Komentari

novapolitika.blog.hr

Dodaj komentar (25)

Marketing


  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    Danas izgleda prvi komentiram tvrdnje profesora dr. Michaela Cossudovskyog:-)
    Mogu samo potvrditi istinitost u onome što govori i piše, kao na pr. o tome da je MMF doktukao bivšu Jugoslaviju, ili da SAD namjeravaju, bez obzira što Iran činio, napasti Iran i time izazvati mogući 3. svjetski rat.
    Naime, Ante Marković, posljednji komunistički premijer Jugoslavije, doista je došao u kolovozu 1989. u Washington D.C. i dogovorio daljnje reforme koje su krenule od premijerke Milke Planinc uoči i odmah nakon Titove smrti, a "reforme" i dan danas doživljavamo, dakle, ja osobno na primjer od 1982. do danas, 2010., živim u konstantnim reformama, a da ništa u korist naroda nije reformirano nego se "reformira" samo u korist krupnog kapitala, a to su još ondašnji komunisti započeli jer su bili marionete krupnog kapitala, kao što su i današnji bivši komunisti marionete krupnoga kapitala. (Na Balkanu ništa novog!) Međutim, Ante Marković tada, 1989. je iz Washingtona otišao praznih džepova, naime, nije dobio nove kredite jer je am. Kongress u rezoluciji broj 169 kritizirao jugo-komunističku vladu zbog kršenja ljudskih prava Dobroslavu Paragi i ubojstva njegova prijatelja iz Zagreba, Ernesta Brajdera s kojim je 1981. sakuplja peticiju za oslobađanje političkih zatvorenika te je i sam postao političlki zatvorenik u logoru na Golom otoku, a Brajdera je u vrijeme "istrage" u Đorđićevoj ulici u Zagrebu (centrali Udbe) ubila Udba, i bacila njegovo tijelo iz stana njegove zgrade u Novom Zagrebu da izgleda kao samoubojstvo, no, u stanu su pronađeni čikovi od cigareta koji su udbaši popušili, dok je Brajder bio kronični bolesnik i alergičan na duhanski dim tako da ni njegovi prijatelji i gosti nisu nikad pušili u njegovu stanu. Program MMF-a je doista mislio likvidirat industriju u Jugosalviji i Jugoslaviju učlaniti 1990. odmah u EU bez ikakvih pregovora, ali zbog velikosrpske politike Slobodana Miloševića je NWO odustao od toga i pričekati ishod rata i pobjednika u ratu u bivšoj Jugoslaviji, a mislili su da će to biti Slobodan Milošević koji da će stvorit veliku Srbiju pa bi veliku Srbiju primili u EU. Na koncu, kad se Jugoslavija zbog velikosrpske pobune i rata raspala na samostalne države je MMF priveo svaku od samostalnih država, haaški sud ICTY služi kao batina da se samostalne države u šahu, korumpirali su vlastodršce u samostalnim državama, i svako "tržište" bivše Jugoslavije a sada samostalnih država ući se "milom" ili silom u EU.
    No, da liberalni Zapad vodi rat u Iraku i Afganistanu zbog nafte (oko Afganistana se nalaze zemlje bogate naftom i plinom, a iz Afganistana se s istoka može napasti Iran, a sa zapada iz Iraka), što tvrdi dr. Chossudovsky, to je istina, a time se slaže sa Chomskyem, i sa F. Williamom Engdahlom koji to tvrdi u svojim povijesnim knjigama poput "Stoljeće rata (1) i (2)" i "Sjeme uništenja" (o opasnostima Genetsko modificiranih organizama, GMO, i rasizmu predstavnika Novog svjetskog poretka, NWO). Nedavno su anglo-američke kompanije podmetnule Haitiju kao "humanitarnu pomoć", nakon strašnog potresa, u vidu genetsko modificiranoga sjemenja za "obnovu" poljoprivrede na Haitiju itd. NWO je za vrijeme rata instrumentalizirao MIloševićevu Srbiju, i Hrvatsku priveo Novom svjetskom poretku, i to u finkciji "zločinca" kao opomenu svima drugima u svijetu da ako se netko želi suprotstaviti Novom svejtskom poretku liberalnog Zapada postati će "zločinac" makar bio žrtva!!

    avatar

    04.07.2010. (21:09)    -   -   -   -  

  • Gordy

    Slozio bih se sa Crnim Blogom.
    S tim da bih dodao slijedece:
    Hrvati su zbog svoje upornosti dobili nezavisnost, ali i sansu da prednjace u porobljavanju Balkanskih nacija, kao prvi robovi. Naravno, kao odlicni sluge, a nikakvi gospodari, pokazali su se nesposobnima da budu broj jedan Balkana. Sto za konacnicu ipak nije bitno.
    U vezi Afganistana, treba dodati - za Zapad, Afganistan je izvor droge, od koje se moze financirati velik dio ideja NWO, kao i ratovi, zato se Talibani moraju tamburati, da ne pale polja opijuma, a tu opet Hrvatska i ostatak Balkana imaju pocasnu ulogu - za tranzit droge do Zapadne Europe.
    Naravno, treci svjetski ce poceti, da se malkice istrijebe muslimanski svijet i Izrael (kojem uloga frajera time prestaje), i lagano se moze krenuti prema Rusiji (koja ima debele dealove sa NWO) i Kini (ciji su glavni financijski savjetnici zionisti). Veliki sou za istrebljenje stanovnistva, isprobavanje nuklearnog oruzja, i centralizaciju moci.
    Najvise me strah za IstocnoEuropske zemlje, jer su doslovno izmedju, s tim da su i najvece kurvice, sudeci po jos uvijek naivnom stavu vecine stanovnistva.

