Komentari

maison.blog.hr

Dodaj komentar (23)

Marketing


  • Sil

    pozdrav

    Baci pogled kod mene na vrata i opis pvc, meni je rečeno u firmi koja prodaje kvalitetnu alu-drvo stolariju (bez pogovora to izgleda super) da je kvaliteta 25% bolja od pvc a cijena 2 do 2.5 puta skuplja pa sami odlučite. Inače kad sam kupovao razmišljao sam kao i vi o pofarbanoj stolariji ali mi je par ljudi reklo bolje ne. Ja bih definitivno da grcam u parama kupio alu stolariju ali sam i sa ovom trenutno vrloo zadovoljan.
    Sa druge strane imam u firmi čisto alu stolariju i nisam zadovoljan, morali smo popravljati sve okove u 3 godine a i na šavovima (kutni rubovi) ima rupe kroz koje ulazi zrak

    avatar

    23.08.2010. (20:01)    -   -   -   -  

  • Kockica

    hvala ti, Sil, gledala sam i svidja mi se stolarija. no kod nas je problem sto mi se cini da bijela pvc ne bi dobro isla na izgled kuce...ja sam si sad to utuvila u glavu i ne mogu si nikako to predociti.
    sreca pa ne moramo sad to izabrati, imamo dovoljno vremena. iako sam ja vec pocela prikupljati ponude, sad me to toliko muci da me bas zanima kakve su razlike u cijenama.
    vidjela sam da postoji opcija sa PVC-om ali s vanjskom oblogom od aluminija! to mi se cini idealno..

    avatar

    23.08.2010. (23:20)    -   -   -   -  

  • bracanka

    Ja sam se odlucila za tamno sivu boju RAL 7015 i pogodila sam, postavili su mi stolariju nekidan i prva liga je...Arhitekta je predvidio bijelu u svom planu ali meni se ta boja ne svidja, svi postavljaju bijelu boju a ta boja mi djeluje hladno na ovaj tip kuce i nebi se dobro ukomponirala sa bojom kuce(pregradni zidovi ce biti u tamno sivo a ostali pojedini dijelovi u sivo i negdje bijelo) . Zivim uz more, kuca je stara 40 godina pa smo je malo usminkali i nadogradili jos jedan kat koji je ulipsao kucu. Kuca je mediter. i moderni stil, neznam kako bih ti je opisala ali je svakako super, nesto drugacije od ostalih. Kada zavrsimo sa kucom poslat cu ti slike, negdje do bozica. Odlucili smo se za PVC unutar. a skure su ALU a na nadogradnji(novi kat) je sve u staklo bez skura PVC i naravno u tamno sivu boju. Viruj mi , super je boja. Svi su nam govorili da se to ne uklapa u nase podneblje a sada svi vole...ALU vrata sam izbacila iz plana i narucila sam drvena vrata velika od hrastovine lakirano(ravni zavrseci). Odlicno se slaze sa sivom bojom. Mislim da ove boje imas na tvoj 3D. Pogledat cu ponovo. Sretno!!! Bas je gust graditi

    avatar

    24.08.2010. (00:44)    -   -   -   -  

  • Kockica

    cekaj, jesam dobro shvatila - uzela si PVC stolariju ali u toj sivoj RAL 7015 boji, sa alu skurama? ili sam nesto pobrkala :)
    jer nama je arhitekt isto predvidio tocno tu boju za stolariju!

    avatar

    24.08.2010. (09:43)    -   -   -   -  

  • bracanka

    Da , tako je, sve u RAL7015...

    avatar

    25.08.2010. (00:07)    -   -   -   -  

  • Kockica

    dobila sam jednu ponudu, i alu je duplo skuplji od pvc-a... mislim da ipak nije toliko bolji da bude bas za duplo skuplji,.. uglavnom sad cekam ostale ponude, i vidjet cu koliko bi me doslo sa drugom bojom pvc-a. i onda to sve skupa staviti na stand by jer jos uvijek nisam u dako dalekoj fazi stolarije :))

    avatar

    25.08.2010. (09:59)    -   -   -   -  

  • Građenje kuće

    Zar ne možeš tražiti od arhitekta da ti napravi 3D model da vidiš točno koje ti boje treba biti kuća i stolarija na njoj?

