Komentari

zoompolitikon.blog.hr

Dodaj komentar (19)

Marketing


  • Neverin

    ne povezujem crvenu zvijezdu sa velikosrpskom agresijom već sa oslobađanjem zemlje nam od ustaštva, fašizma i nacizma mada kao arheolog smatram da bi bilo najbolje ne imati simbole kao što bi najbolje ne stvarati idole...

    avatar

    01.08.2010. (10:51)    -   -   -   -  

  • Zoompolitikon

    Interesantno da smo se ratom i prolivanjem krvi morali izbavljati od slobode donešene crvenom zvijezdom.

    To što ti kažeš da ne povezuješ crvenu zvijezdu sa velikosrpskom agresijom, iako je neosporna činjenica da je ona bila simbol iste, isto je kao da netko ne povezuje slovo "U" sa Jasenovcem već samo sa onim dijelom borbe pod slovom "U" koja je u nekim dijelovima tadašnje Hrvatske obranila stanovništvo od četničkih napda.

    Mislim da paušalno i selektivno doživljavanje i prihvaćanje konkretnih simbola nije realno ni logično. Ako je ijedan simbol ičime iskompromitiran, mislim da ne postoji nešto što tu kompromitaciju može opravdati pa da taj simbol bude lišen osude. Npr., netko i svastiku povezuje sa budizmom, ili hinduizmom, pa ju sve jedno istima ne može opravdati kako bi ju isticao ili veličao.

    avatar

    01.08.2010. (18:04)    -   -   -   -  

  • Neverin

    kao prvo postoji razlika između nacističke svastike i one hinduističke a to je smjer kuka, onaj nacistički ima baš onu agresivnu rotaciju. To što su srbi koristili logistiku i srpske vojnike iz JNA ne znači da se protiv nas borila JNA u onom kompletu koji je postojao prije agresije. Demoratska republika Zaire iako je imala demoraktski predznak ne znači da je upražnjavala u zbilji ono što joj ime kaže kao što to ne čini naša hr demokratska zajednica ali to ne znači da je demokracija loša već samo da je hdz veleizdajnička stranka jer je nedemokratska.

    avatar

    01.08.2010. (19:13)    -   -   -   -  

  • Neverin

    kao politička životinja kakvom se deklariraš trebao bi znati razliku između deklariranog i provedenog...

    avatar

    01.08.2010. (19:15)    -   -   -   -  

  • Zoompolitikon

    Je, nacistička je zarotirana, no nije bitno. Pronađena je kao simbol i u Iranu, a čak je i nekakav poljski simbol, zapravo mislim da je bila simbol nekakvog slavenskog boga.

    Protiv nas se nije borila JNA nego su JNA samo koristili da se bori protiv nas, to si rekao, jel? Ne znam samo na čije tenkove su stanovnici Beograda bacali cvijeće kada su isti krenuli iz Beograda prema Slavoniji! Isto tako; kada je došlo do blokadi vojarni koje su htjele odvesti naoružanje iz RH; došla je prijetnja Štaba Vrhovne komande OS SFRJ hrvatskom političkom i vojnom vrhovništvu da "za svaki napad i osvojeni objekat Jugoslavenske narodne armije - biće odmah uništen po jedan objekat od vitalnog značaja za Republiku Hrvatsku" i da za "svaki napadnuti i zauzeti garnizon - biće uništeni vitalni objekti grada u kome se garnizon nalazi." Dakle, nitko nije koristio JNA na prevaru ili što si već mislio, već je JNA svjesno sukreirala čak i politiku srpske agresije na RH, dakle; ista ona Titova JNA, a oni koju su ju vodili nisu postali njeni vrhovnici 1991., već su njeme vladali od kraja 2.svj rata. JNA je to mogla jer je tako ustrojena, govorilo se i da je JNA "država" u državi

    avatar

    01.08.2010. (19:34)    -   -   -   -  

  • Zoompolitikon

    "kao politička životinja kakvom se deklariraš trebao bi znati razliku između deklariranog i provedenog..."