    avatar

    05.07.2010. (09:53)    -   -   -   -  

  • Gordy

    Jos bih dodao, trebalo bi postati vidljivo obicnom telcu da je ostvarivanje njegovih malogradjanskih sitnih ciljeva dolijevanje ulja na vatru globalnih porobljivackih sila, no, ocito je jos uvijek njegova ogranicenost veca od njegove sirine (s da ja duboko vjerujem da ce se to promijeniti, ali tek nakon ogromne patnje istoga). Masa tih telaca hrani te sile o kojima govorimo, one su nista bez njihove suradnje.
    Treba li zaliti masu amera koje ceka iseljenje iz juznih drzava i priobalnih podrucja, posebno ako znamo da ih je donedavno bila briga za cijeli svijet? Treba li zaliti penzice, kojima je lightmotiv bio "samo da nam je Francek ziv" i "neka kradu, i ja bih krao da mogu", i naravno, bespogovorno placanje tv pretplate? Mislim da ne treba, jer tek patnja moze eventualno prosvijetliti njihove umove, i potaknuti ih na pozitivnu akciju nesudjelovanja u ovom globalnom ludilu, uz, naravno, ljude poput Chomskog i Engdahla koji dugo vremena upozoravaju na ocigledno, ali ih ostatak krda puno ne cuje, zbog opterecenosti sitnim uspjesima unutar sustava.

    avatar

    05.07.2010. (10:03)    -   -   -   -  

  • veki

    Izgleda da do izbijanja opće gladi nismo jako daleko, stanovništo je sve siromašnije, najavljuju se poskupljenja struje, plina što znači svega, a to znači pad kupovne moći, pad potrošnje, pad proizvodnje, zatvaranja poduzeća, otkazi i tako u krug ...većina zemalja u okruženju pa i dalje je pretrpjela ogromne štete na poljoprivrednim usjevima zbog vremenskih nepogoda, cijena pšenice i kukuruza već je sada skočila kojih 40% pa i više, što znači da će do kraja godine poskupjeti još barem 40% na ovih 40%.

    Šta se tiče trećeg svjetskog rata, izgleda da je neizbježan, još se od 11. rujna govori da je krajnji cilj rata u Iraku rat sa Iranom. Sva sreća da je cijela EU pa i mi članice NATO-a, kad amerika zarati i mi smo zaratili.

    Ja mislim da će se sredinom 8. mj desiti neko sranje tipa 11. rujna, što će prethoditi ratu koji bi prema nekim tvrdnjama trebao započeti između Amerike i Irana krajem ove godine i proširiti se na cijeli svijet, a sve naravno s ciljem uspostave Novog Svjetskog Poretka, odnosno potpune kontrole nad svakom osobom na cijeloj planeti.
    Ali smatram da ni to nije krajnji cilj, već da su to samo alati kako bi se spriječilo kritičko razmišljanje, informiranje, podizanje svjesti, odnosno buđenje čovječanstva koje se predviđa dolaskom 2012.g.
    Elite imaju potpunu moć i kontrolu već danas, pa stoga smatram da im je jedini cilj održavanje te moći i kontrole za ubuduće.

    avatar

    05.07.2010. (13:13)    -   -   -   -  

  • Spin

    @veki nešto se sad govori kako se buđenje 2012 odgađa za 2016 tako da se ne bi iznenadio da se sve to pokaže muljažom.
    Ali u svakom slučaju dešava se nekakvo buđenje svijesti, ali uzrok tomu vjerojatno nisu maštoviti razlozi već znanje i informiranost,
    buđenje svijesti bilo je i ukidanje ropstva, rušenje berlinskog zida i komunizma i sl
    A opet što bih ja mogao znati o tome, bit će što bude kao i dosad.