    avatar

    26.08.2010. (23:34)    -   -   -   -  

  • Sil

    hej

    samo napomena da kad kreneš tražit stolariju na proljeće tražiš opet ponude od istih jer i meni je prošlo 6-8 mjeseci između traženja i postavljanja i kad sam kasnije tražio ponudu bila je do 25% i više jeftinija, jer i to se razvija sad već imaš trostruka stakla i što ja već znam

    avatar

    27.08.2010. (08:02)    -   -   -   -  

  • Kockica

    @građenje kuće - imamo 3d verziju (par postova nize), i na njoj je stolarija siva. arhitekt je predvidio da bude ALU, no ispada da je to zaista preskupo (za cijelu kucu ponuda koju sam dobila izadje 150.000,00 kn, za to dignem pol kuce :) ). pa sad razmisljamo o PVC-u u sivoj boji izvana, iznutra bijela.

    @sil - hvala na savjetu, tako cu i napraviti. jedino mi je cudno sto sam poslala 6 upita za ponudu, primila samo jedan odgovor. ili se ljudima ne radi, ili me ne shvacaju ozbiljno :))

    avatar

    27.08.2010. (09:49)    -   -   -   -  

  • Sil

    Hej

    ništa čudno, ja sam se potpisivao kao direktor firme pa sam dobivao 4 od 6 ponuda, iskreno među mnogima najbolji dojam mi je ostavio jedan iz buzina (ak buš baš zainteresirana pogledam kak se zove, sad ne sječam) oni imaju i pvc stolariju i alu stolariju sa maskom i predobro izgleda (kod bratića) i kvalitetni i ABS su mi zgledali korektno.
    Normalno ipak sam se odlučio za jednog iz susjedstva jer je ipak bio 1500 eura jeftiniji a kao što vidiš izleda fino.

    avatar

    27.08.2010. (10:07)    -   -   -   -  

  • bracanka

    zaboravila sam ti napisati da je meni sivo izvana a bijelo iznutra, zato sam i isla za PVC prozore a skure samo u ALU jer je preskupo bilo sve u ALU.

    avatar

    27.08.2010. (14:22)    -   -   -   -  

  • Kockica

    e da, pa tak bi i ja htjela! drago mi je da si zadovoljna s time. kolika je bila cca razlika u cijeni od obične bijele pvc, jel znaš možda barem okvirno?

    avatar

    27.08.2010. (16:29)    -   -   -   -  

  • Građenje kuće

    Da li si u kontaktu s arhitektom da li smiješ mijenjati izgled kuće od onoga kako je planirano. Provjeri što ti piše u ugovoru s njim (ako ga imaš). Možda imaš i u glavnom projektu neku napomenu oko mijenjanja izgleda.
    Ponude kod mene za PVC su bila oko cca 60,000.00 Kn (5 komora, izo staklo, LowE premaz), u boji stolarija je cca 30% skuplja, a aluminij još 30% od toga.

    avatar

    28.08.2010. (20:33)    -   -   -   -  

  • bracanka

    ja sam dobila prvu ponudu za samo u ALU 313.000 kuna sa PDV, radi se o 52 vrata i prozora na kucu jer smo odlucili sve prominiti. Sokantno, onda sam drugu ponudu dobila 173.000 ALU skure a PVC vrata i prozori stim da je samo vanka siva boja a unutra bilo. Naravno prihvatila sam ovu drugu ponudu a virujem da sam mogla naci i jeftinije...

    avatar

    29.08.2010. (01:23)    -   -   -   -  

  • Kockica

    @građenje kuće - nemamo ugovor a arhitektom, ali ne vidim zasto ne bismo smjeli mijenjati bilo sto. ipak je to nasa kuca, njegov je projekt ali u konacnici mi donosimo sve odluke. on jest zamislio alu stolariju, i ja se slazem da bi to bolje izgledalo, ali zbilja mi je cijena previsoka, a pvc u boji mi je dobra alternativa. vi ste se odlucili na kraju za pvc?

    @bracanka - nevjerojatne su te razlike u cijenama...pa kolika je kvadratura tvoje kuce kad imas toliko toga? :))

    avatar

    30.08.2010. (16:24)    -   -   -   -  

  • Građenje kuće

    Svaka kuća je na neki način umjetničko djelo i arhitekta može tražiti zaštitu. Ako smiješ mijenjati onda OK. Arhitektica nije bila sretna što mijenjamo s drveta na pvc, ali je prihvatila da nemamo novaca. Ali, tko zna ako dobijem na lotu biti će i drvo :-)

