Komentari

skolioza.blog.hr

Dodaj komentar (16)

Marketing


  • marijana

    bok,

    uvijek kad me kičma boli, a danas me rastura, čitam ove stranice.Sad ovog trena bi najrađe da me operiraju.Bila sam na kontroli u Dubravi prije 10tak dana, 88 sam na listi za operaciju.Ne znam što to znači u mjesecima, kad bi mogla doć na red.U depri sam.Mislim da me zbog toga i boli ovako jako.Rekao mi je dr.da ću morat na halotrakciju 1-2 mj.Da li to boli? Kako se s tim ide na wc?Kako se živi s tim?
    Sad mi je žao što se nisam ranije operirala, sve bi bilo lakše.

    avatar

    24.08.2010. (11:38)    -   -   -   -  

  • Ex-skolioza

    hej marijana, jesi li mi ti pisala na mail? hmm čudi me kako si ti s halotrakcijom manji prioritet od mery koja ima samo 54 stupnja.

    da, mislim da halotrakcija boli, ali je izdržljivo. možda najbolje da ti se javi ekipa koja je bila na halotrakciji, pa da priča o vlastitom iskustvu.

    ostali: pomagajte! kako funkcionira ta lista prioriteta? što se legalno može napraviti da se kod kovača dođe ranije na red?

    avatar

    26.08.2010. (08:56)    -   -   -   -  

  • ruby

    ja sam negdje 200-ta i trebala bi doći na red za dvije godine, a marijana bi prema tome trebala biti na redu za manje od godinu dana? tako nešto. za ostalo stvarno ne znam.

    avatar

    26.08.2010. (13:49)    -   -   -   -  

  • marijana

    Da pisala sam već.
    Ja imam 32 god.pa možda zato. Ma izdržat ću ja.Al sad me svakodnevno boli, teško mi je radit, sjedit.

    avatar

    27.08.2010. (10:30)    -   -   -   -  

  • Danči

    -Pozdrav svima,
    Imam jedno pitanje. odlučila sam se zapisati na listu čekanja za operciju kod Kovača. Može li mi tko reć kome da se obratim. Treba li zvat Dubravu ili ???

    Danči

    avatar

    29.08.2010. (18:45)    -   -   -   -  

  • ruby

    Bok, prvo ti doktor mora napisati nalaz da si se odlučila za op i onda nazoveš njegovu tajnicu, gđu Kljak.

    Ovo je broj telefona- 01 290 2571

    avatar

    29.08.2010. (21:34)    -   -   -   -  

  • Danči

    Ruby hvala... Onda se čeka cca 2 godine, ako sam u pravu???!!!

    avatar

    30.08.2010. (11:02)    -   -   -   -  

  • ruby

    :) Da, uglavnom se čeka 2, a možda čak i 3 godine, osim ako nisi teži slučaj sa mnogo stupnjeva.

    avatar

    30.08.2010. (13:35)    -   -   -   -  

  • Danči

    Teži?? Pa mislim da nisam, gornja 30 a donja 45 stupnjeva. 28 mi je godina. Prije dva mjeseca sam bila kod Kovača na kontroli, išla sam privatno jer je došao u polokliniku Korak u Split. Rekao mi je da će mi donja ić sve gore i gore... Pa eto mislila sam bolje se zapist jer ko zna šta će bit za 2-3 godine!!!!

    avatar

    30.08.2010. (20:58)    -   -   -   -  

  • ruby

    Istina, nisi. Ja sam isto išla privatno, i rekao mi je da bi mogla doći na red za 2 do 3 godine,
    a imam 14 godina i nekih 40ak stupnjeva i gore i dolje +
    još jednu krivinu za koju ne znam koliko je velika,
    a ja i još uvijek rastem tako da mislim da ćeš ti još duže čekati. :S

    avatar

    30.08.2010. (21:11)    -   -   -   -  

  • Danči

    Ja sam sa 14 već dvi godine bila na Kantridi , sve skupa 4 godine!! 8 gipseva i dva aparata. Kad su me na Šalati tili operirat ovi na Kantridi nisu niti tili ću za to . Sve sam ja to sa korektivnim vježbama dovela u red i mogu reć da sam bila jako disciplinirana. Liti plivanje ,a zimi tri puta dnevno vježbe. To me i izvuklo , jer da toga nije bilo danas bi mi kičma bila teška katastrofa. Ali eto , sad radim , malo mi je i vizualno počelo smetat , bolovi su tu i tamo na neku promjenu vremena, nemou dugo sjedit a ne mogu niti stat na nogama dugo. Strah me da mi se s godinama ne bude još više pogoršavalo, pa sam se zato i odlučila zapisat.

    avatar

    30.08.2010. (21:32)    -   -   -   -  

  • marijana

    Što niko nema nikakvih informacija o halotrakciji????