    avatar

    05.07.2010. (14:28)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    Danas izgleda prvi komentiram tvrdnje profesora dr. Michaela Cossudovskyog:-)
    Mogu samo potvrditi istinitost u onome što govori i piše, kao na pr. o tome da je MMF doktukao bivšu Jugoslaviju, ili da SAD namjeravaju, bez obzira što Iran činio, napasti Iran i time izazvati mogući 3. svjetski rat.
    Naime, Ante Marković, posljednji komunistički premijer Jugoslavije, doista je došao u kolovozu 1989. u Washington D.C. i dogovorio daljnje reforme koje su krenule od premijerke Milke Planinc uoči i odmah nakon Titove smrti, a "reforme" i dan danas doživljavamo, dakle, ja osobno na primjer od 1982. do danas, 2010., živim u konstantnim reformama, a da ništa u korist naroda nije reformirano nego se "reformira" samo u korist krupnog kapitala, a to su još ondašnji komunisti započeli jer su bili marionete krupnog kapitala, kao što su i današnji bivši komunisti marionete krupnoga kapitala. (Na Balkanu ništa novog!) Međutim, Ante Marković tada, 1989. je iz Washingtona otišao praznih džepova, naime, nije dobio nove kredite jer je am. Kongress u rezoluciji broj 169 kritizirao jugo-komunističku vladu zbog kršenja ljudskih prava Dobroslavu Paragi i ubojstva njegova prijatelja iz Zagreba, Ernesta Brajdera s kojim je 1981. sakuplja peticiju za oslobađanje političkih zatvorenika te je i sam postao političlki zatvorenik u logoru na Golom otoku, a Brajdera je u vrijeme "istrage" u Đorđićevoj ulici u Zagrebu (centrali Udbe) ubila Udba, i bacila njegovo tijelo iz stana njegove zgrade u Novom Zagrebu da izgleda kao samoubojstvo, no, u stanu su pronađeni čikovi od cigareta koji su udbaši popušili, dok je Brajder bio kronični bolesnik i alergičan na duhanski dim tako da ni njegovi prijatelji i gosti nisu nikad pušili u njegovu stanu. Program MMF-a je doista mislio likvidirat industriju u Jugosalviji i Jugoslaviju učlaniti 1990. odmah u EU bez ikakvih pregovora, ali zbog velikosrpske politike Slobodana Miloševića je NWO odustao od toga i pričekati ishod rata i pobjednika u ratu u bivšoj Jugoslaviji, a mislili su da će to biti Slobodan Milošević koji da će stvorit veliku Srbiju pa bi veliku Srbiju primili u EU. Na koncu, kad se Jugoslavija zbog velikosrpske pobune i rata raspala na samostalne države je MMF priveo svaku od samostalnih država, haaški sud ICTY služi kao batina da se samostalne države u šahu, korumpirali su vlastodršce u samostalnim državama, i svako "tržište" bivše Jugoslavije a sada samostalnih država ući se "milom" ili silom u EU.
    No, da liberalni Zapad vodi rat u Iraku i Afganistanu zbog nafte (oko Afganistana se nalaze zemlje bogate naftom i plinom, a iz Afganistana se s istoka može napasti Iran, a sa zapada iz Iraka), što tvrdi dr. Chossudovsky, to je istina, a time se slaže sa Chomskyem, i sa F. Williamom Engdahlom koji to tvrdi u svojim povijesnim knjigama poput "Stoljeće rata (1) i (2)" i "Sjeme uništenja" (o opasnostima Genetsko modificiranih organizama, GMO, i rasizmu predstavnika Novog svjetskog poretka, NWO). Nedavno su anglo-američke kompanije podmetnule Haitiju kao "humanitarnu pomoć", nakon strašnog potresa, u vidu genetsko modificiranoga sjemenja za "obnovu" poljoprivrede na Haitiju itd. NWO je za vrijeme rata instrumentalizirao MIloševićevu Srbiju, i Hrvatsku priveo Novom svjetskom poretku, i to u finkciji "zločinca" kao opomenu svima drugima u svijetu da ako se netko želi suprotstaviti Novom svejtskom poretku liberalnog Zapada postati će "zločinac" makar bio žrtva!!

    avatar

    05.07.2010. (15:27)    -   -   -   -  

  • catwoman

    Iskopirala sam ovaj @ CBK-ov komentara da ga s lakoćom i pregledno pročitam, možda pomogne još nekom novom posjetitelju bloga, koji nije upoznat s načinima čitanja ovako prekrivenih tekstova.

    Predlažem tko prvi komentira, neka u prvi obrazac za komentara upiše nešto bezveze u stupce, dovoljno veliko, tako da se riješimo tog prekrivača teksta. Pa onda u drugom obrascu možemo normalno čitati, bez kopiranja.

    Mislim da se mi u Hrvatskoj ne bi trebali bojati gladi ili hladnoće zbog nedostatka energenata, ali samo pod uvjetom da ne uđemo u EU, jer time gubimo šume i trpimo ograničenja u poljoprivredi. Ovako, uz pametno poljoprivredno poslovanje i raseljavanje stanovništva iz urbanih u ruralna područja, možemo preživjeti, naravno - prihvaćajući promjene načina života na jednostavniji, skromniji i bliži prirodi, te suradnji i solidarnosti s drugima.

    Ove kataklizme u poljoprivredi uzrokovane prirodnim nepogodama nedoljivo me asociraju na HAARP, ne mogu si pomoći u toj paranoji ...

    A propos trećeg svjetskog rata, primila sam Fw vrlo zanimljivog sadržaja, objavit ću ga tu u komentaru, no mislim da zaslužuje post ( jer sadrži i fotografije ), uz dodatna objašnjenja i napomene.

    avatar

    05.07.2010. (15:31)    -   -   -   -  

  • catwoman

    Latin American Country of Ecuador Has an Invincible Military

    Photos of part of the Military of Ecuador's Prevention Wing
    Today, the name of the Latin American country that has established a Prevention Wing of the Military was announced. That country is Ecuador.

