Komentari

mi-gradimo.blog.hr

Dodaj komentar (7)

Marketing


  • Sil

    E sad moli boga da se nitko od susjeda neće žalit i kad počne bit pravomočno možeš reč da imaš kuću (sama gradnja zadaje glavobolje samo ako si kratak sa novcima:)

    avatar

    02.07.2010. (11:34)    -   -   -   -  

  • patuljak

    Čestitam! Dosta brzo je to kod tebe išlo pa eto to ti želim i u gradnji! Još ti sad predstoji onako malo psihički zahtjevniji posao oko izbora majstora!

    avatar

    07.07.2010. (23:53)    -   -   -   -  

  • Građenje kuće

    Ovo stvarno nije lako, ponude se sve u razmaku od 5%, a svi bi htjeli raditi. Izgleda da će presuditi preporuke koje pojedini izvođač pruži.

    avatar

    11.07.2010. (23:51)    -   -   -   -  

  • patuljak

    5% nije velika razlika u cijeni tako da svakako izaberi ako treba i najskupljeg ako je najsigurnije jer stvarno 5% na ukupnu cifru nije vrijedno rizika! Tak sam i ja odlučio uzeo sam skuplju, ali sigurnu varijantu!

    avatar

    13.07.2010. (23:09)    -   -   -   -  

  • Građenje kuće

    Ovo je vrlo frustrirajuće, dobio sam barem 10 ponuda i od znanih i od neznanih, čak i od firmi od kojih nisam niti tražio da mi ispune troškovnik. Mene ovo cjenjkanje jako smeta, pokušao sam ih podijeliti na velike i male izvođače, pa sam pokušao redom ići i eliminirati neke (da i oni sami znaju te da se ne nadaju), ali ljudi su uporni, spuštat će cijenu, sve samo da dobiju posao. Nemam ideju što da radim. Ne znam čak ni s kojom ciglom graditi, debljina zida je 30 cm, ali da zidam s običnim blokom ili nekim termoblokom (koji su dosta skuplji) mi je glavna preokupacija, osim pitanja cijena, načina plaćanja, duljine izvođenja radova, preporuka, ...

    avatar

    15.07.2010. (22:18)    -   -   -   -  

  • Sil

    pozdrav

    Pa za početak, nisam siguran da li kupuješ sam materijal ali ako da vidi da nađeš izvođaća koji ti je što bliže, ovako nekako po mom iskustvu manji izvođaći su bolji(mada možda manje profesionalni ali bi svakako trebali biti i duplo jeftiniji). Ako imaš tolku navalu ponuđaća onda inzistiraj da ti pokažu bar dva tri mjesta gdje su gradili i prošetaj se do tamo i popričaj sa ljudima. U svakom slučaju što više informacija. Sad što se tiće cigle ako misliš stavljat fasadu bar 5 cm stiropora mislim (nisam baš stručnjak) da ti je običan cigla dovoljna(svi kažu poroterm bolji ali omjer cijene...) ja sam lično nažalost dobio katastrofa ciglu ali zazidalo se i kad dođe fasada mislim da ću i zaboraviti na nju). I NIKAKO NOVCE UNAPRIJED, ako neće tako onda ni ne uzimaj te izvođaće(futurama je nažalost primjer lošeg odabira), najbolje naprave temelje pa platiš, prizemlje pa platiš...i svakako za svako plačanje neka ti se potpišu na neku potvrdu)

    avatar

    16.07.2010. (09:13)    -   -   -   -  

  • patuljak

    Mislim da si već u troškovniku trebao imati odabranu ciglu jer cijena zidanja ovisi o tome jedino ako imaš samo troškovnik za radove bez materijala. Trebaš jasno definirati svaku stavku i nema spuštanja cijena nego svatko mora jasno reći koliko računa za koju stavku i onda je čista računica. Što je više nepoznanica u troškovniku to će poslje biti više problema.

    avatar

    20.07.2010. (16:35)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...