    Kad sam bila na pregledu, pričala sam s jednom ženom koja je operirana u 12.mj.i ima 60 god.Rekla je da se preporodila, da je bar prije znala za doktora da bi joj sve bilo lakše.Rekla je da je prije op.hodala pognuto, da se nije mogla ispravit.Sada nosi neki steznik ( vidila sam ga ) nije strašno, i rekla je da još uvijek pije tablete protiv bolova ( prošlo je 8 mj. od op.)
    Koliko dugo ste pili lijekove nakon op?Koje?
    Savjetovala mi je da ne čekam, već da to obavim.I da bi joj bilo puno lakše da je to obavila prije 10-15god.
    To me je nekako potaklo da i sam krenem u borbu.Imala je prije 75 st.Ne znam sada.Al ako je izdržala žena sa 60 god, onda možemo i mi mlađi.
    Bila je hitnoća jer joj je prijetila invalidnost-nepokretnost.Kaže da je prije op.išla na magnetsku kralježnice.Jeste i vi išli?Tj.da li je to obavezno prije op.

    avatar

    31.08.2010. (13:53)    -   -   -   -  

  • Ex-skolioza

    Danči! Svaka čast na trudu i ustrajnosti. Imaš pravo, tko zna kakva bi sad kičma bila. Sad si onako za granicu za operaciju. Ja sam imala "pedesetak" (Kovač) stupnjeva, i operirala s 26 god. Ovih dana ću ti staviti slike da vidiš kako mi kičma izgleda nakon 4 godine, pa ti procijeni. negdje su na ovom blogu moje slike od prije operacije. Isto sam se odlučina za operaciju jer su dođli bolovi i bojala sam se da će se s godinama pogoršati.

    avatar

    01.09.2010. (11:17)    -   -   -   -  

  • Ex-skolioza

    marijana - sve što znam o halotrakciji je od Matee koja je bila sa mnom u bolnici. Ona je bila onak uvijek vesela, ali strašno mršava. Pila je tablete za spavanje i protiv bolova, jer ti za halo stave mislim protutežu od pola tvoje tjelesne težine ili više da ti ispravi kičmu. a sve je spojeno preko te krune na glavi.

    ja sam imala osjećaj da ona ima neku dobru rutinu, u svakom slučaju sve što je radila je bilo najnormalnije, nije mi se činilo da joj je teško ili komplicirano prati se ili ići na wc. prije bih rekla da joj je bilo dosadno što je stalno morala biti u bolnici. i stalno je htjela neku akciju.

    ja nisam dugo uzimala tablete protiv bolova, ne sjećam se koje su bile, ali nešto 50, a znam da tih tableta ima i s brojem 150, tako da moje nisu bile nešto posebno jake. kad sam došla doma uzimala sam 3 dnevno mislim, ali onda sam brzo prešla na 1 dneveno. prestala sam skroz uzimati nakon tjedan ili dva nakon što sam izašla iz bolnice. mislim da nisam ništa više uzimala kad sam došla da mi vade konce, ali može biti da se više ne sjećam dobro :D

    bili su mi dali i normabelle za spavanje, ali njih sam prestala uzimati praktički odmah nakon što sam izašla iz bolenice. u svakom slučaju skužiš kad ti više ne treba.

    iako su mi se javljali ljudi koji su još mjesecima poslije operacije uzimali tablete protiv bolova i za spavanje. ne znam to valjda ovisi o tome kakva si osoba, kako ti to tijelo podnosi itd. ja volim spavati, pa sam jedva dočekala :D

    avatar

    01.09.2010. (11:24)    -   -   -   -  

  • Danči

    Ovaj blog je "HRAM" za skolioze!!!! E da je barem ovako nešto postojalo 1994. kad su meni dijagnosticirali skoliozu. Svim curama i dečkima ( u manjoj mjeri ) zavidim šta danas imaju mogućnost da podjele sve svoje strahove, pitanja i nedoumice s nekim tko ih razujme!!!!
    VELIKI POZDRAV SVIMA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11

    avatar

    01.09.2010. (21:55)    -   -   -   -  

  • Ex-skolioza

    :) hih drago mi je da ima neku svrhu! a tebi sretno s čekanjem! liste čekanja su po zakonu javne, pa bi trebala moći pratiti kako se pomiče. I ja sam čekala 2 ipo godine na operaciju, ali u tim godinama ti to nije više toliko strašno jer se kralježnica ne pogoršava previše. a vrijeme čekanja sam iskoristila da se pomirim s činjenicom da ću uopće ići na operaciju, Sretno ti!

    avatar

    02.09.2010. (23:55)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...