    A Prevention Wing of the Military is composed of at least the square root of one percent of the population of the country. The population of Ecuador is approximately 14.5 million. Therefore, this Prevention Wing is composed of at least 382 soldiers.

    These military-police have been trained in the Transcendental Meditation and TM-Sidhi program, which they practice in groups twice a day.

    Ecuador is the only country in the world to have a fully operational Prevention Wing of the Military at this time. Other countries have a sufficient number of practitioners of the TM-Sidhi program, but these are all civilian groups. None of these groups are composed mainly of members of the military.

    In the 1990s, Lt. Gen. José Villamil, the Vice-Minister of Defense of Ecuador, quietly initiated The Coherence Project to end the war with Peru. A group of Ecuadorian military members and civil volunteers practiced the TM-Sidhi program twice daily in a group as part of a pilot project.

    When such a coherence-creating group that exceeds the square root of one percent of the population practices the TM-Sidhi program together twice daily, scientific research shows that a "phase transition" to a more harmonious and orderly state of life occurs. Over fifty studies have measured positive changes that have taken place throughout society as a whole. These studies show decreased violence (such as war and terrorism), crime, car accidents, and suicides, and improved quality of life in society .

    Pictures of the Prevention Wing of the Military in Ecuador featured in a editorial by Dr. David Leffler have received worldwide attention. In the various versions of this editorial, Harvard-trained physicist Dr. John Hagelin observes that the technology of the unified field is a thousand million million times more powerful than the nuclear force. Many of these articles link to the website of Center for Advanced Military Science (at the Institute of Science, Technology and Public Policy). This page features Dr. John Hagelin's online video and transcript for his groundbreaking presentation "Achieving National Invincibility: A Scientific Approach."

    The editorial was published in The Zimbawe Situation , The Will (Nigeria), Point Blank News (Africa), Business Guide Ghana , The Ukpaka Reports (Nigeria), The Nigerian Voice , Nairaland , The Zimbabwean , Modern Ghana , Business Ghana , Ethiopian This Week , China Today , The Seoul Times , Pattaya Dailynews (Thailand), Cyrus News , OpEdNews (USA), Kashmir Watch (Pakistan), Review Nepal , and Australia.To .

    p.s.

    ne mogu iskopirati linkove ( cijelo ih je more ), ne hvataju se ovdje, zainteresirani mogu dobiti Fw, ako se obrate ovdje s adresom ili na moj mail ( adresa u opisu mog bloga ).
    Ili imate savjet kako da ih prenesem ovaj obrazac ?

    Ovdje je teoretsko objašnjenje funkcioniranja ovog izvanrednog fenomena, tekst K. Mišaka, ali ne s bloga, već s neke kolumne na VL, koji više nije dostupan ( ?! ), ali sam ga srećom iskopirala, ne samo sačuvala link.

    Takve stvari NWO nastoji utišati ( vidimo što je bilo s emisijom istog autora NRZ ), pa da još stavimo na vidjelo dok se može na ovaj način, možda ćemo uskoro morati demostrirati po kućama. ;-)))

    avatar

    05.07.2010. (15:46)    -   -   -   -  

  • veki

    @Spin, koliko god nama izgledalo da se nešto pomaknulo naprijed svim tim događajima koje si nabrojio, nije se nažalost pomaknulo ništa, osim da smo jednu iluziju zamijenili drugom. Demokracija, kapitalizam .......su deset puta gori od onog što je bilo prije. Onda se barem znalo gdi smo i šta se dešava, kome služimo, zlo je imalo svoj lik pa smo se mogli suprotstaviti. Danas tog nema.
    Čak su nas uspjeli izmanipulirati da ono što je dobro za pojedince(kapitaliste),naše gazde, robovlasnike, da je dobro za čitavu naciju, robove. Nit je valjao onaj sustav niti valja današnji. Demokracija je vladavina manjine, ne većine, jer i da svi punoljetni izađu na birališta, tko je tu šta pitao maloljetne, ko da se to na njih ne odnosi.
    Kapitalizam, znanost, novac... pa pogledaj u šta su pretvorili ovaj svijet, danas najprirodnije što možeš dobiti za novac je seks, žalosno.
    Jedino u čemu smo napredovali jest u manipulacijama, ukidanju sloboda, lažima, obmanama, ratovanju, ubijanju........................... Uradili smo tri koraka natrag, a niti jedan naprijed. Žalosno ali istinito. Toliko smo napredovali da nema stvari koju sam danas pojeo a da u sebi ne sadrži neku od štetnih tvari, bilo da je došla zrakom ili zaštitom prilikom uzgoja biljke.
    Konzervansi, bojila, pojačivaći okusa, umjetna sladila, elektromagnetska zračenja ....itd. To za mene nije napredak. Danas je sve jednostavno naopačke, kad se preispita svaki takozvani napredak, bilo društva, znanosti ili nečeg trećeg, na kraju dođeš do toga da smo nazadovali, a ne napredovali.
    Spomenuo si ukidanje ropstva, jedina razlika između tadašnjih robova i nas danas, jest što su oni znali da su robovi, a mi neznamo, a to je puno, puno gore. Ako se sve gleda kroz oči slobode i ljubavi, onda postaju očite iluzije u kojima živimo.