    avatar

    30.08.2010. (22:29)    -   -   -   -  

  • bracanka

    Nasa kuca je ogromna, na trecem katu smo dogradili jos jedan kat i to je stan samo za nas cetvoro, kvadratura toga stana je 200 a na druga dva kata u prizemlje su apartmani. Kuca je sagradena davne 1970 pa smo je odlucili renovirati i malo usminkat. Nama je isto bilo predvideno u planu sve u ALU ali smo prominili jer je kostalo puno pinez, jako skupo za nas a i sta nam to treba, i ovako je super i kvalitetno. Mi smo isto mogli minjat neke sitnice na kucu jer kada pocnes graditi onda vidis neke detalje koji ti se uopce ne svidaju. Arhitekt nije imao nista protiv. Ako zelis da ti posaljem slike posalji mi email. Mi smo momentalno stali sa gradnjom jer su nastali problemi sa izvodacem i nadzornikom, izvodac nezna citati planove a nadzornik nije nadzirao radovekako treba. Ali Vam moram reci kada jednom se pojavu ovakvi problemi i ako se odlucite tuziti ih e onda nikada kraju. Mi smo jednostavno pronasli novoga izvodaca i nekog prijatelja da nam nadzire radove. A ovoga staroga cemo jednom ocrniti u novine tako da se ovo ne ponovi sa nekim drugim investitorima. Sa sudom nikada kraja a nama se zuri da zavrsimo sto prije..Eto toliko za sada......

    avatar

    31.08.2010. (06:21)    -   -   -   -  

  • kamena

    mislim da trebaš ispitati ovo o čemu govori građenje kuće, jer se dozvola gradnje izdaje na osnovu projekta, i nije ga baš moguće na svoju ruku mijenjati što se tiče vanjskog izgleda... pogledaj kod patuljka, baš sam ga ja to pitala, kad je spominjao neke izmjene, pa mi je rekao da može samo unutar kuće... svako dobro

    avatar

    31.08.2010. (13:33)    -   -   -   -  

  • Kockica

    pa iskreno, meni je ovo prvi glas da se nista ne smije mijenjati. no ja sam u svakodnevnom kontaktu s arhitektom koji nas ceka da se odlucimo izmedju pvc i alu stolarije, tako da pretpostavljam da nam ne bi davao na izbor da se to ne smije.
    ako uzmemo pvc u boji, sto je izgledno da hocemo, onda se vanjski izgled i nece promijeniti od predviđenoga..razlika je u kvaliteti i trajnosti no zbog razlike u cijeni ipak idemo s pvc-om!

    avatar

    31.08.2010. (13:57)    -   -   -   -  

  • kamena

    moguće si u pravu, ne sjećam se točno, možda se samo gabariti kuće ne smiju mijenjati... :)

    avatar

    31.08.2010. (14:56)    -   -   -   -  

  • Sil

    hej

    dakle buduci da sam imao slicnih problema saznao sam da ako ne tražite potvrdu da je kuća niskoenergetska (konkretno ovdje drvo je propusnije od pvc pa se mjenjaju koeficijenti topline itd..) možete mjenjati sve osim nosečih zidova, tako sam ja dodao još 2 zida, jedan prozor jer mi je žena na građevnom rekla da to nije tolko bitno, bitno je završno izvjeće nadzornika a njemu je najbitnije da je kuća statički dobro napravljena

    avatar

    31.08.2010. (19:18)    -   -   -   -  

  • patuljak

    Možeš sve mijenjati osim vanjskih gabarita kuće. Ne bi se smijelo ni broj prozora mijenjati, ali na to ne gledaju tako da je najbitnije da se vanjski gabariti ne mijenjaju. Boja i vrsta stolarije mogu. Nažalost mi smo isto htjeli pobjeći od bijelog pvc-a, ali nam to financije ne dozvoljavaju. Kod ponuda ti je najbitnije odrediti profil, broj brtvi, i vrstu stakla i onda svima naglasiti da ti na osnovu toga rade ponude jer ih onda možeš uspoređivati. Ja sam prije 6 mjeseci prikupio ponude i uskoro mi stolarija dolazi na red te ću ponovno kontaktirati 2-3 najpovoljnija da mi kažu da li se kaj mijenjalo u cijenama te ću nakon toga izabrati!

    avatar

    02.09.2010. (17:55)    -   -   -   -  

  • U pokret ŠTIT

    18.06.2013., utorak
    MESIĆEVE SVE DNEVNE NOVINE, KOJE ON DOBIVA U SVOJ DVORAC, SU U VRIJEDNOSTI JEDNE RADNIČKE PLAĆE OD 3000 KUNA.