    Ne znam na sto se ovo odnosi.

    avatar

    01.08.2010. (19:34)    -   -   -   -  

  • Neverin

    okej ako je tako onda su slovenci i hrvati napali Hrvatsku po tvojoj logici jer su i oni bili dio nekadašnje JNA ili ne?

    ovaj drugi komentar se odnosio na ono što ti zaobilaziš valjda namjerno a to jest da svaka vlada ili religija se deklariraju pozitivnim riječima dok im geste baš i nisu takve. Raskorak između deklariranog i provedenog jest kada jedan pop ili političar govore o tome da moramo stegnuti remen dok se istovremeno kupuju luksuzni auti i obitavaju se luksuzne vile. To ja inače zovem licemjerje... bi li ti bilo lakše da se JNA nakon rasada juge jednostavno nazvala Srpska narodna armija, jel bi tada mogao vidjeti razliku između onoga što jest i onoga na što želiš ukazati?

    kao i kod horvatinčića, svi koji su protiv prosvjednika pravdaju se time da čovjek ima sve potrebne dozvole kao da te iste dozole nije nemoguče kupiti kao što e dovoljna jedna deklaracija domovinskog rata u kojem sabor kaže da nije bio agresivan nego obramben da bi se izbrisale sve žrtve koje je naša vojska ubila.

    kao da pričamo o nekakvoj naprednoj matematici, ili ne kužiš stvarno ili namjerno iz nekih tvojih političkih stavova koji prilagođuju napisano.

    lopov koji govori da je oslobidetlj iako to kaže nije ništa manje lopov

    eto nabrojao sam ti nekoliko primjera deklariranog i provedenog

    ps. ah da i nemam nikakve simpatije prema toj JNA niti prema zvijezdi.. da se mene pita se nebi ubijalo radi tričavih simbola koji pobuđuju emotivne iracionalne reakcije...

    avatar

    01.08.2010. (20:44)    -   -   -   -  

  • Zoompolitikon

    Gle; 1990. godine Srbi su činili 65% JNA, Crnogorci 7%, Jugosloveni 4%, a Hrvati oko 10%, Slovenci i Muslimani po par postotaka... jel trebam dalje objašnjavat?

    Da li bi mi bilo lakše da se JNA nazvala SNA? Tako je svejedno kako se nazivala, može se zvati i ŽBŠ, to je najmanje bitno, bitna je uloga ŽBS u ratu u Hrvatskoj.

    Odakle ti to da su se izbrisale sve žrtve koje je naša vojska ubila? Zar se to može izbrisat? Ako je deklaracijom koju navodis potvrđeno da je RH vodila obrambeni rat to ne znači da su žrtve koje spominješ izbrisane. Dosta hrvatskih vojnika je osuđeno, a mnogima se i sudi. Pa nije to bas nesto tako nepoznato.

    (Evo, ako ti se da pročitaj Kratak prikaz procesa osamostaljenja te okupacije i oslobađanja Republike Hrvatske u Domovinskom ratu( http://www.centardomovinskograta.hr/pdf3/MVP_Domovinski_rat(2).pdf))

    avatar

    02.08.2010. (00:40)    -   -   -   -  

  • velečasni

    kao što veliš - pametnome dosta.

    avatar

    04.08.2010. (01:17)    -   -   -   -  

  • Neverin

    @zoompolitokon, vidim da me ne razumiješ što želim reći

    avatar

    07.08.2010. (12:31)    -   -   -   -  

  • buha

    Od dana kada je Milošević proklamiral koncept Velike Srbije- milom ili silom,- nije bilo govora o nekoj titovoj politici ... jel tako?
    od dana kada je svaka država Jugoslavije provela referundume za osamostaljivanje, nije imala smisla JNA, nego je ona Vojska koja je postojala tada imala isključivo velikosrpkse ciljeve..
    ja ne znam koliko treba biti glup pa ne praviti razliku između JNA i srpske a naročito četničke armade..tih godina, Iako je srbija još neko vrijeme nosila ime Jugoslavija , i njima je to postalo blesavo nakon kratkog vremena
    Tada je njihova vojska bila najvećim dijlom srpska po sastavu i po vođama. Koliko znamo niti jedan od nesrba nije bil među zapovjednicima koji su se "proslavili "okrutnim ratovanjem u Hrvatskoj I Bosni i naročito protiv civila. (karađić, mladič martić... )

    avatar

    08.08.2010. (20:38)    -   -   -   -  

  • buha

    nego , umjesto da se bavite raspravama jeli ta JNA koja je napala Hrvtasku u Bosnu , prava JNA ili ne. kako to da baš nitko ne spominje dogovore Milošević-Tuđman
    i također Šušak-Karađić.????
    te su stvari nekako vama nezanimljive jer je najlakše napadati -nepostojeće vojske...