    Nemoj ovo krivo shvatiti, samo raspravljamo, iznosimo mišljenja.

    avatar

    05.07.2010. (16:29)    -   -   -   -  

  • Posrnuli Pijun

    Od prvog do zadnjeg komentara svi su pogodili samu bit, i rekli baš ono šta se trebalo reć..
    -Veki- je napisao: "Ali smatram da ni to nije krajnji cilj, već da su to samo alati kako bi se spriječilo kritičko razmišljanje, informiranje, podizanje svjesti, odnosno buđenje čovječanstva koje se predviđa dolaskom 2012.g. ".
    Ja također mislim da im je to krajnji cilj. Jer već sada imaju kontrolu nad nama. Žele spriječit buđenje, i održat se trajno na vlasti, pa pokušavaju uspostavit sustav koji će im to omogućit. Ne mogu reć da je to "buđenje" povezano sa 2012., iako vjerujem da je jer previše nepovezanih izvora govori o istome, al očigledno je da se negdje u tami koja nas okružuje sve više nazire svjetlost. Ljudima se sve više otvaraju oči, da nije tako, nebismo ni bili toliko informirani, jer sve je to rezultat zanimanja, truda, i žrtve mnogih. Prije su čovječanstvo samo tako uvlačili u velike ratove (ww1 i ww2, a i sve ostale), a sada ipak moraju uložit puno više truda da manipuliraju masama. Vjerujem da će na kraju uspjet i izazvat ww3, jer sve je to otišlo već previše daleko, al samo je na nama dal će uspjet sa krajnjim ciljem. Jer dobro je -Gordy- primjetio, ljudi najbolje uče tek kada osjete na vlastitoj koži, možda će se tek tada većini otvorit oći, možda će tek data većina pomislit ćemu sve ovo, kada možemo imati Raj na Zemlji, možda će tek data većina reći "DOSTA JE"..
    -cat- ovo si predivno rekla: "...možemo preživjeti, naravno - prihvaćajući promjene načina života na jednostavniji, skromniji i bliži prirodi, te suradnji i solidarnosti s drugima."
    Ostavljam vam pozdrav...

    avatar

    05.07.2010. (21:06)    -   -   -   -  

  • Posrnuli Pijun

    Zaboravih...
    Odlično si primjetio -Veki- da smo najviše napredovali u obmanama. Zato nam se na prvi pogled i čini da je sve u najboljem redu, baš onako kako bi trebalo biti, jer su stvorili jednu odličnu iluziju u našim glavama, da imamo ono šta želimo, i da drugačije ne može bit, i da nas oni uvode u novi vrli svijet, baš onakav kakav MI želimo... navukli su samo ljepše maske, al iako su sada maske šarenije, skrivaju isto lice... i tek kada svi budu svjesni da živimo u iluziji demokracije, stvari će se počet mjenjat...

    avatar

    05.07.2010. (21:13)    -   -   -   -  

  • catwoman

    @ spektator ... da te riješim dileme - udbaši u blogosferi pretvaraju da su fanatični katolici, po tome ih je najlakše "spoznati". Teško da bi koji udbaš udarao crnim blogom o komunizmu. Ili da bi direktno kurio kult obožavanja druga Tita kao ti. Makar je ovo drugo vjerojatnije, posebice ako se uzme u obzir da je napad najbolja obrana. ;-))

    avatar

    06.07.2010. (20:17)    -   -   -   -  

  • catwoman

    @ spektator ... odi u miru na svoj blog i tamo uživaj u svojoj istini, ne bih te uznemiravala svojom istinom, da ti prvi nisi došao invadirati ovaj blog iznošenjem neistinitih i neukusnih objeda. Mislim da naša daljnja komunikacija nema smisla, previše je razlika.

    Usput rečeno, niti meni se ne sviđa mentalitet ljudi koji jednog čovjeka danas slave, sutra proklinju, sve po preporuci trenutnih političkih okolnosti, jer ne misle svojom glavom ili misle samo za svoju korist. Iako naivan i u neznanju, ti si barem vjeran pionir. :-))

    avatar

    07.07.2010. (02:01)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    @spectator

    U kojoj mjeri si u zabludi, te širiš zabludu (ne znam je li namjerno ili ne), svjedoči slijedeći naslov dnevnika Panorama od 22./23. 6. 2009. godine, broj 143:

    "Jugoslawiens Guantanamo" /Jugoslavenski Guantanamo/ i nadnaslov: "Alcatraz in der Adria: Frühere Insassen von Goli otokwarten bis heute auf Rehabilitierung" /Alcatraz na Jadranu: bivši zatvorenici do danas čekaju na rehabilitaciju".

