksan. Ja bih ti poželjela, da osim plivačke škole koja te vjerujem vrlo veseli, netko prepozna i tvoj talent za pisanje i analizu pojedinca/odnosa/društva, ako već nije.:)
    Osim toga, želim vam i ugodan i što manje stresan početak školske godine. I meni je počela, ali ja sam "s druge strane", omražena profesorka koja klincima ne da mira i stalno bi nešto od njih htjela.:)) (tako neki kažu, i ne samo klinci:)))
    Mene se posebno dojmio dio o majčinstvu, i toliko si iskreno napisala te rečenice da to zapanjuje. Ne znam zbog čega, ali ja osobno majčinstvo ne doživljavam kao med i mlijeko božanstvenog okusa, i nekako se sve manje vidim u toj ulozi (budućoj, potencijalnoj), ali o tome nekom drugom prilikom.:)
    Lijepi ti pozdrav!

    avatar

    09.09.2010. (17:45)    -   -   -   -  

  • šašava mamica

    Sve mi je poznato...mali muški je drugi razred, a mala šefica iduće godine polazi u školu.
    Slonovsko pamćenje? O daaaa...i ja...X2.
    Sretno s plivačkim aktivnostima !!! Bravo!!!

    avatar

    09.09.2010. (21:00)    -   -   -   -  

  • luki 2

    Toliko emcija, toliko ljubavi, toliko predivnih misli....Ne znam što me se najviše dojmilo - sve, u paketu!!!! Sretna je Tvoja mala - velika curica s takvim roditeljima! Plivanje obožavam; uživajte ....
    Ja od sredine rujna krećem na bazen - tri puta tjedno po sat i pol vremena....
    Pusa, pozdrav od Luki+Goldie

    avatar

    09.09.2010. (22:17)    -   -   -   -  

  • MonoperajAnka

    Kinky Kolumnistica, takvi mali rituali iz djetinjstva su vjerujem izvor sigurnosti i zadovoljstva za čitav život. Čine se stini, prešutni, naoko nevažni, a po meni tvore ono esencijalno u životu, jednako ako ne i važnije od gradiva predmeta naučenog u u školi. Hvala ti što si podijelila svoju uspomenu na mom blogu, pokrenula si i kod mene neka sjećanja tog tipa iz tog vremena...Nego, zadereš li se i danas još koji put mami ispod balkona?)))

    An(t)onimka, mene pak tvoji komentari uvijek duboko dirnu i hvala ti na tome. Unatoč tome što pišem pod nekakvim nickom i ne navodim imena članova svoje familije, ja sam na blogu potpuno iskrena o stvarima o kojima pišem i to je vjerujem presudno za dobar prijem, jer čak i ako je i lošije napisano ili sročeno, iskrenost je ono što po meni daje najveću vrijednost pisanju. Talent o kojem pišeš je već od nekoga tko se profesionalno bavi pisanjem, prepoznat i ponuda da objavim nešto postoji. Iskreno(drukčije ne želim) lomim se još oko te dvojbe, jer objavljivanje nudi naravno nešto novo, ali gubi se onda ljepota bloga koja je ipak zavijena djelomičnom anonimnošću i nije svakome na raspolaganju pod mojim pravim imenom i prezimenom. Naravno da bi me neko šire otkrivanje i veselilo, ali još nisam sigurna....možda jednom. Za sada je moj ego -trip manji od uživanja u blogo-pisanju. Tko zna....
    Tebi kao profesorici koja svoj posao očito radi detaljno (ako je ton primjeren, ja sam uvijek za zahttjevniju varijantu, djeci može biti samo na korist) želim puno strpljenja i otovorenih roditelja i djece za suradnju.
    Mačinstvo je doista jedna posebna tema, ali činjenica je da je dosljednije prepoznati svoje mogućnosti i granice nego činiti stvari pod pritiskom okoline. MEne stvarno vrijeđa kada se ljudi bez djece stigmatiziraju, slično kao što se to radi roditeljima s jednim djetetom (u Hravtskoj, ovdje to nije tako često)))

    Dnevnik šašave mamice, duplu dozu školaraca treba stvarno dobro organizirati...hvala i sretno i vama)))

    Luki2, hvala ti....i čestitam na odluci za plivanje....ići češ onda češće nego ja-koja ću kombinirati plivanje s jogom, ako sve ispadne kako planiram.
    Imaš neki programnapravljen od nekog tko se bavi treninzima, ili si sama svoj trener?
    Pozdrav

    avatar

    10.09.2010. (08:40)    -   -   -   -  

  • dva

    draga MonoAnko, šta da ti kažem - odlično kao i uvijek ( mislim na tvoj post). Mi smo isto krenuli u prvi, isto oduševljenje učiteljicom, školom, nastavom.. i baš mi je drago da je tako. iznenadila me cijena šk knjiga, kod nas je za prvi osnovne komplet cca 500 kn, znači više od 10x skuplji nego austrijski.. a u udžbenicima za srednju školu da i ne govorim. Želim sretan početak škole maloj pametnoj Djevojčici, a vama puno strpljenja i ljubavi, kao što ste je i do sada imali. Pusa iz hladne Slavonije

    avatar

    10.09.2010. (10:41)    -   -   -   -  

  • luki 2

    Draga, još jednom sam pročitala predivan post - a najviše mi se sviđa, znaš, ona koštica od jabuke...Sve govori!
    Imam trenera; program napravljen baš za mene-što se tiče plivanja, u kojem neizmjerno uživam, i najopuštenije na svijetu zaboravljam sve dok sam u bazenu:)))...Pusa, pozdrav od Luki+Goldie

    avatar

    11.09.2010. (13:05)    -   -   -   -  

  • Kinky Kolumnistica

    Danas više ne, upristojila se mala divljakuša u meni. ;))

    avatar

    12.09.2010. (08:45)    -   -   -   -  

  • šašava mamica

    Dobra fora za papanje jabuka. Moram i ja prodati tu priču.

    avatar

    14.09.2010. (09:51)    -   -   -   -  

  • CROSTOJKOVIC1958

    PROFUNKCIONIRALE SU PRAVNE INSTITUCIJEU BJELOVARU I REPUBLICI HRVATSKOJ


    STIŽU BOLJI DANI ZA BJELOVARSKU PRAVDU UHIĆEN JE MIROSLAV LEVAK

    Zbog veze s bjelovarskom sutkinjom Miroslav levak odlazi u varaždinski zatvor.