    avatar

    09.08.2010. (09:38)    -   -   -   -  

  • buha

    @velečasni, opaaaaaa... i vi imate nešto protiv MITOVA?
    tko bi reko, jedan vlč ..hehe

    avatar

    09.08.2010. (09:40)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    Odlična tema i zaključci u postu. Prava je sramota što Ivo Josipović kao predsjednik Hrvatske pohvalio u Srbu komunistički simbol (crvena zvijezda petokraka nije simbol antifašizma nego Oktobarske revoluje od 1917. kad nije bilo fašizma, dakle, ni antifašizma, odnosno to je simbol komunizma, dok antifašizam kao takav nema nikakav posebni simbol jer američka vojska se u WWII nije borila pod crv. zvij. petokrakom i trorogom "lijepom" kapom).
    Osim toga, ustanak u Srbu od 27. srpnja 1941. nisu komunisti organizirali nego četnici, i to ne kao obranu od ustaštva nego radi Moljevićeva plana "Homogena Srbija" o etničkom čišćenju hrvatskih teritorija i pripajanja Srbiji, a četničkom pokretu je u tome pomogao talijanski fašistički pokret.

    @neverin
    Ajmo izokrenut tvoju izvrnutu logiku. Simbol "U" je simbol pod kojim je u Marseilleu likvidiran diktator Aleksandar Karađorđević i pod kojim se suprotstavljalo velikosrpskoj diktaturi u Kraljevini Jugoslaviji. Tada je KPJ podržao Velebitski ustanak koji su ustaše organizirali itd. Što kažeš na to?

    avatar

    09.08.2010. (23:57)    -   -   -   -  

  • odmak

    Josipovića je pogodila ista misao kao i Savku 1971 pa se nespretno pokušao izvući na antifašizam.

    avatar

    12.08.2010. (16:50)    -   -   -   -  

  • Zoompolitikon

    @velečasni

    Demantiram te tvojim linkom - "Dio ustanika u Lici organizirali su i pročetnički elementi koji su nakon 27. srpnja počinili osvetničke zločine...", naime to stoji u teksu na kojeg si stavio link.

    @buha2

    Titova politika je jednom rječju bila Jugoslavija, Milošević je proklamirao isto, kao što su velikosrbi činili i za Tita. Nadali su se jednog dana Velikoj Srbiji, Tito im je uvelike pomogao u planovima. Raspadom Jugoslavije JNA je i dalje ostala JNA, u njoj su ionako većinom bili Srbi, zaato i nije izgubila smisao, samo su nastavili dalje.

    Kako raditi razliku između nekakve jugoslavenske JNA i JNA nakon raspada Jugoslavije kada se u raspadu Jugoslavije ta JNA svrstala na jednu stranu i zajedno borila sa srpskim rezervistima, četničkim odredima i dobrovoljačkim gardama i domaćim pobunjenim Srbima i četnicima ujedinjenima u svome cilju - ostvarenju etnički čistih prostora na svim prostorima na kojima žive Srbi. Gdje je i jedan srpski grob to je Srbija.

    avatar

    14.08.2010. (22:52)    -   -   -   -  

  • Branitelj

    Zoompolitikon hvala ti na tvojim pokušajima osvješćivanja nacije, što tebi i mnogima nakon desetljeća indoktrinacije i ispiranja mozgova teško uspijeva. Čitajući tvoje postove, ja bih se najradije ostavio svojih blog pokušaja, ali mislima da je vrijedno i zbog jedne osobe koja nađe ponešto vrijedno u mojim copy-paste tekstovima.
    Pomalo me čudi tvoje ustrajavanje na objašnjavanju situacije neverinu i sličnima, ali iskreno i tu sam u dilemi, jer objašnjavati se mora.
    Nakon sinoćne statistike o 82% popularnosti našeg dičnog predsjednika, padne mi napamet nekadašnji komentari na središnjem dnevniku kako bi ovo bila zgodna poanta za komentar vezano uz njegov biser, "Neki od vas nose i kape partizanke. To su lijepe kape, one su poruke ljubavi i mira.".
    Jasno tako nešto od Zorana Šprajca ili nekog drugog neutralnog, a kamoli nacionalno svijesnog komentatora na "našoj" hrvatskoj televiziji je bilo iluzija očekivati.
    Kolikogod nakon ovoga ostajali bez teksta, ovo je tebi, meni i sličnima razlog više da budemo glasniji i ujedinjeni i objedinjeni u govorenju i pisanju istine.

    avatar

    01.09.2010. (08:11)    -   -   -   -  

  • Zoompolitikon

    Treba razgovarati i odgovarati, ne šutjeti, zbog drugih, neverin i slični nisu uopće bitni.
    Anketama ne vjerovati.

    Pozz!

    avatar

    03.09.2010. (16:37)    -   -   -   -  

  • ante

    zašto više ne pišete? čekamo nove članke.

    avatar

    03.11.2010. (11:35)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...