    Rehabilitirati se mogu samo politički zatvorenici savjesti, a ne kriminalci, a politički zatvorenici nisu kriminalci! U navedenom tekstu od njemačkog novinara Thomasa Rosera, dopisnika najvećeg austrijskog dnevnika iz Beča, Die Presse (navedeni članak je objavljen i u Die Presse, te u njemačkom Die Welt, i Stuttgarter Zeitung, najveće regionalne novine i dr.) je novinar razgovarao sa dvojicom bivših zatvorenika iz logora na Golom otoku i jednim bivšim čuvarom (zločincem s otoka Cresa), i to s jednim srpskim bivšim zatvorenikom i jednim hrvatskim, a hrvatski bivši zatočenik s Golog otoka je Dobroslav Paraga koji je u tom jugoslavenskom komunističkom konc-logoru bio zatočen od 1981. - 1983. (a poslije u zatvoru u Lepoglavi), te ga je Amnesty International vodio kao "političkog zatvorenika savjesti", a ti sada, frajeru, opovrgni Amnesty International!
    Znači, i nakon 1967. su zločinci iz režima SKJ/SKH slali na Goli otok politički nepodobne osobe koje su bile nevine ali im je komunisitčki režim montirao političke sudske procese u staljinističkom stilu. Takvih nevinih osuđenih osoba bilo je u bivšoj Jugoslaviji u prosjeku svake godine 2,5 tisuće (2.500).
    Evo ti još naslova iz stranog tiska u vezi Golog otoka: Die Welt, 12. 7. 1989.: "Kroatischer Menschenrechtler klagt den Staat an" /Hrvatski borac za ljudska prava tuži državu/ (to se odnosi na borca za ljudska prava Dobroslava Paragu), zatim, Frankfurter Rundschau: "Folter auf der Adria-insel" /Mučenje na jadranskom otoku" (razgvovor s Dobroslavom Paragom, 24. 7. 1989.), zatim, Chicago Defender "Croatian dissident seeks aid from Jesse, Daley" (Hrvatski disident traži potporu Jesse Jacksona (američkog crnačkog Kongresnika), nakon izlaska s robije na Golom otoku, The Windsor Star: Horror haunts prisons, dissidnet says" (razgovor s D. Paragom o torturi i stravičnim uvjetima za političke zatvorenike u Jugoslaviji), Slazburger Nachrichten: "Verhaftet, gefoltert, verfolgt - Dissident sucht Hilfe" (Uhižen, mučen, proganjan - disident traži pomoć) (Razgovor s D. Paragom, 1. 2. 1990.) itd. a rezolucija am. Kongresa od 4. kolovoza 1989. (Senatska rezolucija broj 169) donijeta je isključivo zato što je Dobroslav Paraga kao politički zatvorenik bio zatočen na Golom otoku. Dakle, ne znam zašto širiš zablude među čitateljstvo, ali činjenice te opovrgavaju. Prije bi netko mogao pomisliti da si ti udbaš jer širiš zablude iako su sve ove činejnice u vezi Golog otoka poznate svjetskoj i hrvatskoj javnosti!
    PS: Tito i Hitler su bili državnici, ali i zločinci!!

    avatar

    07.07.2010. (10:05)    -   -   -   -  

  • Para(ne)normalan!

    @spektator, vidim ja da tebi dečko nisu baš sve na broju, očito da ti inteligencija nije baš jača stana. Kako i može kod čovjeka koji slavi mit polupismenog bravara kojega su namjestile tajne službe da silom stvori umjetnu višenacionalnu tvorevinu SFRJ.
    Do ovog komentara mislio sam da ti je blog zanimljiv i da možda vrijedi pročiati, čak sam te stavio i u svoju RSS listu?
    Hvala Bogu, pokazao si svoje pravo lice i inteligenciju pa te ostavljam da se kao jadni mali pionir igraš sa mitom svoga druga krvavih ruku do lakata.
    Dok je glumio gospodina Churchillu koji ga je gledao samo kao malog balkanskog majmunčića i ostalom eurotrashu tada su preobučeni četnici u Bleiburgu klali sve u šesnaest pod njegovim svesrdnim blagoslovom.
    Naravno da je umjetna tvorevina tzv. tamnica naroda zasnovana na genocidu i laži osuđena da propadne i hvala Bogu dragome što se to dogodilo.
    Pretpostavljam da se ti izjašnjavaš kao Jugosloven?
    Što se tiče hrvatskih regija, još jednom pokazuješ koliko si nepimen, očito si prespavao sate zemljopisa ili si koji puta pao razred pa neznaš razliku između naroda i zajednice naroda.
    Mislim da ne zaslužuješ više teksta, previše sam vremena i utrošio na tebe i tvoj blog, moja ti je preporuka da se prebaciš na facebook, to je forma za obožavatelje idola i umne plićine koji ne razmišljaju svojom glavom i koji opet uskrsuju bratstvo i jedinstvo za koje znamo kako je završilo devedesetih prošlog stoljeća!
    Što se tiče kopanja tu nema ništa sramotno, sada nemam vremena, ali da imam rado bih radio u vrtu jer je to odlična antistres terapija i to sam radio dok nisam prodao vikendicu.
    Školovao sam se kopajući kanale i radeći teške fizičke poslove tako da znam cijenit ljude koji svojim rukama teško zarađuju svoj tvrdi kruh. Meni nije drug bravar sve dao kao tebi pa ga ne moram braniti i opravdavati za svu nepravedno prolivenu krv za koju je direktno odgovoran, a pogotovo omalovažavati poslove i mene pokušati vrijeđati degradirajući zemljoradnički posao.
    Za poštenog čovjeka svaki pošten posao je dobar posao!
    Što god da napišeš neću više odgovarati jer mislim da pametniji popušta, ostavljam te da i dalje štuješ svoga druga idola! (;-))