    LEVAK JE PROŠLI TJEDAN UHIĆEN I PRITVOREN U BJELOVARSKOM ZATVORU, DO PREBACIVANJA U VARAŽDINSKI ZATVOR.

    Tereti ga se za pokušaj teškog ubojstva iz bezobzirne osvete.

    OBRAT Krvava tučnjava body bildera Miroslav Levaka i policajca Miroslava Chlude, dobio je konačno svoj epilog*, levak odlazi u varaždinski zatvor, radi pristranosti Bjelovarskog suda.

    U bjelovaru je Miroslav Levak, bodiy bilder sa čeličnim kljućem za montiranje kotača na autu - gotovo teškim tri kilograma nekoliko puta izudarao policajca po glavi. Zbog toga je uhićen i priveden u okružni bjelovarski zatvor.

    Miroslav Levak je uhićen nakon što je izvan-raspravno vijeće bjelovarskog Županijskog suda prihvatilo zahtjev Županijskog državnog odvjetništva iz Bjelovara, koje ga tereti za pokušaj ubojstva policajca iz bezobzirne osvete.

    ŽUPANIJSKI SUD JE POTOM IZDAO NALOG ZA LEVAKOVO UHIĆENJE

    A u međuvremeno je na adresu Vrhovnog suda u Zagrebu poslao i prijedlog da ga se izuzme mjerodavnosti nad cijelim slućajem. Prosljeđen je i spis. Uhićeni body bilder, naime, u vezi je s bjelovarskom sutkinjom Sandrom Hančić, pa se Bjelovarski sud želi izuzetu iz tog predmeta.

    Vrhovni sud je prihvatio taj prijedlog i za daljnje vođenje istrage odredio Županijski sud u Varaždinu kojem su još sredinom prošlog tjedna prosljeđeni svi spisi i izjave. O tome kada će sud u Varaždinu saslušati prve svjedoke krvave tučnjave u trgovini Billa i ispred trgovine, još uvijek nije poznato.

    ŠPEKULIRA SE DA BI MIROSLAV LEVAK JOŠ OVOG TJEDNA MOGAO BITI PREBAČEN U VARAŽDINSKI ZATVOR

    Levak je uhićen nakon događaja neposredno i saslušan pred istražnom sutkinjokm bjelovarskog Županiskog suda Ankom Turak-Novak.

    Sutkinja Turek odbila je prijedlog Opčinskog državnog odvjetništva u Bjelovaru za zadržavanje koji je podnesen zbog bojazni da će utjecati na svjedoke.

    Levak je pušten da se brani sa slobode, a Odvjetništvo se u međuvremenu žalilo na takvu odluku istražne sutkinje Anke Turak-Novak.

    OSTAO JE ZAKRVLJEN KLJUČ OD UDARACA POLICAJCA PO GLAVI

    Sluća je prosljeđen Županijskom odvjetništvu čiji je istražni zahtjev usvojilo izvanraspravno vijeće Županiskog suda. Miroslav Levak je uhićen - na adresi njegove nevjenčane supruge S. Hančić, na adresi šetalište dr. Ivše Lebovića u Bjelovaru, te mu je određeno zadržavanje u zatvoru.

    Poznati bodiy bilder Miroslav Levak i policajac Miroslav Chluda posvađali su se 8. prosinca 20010., a zatim i fizički potukli u bjelovarskom trgovačkom centru Billi, a potom i vani.

    Prema policijskom priopćenju, Levak je prigovorio policajcu Chludi zbog ranijeg ponašanja prilikom obavljanja službenog posla. Svađa je prestala, jer policajac je uhvatio rukama oko Lervakovog tijela i tako ga "zahkljućao", kada je pustio Levaka ovaj se uputio iz Bille van i pričekao Chludu ispred ulaznih, tj izlaznih vrata. Nakon što je pšolicajac izašao Levak ga je iznenada udari šakom u glavu, kada se policajac pribrao pružio mu je napadaču otpor i uspio ga svladati Levak je otrčao u auto i izvado čelilni kljuc, s kojim mu je zadao nekoliko udaraca po glavi. Uz divljačko udaranje policajca, Levak ga je vrijeđa, psova i prijetio.. Levak je prestao udarati policajca kad je ovaj obilno krvario i kad je krv špricala svuda. Trgovkinjama trgovačkog centra Billa došla je zbog toga muka... Policija je odmah uhitila Miroslava Levaka i privela u policijsku postaju, zati, sprovela kod istražnog suca. Iako je Tada Levak pušten na slobodu, ubrzo je došlo do novog obrata u kojem je Miroslav Levak zatvore.


    PREDSJEDNIK:
    Branko Stojković

    HRVATSKA UDRUGA ZA PRAĆENJE I PROMICANJE LJUDSKIH PRAVA "ŠTIT"
    brankostojkovic152@yahoo.com
    0958148290, 0917976556
    Bjelovar - C R O A T I A
    ------------------------------------------------------------------

    avatar

    22.12.2010. (14:38)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...