Komentari

namerequired.blog.hr

Dodaj komentar (2)

Marketing


  • semper_contra

    Ima mnogo istine u tome što kažeš No postoji još jedna stvar.
    Vjerojatno ti je poznat pojam "negativne selekcije". Nekada se o njoj govorilo prvenstveno u kontekstu kvalitete kandidata prilikom upisa na fakultete. Najpametniji su išli na strojarstvo, elektrotehniku, medicinu. Drugi ešalon (naročito oni s karijerističkom karakternom crtom) je pucao na pravo i ekonomiju i tako dalje. Na kraju su ostali najslabiji, uz časne izuzetke, i ti su otišli na filozofiju za profesore. I takvi su odgajali generacije.

    Sada se taj princip preselio u politiku. Pošteni, sposobni i ljudi s vizijom ne žele u to leglo stršljanova, u tu žabokrećinu u kojoj se koje takve mutikaše, amoralni tipovi i karijeristi snalaze kao riba u vodi. I dok se taj lanac ne prekine nema pomaka.

    avatar

    25.07.2010. (18:21)    -   -   -   -  

  • Name Required

    A što kada se jednog dana elita preseli u Remetinec (zatvor) ili na Mirogoj (groblje)? Spominješ leglo stršljenova? Upravo sam prošli tjedan potamanio leglo osa na svom balkonu. I uspio sam. Spominješ žabokrečinu: Prije nego što su postali okupljalište elite i moćnika, Brijuni su bili močvarna žabokrečina i leglo malaričnih komaraca od kojih su sve do konca 19 stoljeća ubijali sve do Pule. A onda se našao lik, koji je kupio Brijune i angažirao stručnjaka da istrijebi malariju. Stručnjak je bio Robert Koch i zapovijedio je da se isuše močvare. Ostalo je povijest.

    avatar

    27.07.2010. (00:19)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...