    Pozdrav, odnosno za @tebe Zdravo!

    avatar

    07.07.2010. (13:36)    -   -   -   -  

  • Helixme

    Što god rekli protiv Tita, malom čovjeku je onda bilo bolje, radnici bi imale plaće veće od direktora, samo to od mene, nemojte po jadnom čovjeku (spektru) sipati drvlje i kamenje samo zato što izražava svoje mišljenje.

    avatar

    07.07.2010. (20:29)    -   -   -   -  

  • Boris

    @paranormal...

    Baš zato što je bio bravar, bio je bolji od svih drugih. Čao!

    avatar

    08.07.2010. (13:15)    -   -   -   -  

  • catwoman

    Radnici imali veće plaće od direktora ? Moju mamu ( i cijelu ekipu Zavoda za urbanizam i projektiranje ) zlostavljao je dirketor, koji je to postao samo zato jer je oženio kći izvjesnog antifašističkog prvoborca. A plaću je imao, naravno, najveću, i još uz to krao, tako da je stare projekte prodavao kao novokreirane samo za tog klijenta. Mama je vodila računovodstvo, pa je vidjela te malverzacije. Naravno da bi loše završila da je prijavila, a nije se tada imalo niti gdje niti kome prijaviti lopovluk povlaštenih ... mali su mogli krasti toalet papir i uredske šalice da zadovolje osvetu i jal ... tako je to bilo za vrijeme druga Tita, kako pamte moji roditelji.

    A to što je Tito bio bravar, slažem se - nije bio nikakav problem. Problemi su bili u njegovoj bešćutnosti i egoizmu. Moja mama se nije interesirala za politiku kao mlada, ali ju je na to naveo jedan detalj iz Titovog govora, kada je rekao da nema ništa protiv toga da radnik ima neku vikendicu, doslovno: " tak nekaj od daski". E, to joj se smučio, jer je poznato kakve je on vikendice i kuće imao. Nije to bio nekaj od daski. A mi smo u socijalizmu pod fol bili svi ravnopravni, svi osim vladaćuje elite, koje je tada bilo manje nego danas, pa nam se čini da nepravda nije postojala. Sjećam se čovjeka koji nam je pričao da je avijatičar i da za Milku Planinc specijalno vozi svježe pastrve iz Plitivičkih jezera. Nisam mogla vjerovati, mala pionirka, to mi se činila totalna fantastika. I kad se tako vremenom slože kockice ... zaključite i sami.

    Žao mi je što neki ljudi tu dolaze samo kako bi diskusiju odveli u pogrešan smjer, tema je bila ustavne promjene i njihova refleksija na hrvatsku budućnost, a nas stalno neki likovi ( namjerno ) vraćaju na prošlost ... zna se čija je to intencija. Sigurno ne onih koji Hrvatskoj žele dobro.

    avatar

    08.07.2010. (14:55)    -   -   -   -  

  • Helixme

    @cat nije sve bilo savršeno i mislim da si u pravu kad govoriš o vraćanju u prošlost, samo sam mislio malo intervenirati, jer ja poštujem svačija mišljenja i mislim da bi trebalo svakoga poslušati barem malo. Svijet nije crno- bijeli. Mislim da povijest treba zakopati, a iz nje samo učiti na tuđim greškama. Ove ustavne promjene su stvarno žalosne, ali mi smo sami krivi. Mislim da je žalosno kad na izbore izađe samo 50% birača, znam da nemaju za koga glasati,ali bi trebali doći na biračko mjesto, uzeti listić i prekrižiti ga , ili napisati "svi ste vi banda" ili "volim Hrvatsku, ne u EU". to je sve od mene

