Komentari

erytheiatheredone.blog.hr

Dodaj komentar (12)

Marketing


  • missillusion

    "Kakva je to okrutnost dovesti se u stanje zaljubljenosti koja nikada ne dosegne svoj vrhunac već je prije svoje uzlazne putanje osuđena na kraj.
    Ispisala sam prevrtljivu knjigu pravila kojom zaštitnički čuvam svoje srce a legitimno oduzimam tuđa.
    Sebičnost i samoljublje nisu osječaji koji vladaju mnome. To je prošlost zbog koje ponekad ne znam disati i prestajem željeti. "


    Mislim da postajem svjesna takve svoje prošlosti, iako je dojučer bila sadašnjost, sve se sliježe i svakim novim danom svjesna sam da sva moja izgaranja, vrhunci zaljubljenosti i predaja bez fige u džepu postaju zaista prošlost. Ne znam da li će biti uteg ili olakotna okolnost, ali trenutno osjećam samo olakšanje.
    Ponekad se čovjek umori od gustih bolnih noći, kamoli od vrhunaca zaljubljenosti, jer oni obično prate neminovan kraj i vrhunce boli. A to nije život kojeg bih poželjela ikome, ukoliko taj netko nije lik iz nekog nesretnog romana ili davno umrli pjesnik.
    Stoga, nije okrutnost.. a ovaj post, možda ja krivo i subjektivno iščitavam, ali kao da prožet osjećajem krivnje. Odrastemo jednom. A onda shvatimo da nismo modificirali poneko uvjerenje o ljubavi. Pa negdje zaboli. Treba se samo uskladiti.
    Ali što ja pričam... ja tek smirujem tu prošlost.

    avatar

    23.07.2010. (05:42)    -   -   -   -  

  • mina

    @Missillusion, post je prošlost uzastopno ponavljana..
    i dobro si osjetila osjećaj krivnje uvjetovan mojim odlascima. riješavam već duže sve te tragove prošlosti koji me prate. svaki moj odlazak iz tadašnje ljubavi bio je meni logičan jer sam si savršeno jasno mogla prikazati sve razloge zbog kojih od te ljubavi odustajem. ono što svijest ne može prepoznati kao logično što nikada nitko nije ostavio mene. ima tih nekih čudnovatih noći kada sebe prepoznajemo kao da se prvi put gledamo.
    kada previše razmišljam teško podnosim činjenicu da sam nekoga povrijedila.. a jesam iako to nikada nisam željela.
    uvijek sam bila savršeno iskrena prema drugima a premalo prema sebi.
    ali zato postoji sadašnjost i budučnost u kojoj ljubav možemo modificirati i uskladiti.. :)

    avatar

    23.07.2010. (06:14)    -   -   -   -  

  • izvorni život

    Poput pravog borca izbjegavam napade nemirnih noći ali moja prošlost postaje njihov najbolji prijatelj.

    Mislim da je šteta kad se prošlost uvuče u noć i počne s maltretiranjem onoga koji tu prošlost (avet) nosi u sebi. Prvo, to je beskorisno. Drugo, to je mučno. Treće, nepotrebno izvlači previše energije iz čovjeka. Smatram da je veliko postignuće kada čovjek uspije u sebi srediti stvari na taj način da noću spava kao najmirnija beba, snom pravednika (kako je to Dostojevski znao napisati). Tj. snom opuštene, zadovoljne osobe koja sanja i odmara se za novi dan.

    avatar

    23.07.2010. (11:26)    -   -   -   -  

  • mina

    @izvorni, zapravo osobno i nemam problema sa snom odnosno sa spavanjem. zaspati mogu i viseći s litice.. kada mi se spava mogu to činiti gdje god me postaviš.. :)))
    naravno ovdje pišem o onim noćima kada san niti ne priželjkuješ želeći se obračunati s prošlosti. svakako nepotrebno.. ali osječati ono ljudsko u sebi zbog kojeg je tuđa patnja stvarnost koja boli zapravo nas i čini čovjekom.
    već sama činjenica što postojimo stvara preduvjete da jednom nekoga negdje povrijedimo. ne mislim pritom samo u ljubavi. nismo zato manje vrijedni ili više nemirni u svojim noćima.. jednostavno smo ljudi koji u svojoj biti nose sva nesavršenstva ovoga svijeta i kao takvi trebamo znati prepoznati sami sebe.
    uostalom u mojoj osobnosti postoji mala doza teatralnosti koju zapravo i najviše kod sebe volim.. okej nije ta doza baš mala..ali nemoj nikome odati tu tajnu.. :))

    avatar

    23.07.2010. (12:05)    -   -   -   -  

  • NF

    favoriti i razmišljanja nam se zastrašujuće poklapaju, al to nije ništa uznemirujuće, budući da se samo suprotnosti privlače ;P

    avatar

    23.07.2010. (15:10)    -   -   -   -  

  • Kojotica

    uf, meni često kažu da sam memory frik, ima tako nekih stvari iz prošlosti koje stalno vrtim i vrtim, i iako sam sama svjesna da bi trebalo gledati u budućnost i to nekako zaboraviti - ne ide mi baš

    avatar

    24.07.2010. (17:17)    -   -   -   -  

  • mina

    @NF, nema tu ničeg zastrašujućeg.. i ne bi ja baš rekla da se samo suprotnosti privlače ;P
    @kojotica, uf..dobrodošla u klub :))

    avatar

    25.07.2010. (03:19)    -   -   -   -  

  • gujdek

    Nažalost, nitko nije imun na svoju prošlost i sve nas neke loše stvari progone, u noćima ili danju. I koliko god to može biti frustrirajuće i to je jedan znak da živimo, da postojimo, da osjećamo.....da jesmo....ljudi....ipak....

    avatar

    25.07.2010. (15:44)    -   -   -   -  

  • fra gavun

    Bojati se razočaranja u samog sebe....prekratko smo tu da mislimo tako daleko, bit će lakše
    ako se orijentiramo na sadašnjost...danas, sad. pozdrav.:)

    avatar

    25.07.2010. (17:22)    -   -   -   -  

  • mina

    @gujdek, upravo tako.. podsjeća nas da jesmo.. ljudi.. ipak..
    @fra gavun, od tebe uvijek mudre misli.. sadašnjost je zapravo jedina koju vrijedi živjeti..
    i tebi pozdrav :)

    avatar

    26.07.2010. (00:38)    -   -   -   -  

  • gustirna

    Pravila uglavnom donosimo radi samih sebe, a od drugih tražimo da ih poštivaju.
    Ovo sam se nadovezala na tek jednu rečenicu iz tvog posta , a iako je tvoj tekst krajnje ozbiljan, ne zamjeri mi što ću svoj komentar zaključiti jednim stihom iz dalm.pisme:
    "Jubavi,jubavi, vrag ti odni kosti
    šta učini od moje mladosti!."
    Ne truj ljubav sumnjama, pa makar bile i sumnje u samu sebe. Prepusti se, mlada si.:-)

    avatar

    26.07.2010. (01:11)    -   -   -   -  

  • mina

    @gustirna, ovo je bio više post prošlosti.. pravom osječaju ljubavi uvijek se prepuštamo jer ljubav je definirana srcem i ne trpi nametnute granice..
    i što ima lijepše od ljubavi.. :))

    avatar

    27.07.2010. (03:15)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...