    Nacija u naftalinu - a sramotnjak im je šef

    TO JE MJESEČNO OKO 30-TAK RADNIČKIH PLAĆA - DOK MNOGI LJUDI NEMAJU ŠTO JESTI

    Svi govore kako nije pošteno da Stjepan Mesić, živi u državnom dvorcu na račun Hrvatskih poreznih obveznika. Pružila se ulicom priča da Mesić, živi kao kralj iznad ispaćene i opljačkane Hrvatske. Dok nezaposleni puk nema od čega živjeti, Stjepan Mesić, je neprikosnoveni vladar i gospodar života i smrti... Uzmimo za primjer da neki radnik mora raditi cijeli mjesec za 3000 kuna, onoliko koliko stoje dnevne novine - koje dobiva Stjepan Mesić, a plaćaju ih porezni obveznici. A gdje je sve drugo u što troši novac na grbači ovog društva Stjepan Mesić. Pitam se: Koji predsjednik poslije svog mandata uživa takve privilegije.

    Onda, kakva je to pravna država Hrvatska? Teški kriminali potresaju našu zemlju. U Hrvatskoj danas ima 263 multi-milijardera, čija imovina je veća od 30 milijardi dolara. Među te njih spadaju Ivica Todorić i Stjepan Mesić. Rimokatolička Crkva o tome svemu šuti, jer ima određenu korist. Sramotno je da svećenici su licemjerni i mire se sa zlom. Ovakva tradicija je pokazala da ugrožena je sloboda i osjećaj sigurnosti... Na pitanje kakva je Mesićeva koncepcija i uloga počasnoga državnog predsjednika u Republici Hrvatskoj. Naša sigurnost je još više ugrožena, jer Mesić se gotovo miješa u sve državne poslove. Svaki čovjek koji želi istražiti: Tko je Stjepan Mesić? vrlo brzo i lako će ustanoviti - da je to najveća Hrvatska štetočina i ratni profiter i zločinac...

    Mesić je čovjek koji je Hrvatskoj nanesao ogromnu štetu i uništenje... Osim toga što je bio u UDB-i, bio je predsjednik SFR-Jugoslavije, a potom i predsjednik s dva mandata u Hrvatskoj. Ne treba zaboraviti da je Mesić, kao Vrhovni komandant JNA, sedam mjeseci 1991. godine ubijao sa jugo-vojskom i zatirao sve Hrvatske gradove i sela - od Vukovara pa sve do Dubrovnika. Pitam se: Je li ovaj narod stvarno bolestan da to sve ne vidi? Uostalom narod osjeti i na svojoj koži te posljedice. Kako to da Hrvatski akademici i povjesničari sve ovo prešućuju i nerado o tome govore. Sve optužbe protiv stjepana Mesića, se brzo zaborave i padnu u zaborav...

    Kako to da se ništa nije desilo tom partizanskom sinu i komunisti. Njihova razbojnička klika jedva čeka da Hrvatska uđe u Europsku uniju 1. srpnja 2013., kako bi se njihovi mnogi grijesi amnestirali i abolirali, odnosno nitko više neće pitati za njihove ratne zločine i pljačke, zatiranja i neplaćenu štetu... Sad Hrvatski narod poniženo živi, a onda će živjeti još gore. Biti će iznad nas Europska vlada. To bezakonje njihovo će se samo nastaviti. A uskoro će nastupiti još veća glad i neimaština. No, klonuo svijet duhom i tijelom neće to vidjeti. Oni će više držati do svojih pasa i drugih lućnih ljubimaca, nego do čovjeka i poštene obitelji... Iz državnoga proračuna ove godine je već potrošeno za Gay parade 11. milijuna kuna.

    --------------------------------------------------------
    HRVATSKI POKRET “ŠTIT”
    BRANKO STOJKOVIĆ
    ————————————–
    Adresa: Đurđevačka cesta 159
    Bjelovar / 18.06.2013. (utorak)
    HRVATSKA / CROATIA
    Kućni telefon: 00 385 43 231 297
    Mobitel: 00 385 95 814 82 90
    Žiro-račun: 2340009-1100203086
    Privredna banka Zagreb
    http://crostojkovic1958.blog.hr
    brankostojkovic152@yahoo.com

    URED: Masarykova 8
    ——————————————
    1462. Članaka
    ----------------------------------------

    avatar

    18.06.2013. (13:20)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...