    avatar

    08.07.2010. (15:16)    -   -   -   -  

  • catwoman

    @ Helixme, da si vidio kod @ spekatatora na blogu što je on napisao @ Para(ne)normalnom, vjerojatno ne bi poželio intervenirati za takvu osobu. Zato je @Paranenormalni tako odgovorio, jer ga je ovaj tamo na svom blogu baš izuzetno ružno izvrijeđao, samo jer se Para(ne)normalan ne slaže s njegovim stavovima, a njih je on tamo ( očito zbog uviđavnosti i duljeg ugodnog zajedničkog blogerskog druženja ) iznio tako umjereno i pažljivo, da sam se, vidjevši taj tako blagi pristup, pobojala kako je čovjek maltene neiskren, obzirom kako žestoko govori o tim stvarima ovdje i kod drugih blogera. No, očito je bio samo vrlo ljubazan i adaptibilan, nije htio kavgu, pa eto što je dobio - još gore.
    Sada se @ spektator na novom postu ulogirao kao anonimni NF, da se osveti ujedno i tom blogeru, jer je očito i tom, inače korektnom čovjeku ( koliko sam to viđala kod drugih blogera ) nečim vrlo neukusnim maksimalno digao tlak - pogledaj tamo post o registru branitelja, ukoliko ovaj kradljivac nicka nije obrisao komentare. Srećom, dogovorili smo se da se ne obaziremo na tako niske udarce, na spamere na trošimo energiju.
    Vidim da si imao dobre namjere pomoći "žrtvi", zato na tebe trošim vrijeme i energiju, ali ubuduće provjeri malo detaljnje i šire likove za koje se zalažeš, i za svoje dobro. Očito si još nov i neiskusan s raznim ribama u blogomoru. :-)

    avatar

    08.07.2010. (23:08)    -   -   -   -  

  • Helixme

    Tek sam sad vidio napisano na tom blogu. Može li mi samo netko od ljudi s ovoga bloga reći ima li uopće stranki u Hrvatskoj koje se zalžu za socijalnu politiku (ne socijalizam u potpunosti, jer bi kod nas bilo od 10 ljudi 2 rade ko konji, a ostali se šlepaju, nego kapitalizam i svim radnicima vlada treba nekako naći posao, povećanje proizvodnje itd.), a protive se ulasku u EU pod svaku cijenu. Ja sam ako se mene pita za EU, ali samo onda ako smo među 8 najrazvijenijih zemalja, ako imamo veća prava, jer su pregovori ipak bar nešto pokrenuli u ovoj Lijepoj Našoj. Sad dal je ta stranka lijevo ili desno više me nije briga jer je to sve tako isto, ideologija se izgubila u ovom divljem kapitalizmu. Nadam se da postoji barem jedna stranka koja ispunjava barem ova dva uvjeta, jer inače smo u gabuli, onda je demokracija u Hrvatskoj stvarno mrtva (makar nikad nije bila niti preživa), jer za jednu važnu stvar kao što je pitanje o ulasku u EU nemamo 2 različita mišljenja, a u Europi se njčešće vlast i oporba dijele prema sklonosti prema EU. Kako izbori službeno budu nelegitimni, neda mi se tražiti, da je odaziv manji od određenog postotka? To mi nema smisla zašto ljudi ne izađu jednom godišnje, već sam rekao da svi koji su nezadovoljni izborom neka prekriže listiće, pa dok bi ih bilo 30 ili 40%, da li bi bili ti izbori i ta vlast legitimna?

    avatar

    09.07.2010. (07:50)    -   -   -   -  

  • Gordy

    A i ta spika o malim ljudima, i kako im je bilo bolje tada i tada, i kako sada mole za ovo i ono.
    Sit sam malih ljudi, njihovih zeljica, malogradjanskih zivota i duhovne bijede.
    Mene zanimaju veliki, svjesni i ponosni ljudi, koji se ne klanjaju nikome, koji imaju svoj stav, svoje misljenje, i kojima nije jedino mjerilo dobrog zivota koliko imaju za zderati i na kakvom tvu gledaju glupi program.
    To uopce vise nema veze sa materijalnim, vec jedino i iskljucivo sa moralom i svijescu.
    A glede Tita, ja sam uvjeren da lik ni nije sa nasih prostora, jer je ta Juga koncipirana po skolskom sistemu vladanja sitnim ljudima, kmetovima, i imala sve elemente vlasti razradjene do u detalje.
    Da na nasim prostorima nema likova sposobnih za iole slozeniju konstrukciju vlasti, dokaz su junk drzavice nastale nakon raspada Juge.
    Narodi prepuni "malih ljudi" + zli wannabe vladari = opce rasulo.
    A mali ljudi su velika govna, ne dijelim njihove bijedne zelje ("svako smo ljeto isli na more", "idem si spit u viksu", "neka kradu, al nek nam dadu" itd) i jedino sto me zanima da ljudi sto prije evoluiraju iz tog bijednog stanja.

    avatar

    09.07.2010. (20:58)    -   -   -   -  

  • Magarac jedan!

    dobar tekst. ja bih samo naglasio, kad si već spomenuo brodogradnju, kako se stvara lažna dilema oko brodogradnje. dakle ili privatizacija ili sve po starom, što bi u prijevodu značilo ili propast ili propast. ne spominju se i u potpunosti ignoriaju bilo kakva druga rješenja. radničko upravljanje, kontrola kooperantskih firmi koje isisavaju novac iz brodogradilišta, postupna preorijentacija na druge djelatnosti....
    slično kao i s bankama, najprije su iz njih tajkuni isisali pare, pa je to narod sanirao, pa je jeftino prodano strancima.

    avatar

    09.09.2010. (08:24)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...